GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλάξανε εσώρουχα...

Του Αντώνη-Mάριου Παπαγιώτη Μετά το τέλος των μεγάλων ελλήνων πολιτικών ηγετών (θεωρώ τελευταίο τον Κ. Μητσοτάκη και γνωρίζω εκ των προτ...

Του Αντώνη-Mάριου Παπαγιώτη
Μετά το τέλος των μεγάλων ελλήνων πολιτικών ηγετών (θεωρώ τελευταίο τον Κ. Μητσοτάκη και γνωρίζω εκ των προτέρων την αντίδρασή σου, οπότε φρόντισε να πρωτοτυπήσεις), κάθε ανασχηματισμός είναι πρωτίστως μια σχηματική ανακύκλωση ισορροπιών. Θυμήσου τον Σημίτη, που έχριζε τα "παιδιά του Αντρέα" υπουργούς στα σημαντικότερα υπουργεία ή τον Καραμανλή το Νεώτερο, που εισάκουγε τη Ντόρα και υπουργοποιούσε γλείφτες του Μητσοτακέϊκου. Έτσι, κι η τελευταία κυβερνητική σύνθεση δεν θα μπορούσε να αποκλίνει απ᾽ αυτή τη παράδοση. Όπως, δεν θα κατάφερνε να επιβεβαιώσει το ουτοπικό σενάριο μιας ολιγομελούς απαρτίας.
Ο κ. Παπανδρέου άνοιξε τα τελευταία φύλλα του και πια η τύχη του (και συνακόλουθα της χώρας) ανήκει ολοκληρωτικά στις προθέσεις του γαλλογερμανικού άξονα. Μέχρι να εκδηλωθούν αυτές ξεκάθαρα, τότε οι του ΠΑΣΟΚ μπορούν να νιώθουν κερδισμένοι και να ελπίζουν ότι οι μέρες εξουσίας θα διαρκέσουν περισσότερο.
Κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, και το Παλαιό και το Νέο (αφού ο κ. Δρούτσας έπεσε στα μαλακά της ευρωβουλής, ο κ. Γερουλάνος παρέμεινε στο πόστο του, ενώ...
εισήχθησαν δύο νέοι φέρελπις πολιτικοί, οι κ.κ. Λαμπρινίδης και Μόσιαλος, σε νευραλγικές θέσεις). 
Κέρδισε και η Κοζάνη. Παπακωνσταντίνου, Διαμαντοπούλου και Κουκουλόπουλος είναι παιδιά της πόλης. Ο πρώην τσάρος έχει βέβαια κι έναν επιπρόσθετο λόγο να χαίρεται. Εκτός από την επιβράβευση του Πρωθυπουργού για τις προσπάθειές του στην Οικονομία και την "αποπομπή του" σ᾽ένα υπουργείο διακοπών (βλ.π. "πράσινη ανάπτυξη"), ο αυστηρός (επι)κριτής του κατά τις τσαρικές ημέρες του, καλείτε τώρα να διαχειριστεί το ψήσιμο της... πατάτας, δίχως να μπορεί να την καταπιεί, όπως ενδεχομένως θα ᾽θελε. Ο κ. Βενιζέλος, για πρώτη φορά στην πολιτική του διαδρομή, πρέπει να αποδείξει ότι είναι εξίσου καλός στη πράξη, όπως και στο λόγο. Μένει να δείξει ότι μπορεί να αποτρέψει μια διαφαινόμενη χρεοκοπία και πως δεν υπήρξε η ομάδα του ΠΑΟΚ αυτή μόνο η τυχερή, που κατάφερε να διασώσει από την πτώχευση... Διασοζώμενος κοντά του, ο επιδείξας την τελευταία περίοδο καλή διαγωγή κ. Πάρης Κουκολόπουλος, του οποίου το παράδειγμα καταδεικνύει ότι η σιωπή τις κατάλληλες στιγμές επιβραβεύεται. Η συντοπίτισσά τους κ. Διαμαντοπούλου, μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητη ότι ξεκίνησε και δίχως τον πιεστικό -πλην δίκαιο- κ. Πανάρετο. Σ᾽ένα υπουργείο, που εν αντιθέσει με το κυβερνητικό σύνολο, το γυναικείο φύλο υπεραντιπροσεπεύεται κι αυτό γιατί, μάλλον, οι φροντιστές δίδαξαν στον ΓΑΠ ότι η Παιδεία είναι γένους θηλυκού και χρειάζεται μητέρες.
Στη θέα τους, που -μετά την ορκωμοσία τους- δουλικά περνούσαν μπρος στον Πρωθυπουργό τους και τον ευχαριστούσαν για την τιμή και ευκαιρία που τους έδωσε, κρατώ αυτό που η Μ.Π. μου μετέφερε στο facebook: "Αυτός ο σαρωτικός ανασχηματισμός μου θυμίζει για κάποιον ανεξήγητο (?) λόγο το γνωστό ανέκδοτο με τους κρατούμενους σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης: Μια μέρα τους φωνάζει ο διοικητής και τους λέει "σήμερα θα αλλάξετε εσώρουχα". Τεράστιος ενθουσιασμός μεταξύ των κρατουμένων, μέχρι τη στιγμή που ο διοικητής ξαναπαίρνει το λόγο: Λοιπόν, εσύ θα αλλάξεις με αυτόν, εσύ με αυτόν, εσύ με αυτόν..."

18 σχόλια

  1. ΑΠ'ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΚΥΡΙΕ ΠΟΛΥΞΕΡΕ ΣΤΙΣ 3.52 ΜΜ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΩΡΚΟΜΟΣΙΑ.
    ΑΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΙΣΩΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑΜΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΟΥ ΑΣ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΑΝΕΡΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?? ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΒΗΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ?? ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΙΑΒΑΣΑ (ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΟΠΟΣ) ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΥΠΟΛΟΙΠΗ ΩΡΑ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΣΑ ΣΤΟ ΕΣΩΡΟΥΧΟ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!! ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΑΙ. ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Ή ΔΙΑΦΙΜΙΣΤΗΣ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ?? ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΠΡΟΣ ΡΕ ΚΟΤΕΣ!!!!!!

    Απάνω σας! Εμπρός πεδίον δόξας λαμπρόν….
    Εκλογές δεν θέλετε κυρίες και κύριοι της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, της, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, για να σωθεί η χώρα από τους ανίκανους του ΠΑΣΟΚ;
    Το συμφέρον της Ελλάδας και του λαού της δεν είναι κατά τα λεγόμενα σας υπεράνω των προσωπικών και κομματικών συμφερόντων σας;
    ΕΜΠΡΟΣ ΡΕ ΚΟΤΕΣ! Ναι, έτσι απλά. ΕΜΠΡΟΣ ΡΕ ΚΟΤΕΣ.!
    Αν έχετε το ελάχιστο φιλότιμο, την στοιχειώδη τσίπα και ανθρωπιά, το στοιχειώδες μέχρι και τελευταίας λεπτομέρειας επεξεργασμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση που περνούμε τώρα, την ελάχιστη έως μεγέθους βακτηριδίου πίστη μέσα σας ότι εσείς μπορείτε να σώσετε την ΕΛΛΑΔΑ και τους ΕΛΛΗΝΕΣ συνασπιστείτε, ενωθείτε σε ένα κόμμα, μια δύναμη, και ορμήστε στην εξουσία για την σωτηρία της ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    Σε έξη μήνες το πολύ θα είσαστε κυβέρνηση και τότε με την σοφία σας, με την δύναμη και τον ενθουσιασμό σας, θα ξαναγεννηθεί όπως τώρα αφήνετε να εννοηθεί η κάθε μια και καθένας σας ο Χρυσούς Αιώνας του Περικλέους, θα αναπνεύσουμε ελευθερία, δημιουργικότητα, εθνική περηφάνια…
    Και σας λέω ΚΟΤΕΣ γιατί δεν μπορείτε να κάνετε ΤΙΠΟΤΑ, απλά φωνασκείτε, ξεχνώντας την ανοχή σας στην χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από εδώ, την κυβέρνηση του Καραμανλή, γιατί πολλοί από σας είτε τρώγανε είτε βολευόντουσαν, ως εκεί φτάνει η συνεισφορά σας στην Εθνική προσπάθεια για να βγούμε από τα σκατά….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εαν εννοεις μεγαλο σε ηλικια πολιτικο τον δρακουλα,θα συμφωνησω,οχι για πολιτικο ομως τον αποστατη,ειμαι και της μοδας διοτι το '65 ειναι ιν αυτες τις μερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mια φυγή προς τα πίσω ολοταχώς ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΣΕ ΡΕ ΣΟΥΡΓΕΛΟ, ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣΕΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραίο το βρακί...
    Ωραίο και το σουπιέν...
    Εμένα μ' αρέσει πολύ το άσπρο εσώρουχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Η ακρίβεια μαζι με σωστό χιούμορ αρέσει.
    Η ανακρίβεια και ο άστοχος σαρκασμός όχι.
    Καμία δουλειά δεν ειναι εύκολη.
    Ομολογώ οτι καλυτερεύεις.

    ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το φέρελπις κλίνεται. Έλεος πια με τους wanna be δημοσιογράφους των blogs!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαγκες πιαστε τα γιοφυρια γιατι θα μας ξεσχισουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χάρη πρέπει να είσαι χαρούμενος σήμερα.

    Η Χοντρή, η "φιλενάδα" σου πήρε πόδι!

    ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mην μέμφεστε τον κ. Παπαρογιώτη,

    αναλογα τι κοκαλάκι του πετάξουν αναλόγως ξεβρακώνεται, ουδεμία σχέση με την καλίγραμμη κοπελίτσα της φωτογραφίας.

    Αυτή βγάζει το ψωμάκι της τίμια

    Κατι παπαρογιώτηδες ξαβρακώνονται για ψυλλου πήδημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελα καλέ ..μαύρε άραχνε ΑΝΤΩΝΙΑ -ΜΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙ
    ΩΤΑΙΝΑ
    κακέ ΠΟΥΣΤΑΡΑ Πασοκομαλακισμένο στα σχόλια...ασχολήσου...με τις πράσινες δικιές σου.
    ----------------------------------------------

    Quiz: Ποιός είναι ο Υπουργός με το στριγκάκι;

    Το ότι στο ΠΑΣΟΚ που πήρε το πάνω χέρι, μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό, επικρατούν οι μισογύνηδες το καταλάβαμε όλοι μιας και οι μόνες γυναίκες που "επέζησαν" είναι αυτές του Υπ. Εθνικής Παιδείας... αλλά το ότι θα υπήρχε και υπουργός που έχει εμφανιστεί με στριγκάκι δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε!!!

    Γελάει όλη η δημοσιογραφική πιάτσα που ξέρει και τον έχει "θαυμάσει" με στριγκάκι.

    Ποιος είναι θα σας το αποκαλύψουμε την κατάλληλη ώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κ. Μητσοτάκη και γνωρίζω εκ των προτέρων την αντίδρασή σου, οπότε φρόντισε να πρωτοτυπήσεις
    /////////////////////////////////
    Βούτυρο στό ψωμί μου.
    Χιούμορ καί πρωτοτυπώ:
    "πότε προλάβαινε νά αποπατήσει σέ 7 WC στό ίδιο
    κτίριο?"
    Τώρα σοβαρά:Ο Μητσοτάκης ώς πολιτικός ήταν 1ος
    μέ διαφορά από τούς άλλους ώς αναφορά τήν
    πρόβλεψη.
    Είμαι σίγουρος ότι θά προλάβαινε τά χειρότερα
    πού ζούμε τώρα.
    Γιατί?
    Διότι ήταν-είναι ΨΥΧΡΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ.
    Όσοι είστε κομματόσκυλα καί αντί φίμωτρου
    φοράτε κομματική μάσκα,πατήστε redial.Ή format.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αναστάση συμφωνώ απόλυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Πληροφορίες που έφεραν τον πρώην πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, πηγαίνοντας στην ΚΟ, να ζητάει συγγνώμη(!) από τον ελληνικό λαό για τον εκτροχιασμό της οικονομίας(!) και να συστήνει στο διάδοχό του να συναινέσει στην προσπάθεια για λύση(βοηθείστε, τα δικά μας σκατά καθαρίζουνε!) όπως του ζήτησε και ο κ. Μητσοτάκης, δεν επιβεβαιώθηκαν..."
    Το έχουν ρίξει στην "τρελλή"(!) και εμμένουν στο τρίπτυχο: "Μπλέ - σκούρο μπλέ - ...Μαυρής"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το wanna be είναι δικό μου!!!!!Κατέχω τα clopyrights!

    ΥΣΤΕΡ(Ι)ΟΓΡΑΦΟ:Μην είστε τόσο κομπάρσοι σε αυτά που λέτε,θέστε και κανένα επιχείρημα,έτσι για αλλαγή(αν και αμφιβάλλω ότι μπορείτε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΠΟΞΕΡΑΚΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΕΡΕΙΣ ?!?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιά σου δάσκαλε...νάσαι καλά.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση