GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανός βουλευτής λέει ότι καμία χώρα δεν θα λάβει εγγυήσεις...

Ούτε η Φινλανδία , ούτε κάποια άλλη χώρα της ευρωζώνης θα λάβει ειδικές εγγυήσεις από την Αθήνα για τη συνεισφορά της στο δεύτερο δάνειο προ...

Ούτε η Φινλανδία, ούτε κάποια άλλη χώρα της ευρωζώνης θα λάβει ειδικές εγγυήσεις από την Αθήνα για τη συνεισφορά της στο δεύτερο δάνειο προς την Ελλάδα, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, κορυφαίος Γερμανός βουλευτής του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).
Ο αντιπρόεδρος του CDU, Μίχαελ Φουχς ανέφερε επίσης ότι...
 θα ήταν χρήσιμο αν η Ιταλία πουλήσει τα αποθέματά της σε χρυσό ώστε να αποφύγει νέο δανεισμό.

6 σχόλια

  1. Τόσο άσχετος ρε Μπένυ !!
    Να υπογράψεις τη συμφωνία με τους Φινλανδούς με τον αυτόματο πιλότο ;

    Την επομένη του Δεκαπενταύγουστου, μάθαμε μετά από ανακοίνωση της Φινλανδικής Κυβέρνησης ότι ο Βενιζέλος υπέγραψε συμφωνία παροχής εγγυήσεων προς την Φινλανδία προκειμένου να μας δανείσει χρήματα. Λίγο μετά αφού έγινε ρόμπα ο Βενιζέλος έλεγε: "Ελλάδα και η Φινλανδία συμφώνησαν, στο πλαίσιο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21 Ιουλίου"... αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο προβλέπονταν από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής !

    Μάλιστα τα παπαγαλάκια του μέσω του πρασινοφρουρού του ΑΠΕ διέδιδαν ότι η συμφωνία συμπεριλαμβανόταν στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου:

    "Υπενθυμίζεται ότι η Φινλανδία είχε θέσει το ζήτημα αυτό τόσο στο Eurogroup όσο και στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, επικαλούμενη σοβαρούς εσωτερικούς πολιτικούς λόγους και μια διμερής συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας γύρω από ένα κατάλληλο χρηματοδοτικό σχήμα συμπεριελήφθη στα συμφραζόμενα της απόφασης της 21ης Ιουλίου.
    Το χρηματοδοτικό σχήμα διαμορφώθηκε τελικά σε τηλεδιάσκεψη που είχε ο κ. Βενιζέλος με τη Φινλανδή ομόλογό του κ. Jutta Urpilainen τις προηγούμενες μέρες, ενώ συνεχίζεται η νομική και τεχνική επεξεργασία. "

    Σήμερα αποδεικνύεται ότι στις 21 Ιουλίου δεν είχε παρθεί καμία τέτοια απόφαση και όλα έγιναν μετά από διμερείς επαφές του Βενιζέλου και μάλιστα συνεργατών του, μιας και ο ίδιος ευρισκόμενος σε διακοπές δεν παρα*******υθούσε το θέμα, αλλά έσπευσε να συμφωνήσει προκειμένου να συνεχίσει ανενόχλητος τις διακοπές του... και δε νομίζω να πιστεύει κανείς τις ******* του ΑΠΕ και του ίδιου του Μπένυ για βιντεοδιάσκεψη τη μέρα του Δεκαπενταύστου ή τις προηγούμενες μέρες που ήταν ΣΚ, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι ο Μπένυ έκανε μπάνια στη Σκιάθο.

    Μετά τις αντιδράσεις μικρότερων κρατών (Αυστρία, Ολλανδία, Σλοβενία) ήρθε χθες και η γερμανική κυβέρνηση να δηλώσει δια του εκπροσώπου της ότι δεν ξέρει τίποτα για καμία συμφωνία και περιμένει να ενημερωθεί απ' τις Βρυξέλλες, αλλά "μία τέτοιου είδους συμφωνία εις βάρος άλλων κρατών μάλλον δεν είναι σύννομη".

    Σήμερα βγήκε η Φινλανδία και ανακοίνωσε επίσημα ότι κάνει πίσω και θα ψάξει άλλο τρόπο... ο Βενιζέλος βέβαια δεν πρόκειται να παραιτηθεί μετά τη γκάφα που έκανε και την οποία παρακάλαγε με επιστολή τους Ευρωπαίους να ακυρώσουν................

    Διαβάστε και την είδηση που δείχνει ότι ο Βενιζέλος δεν διαπραγματεύτηκε σε κανένα σημείο τη συμφωνία και όλα έγιναν με τον αυτόματο πιλότο... αν είχε διαπραγματευθεί και δεν ήθελε να γίνει ρόμπα θα είχε ενημερώσει πχ. τους υπόλοιπους στην ΕΕ και θα έλεγε στους Φινλανδούς: Δεν μπορώ γιατί οι άλλοι δεν μ' αφήνουν... αλλά είπαμε:
    ±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±

    Αυτοί είναι οι εγκέφαλοι που μας κυβερνάνε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα αρχιδαι μας δωστε την Μερκελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νεα

    οικονομια τραπεζες

    Neo σχέδιο νόμου «Ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλες διατάξεις» με εισηγητή τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

    O Bενοζελος αν κανει την Νεα Σεισαχθεια που εχει προτεινει με υπομνημα στις 23-8-2011 ο δρ κουτσουκος στν Βενιοζελο θασωσει και τον κοσμακη και το Πασοκ

    'Περιμενουμε

    Υπερδανεισμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νεα

    οικονομια τραπεζες

    Neo σχέδιο νόμου «Ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλες διατάξεις» με εισηγητή τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

    O Bενοζελος αν κανει την Νεα Σεισαχθεια που εχει προτεινει με υπομνημα στις 23-8-2011 ο δρ κουτσουκος στν Βενιοζελο θασωσει και τον κοσμακη και το Πασοκ

    'Περιμενουμε

    Υπερδανεισμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Βενιζέλος στη Φινλανδία των θαυμάτων …..

    Κάθε φορά που πανηγυρίζει για κάτι αυτή η κυβέρνηση, αποδεικνύεται, ώρες μόλις μετά, ότι σε κάποια ολέθρια νίλα έχει οδηγήσει τη χώρα.

    Τελευταία καταστροφή η μεγαλειώδης γκάφα Βενιζέλου.
    Ο άνθρωπος, για να αποφύγει τις εμπράγματες εγγυήσεις που ζητούσαν οι Φινλανδοί έκανε κάτι πολύ χειρότερο: μια καινοφανή συμφωνία να…χρηματοδοτήσει η Ελλάδα τα δανεικά από τη Φινλανδία!
    Θα μπορούσε αυτή η συμφωνία να είναι ένα καζίκι, μια γκροτέσκ κασκαρίκα, ένας βαλκανικός πτωχοπροδρομισμός, μια κουτοπονηριά αν ο πολυπράγμων κ. Βενιζέλος, χωρίς να το καταλάβει, δεν είχε ανοίξει σαν τον τελευταίο ηλίθιο τον δρόμο και σε άλλες χώρες να απαιτήσουν τα ίδια !
    ……………………………
    Με έναν λόγο, ο πολύς Υπουργός που είναι ανίκανος να μην ομιλεί, αλλά ως φαίνεται και εξ ίσου ανίκανος να λύνει οποιοδήποτε πρόβλημα αν δεν του το «λύσουν» οι Τροϊκανοί Επικυρίαρχοι, μάς έκαψε *******

    Μέσα σε πολύ λίγο καιρό ο κ. Βενιζέλος έχει καταφέρει να κάνει περισσότερα λάθη απ’ όσα ο προκάτοχός του κ. Παπακωνσταντίνου σε ανάλογο διάστημα, αποδεικνύοντας ότι ο καλύτερος φίλος τού χειρότερου είναι το χείριστο!

    Τώρα, ο πληθωρικός Υπουργός του «Θανατηφόρου Γιωργάκη του Β’ Παπανδρέου του Γ’ του Δόσωνος, ψελλίζει ότι οι διαπραγματεύσεις (ένεκεν Φινλανδίας) συνεχίζονται (με κάθε ενδιαφερόμενο να ανέβει στο κρεββάτι: από Ολλανδίας έως Σλοβακίας).
    Τα ίδια ψελλίζει και για το άλλο του κατόρθωμα να ανεβάσει στο 23% τον ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις εστίασης, «το μέτρο είναι προσωρινό»μουρμουρίζει τώρα ο απίθανος τσάρος (τρομάρα του)
    της οικονομίας (κι αντιστοίχως ο θάνατος του εμποράκου ολίγον έγκυος).

    Ο κ. Βενιζέλος δεν είναι καλύτερος από τον κ. Παπακωνσταντίνου. Και, πιασμένος χέρι χέρι με τον Πρωθυπουργό του, Θανατηφόρο Γιωργάκη στροβιλίζονται στο ίδιο σπιράλ του θανάτου γύρω απ’ το τρίπτυχο ανεργία-χαράτσια-απολύσεις.
    Η κυβέρνηση αυτή, δύο χρόνια τώρα καίει συστηματικώς τη χώρα.
    Την πάει απ’ το κακό στο χειρότερο!

    Οσον αυτή η κυβέρνηση μακροημερεύει τόσον η Ελλάδα θα εκμετρά ημέρες…


    Του ΣΤΑΘΗ από την Ελευθεροτυπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου οδηγούν την Ελλάδα σε όλο και πιο ασφυκτικές δεσμεύσεις. Η συμφωνία με τη Φινλανδία ήταν μόνο η αρχή. Παγίωσε μια κατάσταση και άνοιξε το δρόμο και σε άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο.

    Η Άγκελα Μέρκελ μπορεί να έχει καταστήσει σαφές ότι η Γερμανία δεν θα ανάψει το πράσινο φως για να εγκριθεί η συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας από το Eurogroup, ωστόσο επιμένει να λέει όχι στο ευρωομόλογο.

    Ένα ευρωομόλογο που έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα.

    Για παράδειγμα:

    α) Η αγορά των ευρωομολόγων θα αποκτήσει σταδιακά υψηλά επίπεδα ρευστότητας και βάθους, μια εξέλιξη που θα σημαίνει και έναν αυξημένο ρόλο για το ευρώ ως παγκόσμιο αποθεματικό.

    β) Θα μειωθεί το κόστος δανεισμού για τους αδύναμους κρίκους του ευρώ

    γ) Θα διασφαλίσει υπό προϋποθέσεις, την ομαλή επιστροφή στις διεθνείς αγορές των χωρών που έχουν αποκλειστεί λόγω απαγορευτικών spreads.

    δ) Θα λειτουργεί αποτρεπτικά στη μετάδοση της κρίσης χρέους μιας χώρας-μέλους στα υπόλοιπα μέλη της νομισματικής ένωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση