GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμφώνησαν (σε τι όμως;) Σαρκοζί και Μέρκελ για την Ελλάδα...

Σε θέση κοινής αποδοχής , μετά από συζήτηση επτά ωρών που έληξε σήμερα, λίγες ώρες πριν από το ξημέρωμα, κατέληξαν ο Γάλλος πρόεδρος, Νικ...

Σε θέση κοινής αποδοχής, μετά από συζήτηση επτά ωρών που έληξε σήμερα, λίγες ώρες πριν από το ξημέρωμα, κατέληξαν ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, σχετικά με τη διάσωση της Ελλάδας.
Η συμφωνία των δύο ηγετών βρήκε την αποδοχή και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο οποίος τους συνάντησε εκτάκτως στο Βερολίνο, όπου και πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.
Ωστόσο, κανείς εκ των τριών συνομιλητών δεν έδωσε την παραμικρή πληροφορία για το περιεχόμενο της συμφωνίας τους και η πληροφορία για...
 την κατάληξη της συνομιλίας προήλθε από πηγή της γαλλικής αντιπροσωπείας.
Μόνος αποδέκτης, κατά τη διάρκεια της νύχτας των λεπτομερειών της απόφασης του Γάλλου προέδρου, της Γερμανίδας καγκελαρίου, καθώς και της συναίνεσης του Τρισέ, ήταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέϊ.
Μέχρι τελευταίας στιγμής το ακανθώδες σημείο των συνομιλιών ήταν η πολιτική απαίτηση της Γερμανίας για τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο δεύτερο αυτό πακέτο στήριξης, με κίνδυνο να εκληφθεί ως «στάση πληρωμών» στην Ελλάδα.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η Deutsche Welle, θέλουν Βερολίνο και Παρίσι να έχουν καταλήξει σε ένα σχέδιο που συνδυάζει την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων σε τιμές αγοράς με πόρους του EFSF και συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα με τη μορφή μιας τραπεζικής εισφοράς, οι λεπτομέρειες της οποίας θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν.
Η γαλλο-γερμανική πρόταση θα χρησιμεύσει ως βάση διαπραγματεύσεων στη σημερινή σύνοδο κορυφής των 17 χωρών-μελών της Ευρωζώνης, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν στις 13.00 στις Βρυξέλλες (14.00 ώρα Ελλάδος) και αναμένεται να ολοκληρωθούν το βράδυ.
Δύο ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με την Αγκελα Μέρκελ.

Reuters: Χωρίς τραπεζικό φόρο η νέα συμφωνία
Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο πηγές της ΕΕ, ο τραπεζικός φόρος δεν θα αποτελεί μέρος της συμφωνίας για το δεύτερο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας. Η απόφαση ελήφθη μετά τις συνομιλίες Μέρκελ - Σαρκοζί.
«Μπορείτε να υποθέσετε ότι δεν θα υπάρξει τραπεζικός φόρος», δήλωσε πηγή στο Reuters, προσθέτοντας ότι με τη θέση αυτή συμφωνεί και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Αλλη πηγή που επίσης συμμετείχε στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις για τη σημερινή σύνοδο κορυφής δήλωσε ότι απορρίφθηκε η πρόταση για τραπεζικό φόρο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια

  1. Το νέο αγαπημένο άθλημα των Ευρωπαίων:
    "Βρέξ' τις στον Γιωργάκη"
    ___________________________________
    Χθες του τις έβρεξε επί 1,5 ώρα ο Μπαρόζο... το μεσημέρι έχει σειρά Μέρκελ και το απόγευμα θα τον περιλάβουν όλοι μαζί...


    Η απόλυτη ξεφτίλα: Μέρκελ-Σαρκοζί συμφώνησαν για το τι θα κάνουν με τον επαίτη των Βρυξελλών, Γιωργάκη

    Η Γαλλία και η Γερμανία κατέληξαν σε συμφωνία για την άρση του αδιεξόδου ως προς ένα σχέδιο στήριξης της Ελλάδας λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης με στόχο την πρόληψη της μετάδοσης της κρίσης χρέους.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ προετοίμαζαν το έδαφος μέχρι αργά το βράδυ στο Βερολίνο για μία συμβιβαστική λύση.

    Έπειτα από συνομιλίες επτά ωρών, στις οποίες συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, Μέρκελ και Σαρκοζί κατόρθωσαν να φθάσουν σε "κοινή θέση" ως προς τη στήριξη της Ελλάδας, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία και ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

    θα χρησιμεύσει ως βάση διαπραγματεύσεων στη σημερινή σύνοδο κορυφής των δεκαεπτά χωρών της νομισματικής ένωσης, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν στις 13.00 στις Βρυξέλλες (14.00 ώρα Ελλάδος) και αναμένεται να ολοκληρωθούν το βράδυ.

    "Οφείλουμε οπωσδήποτε να βρούμε μία λύση για να σταματήσουμε την διεθνή κερδοσκοπία και να σταθεροποιήσουμε τη ζώνη του ευρώ...Εάν διαλυθεί θα είναι καταστροφή", είχε προειδοποιήσει από τη Μαδρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ.

    Έπειτα από εβδομάδες αναταραχής, οι αγορές περιμένουν σήμερα συγκεκριμένα αποτελέσματα. Στην αντίθετη περίπτωση θα στραφούν εναντίον χωρών που θεωρούνται ευάλωτες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και το Βέλγιο.

    Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρίσκεται η απόφαση για το δεύτερο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα που θα αποτρέψει μία χρεοκοπία.

    Μέχρι τελευταίας στιγμής το ακανθώδες σημείο των συνομιλιών ήταν η πολιτική απαίτηση της Γερμανίας για τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο δεύτερο αυτό πακέτο στήριξης, με κίνδυνο να εκληφθεί ως "στάση πληρωμών" της Ελλάδας.

    Η γαλλική αντιπροσωπεία έκανε λόγο τη νύκτα μόνο για μία γαλλο-γερμανική συμφωνία για την Ελλάδα και όχι για μία συμβιβαστική λύση με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, γεγονός που, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημαίνει ότι το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν τυγχάνει απαραιτήτως της εγκρίσεως της ΕΚΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑΣ ΤΑΡΙΦΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΔΟΥΛΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ..ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΑΡΙΦΑ ΠΙΣΤΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΙΔΕΙΑ

    Πέμπτη, 21 Ιούλιος 2011 07:30 ΟΛΜΕ:ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

    Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτη την νέα επείγουσα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (18/7/2011) με την οποία αποκλείονται από την επιλογή για σχολικούς συμβούλους όσοι εξ αυτών επιλεγούν ως διευθυντές σχολείων. Στην εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας επικαλείται γι αυτό νέα ρύθμιση που θα ψηφιστεί σε επόμενο νομοσχέδιο!!

    Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ

    ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ?

    ΠΑΙΔΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση