GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

London Calling [Εδώ Λονδίνο]...

Του Tee Menem To προφητικό άλμπουμ των Clash είναι κατά το περιοδικό Rolling Stone,  ο καλύτερος δίσκος της δεκαετίας το...

Του Tee Menem
To προφητικό άλμπουμ των Clash είναι κατά το περιοδικό Rolling Stone, 
ο καλύτερος δίσκος της δεκαετίας του 1980. Οι πολιτικοποιημένοι στίχοι των The Clash, 
οι μουσικοί πειραματισμοί και ο επαναστατικός χαρακτήρας τους πέτυχαν, 
σε ιδιαίτερο βαθμό, μια μεγάλη επίδραση στο ροκ και στο alternative rock.

Η αρχή έγινε στις αρχές της χρονιάς αλλά τα μηνύματα και οι διαμαρτυρίες των φοιτητών των βρατανικών ιδρυμάτων δεν έβαλαν μυαλό στην υπερσυντηρητική κυβέρνηση του Διχοτομημένου Βασιλείου. Η νεολαία ξαναβρέθηκε στους δρόμους γιατί η πανάκριβη ιδιωτική εκπαίδευση δεν εξασφαλίζει απαραίτητα δουλειά μέσα στα επόμενα 5 χρόνια από την αποφοίτησή σου... Και αν έχεις επιλέξει να μην...
σπουδάσεις λόγω πενιχρών οικονομικών εσόδων τότε με σιγουριά θα βρεθείς στο δρόμο και την πέτρα θα την κρύβεις σαν άσσο στο μανίκι.
Αν υπάρχει άλλος τρόπος διαλόγου να μου τον προτείνετε. Μία φλεγματική κυβέρνηση φροντίζει να κλείνει όλες τις τυχόν πόρτες του διαλόγου, όπως κι εδώ, όπως και σε όλες τις αστικές δημοκρατικές κοινωνίες, όχι τυχαία λοιπόν αφού έχουν εκ των προτέρων χαρακτηρίσει τρομοκρατικές τις διαμαρτυρίες και τις αντιδράσεις των πολιτών τους, με το φάντασμα του εσωτερικού εχθρού να πλανάται πάλι πάνω από τα ξεροκέφαλά τους.
Στο Λονδίνο των 2500 καμερών ακριβείας και των εκατοντάδων ακόμα στις μεγάλες πόλεις της "αυτοκρατορίας" (Μπέρμιγχαμ, Λίβερπουλ κ.α.) έγιναν φέτος οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις της εικοσαετίας και σε αυτές δεν πήραν μέρος μόνο κουκουλοφόροι όπως θέλουν να μας πείσουν αλλά εκατομμύρια άνθρωποι, νέοι κυρίως που πλήττονται από την ακρίβεια και την ανεργία που φέτος σπάει όλα τα κοντέρ. Αυτό το εύρημα με τη βία των αποκαλούμενων κουκουλοφόρων είναι ύπουλη τακτική των media και εξάγεται και σε άλλες χώρες, από εκεί ξεκίνησε (βλ. ΙΡΑ) και είναι η επίσημη προπαγάνδα τηλεοπτικών πλάνων είτε είσαι στην Ελλάδα είτε στην Αγγλία είτε στον Παναμά όπου ο πρόεδρος πληροφορούμαι από το Press-gr είναι ένα ανδρείκελο των Αμερικανών (δικό μου), ελληνικής καταγωγής (του blog). Ποιον κοροίδεύουν;
Οι κάμερες όπως είναι αυτονόητο έπαψαν να λειτουργούν εδώ και καιρό για την ρύθμιση του κυκλοφοριακού. Βρετανικές κυβερνήσεις με μπλε και πράσινους Κοκκούς τις χρησιμοποιούν για να καταδιώκουν ...τρομοκράτες, τον ίδιο τους τον λαό δηλαδή, που βγαίνει πλέον μαζικά στους δρόμους παρά την τρομοκράτηση και τις συλλήψεις. Πόσο τρομοκράτες είναι αυτοί οι άνθρωποι φαίνεται και στα δημοσιεύματα των σημερινών ταμπλόϊντ. Κρατάνε γάλατα, ρούχα, είδη διατροφής κυρίως και παπούτσια, αυτά κλέβουν από τις σπασμένες βιτρίνες, υπάρχουν βέβαια κι οι εξαιρέσεις ανάμεσά τους αφού "στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται".
Η εξαθλίωση των σαλταδόρων έχει φτάσει σε οριακό σημείο κι αντί να ανοίξουν τα μάτια τους οι βρετανικές εφημερίδες στις οποίες αναφέρομαι παίζουν το βρώμικο ρόλο του δήμιου (αυτόν που γνωρίσαμε επί γερμανικής κατοχής) δείχνοντας υπόπτους, δηλαδή βλέπουν όντως τη φωτιά και χάνουν τα σπίρτα! Με αυτά η εξουσία πυροδοτεί τη βία, τις διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό προσπαθώντας να εξασφαλίσει κέρδη από τον τουρισμό, όπως λέει ενώ στην πραγματικότητα αυτό το επικαλούνται σκόπιμα και εκδικητικά.
Στην Αγγλία γεννήθηκε το punk κατά την εποχή που η Μάργκαρετ Θάτσερ εφάρμοζε με σιδερένια πυγμή την πιο αντιδραστική κοινωνική πολιτική και ξεκινούσε πόλεμο, αυτόν στα νησιά Φόκλαντ που με πατριωτικό πρόσχημα παραπλάνησε την κοινή γνώμη. Οι τρομοκράτες, εκείνοι που σκέφτηκαν και εφάρμοσαν τον πόλεμο αλλά και η ίδια η Θάτσερ δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ δολοφόνοι ή εγκληματίες πολέμου και απολαμβάνουν ακόμα τα προνόμιά τους. Τέτοια είναι η βρετανική Πολιτεία, αν θέλεις να γνωρίζεις. Η νεολαία αντιδρά όπως τότε γράφοντας μερικές από τις πιο ένδοξες σελίδες της μουσικής αλλά και των Τεχνών γενικότερα που θα επηρεάζει και θα εμπνέει όλο και περισσότερους.
Είναι τόσο μεγάλο το μένος ενάντια στον λαό που επιστρατεύουν μάνικες πίεσης και εκτόξευσης νερού.Αυτό το εργαλείο αφού σου σπάσει μερικά πλευρά, σε ακινητοποιεί κι αν δεν σε στείλει αδιάβαστο από τυχόν πνιγμό σε πετάει πολλά μέτρα πιο πέρα όπως σχηματικά συμβαίνει όταν ο Δήμος καθαρίζει κεντρικές πλατείες από σκουπίδια και γόπες. Να θυμηθώ να ρωτήσω τις πηγές μου εάν το νερό πίνεται ή είναι από πηγάδι! Σήμερα, μία μέρα μετά το τετραήμερο επεισοδίων η κατάσταση στο κέντρο του Λονδίνου είναι αποκαρδιωτική με τις αρχές ασφαλείας να ευθύνονται για 2 νεκρούς νέους, απόκληρους της πολιτικής τους. Γι αυτούς δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία τους και ό,τι γράφτηκε είναι στα ψιλά γράμματα των τελευταίων σελίδων.
Παλιά με τους χούλιγκαν ξέραμε ότι μπορεί να τα κάνουν όλα λαμπόγυαλο σε ένα μαγαζί από το μεθύσι τους ή τη λύπη τους αλλά θα άφηναν λεφτά για τις μπύρες που ήπιαν και θα πλήρωναν και τις ζημιές. Το αναφέρω μεταφορικά γιατί σήμερα οι βρετανοί χούλιγκαν είναι οι φτωχότεροι χούλιγκαν του κόσμου!
- Όπως τα λες, με διέκοψε ο Ράϊαν που δουλεύει σερβιτόρος στην ταβέρνα της Ποπάρας στην Μερικιά της Λέρου όπου τον συνάντησα. Οι χούλιγκαν δεν πηγαίνουν πλέον στο γήπεδο, κατακλύζουν τις γειτονικές του γηπέδου παμπ, τους στοιχίζει λιγότερο από τα εισιτήρια!...έμεινα με ανοιχτό το στόμα! Ο ίδιος δήλωσε οπαδός της Αρσεναλ και εδώ και μερικά χρόνια εργάζεται σε παραθεριστικά εστιατόρια για να έχει εξασφαλισμένο το μεσημεριανό του φαγητό, όπως περίπου κάνουν οι δικοί μας ντελιβεράδες. Όπου γης πατρίς, του απάντησα, δεν ξέρω αν το κατάλαβε από το φιλικό χτύπημα στην πλάτη του.
Σε όλους αυτούς αφιερώνεται η σημερινή λίστα τραφουδιών που επέλεξα και σάς προτείνω:

Clash - London Calling 

The Jam - Going Underground 
Sex Pistols - Anarchy In The UK 
Circle Jerks - Wild in the Streets 
Dead Kennedys - I Fought the Law 
The Specials - Gangsters 
The Beatles - Revolution 
Rolling Stones - Street fighting Man 
Muse - Resistance 
Sinead O'Connor - Streets of London

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση