GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι σκληροί διάλογοι στη Βουλή για τον Στρος Καν...

«Τι να έκανε η κυβέρνηση; Να μην συζητάει με διεθνείς παράγοντες;», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, σχο...

«Τι να έκανε η κυβέρνηση; Να μην συζητάει με διεθνείς παράγοντες;», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, σχολιάζοντας το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τη δημοσιοποίηση αποσπάσματος συνέντευξης του επικεφαλής του ΔΝΤ.
«Θα ήταν καλύτερα να μην του είχα μιλήσει; Να κλεινόμουν στο Μαξίμου ή στο Καστρί; Όπως κάποιος άλλος κρυβόταν με το κεφάλι στην άμμο;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός αφήνοντας αιχμές για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Ο κ. Παπανδρέου έσπευσε να υπεραμυνθεί των ενεργειών που ακολούθησε από τον Οκτώβριο του 2009, οπότε κα...
ι ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. «Το ότι ήμουν σε επαφή με τον Ντομινικ Στρος Καν και με άλλους ηγέτες της ΕΕ δεν είναι ανακάλυψη, είναι δικιά μου δημόσια δήλωση από την αρχή. Καταρρίπτει και την κριτική της ΝΔ ότι δεν κίνηθήκαμε γρήγορα», υπογράμμισε.
«Όλα καθαρά και πάνω στο τραπέζι», συνέχισε και διερωτήθηκε ποιο θα ήταν το σωστό, «να μη συζητούσε η ελληνική κυβέρνηση με διεθνείς παραγοντες για πιθανές λύσεις;».
«Φέραμε τα πάνω κάτω», συμπλήρωσε, «έκανα δυο φόρες του γύρο του κόσμου σε χιλιόμετρα για να φτάσουμε από το μηδέν στο μηχανισμό στήριξης».
Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ακόμη ότι σήμερα «όλοι μπορούν να μιλούν εκ του ασφαλούς, με την ασφάλεια των 110 δισ. να λενε όποια αθλιότητα θέλουν, όπως ότι όλα ήταν προαποφασισμένα».
«Από το Νοέμβριο έως το Μάιο κάναμε προσπάθεια για να μην χρειαστούμε το μηχανισμό. Αυτός είναι ο λόγος που συνεργαζόμασταν με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ».
Το θέμα άνοιξε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Φως παντού μας είπατε», ανέφερε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό και πρόσθεσε πως «ο Στρος Καν είπε ότι υπόγεια συμφωνήσαμε».
«Θυμάστε τι κάνατε το Νοεμβριο του 2009; Καλούσατε τους πολιτικούς αρχηγούς υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και μας λέγατε για τη διαφθορά. Αυτό το κάνατε γιατί ανοίξατε την κερκόπορτα για το ΔΝΤ και γιατί τα κάνατε πλακάκια με τον κ. Καραμανλή. Για αυτό δεν μιλάει ενάμιση χρόνο», είπε χαρακτηριστικά.
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε αν ο κ. Στρος καν είναι παραμυθάς. «Γιατί δεν το λέτε από το βήμα της Βουλής; Λέτε ότι είμαστε ανεύθυνοι, ποιος εσείς που πορεύεεστε αγκαζέ με τον κ. Καρατζαφέρη και τον κ. Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά.
«Ασχολείστε μόνο με το κουτσομπολιό και τις συνομωσίες», απάντησε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως παλεύει για να σωθεί η χωρά και πως το μόνο που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «να πετάει πολιτικές πέτρες στις προσπάθειες της κυβέρνησης».

14 σχόλια

  1. 6 Μαΐου 2011..
    Προς κάθε ενδιαφερόμενο που του περισσεύει κανα γιαουρτάκι
    ή καμιά ντοματούλα παραγινομένη...

    Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος,
    θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Σύμη, την Κυριακή 8 Μαΐου 2011,
    για τον εορτασμό της 66ης επετείου της υπογραφής της Συνθήκης παράδοσης των Δωδεκανήσων στους Συμμάχους....

    Στη συνέχεια θα μεταβεί στα Ίμια να γιορτάσει
    [έστω και καθυστερημένα]
    την 12η επέτειο παράδοσης των Ιμίων στους Τούρκους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι...τι..να έκανες ρε τζιτζιφιόγκο
    μαλάκα εκ΄ γεννετής.
    Αμεα, που μίλησες 10χρονών..
    Ανάπηρε στο μυαλό.
    ΔΟΣΙΛΟΓΕ...΅ΔΙΚΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΕ΅!!


    Oι Πορτογάλοι δεν είναι τζιτζιφιόγκοι (ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ).

    Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου.
    Απόλυτα σωστός και επιτυχημένος ο τίτλος, λαμβάνοντας υπόψη το πως χειρίστηκαν το θέμα του μηνμονίου και το τι πέτυχαν οι Πορτογάλοι.
    Εμείς είχαμε αναδείξει το θέμα σας είχαμε ενημερώσει με σχετικά άρθρα μας ΕΔΩ και ΕΔΩ.
    Καμιά σχέση δεν έχουν η συμφωνία και τα μέτρα της Πορτογαλίας, με τα δικά μας....


    Δείτε τις βασικές αρχές της συμφωνίας της Πορτογαλίας με την Τρόικα:


    - Επιτόκιο 3,25% για 3 χρόνια έναντι 5,2% της Ελλάδας
    - Δεν θα θιγεί ο 13ος και 14ος μισθός, ούτε θα αναπληρωθεί με ομόλογα
    - Δεν θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των μισθών του δημόσιου τομέα
    - Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός
    - Δεν θα υπάρξει αναθεώρηση του συντάγματος
    - Δεν θα υπάρχουν απολύσεις στη δημόσια διοίκηση
    - Δεν θα υπάρξει καμία καταχρηστική απόλυση
    - Δεν θα υπάρξει καμία ιδιωτικοποίηση της Caixa Geral de Depósitos
    - Εξακολουθούν να παρέχονται δωρεάν οι Εθνικές Υπηρεσίες Υγείας
    - Παραμένει δημόσιο το σχολείο
    - Και δεν θα υπάρξει καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, ή προσαρμογής των εισφορών, ή αλλαγές στο όριο ηλικίας, χάρη στη μεταρρύθμιση της Κοινωνικής Ασφάλισης του 2007.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιωργο προχωρα σε θελει ολη η χωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ !!! ΜΑΚΑΚΕΣ Η ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΦΙΜΩΤΡΟ (Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ, ΦΤΟΥ ΜΑΚΡΥΑ) ΟΤΙ Η ΝΔ ΠΕΡΝΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΣΕ 3 ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΕΙΣ. ΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ 'Η ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Η ΧΩΡΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ?? ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ!! 'Η ΜΠΕΙΝΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΕΚΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ''ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ'' Ή ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΕ ΟΤΙ ''ΝΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΛΑΚΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 5,54 συ πασοκα μου τί ζόρι τραβάς.

    Πως θα τελειώσεις ?
    Άστο...
    αυτό είναι σε αλλουνού χέρι ..και μαχαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς
    6 Μαϊ 2011 5:54:00 μ.μ.,

    όχι αγαπητέ μου φίλε. Ψάχνεις για μ****α; Το αμερικανάκι ήθελε να το παίξει πονηρός, αλλά τον έδωσαν στεγνά οι Γερμανοί μέσω Λαζόπουλου. Διότι ο μπούφος ο Καν και ο πανίβλακας ο δικός σου αρχηγός δεν θυμήθηκαν ότι το CANAL+ ανήκει στο RTL γερμανικών συμφερόντων και ότι έφθασε η ώρα να τους αδειάσουν όλους.

    Έτσι και ο Γιωργάκης θα λέει από εδώ και στο εξής μεγαλύτερες βλακείες και ο Καν θα είναι ΠΛΕΟΝ υποχείριο της φράου.

    Άντε πονηρίοδες όλοι της πολιτικής....

    Η αυλαία για τον γιωργάκη έπαισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΖΕΦΡΟΥΜΠΑ ΧΑΣΙΚΛΗ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΣΑΠΙΣΜΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ....

    ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ
    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΚΑΝΕΙΣ?
    ΔΕ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝΕ ΟΙ ΑΤΙΜΟΙ ε......?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Καρφώθηκαν" τα spreads μετά τις δηλώσεις του Γ.Παπανδρέου!

    Αμέσως μετά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σήμερα στην Βουλή περί "αδυναμίας της Ελλάδας να ζήσει έστω και μία ημέρα χωρίς το δάνειο των 110 δισ. ευρώ" έγινε το αναμενόμενο: Ανέβηκαν τα spreads και τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS)! To spread διαμορφώθηκε στις 1.240 μ.β. μετά από μερικές ημέρες ύφεσης και τα πενταετή ελληνικά CDS διαμορφώνονται στις
    1.464 μ.β.!


    ολε. ! ΟΛΕ.. ΟΛΕ..ΠΑΣΟΚΑΡΑ....ΟΛΕ !

    ΜΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΑΡΕ....
    ΣΑΡΩΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ...ΟΛΕ !

    ΤΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΛΑΚΑΣ..ΕΙΣΑΙ.
    ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΟ ΓΕΡΑ..ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ
    ΤΑ SPREADS ΣΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.. ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Καρφώθηκαν" τα spreads μετά τις δηλώσεις του Γ.Παπανδρέου!

    Αμέσως μετά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σήμερα στην Βουλή περί "αδυναμίας της Ελλάδας να ζήσει έστω και μία ημέρα χωρίς το δάνειο των 110 δισ. ευρώ" έγινε το αναμενόμενο: Ανέβηκαν τα spreads και τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS)! To spread διαμορφώθηκε στις 1.240 μ.β. μετά από μερικές ημέρες ύφεσης και τα πενταετή ελληνικά CDS διαμορφώνονται στις
    1.464 μ.β.!


    ολε. ! ΟΛΕ..ΟΛΕ..ΠΑΣΟΚΑΡΑ....ΟΛΕ !
    ΜΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΑΡΕ....
    ΣΑΡΩΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ...ΟΛΕ !

    ΤΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΛΑΚΑΣ..ΕΙΣΑΙ.
    ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΟ ΓΕΡΑ..ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ
    ΤΑ SPREADS ΣΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.. ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγνώμη, αλλά υπάρχουν έλληνες ακόμα που πιστεύουν ότι υπάρχουν διαφορές στα δυό κόμματα εξουσίας;
    Οι άνθρωποι αυτοί Γιωργάκης κι Αντωνάκης, είναι της ιδίας σχολής και του ιδίου δόγματος,δεμένοι στο άρμα της παγκοσμιοποίησης.
    Ο Καραμαλής γιατί δεν ξαναμίλησε; Θα μπορούσε να πεί έστω στον ελληνικό λαό, τα είδατε λαλάκες σας έλεγα λεφτά δεν υπάρχουν, και πρέπει να παρθούν μέτρα.
    Ετσι για την υπερηφάνεια του ρε γαμώτο! Την έκανε μούγκα λοιπόν. Είναι όλοι τόσο ανθέλληνες που δεν έχεις ποιόν να πρωτομουτζώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γερμανική τορπίλη -μέσω RTL- στο "αμερικανάκι που πάει να διαλύσει την Ευρώπη" !

    Ακόμη κι αν η κυβέρνηση Παπανδρέου, του Υπόγειου, είχε εξαγοράσει όλους τους δημοσιογράφους, δεν μπορούσε να υπολογίζει στον απρόβλεπτο παράγοντα Λάκη Λαζόπουλο.
    Ο Λάκης έδωσε το πιο ισχυρό χτύπημα στη κυβέρνηση –πιθανόν ν αποδειχθεί θανάσιμο-από την έναρξη της θητείας της.

    Μπροστά στον Λαζόπουλο δεν....
    πιάνουν μία οι κορώνες του Τσίπρα, οι κουτσαβακισμοί του Μιχελάκη και η λιωμένη κασέτα της Παπαρήγα-αυτοί κάνουν κουτσοαντιπολίτευση. Ούτε τα ακροβατικά κωλοτουμπίστικα του ΚαρατssαΦύρερ.

    Πριν φτάσουμε στο συγκεκριμένο απόσπασμα που παρουσίασε το «Αλ τσαντίρι», ας αναρωτηθούμε πως και γιατί έφτασε στο σημείο ένα γαλλικό κανάλι το Canal+, να λειτουργήσει σαν το τελευταίο ανυπόληπτο ελληνικό ;

    Γιατί οι δημοσιογράφοι του γαλλικού καναλιού ανέχθηκαν την ξεφτίλα της λογοκρισίας ;
    Από ποιους δέχθηκαν πιέσεις και υπέκυψαν ;

    Αφήνοντας στην άκρη αυτό το κρατούμενο ας δούμε πως μπορεί να έφτασε το συγκεκριμένο απόσπασμα στην εκπομπή του Λαζόπουλου.

    Η πλέον πιθανή οδός είναι μέσω των «συγγενικών» ΜΜΕ με τα οποία συνεργάζεται ο γερμανικών συμφερόντων πολυεθνικός όμιλος Bertelsman-RTL.
    Με 44 τηλεοπτικά κανάλια και 32 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε δέκα χώρες ο όμιλος RTL, με έδρα το Λουξεμβούργο, αποτελεί το κορυφαίο ευρωπαϊκό ψυχαγωγικό δίκτυο, καθώς διαχειρίζεται τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, το Λουξεμβούργο, την Ισπανία, τη Ρωσία, την Ουγγαρία και την Κροατία. Η εταιρεία χρονολογείται από το 1931.

    Θέλουμε λοιπόν να πούμε, πως είναι πολύ πιθανό το λογοκριμένο απόσπασμα που έπαιξε ο Λάκης να είναι μια ακόμη γερμανική τορπίλη στο «αμερικανάκι» που πάει να διαλύσει την Ευρωπαική Ένωση, όπως ισχυρίζονται κάποιοι φανατικοί φίλοι του Παπανδρέου, εντός και εκτός συνόρων.

    Σ αυτή τη περίπτωση καλύτερος εκτοξευτήρας από τον Λάκη Λαζόπουλο, δεν μπορούσε να υπάρξει.

    Οι Γερμανοί τορπίλισαν ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ το κτήνος Στρος
    και την ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ του Γιωργάκη. ΑΚΡΙΒΩΣ στο κέντρο.

    ΑΚΑΡΙΑΙΟΙ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τζέφρυ ελπίζω να είναι έτοιμο το ελικόπτερο γιατί μάλλον ήγικεν η ώρα.
    Και μην ξεχάσει και την Μπιρμπίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΛΟΙ ΕΣΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΓΑΠ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ .ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 3% ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΠΙΠΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση