GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Fast track αισιοδοξίας...

11 σχόλια

  1. Τα μαγικά για τον κ. Παπανδρέου τέλειωσαν.

    Ερασιτεχνισμός, διακυβέρνηση με γνωμονα “πως θα φανούμε”, 1,5 χρόνο παραμύθια και αρλούμπες. Η όλη διαχείριση είναι της πλάκας.

    Στο ενεργειακό και την ΔΕΗ η Κυβέρνηση χαντακώνει και καταδικάζει ένα ολόκληρο λαό σε φτώχεια και υπανάπτυξη.

    Το να μειώνεις συνειδητά την αξία μίας ΔΕΚΟ σαν την ΔΕΗ και να οδηγείς σε ενεργειακή φτωχεια μια χώρα όπως το κάνει η κυρία Μπιρμπίλη και ο κύριος Παπανδρέου ξεπερνάει τα πολιτικά κολάσιμα, και είναι καθαρά νομικά θέματα για τα οποία θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

    Αντίστοιχες πολιτικές με ΟΤΕ και ΟΑ είχαν άλλα ερείσματα, σε άλλες εποχές και με πιο ελεγχόμενους συνδικαλιστές.
    Η ΔΕΗ δεν είναι έτσι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ.

    Ο ΓΑΠ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΔΝΤ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ.

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

    ΑΠΑΤΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ.

    ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΘΕΛΕΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ελεύθερη πτώση ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου..........

    Πρωτοφανή κατάρρευση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, των πρωθυπουργικών χαρακτηριστικών του Γιώργου Παπανδρέου και των προσδοκιών των πολιτών για το αύριο, σε διάστημα μόλις τριών μηνών, καταγράφει η έρευνα της Metron Analysis που δημοσιεύει ο «Ε.Τ.».


    Στα συμπεράσματα της δημοσκόπησης παρατηρείται έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης, της εμπλοκής του ΔΝΤ και της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Στο κλίμα της γενικής πολιτικής απαξίωσης, ο δικομματισμός περιορίζεται σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά (42,5% από 49,9% τον περασμένο Δεκέμβριο) -αναμενόμενο κατά τους εκλογικούς αναλυτές-, ωστόσο ο «μεγάλος ηττημένος» είναι το κυβερνών κόμμα και ο κ. Παπανδρέου. Η ψαλίδα ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχει κλείσει στο 2,9% (από 4,9% που ήταν τον Δεκέμβριο), τα ποσοστά του πρωθυπουργού βρίσκονται σε καθοδική τροχιά -όπως η βουτιά στο 21,1% από 26,4% στην ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ έχει ικανό αρχηγό-, ενώ το κυβερνών κόμμα δείχνει να φυλλορροεί, καθώς η συσπείρωσή του δεν ξεπερνά το 57,4%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άνοδος Σαμαρά

    Αντίθετα, η έρευνα δείχνει ανοδική τάση στα ποσοστά του Αντώνη Σαμαρά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά: Για παράδειγμα, ο βαθμός ικανοποίησης από τον τρόπο που ασκεί αξιωματική αντιπολίτευση έχει αυξηθεί μέσα σε τρεις μήνες, ενώ στην κλίμακα της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της Ν.Δ. συγκεντρώνει την υψηλότερη δημοτικότητα στο χώρο της Δεξιάς με 73,5%.

    Στον ίδιο πίνακα -της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών-, ο Γιώργος Παπανδρέου μέσα σε τρεις μήνες έχασε 3,5%, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε 2,3%, με αποτέλεσμα να κλείνει η ψαλίδα και σε αυτήν τη «μέτρηση».

    Γεγονός που ενισχύει την άποψη των στενών συνεργατών του ότι με την επικαιροποιημένη πρόταση της Ν.Δ. για το Μνημόνιο που θα παρουσιαστεί άμεσα, η ζυγαριά θα γείρει προς τη γαλάζια παράταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για την κυβερνητική πολιτική


    Καμία αχτίδα φωτός, όμως, δεν διαφαίνεται για το ΠΑΣΟΚ, καθώς το σύνολο των απαντήσεων των ερωτηθέντων είναι συντριπτικά αρνητικό για την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές της. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 84,6% των πολιτών εκτιμά ότι η κρίση θα διαρκέσει πάνω από δύο χρόνια, όταν τον Δεκέμβριο το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 53%, ενώ το 75,1% των πολιτών πιστεύει ότι η οικονομία θα επιδεινωθεί τον επόμενο χρόνο.

    Ο δείκτης αισιοδοξίας για την πορεία της χώρας χτύπησε για πρώτη φορά το ιστορικό χαμηλό του 6,9%. Επίσης: το 82,3% βλέπει ότι τα πράγματα στη χώρα μας πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, το 41,1% πιστεύει ότι υπάρχει ο κίνδυνος της χρεοκοπίας, ενώ είναι απόλυτη η άποψη που έχει διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη (80,6%) ότι στόχος της Τρόικας δεν είναι να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά να μας εκμεταλλευθεί!

    «Όχι» στη δραχμή

    Ωστόσο, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, και μάλιστα με υψηλά ποσοστά, τάσσεται κατά της επιστροφής στη δραχμή (62,5%), ενώ στη λίστα των προβλημάτων παραμένει πρώτη και με διαφορά η αυθόρμητη απάντηση «οικονομία».
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΑΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟ.....ΓΙΩΡΓΑΚΗ

    Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για το μέλλον της οικογένειάς σας ;», η απάντηση είναι κόλαφος για τον πρωθυπουργό, καθώς οι απώλειες εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέρχονται σχεδόν σε 16 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα χρόνο !

    Πτώση σημειώνει και η κομματική ταύτιση με το ΠΑΣΟΚ (26,4% από 28,7% τον Δεκέμβριο), ενώ για τη Ν.Δ. κινείται στα ίδια επίπεδα με 21,0% (από 21,4%) οριακά πάνω από την πρόθεση ψήφου που διαθέτει.

    Το πόρισμα της κοινής γνώμης για το σημερινό αδιέξοδο είναι ότι οι ευθύνες βαρύνουν το πολιτικό σύστημα και κυρίως τις κατά καιρούς κυβερνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τα νέα κόμματα

    Ράπισμα είναι η απάντηση των πολιτών για τους αρχηγούς των νέων κομμάτων, καθώς δύο στους τρεις πολίτες (63,6%) θεωρεί ότι δεν υπάρχουν σήμερα προϋποθέσεις για δημιουργία νέων κομμάτων.
    Πρόκειται για μια ακόμη νέα διάσταση, καθώς η έρευνα του Δεκεμβρίου άφηνε περιθώρια για ένα νέο κόμμα, όπως πίστευε τότε το 40,6% των ερωτηθέντων.

    Αυτό προκύπτει εξάλλου από την πρόθεση ψήφου, όπου ούτε το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη ούτε του Φώτη Κουβέλη φαίνεται ότι μπαίνουν στη Βουλή, ενώ, αντίθετα, εκείνος που μπορεί να δηλώνει ικανοποιημένος είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που βλέπει άνοδο των ποσοστών του κοντά στο 7%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημοτικότητες στελεχών


    Μηνύματα στέλνουν και οι «βαθμολογίες» των στελεχών των κομμάτων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον της λίστας του ΠΑΣΟΚ. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έχει σχεδόν το 70% της αρνητικής άποψης των ψηφοφόρων του κόμματός του και το 80% της άρνησης στο σύνολο των ερωτηθέντων.

    Αρνητική πρωτιά καταγράφουν -επίσης στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ- ο Μιχάλης Καρχιμάκης και ο ΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας, ενώ στις πρώτες γραμμές των θετικών απόψεων είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Φώφη Γεννηματά.

    Στη λίστα της Ν.Δ., πρώτος σε δημοτικότητα στο σύνολο των ερωτηθέντων είναι ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ακολουθεί ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, ενώ οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. δίνουν και πάλι το προβάδισμα στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. και τη δεύτερη θέση στον Κώστα Καραμανλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργο τρέξε!! Ο "σύντροφος" Γκμπαμπό πολιορκείται από φασίστες..

    Σκληρές μάχες στην κατοικία του Γκμπαμπό στο Αμπιτζάν, που πολιορκείται από τις δυνάμεις του εκλεγμένου προέδρου Ουαταρά.

    Οι δυνάμεις του Αλασάνε Ουαταρά, νόμιμου προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού, ξεκίνησαν τα χαράματα της Παρασκευής την επίθεση κατά της κατοικίας του έκπτωτου προέδρου Λοράν Γκμπαμπό στο Αμπιτζάν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ουαταρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Φώφη θέλει αλληλεγγύη για να γλυτώσει την κρίση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση