GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομπάμα: Ο θάνατος του Καντάφι είναι το αναπόφευκτο τέλος της δικτατορίας...

Από τον  Stephen Kaufman             Ο θάνατος του πρώην Δικτάτορα της Λιβύης , Μουαμάρ Καντάφι αποτελεί « αξιομνημόνευτη ημέρα στην ιστορ...

Από τον Stephen Kaufman
           
Ο θάνατος του πρώην Δικτάτορα της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι αποτελεί «αξιομνημόνευτη ημέρα στην ιστορία της Λιβύης», είπε ο Πρόεδρος Ομπάμα, και σημειώνει το τέλος ενός «μεγάλου και επίπονου κεφαλαίου» για το λαό της, καθώς αυτός ξεφεύγει από την κατά 42 έτη κυριαρχία του.
«Σήμερα μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως το καθεστώς του Καντάφι έφτασε στο τέλος του. Η καινούργια κυβέρνηση μεταβιβάζει την εξουσία στο λαό, και ένας από τους δικτάτορες του κόσμου με τη μεγαλύτερη θητεία, δεν υπάρχει πια, είπε ο Ομπάμα στις 20 Οκτωβρίου ύστερα από...
την ανακοίνωση του θανάτου του Καντάφι.
«Ο Καντάφι κυβέρνησε τη Λιβύη με «σιδερένια γροθιά» για περισσότερα από 40 χρόνια. «Δεν υπήρχαν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, αθώοι πολίτες φυλακίζονταν, βασανιζόντουσαν και θανατώνονταν, και ο πλούτος της Λιβύης σπαταλούταν. Οι απεριόριστες προοπτικές του λαού της Λιβύης περιορίζονταν, και ο τρόμος χρησιμοποιούνταν σαν πολιτικό όπλο», είπε ο Πρόεδρος.
Μόλις ένα χρόνο πριν, η ιδέα μιας ελεύθερης Λιβύης φάνταζε αδιανόητη, είπε. Αλλά ο λαός της Λιβύης σηκώθηκε στο ανάστημα του και απαίτησε τα δικαιώματα του, και η διεθνής κοινότητα απάντησε στις κλήσεις για βοήθεια όταν αντιμετώπισαν μαζικές θηριωδίες από τις ένοπλες δυνάμεις του Καντάφι.
«Σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο, πολίτες σήκωσαν το ανάστημά τους και διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους. Οι νέοι επιπλήττουν δυναμικά τη δικτατορία. Και όσοι ηγέτες προσπαθούν να τους στερήσουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αποτυγχάνουν», είπε.
Οι Η.Π.Α. δεσμεύονται να βοηθήσουν τη Λιβύη και το λαό της όπως και το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο της χώρας, καθώς μεταβαίνουν στο δύσκολο δρόμο της δημοκρατικής κυριαρχίας, είπε ο Ομπάμα.
«Κερδίσατε την επανάσταση σας, και τώρα θα μας έχετε συμμάχους καθώς χαράζετε ένα μέλλον με αξιοπρέπεια, ελευθερία και ευκαιρίες», είπε ο Πρόεδρος.
Η Πρέσβης Susan Rice, εκπρόσωπος των Η.Π.Α. στα Ηνωμένα Έθνη, είπε πως οι Η.Π.Α. είναι έτοιμες να βοηθήσουν τη Λιβύη καθώς προετοιμάζει μια διαφανή και δημοκρατική κυβέρνηση και δημιουργεί οικονομικές ευκαιρίες για τους πολίτες της.»
«Θα στηρίξουμε τις προσπάθειες για μια νέα διακυβέρνηση, για τη δημιουργία νέων ιδρυμάτων, και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των μειονοτήτων. Και θα στηρίξουμε τη διεθνή κοινότητα στο να παράσχουμε εξειδικευμένη τεχνική βοήθεια, την οποία χρειάζονται οι Λίβυοι για να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον», είπε στις 20 Οκτωβρίου.
Ο Γενικός Γραμματέας του Λευκού Οίκου, Jay Carney είπε σε δημοσιογράφους στις 20 Οκτωβρίου πως με το να αντισταθούν στον Καντάφι, «ο λαός της Λιβύης κατάφερε να πάρει τον έλεγχο της χώρας του και να μπει στο δρόμο για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους της Λιβύης».
Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το πώς θα διαγραφεί το μέλλον, αλλά τώρα είναι ήδη σε καλύτερη θέση με όσα έχουν κατακτήσει», είπε ο Carney.
Γενικότερα, οι διαμαρτυρίες και οι εξεγέρσεις του 2011 εναντίων μοναρχιών της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής «ακούστηκαν πιο ηχηρά απ’ οτιδήποτε, για το ποιο είναι το μέλλον της περιοχής, και είναι ένα μέλλον που ανήκει στη νεολαία της περιοχής, η οποίο απαιτεί μεγαλύτερη δημοκρατία, μεγαλύτερη απόδοση ευθυνών και μεγαλύτερη ελευθερία», είπε.

13 σχόλια

  1. στα φιλαρια σου στο πασοκ να το πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ανδρουλακης ο νεος βοκακιος.

    το νεο decamerone θα γραψει ο γνωστος συγγραφευς,
    στις ατελειωτες νυχτες που θα περασει με τα πασοκοσυντροφια
    στους κηπους της πρεσβειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΛΗΣΕΙ



    Απειλεί να κόψει τα συγράμματα σε 14 ΤΕΙ η Διαμαντοπούλου
    Με διακοπή παροχής των συγγραμμάτων στους φοιτητές 14 Τεχνολογικών Ιδρυμάτων που δεν απέστειλαν στοιχεία για τον αριθμό όσων φοιτούν σε αυτά απειλεί η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ανδρουλακη καηκες..
    ενω εσυ θα γραφεις αριστουργηματα,
    θα αξιολογεισαι απο την απονη διαμαντω,
    θα λογοδοτεις στην κοινωνια κουμουνι,
    και δεν θα σου μοιραζει ουτε καν τα βιβλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σκληρη αφεντρα διαμαντω:
    το αριστουργημα των μπαρουφακη-carlos ghosn θα το μοιρασεις στα λυκεια,
    να βγαλει κατι και το αριστερον πασοκ,
    η μονο με τα φραγκα του παρατηρητηριου θα την βγαλουν οι ιδιοφυεις συγγραφεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πασόκοι παραιτηθείτε!

    Παραιτηθείτε να κυβερνήσουν αυτοί πήρανε τα αποθεματικά των ταμείων και αφού τα κάμανε ομόλογα και τα βουτήξανε στο αίμα, το αίμα των ασφαλισμένων, τα βγάλανε βόλτα σε πισίνες με καρχαρίες, και έγινε το έλα να δεις, δώσμου και μένα μπάρμπα! Κι όταν τα γυρίσανε στα ταμεία αλουνού του έλειπε το χέρι, αλουνού το πόδι, αλουνού του είχαν ανοίξει την κοιλιά και κρατούσε τ’ άντερα του στα χέρια.
    Παραιτηθείτε να έρθουν αυτοί που για τίνος το συμφέρον τα είχανε κατεβάσει σε ένα καλόγερο και ο αθεόφοβος μια ολόκληρη κυβέρνηση, μόνος του; την γλύκαινε και τον γλυκαίνανε, την τάιζε και τον τάιζαν, τους έδινε και του δίνανε, μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ.
    Παραιτηθείτε να κυβερνήσουν αυτοί που όταν καιγότανε ολόκληρη η Ελλάδα, και για όνομα του Θεού καήκανε ζωντανοί σχεδόν εβδομήντα άνθρωποι ο πρωθυπουργός Καραμανλής δήλωσε από τηλεοράσεως ότι έβλεπε τα τεκταινόμενα από την τηλεόραση του σπιτιού του στην Ραφήνα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που στο όνομα της τυφλής παράλογης κομματικής εκδίκησης με την ασυνάρτητη < απογραφή > τους ρίξανε την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας στον βαθύτερο λάκκο με σκατά που έγινε ποτέ για μια χώρα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που κρύβανε το οικονομικό έλλειμμα της χώρας για να μην φανούν, για να μην ψάξει κάποιος που πήγανε τόσα δισεκατομμύρια ευρώ και με την τελική πρόθεση να το φορτώσουν σε άλλη κυβέρνηση και αυτή να βγάλει κυριολεκτικά το φίδι από την τρύπα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που στις πρώτες νομοθετικές πράξεις τους μετά τις εκλογές του 2004 ήταν να καταργήσουν τον ΣΔΟΕ, δίνοντας έτσι το σύνθημα στην αγορά, στην ραχοκοκαλιά της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής τους μικρομεσαίους να κλέβουν τον ΦΠΑ, να μην κόβουν αποδείξεις να ρημάξουν τα κάθε είδους ταμεία.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί οι ικανότατοι που το χρέος της Ελλάδας από 150 δις το πήγανε στα 330 έτσι για να μπορούν να κάνουν μεγάλες μπίζνες ; και κομματικά ρουσφέτια.
    Παραιτηθείτε το απαιτεί ο κύριος Καρατζαφέρης, αυτός που επί πρωθυπουργίας Μπουχέσα δήλωσε έξω από το μέγαρο Μαξίμου ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στο Πασόκ να κυβερνήσει
    Παραιτηθείτε, γιατί το φωνάζει όλη η Αριστερά δηλαδή οι Αριστεροδεξιούληδες, δεν μπορούν οι άνθρωποι να σας βλέπουν να κυβερνάτε, το καταλαβαίνετε ή είσαστε χαζοί; Δεν μπορούν να κάνουν τους διορισμούς που θέλουν! Τις δουλειές που θέλουν! Τους θυμάστε στην Βουλή πόσες και πόσες φορές με ερωτήσεις απαιτούσαν να προσληφθούν στο Δημόσιο μόνιμοι υπάλληλοι όλοι όσοι δούλευαν STAGE με Αριστεροδεξιόστροφη πρόσληψη;
    Παραιτηθείτε, το απαιτεί ο κύριος Συνταγματλόγος που καθιέρωσε- έντυσε με το κύρος του τις προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω της προσωπικής συνέντευξης για να μπορούν να ορμήσουν ανεμπόδιστα τα στίφη από Δεξιά και Αριστερά, σε αυτό το από τότε πτωχευμένο Ελληνικό Δημόσιο, όμως αυτός εκεί ακλόνητος στο κομματικό καθήκον του
    Παραιτηθείτε γιατί σύσσωμη η Αντιπολίτευση δεν ασχολείται με το ποιος δημιούργησε το χρέος και το έλλειμμα αλλά με αυτούς που προσπαθούνε μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες να σώσουν την Ελλάδα
    Παραιτηθείτε για χάρη εκείνων που ζουν χλιδάτη ζωή στο εξωτερικό φυγαδευμένοι από την τότε Δεξιά κυβέρνηση προκειμένου να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και αν χρειαστεί να πούνε και ένα καλό λόγο για την ΔΕΞΙΑ!
    Συμπέρασμα, Πασόκοι, αν για όλα αυτά πρέπει να παραδώσετε την κυβέρνηση στην Δεξιά, στις Παραφυάδες της και στους Αριστεροδεξιούληδες κάντε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μελαγχολικα δειλινα
    στους κηπους της πρεσβειας,
    περιμενοντας τη βιζα...
    η υπαλληλος ρωτα:
    υπηρξατε ποτε μελος κομμουνιστικου κομματος;
    ΩΧ!
    και τωρα τι απανταμε μιμη,μαρια,νικο,νικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΛΛΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΩΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟΤΕ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ O ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 1 ΚΑΙ 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο/Η Kourdistiri είπε...


    ΧΑΣΙΣΙ - GΑ ΜΗ ΣΙ
    ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ....χώμα +
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΕΙΝΑΙ και ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗ...μαϊμου ΠΑΣΟΚ


    Η καλύτερη Τ Ε Λ Ι Κ Η καντάφια
    ΛΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με 35 δις έλλειμμα (ήτοι 15,4 του ΑΕΠ), 54 δις πρωτογενείς δαπάνες και δημόσιο χρέος 300 δις, το 2009, όχι θα καταρρεύσει η χώρα, όχι θα βγει από τη ζώνη του ευρώ, όχι θα γυρίσει στη δραχμή, αλλά στα τάλαντα (τάρταρα) θα γυρίσει…

    Γα.ώ το μπουχέσα της Ραφήνας σας, γ..ώ, και το Σαχλαμαρά μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. να μας πει ο obama ποιος ειναι δημοκρατης και ποιος δικτατορας να ξερουμε και τι να ψηφιζουμε....
    τρεξτε πολιτικαντες νδ-πασοκ να παρετε τη βουλα απο την πρεσβεια..
    αλλα να ξερετε οτι τα καρπουζια με βουλα ειναι τα πρωτα που σφαζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αποτρόπαιο το τέλος του Καντάφι.
    Βέβαια τα ίδια έκανε και αυτός στους αντιπάλους του, μόνο που ο υπόλοιπος κόσμος δεν τα έβλεπε.
    Το λιντσάρισμα, όμως, από τον πανηγυρίζοντα όχλο προκαλεί φρίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ O ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Μαστούρης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση