GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κυβερνητική αντίδραση για τον Γ. Λιάνη...

«Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σε γραπτή δήλωσή του μετά την...

«Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σε γραπτή δήλωσή του μετά την παραίτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Λιάνη, από την κοινοβουλευτική ομάδα του κινήματος.
Ο κ. Πεταλωτής υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν την κρίσιμη ώρα για τη χώρα βρίσκονται μπροστά σε εθνικά κρίσιμες αποφάσεις».
«Κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, ιδιαίτερα η νέα γενιά της Ελλάδας, απαιτούν να δώσουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις. Μάχη για να αποφύγουμε μια καταστροφική χρεοκοπία που....
 θα υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας. Να δοθεί σε όλους ο χρόνος να αλλάξουμε όσα μας έφεραν ως εδώ. Να δώσουμε οξυγόνο στους δημοκρατικούς θεσμούς, να ανατρέψουμε πελατειακές πρακτικές και αντιλήψεις, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου», προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Καταλήγοντας ο κ. Πεταλωτής τονίζει: «Τις αποφάσεις αυτές τις παίρνουμε παραμερίζοντας επιμέρους αντιρρήσεις, αψηφώντας το πολιτικό κόστος. Δίνουμε τη μάχη για να υπηρετήσουμε το κοινό καλό, το συμφέρον του λαού στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολιτευτικής ζωής του τόπου. Έχοντας συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης και συνείδηση της πραγματικότητας και των αναγκών της χώρας και του λαού, όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας».

16 σχόλια

  1. Όταν κάποιοι στο παρελθόν κατηγορούνταν εύκολα και στέλνονταν στο πυρ το εξώτερον από την πλειοψηφία των βολεμένων Ελληναράδων τύπου «Πέρα-Βρέχει» και «Δε Βαριέσαι, μωρέ», ως νεο-φιλελεύθεροι (βλέπε Μάνος, Ανδριανόπουλος, Αλέκος Παπαδόπουλος κ.ά.), ενώ οι ίδιοι, ζητούσαν απλώς την οικοδόμηση μιας κανονικής, λειτουργούσας οικονομίας της αγοράς δυτικού τύπου, που να παράγει κι όχι μόνο να καταναλώνει τα «ξένα» (βλέπε πλάνο Μάρσαλ στον Ψυχρό πόλεμο και αργότερα ΕΟΚικά φράγκα...), ήταν οι μόνοι, που διέβλεπαν τον κίνδυνο της κρίσης που βιώνουμε σήμερα.

    Μην αυταπατάστε μερικοί, ότι αν σήμερα ήταν (οι …«τσαμπουκάδες» πολιτικοί του παρελθόντος) τύπου Ανδρέα ή «εθνάρχη» Καραμανλή (και ενώ ο κρατισμός και ο κρατικοδίαιτος «καπιταλισμός», που είχαμε, διαπερνούσε όλο το πολιτικό φάσμα- είχαμε την πιο κρατικίστικη Δεξιά, για τους γνωστούς «ελληνικούς» λόγους: να μπορεί να κάνει πολιτικό παιχνίδι με τα ρουσφέτια και τις προμήθειες…), με την «πυγμή» τους θα έκαναν κάτι διαφορετικό (αυτό που προσπαθεί να πείσει και ο Σαμαράς ότι μπορεί να κάνει σήμερα...)!

    Απλά σε εκείνες τις εποχές του διπολικού κόσμου (ψυχρού πολέμου ΕΣΣΔ-ΗΠΑ) και ενώ ήμασταν το ΙΔΙΟ ζήτουλες όπως και τώρα (πάλι δεν παράγαμε τίποτα και μόνο καταναλώναμε) , επιβιώναμε και περνούσαμε καλά για καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!!!

    ΚΑΙ ο Α. Παπανδρέου ΚΑΙ ο Κ. Καραμανλής κουνούσαν απειλητικά το δάχτυλο στη Δύση (ΝΑΤΟ, ΕΟΚ, ΗΠΑ) λέγοντας τους ότι "εάν δεν μας δέχεστε με τα προβλήματα μας, τα χρέη μας και πριν απ' όλα ΕΑΝ ΔΕΝ τσοντάρετε, θα στραφούμε αλλού...υπάρχουν κι αλλού «πορτοκαλιές». Εξού και το παιχνίδι που έκαναν και ο Α. Παπανδρέου και ο Κων. Καραμανλής με αδεσμεύτους του τρίτου κόσμου, Άραβες, Σοβιετικούς κλπ.
    Και η απειλή τους ενίοτε έπιανε τόπο...

    Οι δυτικοί τί κάνανε, μέχρι το 1989??
    Κλείνανε τα μάτια και τσοντάρανε, συντηρώντας το μύθο της «Ισχυρής Ελλάδας» που καταναλώνει, αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 2 χρόνια (ούτε οι Γερμανοί δεν το κάνανε αυτό!!) και «ώπα-ώπα στα μπουζούκια» , «δε βαριέσαι μωρέ», «οι Βόρειοι ασπροκώληδες νά'ναι καλά, να μας πληρώνουν τα κορόιδα», για να περνάμε εμείς οι εξυπνάκηδες οι Ελληναράδες μια χαρά!!!

    Δυστυχώς σε αυτήν την Μπανανία Ελλάδα ζούμε- των αεριτζήδων, των απατεώνων, του «δε βαριέσαι» και του «…έχει ο Θεός».

    Δεν υπήρξαμε ΠΟΤΕ Καπιταλιστική χώρα!!!
    Ήμασταν και είμαστε μια αεριτζίδικη οικονομία "Τύπου" "οικονομίας της αγοράς", με 70% δημόσιο τομέα, με κρατικοδίαιτους απατεώνες επιχειρηματίες στραμμένους εξολοκλήρου στην εσωτερική αγορά (βλέπε Κράτος), αερολόγους πολιτικάντηδες με κύριο εργαλείο το ρουσφέτι και συντηρούμενοι οικονομικά από τη Δύση εδώ και 60 χρόνια (κι όχι με δικές μας δυνάμεις), μην τυχόν και τους φύγουμε κι αλλάξουμε "στρατόπεδο".

    Το παραμύθι όμως τελείωσε, όταν ο διπολικός κόσμος γκρεμίστηκε και πήρε τη θέση του η παγκοσμιοποίηση!
    Τότε εξέλειπαν πιά οι λόγοι που μας συντηρούσαν επί 60 χρόνια!!!
    Τώρα δεν τους είμαστε πλέον τόσο σημαντικοί και πρέπει να κολυμπήσουμε μόνοι μας!!!
    Δεν παίζουμε πλέον κανένα σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο στο νέο περιβάλλον, σε αντίθεση με τον Ψυχρό Πόλεμο, που συνορεύαμε με τον "εχθρό" (και μην ακούτε τις γελοιότητες εκπομπών, τύπου Χαρδαβέλλα, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε σημαντικοί, έχουμε πετρέλαιο κι άλλες μπούρδες!!!).

    Σήμερα κανείς δεν θα ασχολιόταν μαζί μας, ΕΑΝ δεν ήμασταν στο Ευρώ!!!
    Θα είχαμε την τύχη της Αργεντινής και άλλων χωρών και δεν θα ακουγόταν τίποτα για μας. Θα τραβούσαμε μόνοι μας το Γολγοθά μας!

    Αυτή είναι η πραγματικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΓΑΠ αύριο θα ζητήσει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου ρε λιάνη γίγαντα και της μιμής καμάρι. Πες μας ποιον θέλουν τα αφεντικά σου για πρωθυπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιωργακη δεν σωζεις την τιμη σου με μια ανεξαρτητοποιηση!Για πολλα χρονια υπηρξες βασαλος της οικογενειας Παπανντρεου και μαλιστα την εποχη που βουιζαν τα σκανδαλα με τους κολλητους του Παπαντρεα!
    Τωρα που βλεπεις οτι η αμερικανικη φελουκα μπαζει νερα,την κανεις με ελαφρα πηδηματακια προς το ελος των ανεξαρτητων!Ηδη τα σκατα σας εχουν πνιξει μεχρι το λαιμο..Οπως και να το κανουμε εχεις και συ λερωμενη τη φωλια σου..
    Δεν νομιζω παντως να... εχασες και πολλααααααα!
    Το ταμειον ειναι συνννννννννννν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πασοκ

    Να γινει ανασχηματισμος εδω και τωρα!

    Εξω οι πολιτικα γκευ και πορνες!

    Να βγουν αμεσως εντοκα γραμματια ετησια, διετη και τριετη με 4 έως 5% επιτόκιο, αφού αποκλείσει τους τραπεζλίτες
    Θα βρει από τους πολίτες αμέσως 20 δις!

    Αυτα ελεγε ο δρ Κουτσουκος πριν λίγο στην Μηλιώνη σε μεγάλη σύναξη πρασινοφρουρών, που δεν θα φύγουν ποτέ από το Πασοκ

    Μιλτος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πασοκ

    Να γινει ανασχηματισμος εδω και τωρα!

    Εξω οι πολιτικα γκευ και πορνες!

    Να βγουν αμεσως εντοκα γραμματια ετησια, διετη και τριετη με 4 έως 5% επιτόκιο, αφού αποκλείσει τους τραπεζλίτες
    Θα βρει από τους πολίτες αμέσως 20 δις!

    Αυτα ελεγε ο δρ Κουτσουκος πριν λίγο στην Μηλιώνη σε μεγάλη σύναξη πρασινοφρουρών, που δεν θα φύγουν ποτέ από το Πασοκ

    Μιλτος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. einai fanero oti sas axize o mpouxesas gia katalhloteros ,,,,,,,,, e kai twra 8a pa8ete oti sas axizei sth peina koprites

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σήμερα το νέο αφεντικό στον ΔΟΛ, Ανώνυμε 14 Ιουν 2011 10:29:00 μ.μ., είναι ο Ψυχάρης!
    Ο απόλυτος άρχων.
    Εμείς οι παλιότεροι το έχουμε ζήσει, το έχουμε «ξαναδιαβάσει το βιβλίο»!
    Τότε τα Ανάκτορα , ο ΔΟΛ (Χρ. Λαμπράκης) και ο Κ. Μητσοτάκης, έριξαν το Γεώργιο Παπανδρέου, εξευτελίζοντας τους βουλευτές της Ενώσεως Κέντρου, οδηγώντας τους ,υπό τη συνοδεία του Χοϊδά, για να ορκιστούν ενώπιον του Κοκού (του Κωνσταντίνου του μικρού), τάζοντας, εκτός των χαρτοφυλακίων και εκατομμύρια δραχμές!
    Ναι του Κοκού, αυτού που μας συμπονά σήμερα ,αφού ξεκοκαλίζει τα δισεκατομμύρια του Ελληνικού Λαού!
    Ζήσαμε ,επίσης, το σοσιαλιστή και Υπουργό του βουνού, τον Τσιριμώκο, που τα Ανάκτορα δεν δέχονταν για Υπουργό των Εσωτερικών, αλλά μετά, αφού προσκύνησε, τον δέχθηκαν ως «Πρωθυπουργό»!
    Τότε ο αλησμόνητος Γέρος της Δημοκρατίας είχε πει: «Κίρκη η Αυλή, με το δέλεαρ της εξουσίας, εξευτελίζει τους ανθρώπους»!...
    Να σου πω ακόμη και μια προσωπική εμπειρία που μου είχε διηγηθεί ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ενώσεως Κέντρου, Νικόλαος Μπακόπουλος .
    Κατά την αποστασία, τόλμησε να τον πάρει τηλέφωνο η Φρειδερίκη (Βασίλισσα μητέρα του Κοκού),για να μετάσχει στην «Κυβέρνηση» των αποστατών!
    Ο Νικόλαος Μπακόπουλος , ο μικρόσωμος αυτός ΑΝΔΡΑΣ με το τεράστιο ΗΘΟΣ, απάντησε: «Πεντηκονταετή έντιμο πολιτικό βίο, δεν τον προδίδω στας δυσμάς του βίου μου κυρία…». Και της έκλεισε το τηλέφωνο.
    Μετά από αυτά, δεν μου κάνει εντύπωση, ούτε ο Λιάνης , ούτε όσοι θα ακολουθήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ..."απαιτούν να δώσουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις"...

    σοβαρά; Τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και των κλεφτών τη δώσατε; Εκτός αν εννοείτε να δίνει μάχες μόνο ο λαός και εσείς να κοιτάτε! Μάλλον είσαστε ανίκανοι να δώσετε μάχες. Γι αυτό λοιπόν ουστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατόπιν εορτής "διαμαρτυρία" κ. Λιάνη... αφού πρόσφατα είχες δηλώσει ότι αυτή είναι η τελευταία σου θητεία ως βουλευτής και δεν θα ξαναβάλεις υποψηφιότητα, τώρα δήθεν παραιτήσαι. Ε...! από τι παραιτήσαι; απ΄το "μαζί τα φάγαμε";
    Κίτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής,

    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΒΟΥΤΥΡΟΜΠΕΜΠΕ
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.
    ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΘΑΡΗ, ΓΕΛΙΕΣΑΙ !!!!!
    ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΝ ΔΕ ΣΑΣ ΔΙΚΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μιλτος Πασοκ
    14 Ιουν 2011 10:57:00 μ.μ.

    ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΑΛΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τον Γιώργο Λιάνη, οπως τον είδα στην φωυογραφία,
    τον πέρασα για τον Γιώργο Παπανδρέου.
    Εχουν καμμιά συγγένεια ή απλώς πρόκειται περι
    συνωνυμίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ήταν ανέκαθεν λίγος και προβληματικός χαρακτήρας ο Λιάνης. Λαϊκιστής, πολυλογάς, γλύφτης, φωνακλάς, ρηχός, υποκριτής. Πού φτάσαμε, να εξαρτάται από την ψήφο του κάθε Λιάνη ο εκσυγχρονισμός του κράτους και η απαλλαγή του από τα συνδικαλιστικά αποβράσματα. Άνθρωποι σαν κι αυτόν δεν έχουν συναίσθηση του ρόλου τους, αισθάνονται ως εκπρόσωποι συντεχνιών και όχι ως εκπρόσωποι του έθνους. Μια ασήμαντη και οριακή προσωπικότητα θα βάλει σε κίνδυνο το δάνειο, από το οποίο θα πληρωθούν οι μισθοί και συντάξεις του λαού. Θα πτωχεύσει και θα καταστραφεί η χώρα εξαιτίας του ξαδέλφου της μαθήτριας ...του Κούντερα. Θεέ μου, λυπήσου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. KONTOS PSALMOS ALILOUIA
    TA VASANASAS TELEIWNOUN

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση