GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!"...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη http://www.nasostsaganelis.gr/ «Θέλει προσοχή. Έχει το  μυαλό στη γλώσσα του». Η γνωστή ατάκα του Ανδρέα Παπανδρέου...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη

«Θέλει προσοχή. Έχει το  μυαλό στη γλώσσα του».
Η γνωστή ατάκα του Ανδρέα Παπανδρέου για τον Β. Βενιζέλο.
Τον ιδιαιτέρως επικίνδυνο σημερινό υπουργό Οικονομικών.
Την, βαρέων βαρών, ανεπάρκεια. Την ασυγκράτητη πολυλογία…
Ο κύριος αυτός (άγνωστο γιατί) βλέπει τον εαυτό του ψηλότερο από όλους. Πιο πάνω και από το Έβερεστ…
Εκεί στα ψηλά -που ζαλίζεται και η φαντασία του- τιμωρείται η μεγαλομανία του.
Κατ’ επανάληψη…
Λένε, ότι διέπραξε γκάφα με τους Φιλανδούς…
Λάθος. Διέπραξε έγκλημα!
Εθνική βλάβη. Μαχαίρωσε την Πατρίδα. Στη χειρότερη ώρα της.
Καμία δικαιολογία δεν περνάει. Δεν στέκεται.
Κανένα άλλοθι αμέλειας ή όποιας...
 άλλης ανοησίας.
Ποιόν ρώτησε;
Από πού ως που, με ποιο δικαίωμα και ποια εξουσιοδότηση εγγυήθηκε το δανεισμό των Φιλανδών με κρατική περιουσία;
Από πού ως που, με ποιο δικαίωμα και ποια εξουσιοδότηση ένα θέμα ευθύνης της ευρωπαϊκής ηγεσίας –ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗΣ- το μετέτρεψε σε δικό μας μείζον θέμα αυτοκτονικών παζαριών και  με τις 16 χώρες της ευρωζώνης;
  Από πού ως που, με ποιο δικαίωμα και ποια εξουσιοδότηση μας έμπασε στο «χορό του Ζαλόγγου» ωμών εκβιασμών-εγγυήσεων κυρίως από τα βόρεια τσιράκια της καγκελαρίας; (Συνέχεια εδώ).

15 σχόλια

  1. Μάρθα Βούρτση» του ΠΑΣΟΚ αποκαλούν τον Βενιζέλο...

    «Μάρθα Βούρτση του ΠΑΣΟΚ» αποκαλούν πλέον τον Βενιζέλο οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι και κυρίως ορισμένοι συνεργάτες του Παπανδρέου, μετά τις χθεσινές του δηλώσεις ότι έχει θυσιάσει το πολιτικό του μέλλον για χάρη της Ελλάδας.

    Αναφέρουν δε ότι είπε χοντρά ψέματα για το ότι δεν ήθελε το....
    υπουργείο Οικονομικών
    και θυμίζουν πως στη Βουλή μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου έλεγε σε βουλευτές πως «αν ήξερα ότι τα πράγματα ήταν τόσο εύκολα θα έβαζα για ψήφιση και το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων»!

    Άρχισε η αποδόμηση…

    AMHN +
    XONΤΡΟΜΑΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορειτε να φανταστειτε οτι θα ηταν ο Beni πρωθηπουργος;
    υπηρχε ομως και κατι χειροτερο, ο Ακης πρωθηπουργος,
    καλα τα σημερινα κοματα εχουν κατι φρουτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο απίθανος "φιλόσοφος" Βενιζέλος ξαναχτυπά: «Αλαλούμ» με τον ΦΠΑ στην εστίαση.

    Όπως διαβάζουμε στο protothema.gr, «Αλαλούμ» αναμένεται να δημιουργηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου, μετά την απόφαση του οικονομικού επιτελείου να εφαρμόσει ΦΠΑ 13% στους πελάτες των ξενοδοχείων «all inclusive», που προέρχονται από το εξωτερικό, ενώ για τους Έλληνες θα ισχύσει
    ΦΠΑ 23% !!!!

    Όπως επισήμανε τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τους παραγωγικούς φορείς, ο ΦΠΑ 23% θα ισχύσει από 1η Σεπτεμβρίου για όλα τα μαγειρεμένα τρόφιμα που πωλούν τα εστιατόρια, ψησταριές και ούτω καθεξής.

    Ο κ. Βενιζέλος άφησε να εννοηθεί ότι ο ΦΠΑ 23% στα τρόφιμα δεν πρόκειται να καταργηθεί μέχρι το
    τέλος του έτους, γιατί κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στις συζητήσεις με την Τρόικα.

    Απαντώντας σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, είπε: «Εγώ δεν επεδίωξα, ούτε επιθυμούσα να πάρω τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Θυσιάζω το πολιτικό μου μέλλον με αυτήν τη θέση. (σσ. τόσο εμπιστοσύνη έχει στην κυβέρνηση).
    Αν ο κ. Σαμαράς νομίζει ότι μπορεί να κάνει πιο πολλά πράγματα από εμάς, τότε ας δοκιμάσει να βοηθήσει σε επίπεδο κομμάτων στην ΕΕ».
    (σσ. Θα δοκιμάσει αλλά από άλλη θέση κύριε υπουργέ...)

    Για την ύφεση, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι δεν υιοθετεί τα σενάρια περί 5,3% στο τέλος του έτους, ωστόσο, εκτίμησε ότι θα κινηθεί σε επίπεδα άνω του 4,5%. (Καλά εδώ γελάνε...)

    Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Βενιζέλος ήταν κατηγορηματικός ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις, με στόχο τα πέντε δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους. (όλα στο σφυρί δηλαδή...)

    Αυτά από την ειδησιογραφία...

    Κατάφερε λοιπόν ο φιλόσοφος, σε χώρα της ευρωζώνης να ισχύει για Ευρωπαίους πολίτες δύο ειδών ΦΠΑ. Εκτός και αν μας λογιάζει ήδη για χώρα εκτός ευρώ...

    Αμετανόητοι, ανακόλουθοι, αναποτελεσματικοί.ΟΛΟΙ τους.
    Ας τους απαλλάξουμε από τα καθήκοντά τους όσο ακόμα είναι καιρός, γιατί αλλιώς η σφαγή της Σμύρνης θα πλησιάσει πολύ κοντά στον ορισμό της κας Ρεπούση, μπροστά σε αυτό που θα 'ρθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Βαγγέλας είναι δικηγόρος και μαλιστα συνταγματολόγος.

    Σαν καλός δικηγόρος λοιπον που είναι και ολα τα γνωρίζει, εχει μαθει να ακουει μονο τη δική του φωνή,

    οταν αγορεύει!

    Αν δεν καταλαβαϊνει και καμιά ξενη γλωσσα, καταλαβαίνεις.

    Δικηγορίστικες δουλειές.

    Γιατί δεν διορίζουν κανένα δάσκαλο στη θέση του, οπως στην ΑΔΕΔΥ, να γελάσει καθε πικραμένος.ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΥΘΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΛΑΣΠΩΣΕΙ
    ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΟΛΠΑ
    ΑΛΛΑ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΣΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτσι, Βαρέων Βαρών, έβλεπε κι ένοιωθε τον εαυτό του από την εποχή που ήταν ενταγμένος στην ΕΔΗΝ του Γ.Μαύρου. Κι όταν ερχόταν στο αμφιθέατρο της Νομικής του ΑΠΘ, σε περιόδους πολιτικών εξελίξεων φορούσε το πορτοκαλί δίκοχο της ΕΔΗΝ στη κεφάλα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑΞΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς η μεγάλη φιλοδοξία δεν βγαίνει ποτέ σε καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βάλτε και καμιά υπογραφή επιτέλους, ΕΠΙΤΡΟΛΗ ΧΡΕΟΥΣγια τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους πάντα κάποιος ΑΛΛΟΣ φταίει όταν το σκυλί έχει την ουρά του ανάμεσα στα σκέλη του!!

    Γιατί όσο πιο "..γενική εἶναι η ἐξαχρείωσις ἀρχόντων καί ἀρχομένων.." άλλο τόσο θα ψάχνειο καθένας για ΜΙΑ κρεμάλα ΟΧΙ για τους καταχραστές αλλά για την αυτοκτονία του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ ΝΩΡΙΣ...

    ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΑ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΣΤΗ ΝΔ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.
    Σχολιάζει ο Γιάννης Παπαγιάννης.

    Το πιο εντυπωσιακό γεγονός που προκύπτει από αυτά που δημοσιεύσαμε χθες για τον διευθυντή του Mega (εδώ) δεν είναι μόνο το δημοσιογραφικό παράδοξο σε σχέση με το παράπονό του για την κριτική της Νέας Δημοκρατίας στον Βενιζέλο και όχι στον Παπανδρέου, αλλά...και κάτι ακόμα. Πολύ σημαντικό κατά την γνώμη μας.

    Ότι ο διευθυντής του μεγαλύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας, δεν έχει την ικανότητα να αντιληφθεί ότι ο Βενιζέλος από την στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών τελείωσε από εφεδρεία του ΠΑΣΟΚ.

    Όταν και εφόσον ανοίξει η επόμενη μέρα στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, άλλα πρόσωπα θα παίξουν δυνατά στη διαδοχή. Πρόσωπα έκπληξη όπως ο Λοβέρδος ή ακόμα και ο Λαμπρινίδης, εάν οι Παπανδρεϊκοί επιλέξουν ένα άφθαρτο πρόσωπο, θα είναι οι διάδοχοι του Γιώργου Παπανδρέου. Πάντως ΟΧΙ ο Βενιζέλος, ο οποίος το πιθανότερο είναι να έχει την τύχη που είχε η Ντόρα Μπακογιάννη μέσα στη Νέα Δημοκρατία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ιστορία διδάσκει άσχετα αν κάποιοι την ξεχνούν γιατι τα ξέρουν όλα, ξερόλες κατα μία έννοια και αυτό που μάθαμε στην ιστορία ήταν ότι όλοι σχεδόν οι δεινοί ρήτορες ήταν ανεπαρκείς σε ικανότητες γιατί να διαφέρουν οι σημερινοί.
    Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Βενιζέλος διακατέχεται από μία υπεροπτική μεγαλομανία που τον οδηγεί σε απανωτές γκάφες.
    Βιάζεται, βιάζεται να καλύψει τα σκαλοπάτια ως την κορυφή με ανορθόδοξες και βλακώδεις αποφάσεις που τον κατρακυλούν προς τα πίσω καταστρέφοντας ότι μέχρι εκείνη την στιγμή έχει χτίσει.
    Προσπαθεί να καλύψει την όποια του ανεπάρκεια με την ευφράδεια λόγου που τον διακρίνει με μακροαγορεύσεις που στο τελος κανείς δεν καταλαβαίνει τον συλλογιστικό ειρμό του αποδεικνύωντας την αξία της σιωπής.

    "ΤΟ ΛΑΚΩΝΙΖΕΙΝ ΕΣΤΙ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ" σαν νομικός θα έπρεπε να το γνωρίζει καλύτερα από όλους.
    Την όποια "αρχηγοποιημένη ευχερεια" του άφησε ο ΓΑΠ είναι μια συνειδητοποιημένη και καλώς υπολογισμένη κίνηση έτσι ώστε ο μέγας δελφίνος να κομματιαστεί.
    Τι του έκανε; τον έβαλε μεσα σε ένα προαποφασισμένο πλαίσιο δυσμενών συνθηκών για την χώρα αφηνώντας τον να κινηθεί ελεύθερα!!! δηλαδή βούτα μέσα στο ποτηρι με το νερό και κολύμπα. Ο μεγαλοιδεατισμός, η ματαιοδοξία και η αρχομανία που διακρίνει τον συγκεκριμένο άνθρωπο λειτουργησαν θετικά σε μία απόφαση που έπρεπε να απορρίψει και να αφήσει τον προηγούμενο τσαρλατάνο τον οικονομολογο της πλάκας να φαει τα σκατα που γεμίσε τον τόπο.
    Τώρα αυτός επωμίσθηκε όλο το βάρος ενός υπουργείου που ουσιαστικά διοικείται από εξω κατω απο συγκεκριμένες ο οδηγίες και ο τσαρλατανος λουφάζει αποποιούμενος κάθε εγκληματικής ευθύνης που τον βαρύνει. Άλλωστε ανοίκει στην τσογλανοπαρέα και είναι φίλος έμπιστος του ΓΑΠ ενώ ο Βενιζέλος είναι ΑΣΠΟΝΔΟΣ ΦΙΛΟΣ και τυγχανει της μεταχείρησης του τυριού και της φάκας.
    Το άσχημο σε όλη αυτήν την υπόθεση είναι εμείς σαν λαός επωμιζόμαστε τις συνέπειες της ιντριγκας της ματαιοδοξίας αυτών των κουτοπόνηρων πολιτικών που με τις ενέργειες τους έχουν υποθηκεύσει την χώρα καταστρέφοντας τις ζωές των πολιτών με την ανεπάρκεια και την ανικανότητα που τους διακρίνει.
    Επιτέλους σαν λαός πρέπει να σοβαρευτούμε και όταν περναμε την κουρτίνα του παραβαν να σκεφτόμαστε τι πάμε να κανουμε και ποιόν επιλέγουμε. Εχουμε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης που μας βαρύνει με τις επιλογές μας. Όλος αυτός ο συρφετός των πολιτικών που μας οδήγησε στην κατάντια την ένδοια και την ξεφτίλα είναι έργο δικό μας όσο και αν θέλουμε να το αποποιηθούμε.
    Μπορούσαμε μια χαρα να τους στείλουμε στο διάολο δημοκρατικά ελεγχοντας τους ριχνοντας τους ίδιους στην αρένα με τα λιοντάρια και όχι αυτοι που ρίξανε εμας. όταν λοιπόν εμείς σαν λαός πάψουμε να είμαστε ζώα και να ψηφίζουμε μονοκούκι τον κάθε μαλάκα που αυτοπροσδιορίζεται και επαγγελεται τον πολιτικό τότε και μόνο τότε θα μπορέσουμε να βγάλουμε πολιτικούς άντρες με αρετή και ικανότητες και πάνω από ολα πατριώτες και όχι ξεπουλημένα παγκοσμιοποιημένα διεθνιστούλικα κοπρόσκυλα αρριβιστες αλλαζονες και τυχοδιώκτες καλοπεράκηδες.
    Είναι τραγικά ηλίθιο να περιμένεις να σε σωσουν αυτοί που σε έσπρωξαν στην φωτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδή ο Βενιζέλος δεν είναι καλός;
    Και ποιος είναι ρε παιδιά;
    Σε ένα διεφθαρμένο σύστημα, ψάχνετε να βρείτε κάποιον αξιόλογο;
    Τώρα καταλάβατε ότι τα "βολέματα" και οι "διορισμοί" μας βούλιαξαν και ψάχνουμε τον αδιάφθορο, τον οποίο όλοι τον "μαύριζαν" ακριβώς γιατί δεν "βόλευε";
    Τελείωσε το πανηγύρι, αυτούς εξέλεξε ο λαός, με αυτούς θα κάνουμε ότι κάνουμε.
    Ας προσέχαμε.
    Υ.Γ. Και μην νομίσει κανείς ότι ο Σαμαράς θα κάνει την διαφορά. Περισσότερα από όσα είπε και προσέφερε ήδη (ξήλωμα τζακιών, πρόταση για διαχωρισμό εξουσιών, προεδρευόμενη δημοκρατία) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.
    Δεν βλέπετε ότι όλοι κοιτάνε την πάρτη τους και εμείς μιλάμε για το κοινό συμφέρον της Ευρώπης;
    Για εμάς ποιος θα μιλήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ ..ΤΕΛΕΥΤΑΙΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση