GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλα τα ονόματα των συλληφθέντων για τα «στημένα»...

Τα ονόματα των 10 συλληφθέντων και των πέντε καταζητούμενων από την αστυνομία για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών έδωσε στη δημοσιότ...

Τα ονόματα των 10 συλληφθέντων και των πέντε καταζητούμενων από την αστυνομία για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών έδωσε στη δημοσιότητα η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου μετά από ειδική διάταξη που εξέδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράικου.
Οι συλληφθέντες είναι οι: Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος ΠΑΕ Καβάλα), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Αθανάσιος Ντότσης (μάνατζερ Αγροτικού Αστέρα), Νίκος Χάλκος (πρόεδρος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Ανδρέας Δημόπουλος, Βασίλης Καρακούλιας.
Καταζητούνται οι Χρυσόστομος Ψωμιάδης (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Καβάλα), Ιωάννης Παπαδόπουλος (υπάλληλος ΕΠΟ , Βασίλειος Γεωρτσιάκος, Μιχάλης...
 Νικολόπουλος (ποδοσφαιριστής), Γιάννης Παπακώστας (προπονητης). Το έγκλημα θεωρείται επαναλαμβανόμενο, η διαδικασία του Αυτοφώρου είναι διαρκής.
Οι κατηγορίες τις οποίες απήγγειλε ο εισαγγελέας προϊστάμενος ποινικής δίωξης, Δημήτρης Πιέρος, είναι οι εξής:
- εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)
- διέθυνση εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)
- απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, με οφέλη και ζημίες άνω των 15.000 ευρώ (κακούργημα).
- εκβίαση με απειλή βλάβης και επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου κατ΄εξάκολούθηση, κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια (κακούργημα)
- νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, συνήθεια και κατ΄εξακολούθηση (κακούργημα)
- δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα
- παράνομο στοιχηματισμό κατ΄εξακολούθηση
- συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό κατ' εξακλούθηση
- ηθική αυτουργία για δύο τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις
- παράνομη οπλοκατοχή
Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στον 9ο τακτικό ανακριτή, που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας την κύρια ανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να κληθούν ως ύποπτα άλλα 70 άτομα. Για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, πάντως, δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες περί συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση της υπόθεσης και επομένως δεν μπορεί να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.
Η όλη έρευνα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 και τον Ιανουάριο του 2011 ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΥΠ όταν έφτασε στις αρχές από το Τμήμα Ασφαλείας του Παλαιού Φαλήρου ανώνυμη καταγγελία για συγκεκριμένα ονόματα.
Το Oικονομικό Tμήμα της Εισαγγελίας χώρισε την έρευνα σε τρία σκέλη που αφορούν, παίκτες του ΟΠΑΠ, διοργανωτές «στημένων» αγώνων και παίκτες ιντερνετικού στοιχήματος. Ήδη έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για πλημμελήματα οι πρώτοι οκτώ παίκτες του ΟΠΑΠ με κέρδη μερικών χιλιάδων ευρώ, ενώ έχουν δώσει εξηγήσεις ως ύποπτοι άλλοι επτά που ποντάρισαν μέσω ΟΠΑΠ, με μεγάλες αποδόσεις. Εν τω μεταξύ αναμένονται στοιχεία για τους παίκτες μέσω μεγάλων εταιρειών στοιχηματισμού στο εξωτερικό, για τους οποίους έχουν ζητηθεί στοιχεία μέσω δικαστικής συνδρομής σε πολλές χώρες.
Τον φάκελο της υπόθεσης ζήτησε να πάρει στα χέρια του και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ Εμμανουήλ Αντωνακάκης , ο οποίος είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος για το σκέλος των αθλητικών ποινών στις εμπλεκόμενες ομάδες.
Την πρόθεση της κυβέρνησης να αποκαταστήσει την αξία του ποδοσφαίρου υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι να υπάρξει διαφάνεια στον τρόπο που λειτουργεί η ΕΠΟ. Παράλληλα προανήγγειλε τη δημοσιοποίηση των φακέλων αδειοδότησης των ΠΑΕ της Β' Εθνικής, με την επισήμανση ότι θα τηρηθούν τα προσωπικά δεδομένα. Όπως είπε, στην απόφαση αυτή συναινεί και η UEFA .
Η διάβρωση στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι πολύ βαθιά και δυστυχώς μοιάζει να φτάνει και ψηλά, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, με αφορμή το κύμα αποκαλύψεων για τους στημένους αγώνες .
«Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των αρχών ασφαλείας της χώρας για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και του παράνομου στοιχήματος θα συνεχιστούν αποφασιστικά», διεμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής και κάλεσε όλους τους υπεύθυνους φορείς, τους συλλόγους, αλλά και κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται πραγματικά για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, να συνδράμει τις αστυνομικές αρχές με στοιχεία που μπορούν να φωτίσουν όλες τις πλευρές.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας σημείωσε ότι «πρόκειται για μια υπόθεση εξαιρετικής σημασίας, όχι μόνο συμβολικής, αλλά και ουσιαστικής για να αλλάξουμε το τοπίο στο μολυσμένο βιότοπο του ελληνικού ποδοσφαίρου».
Αυτή τη φορά, υποστήριξε, δεν πρόκειται για ένα ακόμα μετέωρο βήμα στην προσπάθεια κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και διαβεβαίωσε πως υπάρχει αδιαπραγμάτευτη πολιτική βούληση: «Καμία ανοχή, καμία έκπτωση, κανένας συμβιβασμός. Είναι απαίτηση όχι μόνο του κόσμου που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».
Σύμφωνα με τον κ. Όθωνα, η σημαντική αυτή υπόθεση «εμπεριέχει πολυσήμαντα μηνύματα, με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός του χώρου του ποδοσφαίρου. Το γεγονός δηλαδή, ότι ζούμε μια νέα εποχή στην πατρίδα μας, όπου εστίες ανομίας και διαφθοράς που μέχρι πρότινος εθεωρούντο ως άβατα ή με υψηλές διασυνδέσεις και προστασίες, δεν απολαμβάνουν πια καμιάς ιδιότυπης ασυλίας».
Ικανοποιημένος «από τη δουλειά που έκανε η Δικαιοσύνη σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές» εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ προειδοποιεί ότι οι φίλαθλοι δεν θα πρέπει «να ξεγελαστούν από τον θόρυβο που δημιουργείται με τις εισαγγελικές έρευνες και διώξεις, γιατί υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρξουν πραγματικές τιμωρίες εφόσον η αθλητική δικαιοσύνη ελέγχεται από τα κυκλώματα, αλλά και να αξιοποιήσουν αποπροσανατολιστικά τις όποιες εξελίξεις και να τις εμφανίσουν ως κάθαρση ενός ποδοσφαίρου που θέλει πέταμα».
Οι εγκληματικές συμμορίες στο ποδόσφαιρο -στη χώρα μας και παντού- είναι γέννημα του ποδοσφαίρου των επιχειρήσεων και της κερδοσκοπίας, που είναι σάπιο ως το μεδούλι και δεν υπάρχει τρόπος να εξυγιανθεί, επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα και υποστηρίζει ότι «όσοι κρύβουν αυτό το βούρκο, όπως κάνει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που τον διαμόρφωσαν με την πολιτική τους, δεν μπορούν ούτε να χτυπήσουν ούτε να περιορίσουν τα εγκληματικά κυκλώματα και τις συμμορίες που διαρκώς αναπτύσσονται».

Ανεξάρτητα από την ποινική πλευρά της υπόθεσης, θα πρέπει άμεσα να επιληφθεί του θέματος τόσο η αθλητική δικαιοσύνη, όσο και η Πολιτεία, δεδομένου ότι τα πειθαρχικά σώματα της ΕΠΟ και της Super League «είναι μνημεία αναξιοπιστίας και κουκουλώματος», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ. Όπως εξάλλου επισημαίνει, από την εξέλιξη της υπόθεσης αποδεικνύεται επίσης ότι «το λεγόμενο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου λειτούργησε ως μηχανισμός συγκάλυψης παρανομιών και ευρύχωρης ανάπτυξης τζογαδόρικων κυκλωμάτων».

Εκκληση προς την Πολιτεία «να ξετυλίξει το κουβάρι της διαφθοράς, της διαπλοκής και της παρανομίας όσο ψηλά και αν φτάνει» απηύθυνε από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας πως η υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια είναι «η τελευταία ευκαιρία για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από πρόσωπα του υποκόσμου και από διεφθαρμένους παράγοντες».

«Απαιτούνται πράξεις, μέτρα, αυστηρές κυρώσεις και όχι άλλα κούφια λόγια. Η Πολιτεία πρέπει να τολμήσει. Αν δεν το πράξει θα είναι υπόλογη στα εκατομμύρια των φιλάθλων που θέλουν διαφάνεια και καθαρό παιχνίδι», επισημαίνει η ΔΗΜ.ΑΡ. σε ανακοίνωσή της.
Πηγή: www.Naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

8 σχόλια

  1. ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΩΡΑ ΠΑΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΕΙ Η ΠΑΡΑΓΚΑ.ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ,Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΙ ΚΟΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΝΔ.ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΟΙ Η ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαζί τα φάγαμε
    Μαζί τα φουμάραμε

    Κι ο βλάκας ο φίλος μου ο Σήφης, έτρεχε στα γήπεδα και φώναζε Ζήτω, και πλέρωνε κι' όλας...

    Ο κουρέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ...
    ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΥΓΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ?
    ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?
    Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΒΙΑ.

    Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΑΣΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τσακάλια μου το τσιμπήσατε πάλι το δόλωμα του αποπροσανατολισμού που σας έριξε ο Γιωργάκης. Το ερευνούσαν το θέμα εδώ και δύο χρόνια και όλως...συμπτωματικώς έσκασε την εβδομάδα που θα βάλουν πλέον την ταφόπλακα στην Ελλάδα και στους Έλληνες καθώς ψηφίζουν με συνοπτικότατες διαδικασίες το μεσοπρόθεσμο μνημόνιο (λέξη και αυτή όμως!!! Τί μεγάλοι λεξιπλάστες είναι στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μας τα πασάρουν εύπεπτα τα χειρότερα!!!). Πριν απο μερικές ημέρες στη βο(υ)λή ο λαγός ο Πάν-καλος είπε τα δικά του για το πότε ήρθε η δημοκρατία του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα αλλά ο αποπροσανατολισμός δυστυχώς για αυτούς δεν κράτησε πολύ. Έριξαν λοιπόν και την γνωστή ιστορία με τους γνωστούς μπράβους και τα λαμόγια του ποδοσφαίρου που τόσα χρόνια όλοι τους ξέρουν και κανείς δεν τους αγγίζει(θυμάστε παλαιότερα την υπόθεση του Πουράκλα Μ.Ψωμιάδη την καταδίκη του και την ...απελευθέρωσή του για λόγους.... υγείας?). Πιστεύετε ότι τώρα θα γίνει κάτι? Θα μπουν επιτέλους τα λαμόγια και οι απατεώνες στη φυλακή? Πολύ αμφιβάλλω δυστυχώς. Φοβάμαι ότι και αυτή η ιστορία, αφού πρώτα επιτελέσει τον σκοπό του αποπροσανατολισμού και της σύγχισης, τελικά μπλέξει στα ατελείωτα γρανάζια της ελληνικής δικαιοσύνης και τελικά ξεχαστεί όπως συνήθως γίνεται με όλες τις σοβαρές υποθέσεις. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά δεκαετίες τώρα ακούω όλους να μιλούν για κάθαρση στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία αλλά το έργο όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά συνεχώς χειροτερεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΣΑΚΑΓΙΑΝΝΗ Η ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΣΕ ΠΛΗΡΩΣΕ ΧΡΟΝΙΑ...............ΑΛΗΤΗ-
    ΜΕΣΑ ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΙΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΚΑΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΑΜΕΣΩΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ .ΕΤΣΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΛΟΘΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΛΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 4.48
    ΙΣΑ ΡΕ ΙΣΤΡΟΥΧΤΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΑΤΕΡΑΣ.......χιχιχι χοχοχο...

    Τώρα με συγχωρείτε κιόλας,αλλά ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ σας φαίνεται για γνώστης του ποδοσφαίρου ?
    Ο άνθρωπος μάλλον για φίλαθλος του ΠΟΛΟ φέρνει.( ΟΟΟΟχι το γνωστό ΠΟΛΟ.
    Το άλλο με τα άλογα και τα μπαστούνια.)

    Βέβαια ΕΣΕΙΣ οι πονηρευμένοι απ'αυτο το ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ μην μασάτε και καλά, ότι τώρα ξαφνικά τα βγάζουν όλα στη φόρα.
    ΑΠΛΑ κάπου η τσιχλόφουσκα της ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έχει κουράσει και το ποδόσφαιρο είναι πιο ΠΙΑΣΑΡΙΚΟ.
    Θυμηθείτε κάτι. ΟΙ ΜΠΕΟΙ ,ΟΙ ΨΩΜΙΑΔΗΔΕΣ και οι άλλοι ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ τον Γερουλάνο τον έχουν για ΠΡΩΙΝΟ.
    ΜΗ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΣΤΕ με ΠΑΠΑΡΙΕΣ.

    - ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ
    ΝΕΟΥ ΣΩΤΗΡΑΣ.... ΜΠΕΝΝΥ ΧΙΛ του ΠΑΣΟΚ --------

    Όντως θέλουν πάλι να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και εμφανίσανε ξαφνικά αυτό το θέμα...Μα καλά ΤΩΡΑ ξυπνήσανε για την νοθεία στο ποδόσφαιρο ????
    ΤΩΡΑ που ψηφίζεται το μεσοπρόθεσμο ???

    Κάποια πράγματα είναι σαν τα κατεψυγμένα. Τα έχεις παγωμένα και όταν θέλεις να εμφανίσεις κάτι στα γρήγορα με ένα ζέσταμα είναι έτοιμο.
    Θα λυσάξουν πάλι τα κανάλια και δυστυχώς πολλοί θα νοιαστούν για την νοθεία στο ποδόσφαιρο και όχι για την προδοσία στην ζωή μας..

    Προσδεθήτε στις οθόνες σας.
    Όταν τελειώσουν - περάσουν τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΣΟΚ
    μπορειτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ να........ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση