GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πάρτι της διαφθοράς...

Του Κώστα Γιαννακίδη Το ενιαίο μισθολόγιο παίρνει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τους χτυπάει σαν χταπόδι και τους προσαρμόζει στα π...

Του Κώστα Γιαννακίδη
Το ενιαίο μισθολόγιο παίρνει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τους χτυπάει σαν χταπόδι και τους προσαρμόζει στα πραγματικά επίπεδα της οικονομίας ή, αν θέλετε, τους κάνει να μοιάζουν με τις απολαβές στον ιδιωτικό τομέα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, που προβλήθηκε στην τηλεόραση, έδειχνε τον μισθό ενός τελωνειακού να ψαλιδίζεται κατά 47%. Κάποιοι από σας μπορεί να χειροκροτούν τώρα όρθιοι. Μαζί σας. Μόνο πείτε μου αν υπάρχει περίπτωση να δει αυτός ο τελωνειακός το βαζάκι με το μέλι και να μη βουτήξει το δάχτυλο.
Ο Βενιζέλος ας φέρει τα νούμερα εκεί που πρέπει. Και ο Ρέππας ας αμολήσει κομάντο ηθικής στις δημόσιες υπηρεσίες. Ο δείκτης της διαφθοράς θα...
φτάσει στο κόκκινο της ντροπής. Είναι φυσιολογικό, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Ο Όσκαρ Ουάιλντ έχει γράψει πως ο καλύτερος τρόπος γα να αντιμετωπίσεις έναν πειρασμό, είναι να ενδώσεις. Φαντάσου να έχεις υποστεί και περικοπή μισθού. Τι μπορεί να γίνει; Απολύτως τίποτα. Σε ένα σύστημα που καταρρέει, η διαφθορά ταυτίζεται με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Η τήρηση της εργασιακής τάξης και η διαφανής λειτουργία του δημοσίου άπτονται πλέον της προσωπικής υπαλληλικής ηθικής. Ασφαλώς και υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου και απόδοσης ευθυνών, αλλά ποιος φοβάται τον αστυνομικό σε μία πόλη που γκρεμίζεται; Και εν τέλει πόσο εύκολο είναι για τον δημόσιο υπάλληλο να συμβιβάσει την οργή με την ηθική του; Όμως και αυτό είναι κάτι απολύτως προσωπικό, δεν μπορούν να ανέβουν όλοι σε μία ζυγαριά.
Η διαφθορά είναι μία από τις πληγές που στράγγισαν το σώμα αυτής της χώρας. Και το δημόσιο αποτελεί εστία από την οποία η κοινωνία μολύνεται. Αν έδινες εκατό ευρώ φακελάκι, τώρα θα πληρώσεις τα διπλά και μάλιστα ο τύπος δεν θα έχει πρόβλημα να στα αρπάξει και μπροστά σε κάμερα. Αν ένα χαρτζιλίκι έσπρωχνε μία υπόθεση, τώρα ο ίδιος υπάλληλος θα σου ζητήσει τις χαμένες αποδοχές του. Λύση; Πρακτικά καμία. Ο καθένας ας κοιτάξει την τσέπη του και πως θα βάλει λιγότερα μέσα στον φάκελο. 

12 σχόλια

  1. ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟΚΚΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ 902

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρίτη 6 του Σεπτέμβρη 2010

    Υ.Γ. Η νέα χυδαία επίθεση του «Ριζοσπάστη» στο φύλλο της Τετάρτης 7/9 στον αγώνα μας, με βρώμικη επιχειρηματολογία περί «μετρημένων στα δάχτυλα απολυμένων» κλπ. -με αφορμή το χθεσινό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ-, δείχνει μονάχα τον πανικό της εργοδοσίας. Επαναλαμβάνουμε: το ποιος δημοσιοποιεί ή και αξιοποιεί το θέμα που δημιούργησε η εργοδοσία 902-ΚΚΕ με τις άδικες και εκδικητικές απολύσεις, ας απασχολεί τους «επιτελείς» του 902. Το ξέρουμε ότι τους ενοχλεί πως το γεγονός πήρε έκταση. Ας σταματήσουν λοιπόν την κατάφωρη αδικία και την απαράδεκτη εργοδοτική συμπεριφορά τους, για να μη δίνουν λαβές στους αντιπάλους τους. Εμείς σε όλα τούτα δεν έχουμε καμία, μα καμία ευθύνη. Δίνουμε έναν αγώνα για το ψωμί και την αξιοπρέπεια μας, και αυτόν δε μπορεί κανείς να τον λερώσει.
    Όσο για την «εθελοντική και συνειδητή αντικομμουνιστική» μας δήθεν στάση, στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί. Οι πράξεις (κυρίως) αλλά και τα σημερινά λόγια – συκοφαντίες της εργοδοσίας του 902-ΚΚΕ εναντίον μας είναι που σέρνουν κάθε προοδευτική ιδεολογία στη λάσπη κι όχι ο δίκαιος ταξικός αγώνας των εργαζομένων.

    ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 902

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .

    ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
    Ή ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!...
    __________________________________
    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ...

    Η απόλυτη διαπόμπευση για τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών τα όσα είπε στις 23 Ιουνίου 2011, για τους φόρους, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος.

    Το βιντεάκι που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και στο...youtube.

    Eπιβεβαιώνει ότι οι κυβερνώντες, εκτός από ΨΕΥΤΕΣ είναι και πολύ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ για τον τόπο.

    Κύριε Βενιζέλο θα παραιτηθείτε άμεσα ή θα σηκωθείτε να φύγετε όλοι μαζί;

    "OI ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΧΛΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ"!!!
    ___________________________________
    ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011.
    ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ ...Α Π Ο Λ Υ Τ Ω Σ
    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ"...

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να διαλυθει το πασοκ και η νδ αυτο ειναι σωστο.ριξτε τους μαυρη ψηφο να πανε στον αγυριστο αυτο τους αξιζει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΒΟΥΤΑΝΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ΚΙ ΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι γνωρίζαμε τόσα χρόνια τι ψηφίζαμε.
    Γιατί τώρα αγανακτούμε. Εμπρός λοιπόν ας βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί "Πονάει αλλά μ' αρέσει" και απο τα πολλά γ......ια που θα φάμε ακόμα θα αυξηθεί ο πληθυσμός της Χώρας και δεν θα έχουμε ανάγκη τον Γαλλο-Γερμανικό άξονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έδιωξαν τη Πέμυ Ζούνη από εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη
    Από το : newpost
    ____________________________
    Έδιωξαν τη Πέμυ Ζούνη από εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη
    Την ώρα που η Θεσσαλονίκη φλεγόταν από τα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών πουδιαμαρτυρόντουσαν για την κυβερνητική πολιτική πρωτοφανούς λιτότητας και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλούσε στη ΔΕΘ.

    Η ηθοποιός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέμυ Ζούνη αποφάσισε να επισκεφθεί με την παρέα της γνωστό κεντρικό εστιατόριο της πόλης.
    Εντοπίστηκε όμως από τους οργισμένους πολίτες, οι οποίοι της επιτέθηκαν λεκτικά και την οδήγησαν άρον άρον προς την έξοδο του μαγαζιού.

    Χαρακτηριστική είναι η απάντηση της Πέμυς Ζούνη, όταν οι αγανακτισμένοι πολίτες άρχισαν να της επιρρίπτουν ευθύνες για το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε, θεωρώντας την αναπόσπαστο μέλος του πολιτικού συστήματος που έχει οδηγήσει την Ελλάδα στα όρια της χρεοκοπίας.
    «Εγώ φταίω;».
    Αναρωτήθηκε πολλές φορές....

    Μάλλον ξέχασε τα «ναι» που έχει πει σε μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο, νόμο πλαίσιο….
    __________________________________
    Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:
    Προπηλακισμός Πέμης Ζούνη 1
    papingo1025
    Μεταφορτώθηκε από το χρήστη papingo1025 την 11 Σεπ 2011
    Την ημέρα που 8000 μπάτσοι περιφρουρούσαν το κέντρο της Θεσσαλονικης.
    __________________________________
    Προπηλακισμός Πέμης Ζούνη 2
    papingo1025
    Μεταφορτώθηκε από το χρήστη papingo1025 την 11 Σεπ 2011

    Εδώ η ηρωική έξοδος της εκνευρισμένης κυρίας Ζούνη. Ειλικρινά......xoxoxoxoo...χιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πηγαίντε όλοι στο Παρακαταθηκών και Δανείων και πληρώστε ΜΟΝΟ το ποσό που αντιστοιχεί στη ΔΕΗ. ΜΟΝΟ αυτό. Κανένα χαράτσι.
    Έτσι, ούτε ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ θα μας πούν ούτε όμως και ΚΟΡΟΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παπανδρέου: «Θα περάσουμε τον πήχη (από κάτω)
    όσο ψηλά και αν μπει»...

    Στο 18,1 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε το έλλειμμα του Δημοσίου σύμφωνα με το Reuters

    Από 14,81 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο

    Εκτινάχτηκε το έλλειμμα του ελληνικού δημοσίου, στην περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου. Όπως μεταδίδει το Reuters, αυξήθηκε στα 18,1 δισ. ευρώ, από 14,81 δισ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο το 2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ,ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ,ΦΩΝΑΖΑΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΚΑΘΑΡΣΗ...
    ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ...
    ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η χώρα καταστρέφεται και οι Φαρμακοποιοί απολαμβάνουν το κλειστό... επάγγελμά τους με μεταβιβάσεις, μαύρες... αγοραπωλησίες και κληρονομικές μεταβιβάσεις κρατικών αδειών λειτουργίας των Φαρμακείων τους. Η ανεργία καλπάζει... και τα κόμματα παίζουν τις κουμπάρες... για το θέμα των κλειστών... επαγγελμάτων.

    Κύριοι της Κυβέρνησης, μόνο οι άδειες των ταξί είναι κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβάζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται;
    Οι άδειες των Φαρμακείων είναι επίσης κρατικές και ΔΕΝ θα πρέπει να μεταβιβαζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται. Δεν θέλετε να απελευθερώσετε το Φαρμακευτικό επάγγελμα ουσιαστικά (κατάργηση πλυθησμιακών και γεωγραφικών κρητηρίων) για λόγους πελατειακών... σχέσεων με τους Φαρμακοποιούς, τουλάχιστον βάλτε... ένα τέλος στο παράνομο, χουντικό/φασιστικό και αντισυνταγματικό "δικαίωμα" των κλειστοεπαγγελματιών.... Φαρμακοποιών να μεταβιβάζουν/πωλούν και να κληρονομούν όπου θέλουν τις κρατικές άδειες των Φαρμακείων που οι ίδιοι έχουν λάβρι δωρεάν από το κράτος. Η κύρια ευθύνη βέβαια για την φεουδαρχική... και παράλογη συμπεριφορα και προνομιακή αντιμετώπιση των κλειστοεπαγγελματιών... Φαρμακοποιών ανήκει στον κ/ο Πρωθυπουργό και στον κ/ο Α. Λοβέρδο. Σε ποιά άλλη χώρα του δυτικού κόσμου υπάρχει το παράλογο δικαίωμα της κληρονομικής εργασίας με τη διαδικασία της κληρονομικής μεταβίβασης κρατικής άδειας για την άσκηση ενός επαγγέλματος και μάλιστα επιστημονικού; Εξαίρεση -με την καλή έννοια- αποτελεί για το Υπουργικό Συμβούλιο ο κύρος Γ. Ραγκούσης που ήρθε σε σύγκρουση με μία συντεχνία και σκοπεύει -παρά τις πελατειακές... αντιδράσεις των περισσότερων Βουλευτών σας- να απελευθερώσει πλήρως το επάγγελμα των ταξί όπως ορίζει το Σύνταγμα και η πρόσφατη άπόφαση -06/2010- της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για πλήρες άνοιγμα... ΟΛΩΝ των κλειστών... επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των Φαρμακοποιών που προστατεύονται ακόμα και σήμερα από το "κράτος δικαίου... της Δ.Ε.Θ. το 2011" του κυρίου! Γ. Παπανδρέου, με πλυθησμιακά και γεωγραφικά κρητήρια, παράνομες μεταβιβάσεις/αγοραπωλησίες κρατικών αδειών ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Φαρμακείων (όπως και οι ταξιτζήδες/φορτηγατζήδες) και "δικαίωμα" κληρονομικής μεταβίβασης των αδειών αυτών. Παλέψτε με τις ισχυρές συντεχνίες και τα αδικαολόγητα προνόμια και συμφέροντα κύριε Παπανδρέου, κύριε Βενιζέλο και κύριε Πάγκαλε και όχι με τους ανέργους στην Πλ. Συντάγματος, όπως είπε και ο κ/Ος Η. Μόσιαλος. Κάντε αυτά που πρέπει και οι πολίτες θα αλλάξουν στάση. Τώρα όμως, η κοινωνία βράζει... στην ανεργία που προκαλούν τα κλειστά... επαγγέλματα. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ -ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΤΑΞΙ, ΦΟΡΤΗΓΩΝ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ Κ.Α.- ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ... ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Το αυτονόητο ζητάει η κοινωνία, ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στην εργασία. Προσωπική και επαγγελματική ελευθερία για όλους θέλουμε, αυτός είναι ο ορισμός της δημοκρατίας. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ, ΔEN ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ... ΑΛΛΩΝ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΡΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!!
    ΠΑΡΕΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΟΠΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΙΝ ΤΑ 65 ΤΟΥ
    Η ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΗΓΕΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση