GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και το «μπισκοτάκι» Σαμαρά...

Γράφει ο Κων/νος Μανίκας Οικονομολόγος–Ψυχολόγος Όσο πλησιάζει η σύνοδος κορυφής τόσο και πληθαίνουν οι φωνές που αναφέρονται σε περιορισ...

Γράφει ο Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος–Ψυχολόγος
Όσο πλησιάζει η σύνοδος κορυφής τόσο και πληθαίνουν οι φωνές που αναφέρονται σε περιορισμένες προσδοκίες όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα σχετικά με τη διαχείριση του Ελληνικού χρέους, αλλά ταυτόχρονα εντείνονται και οι πληροφορίες για συνδυασμό των όποιων προτάσεων με ξεκάθαρη διοικητική επικυριαρχία των Τροϊκανών και... ενίσχυση του συμφώνου σταθερότητας. Κι επειδή η...
υπεράσπιση τηςδημοσιονομικής «ορθοδοξίας» του Μάαστριχτκαι της Λισσαβόνας (με τα γνωστά επιτυχημένα αποτελέσματα!) πρέπει ενίοτε να υποστηρίζεται και με χλευασμό όσων αντιλαμβάνονται την κρίση ως εφαλτήριο διοικητικής και οικονομικής ανασύνταξης της Ε.Ε. στα πλαίσια μιας ουσιαστικής αλληλεγγύης, εμφανίστηκε κι ο περιλάλητος κ.Μαρτένς να μας μιλήσει για το«μπισκοτάκι» Σαμαρά (αντί φαρμάκου)! Προφανώς κάποιοι είναι συνηθισμένοι σε «πικρές» εθνικιστικές και διχαστικές γεύσεις και δυσκολεύονται να αντιληφθούν τη «γλύκα» της εθνικής αξιοπρέπειας και της κοινωνικής συνοχής!

Μάλλον γι’ αυτό ο Γερμανός αρθρογράφος δυσκολεύεται πχ να καταλάβει «γιατί κάποιος να θέλει να κυβερνήσει τη χώρα αυτή τη δεδομένη στιγμή». Συγχέει την κοινωνική ισοπέδωση με τον εκσυγχρονισμό, την θεωρητική οικονομική φιλοσοφία με την ισόρροπη μεταρρύθμιση και την ανάταξη. Είναι λογικό λοιπόν να αδυνατεί να αντιληφθεί τη διάθεση κάποιων να υπερασπιστούν την Ευρωπαϊκή συνέχεια με βάση το αρχικό της όραμα και να αναδομήσουν το εθνικό τους γίγνεσθαιμακριά από παθογένειες του παρελθόντος μέσα όμως από αποτελεσματικές αναγεννητικές θεραπείες.

Φαντασιώνεται «λαϊκο-κεϋνσιανισμούς» Σαμαρά (δικός του ο όρος!) για αύξηση δαπανών προς ενίσχυση της ζήτησης, όταν οι προτάσεις της ΝΔ περιλαμβάνουν μεγάλες περικοπές κρατικών δαπανών και καθιέρωση προϋπολογισμού μηδενικής βάσης. Όταν έχουν κατατεθεί ουκ ολίγεςαναπτυξιακές προτάσεις σχεδόν μηδενικού κόστους και πρωτοστάτησε στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας (σε περίοδο υπερδιπλάσιων αξιών!).

Εκτός κι αν θεωρείται λαϊκισμός η διατήρηση των δημοσίων επενδύσεων στα προϋπολογισμένα από την κυβέρνηση επίπεδα, ώστε να ενισχυθούν κυρίως οι υποδομές (προαπαιτούμενο ανάπτυξης) και η μη επιτηδευμένη μείωση τους για δημοσιονομικούς σκοπούς ή η προώθηση τουυπερβάλλοντος δημόσιου προσωπικού προς την ιδιωτική αγορά σε συσχετισμό με τη σταδιακή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την επάνοδο στην ανάπτυξη!

Παίρνει ακόμα και μικροπολιτικές θέσεις ψέγοντας τους μεταρρυθμιστικούς ρυθμούς Καραμανλή(θεωρώντας ανεπαίσθητες τις οριακές συνεχείς κοινωνικές αναταράξεις από το ΠΑΣΟΚικό συνδικαλιστικό κατεστημένο!), τους συναινετικούς τόνους Σαμαρά (παραβλέποντας την ψήφιση όσων μεταρρυθμίσεων αποτελούσαν και διαχρονικές προτάσεις της παράταξης). Διατυπώνει μάλιστα και άποψη για ιδιότυπο δημοσιονομικό εκτροχιασμό το 2009 (όταν και οι πιο ισχυρές οικονομίες υπέστησαν αύξηση 5-6% του ελλείμματος και η διαχείριση του τελευταίου τριμήνου υπήρξε τουλάχιστον ατυχής αν όχι συνειδητά καταστροφική!)

Τις νουθεσίες για υπερβολική μόχλευση θα έπρεπε πρωτίστως να τις κατευθύνει στην Ευρωπαϊκή ηγεσία και δη στην κ.Μέρκελ που αποφεύγοντας να συλλάβει τη ροή των εξελίξεων και να επιλέξει οριστικές λύσεις που θα αντιλαμβάνονται ότι σε ένα τόσο ετερογενές παραγωγικό περιβάλλον δεν αρκούν ούτε οι μονοδιάστατες δημοσιονομικές εμμονές (για το ύψος του ελλείμματος και του χρέους), ούτε οι σταδιακές παρεμβάσεις ρευστότητας που και κόστος έχουν και αποτέλεσμα στον κατευνασμό των αγορών δεν επιφέρουν.

Αν η τελική στροφή της Ε.Ε. είναι προς την αυστηρότερη επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας(με περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας) χωρίς ολιστικό αναπτυξιακό σχεδιασμό με βάση της ιδιαιτερότητες των χωρών-μελών, διευρυμένες αρμοδιότητες στην ΕΚΤ (ευρωομόλογο),αναδιοργάνωση των δομών της (υπ.Οικονομικών) και εξορθολογισμό των υπερκερδοσκοπικών πρακτικών στις αγορές, δυστυχώς θα μοιάζει με αναμάσημα μιας «bitter» (πικρής) καραμέλαςπου σταδιακά κανένα «μπισκοτάκι» δεν θα αρκεί για να γλυκάνει τη γεύση της!

16 σχόλια

  1. Ο Προθυπουργός της Δραχμής Σαμαράς, που θα μας έσωνε ...δεν μπορεί να σώσει το κόμμα του από την χρεωκοπία!!!

    Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης φέρεται να έχει...αναβάλει την πληρωμή του μηνιαίου μισθώματος εδώ και 5-6 μήνες! Σύμφωνα με κατά καιρούς δημοσιεύματα του Τύπου, η Νέα Δημοκρατία έχει συμφωνήσει σε ενοίκιο ύψους 95.000 ευρώ τον μήνα με τον ιδιοκτήτη του κτηρίου Άρη Βωβό.

    Σήμερα, το Έθνος της Κυριακής γράφει:

    -Οι πληρωμές των υπαλλήλων άρχισαν να καθυστερούν και το καλοκαίρι, οι 250 εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι για περίπου δύο μήνες. Στα τέλη Αυγούστου, υπήρξε μια "ανάσα", καθώς καταβλήθηκαν τα περισσότερα από τα δεδουλευμένα. Δυστυχώς, για τους εργαζόμενους, όμως, αυτό ήταν απλώς μια παρένθεση, καθώς τώρα δεν έχουν καταβληθεί...


    ....οι μισθοί Σεπτεμβρίου.

    -Πιο άσχημη είναι η κατάσταση με τους προμηθευτές αναλώσιμων και άλλων υλικών, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν περισσότερους από τρεις μήνες. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλήματα σημαντικά έχουν καταγραφεί και στην πληρωμή των τριών βασικών κτιρίων που μισθώνει η ΝΔ: Στη Λ. Συγγρού, στη Ρηγίλλης και στη Λ. Μεσογείων, όπου στεγάζεται η ΟΝΝΕΔ.

    Δεν θέλω να αγχώνεστε που δεν μπορούν να τα βάλουν ούτε με το χρέος του κόμματος τους. Το δημόσιο χρέος θα το ελέγξουν και φυσικά θα το...μηδενίσουν. Σημείωνω πάντως ότι ένα κόμμα που χρωστάει λεφτά, την επόμενη μέρα θα χρωστάει και χάρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απίστευτη δήλωση Διαμαντοπούλου !!!

    Σε συνέδριο για την ΕΕ στη Βαρσοβία, συμμετείχε η Αννούλα και σήμερα μίλησε σε πάνελ για την οικονομική κρίση, όπου μεταξύ άλλων είπε και το εξής απίστευτο:

    "Πριν από λίγα χρόνια η Ελλάδα δεν απασχολούσε ποτέ τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρωτοσέλιδα, κυρίως διότι είναι μια μικρή χώρα, που συμμετέχει στο ΑΕΠ της ΕΕ με ποσοστό 1,8%.

    Αντίθετα σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα που να μην αποτελεί κύριο θέμα των οικονομικών εφημερίδων διεθνώς."
    ___________________________
    Είδατε ρε τι κάνει το ΠΑΣΟΚ ;

    Έκανε τους Ευρωπαίους να μιλάνε κάθε μέρα για την Ελλάδα !!!
    Τώρα το αν μας βρίζουν όλη μέρα, αυτό είναι άλλο θέμα και δεν απασχολεί την Αννούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΩΚΤΙΚΟ ΑΝΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΣΟ ΓΛΑ ΟΓΛΟΥ ...
    ΔΟΤΕ.
    ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΕ.
    ΕΓΚΑΘΕΤΕ.
    ΤΣΑΤΣΕ νεο ναζί παssοκ.
    Α Λ Η Τ Α Ρ Α .
    -----------------------------------------------
    “Η κοινωνία έφτασε στα όριά της αντοχής της”
    θα πει στους Ευρωπαίους ο Σαμαράς
    ______________________________________
    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται
    για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Έγινε γνωστή η Έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που δείχνει ότι η πρόσφατη συμφωνία του Ιουλίου δεν έβαλε “πάτο στο βαρέλι”.

    Η αναθεώρησή της, όμως, απαιτεί προσοχή, γιατί εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους,
    τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τη σταθερότητα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας Οικονομίας.

    Κινδύνους για τις αντοχές και τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος και την αναγκαία επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε να υπάρξει το μεγάλο ζητούμενο -δηλαδή ρευστότητα- και να μην πληγούν περισσότερο οι συνταξιούχοι μας.
    Κινδύνους για τον εθελοντικό χαρακτήρα της συμμετοχής των ιδιωτών.
    Ώστε να μην “πυροδοτηθούν” άλλες δυσάρεστες εξελίξεις, όπως η μετάδοση της κρίσης σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.
    Κινδύνους για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας, για όσο διάστημα -και αυτό εκτιμάται, δυστυχώς πλέον, ότι θα είναι πολύ μεγάλο- η χώρα θα μείνει εκτός αγορών.
    Κινδύνους, τέλος, για τον οικονομικό έλεγχο της χώρας και την επιβολή βαρύτερης και παρατεταμένης λιτότητας στην Ελληνική Κοινωνία. Μία κοινωνία που έχει φθάσει στα όρια ανοχής και αντοχής της.

    Σε κάθε περίπτωση, σταθερά υποστηρίζω και θα το επαναλάβω σε λίγο στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Kόμματος, ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εκτός από το όποιο “κούρεμα”, προϋποθέτει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μεγάλα και συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα.

    Γι’ αυτό και απαιτείται, άμεσα, η επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας.

    Ώστε να “πάρει μπροστά” και να αρχίσουν να μειώνονται τα ελλείμματα.

    Ώστε να μπούμε σε τροχιά βιώσιμης λύσης των προβλημάτων μας, στο πλαίσιο, πάντα, της Ευρωζώνης».

    Ο κ. Σαμαράς έφτασε στις Βρυξέλλες χθες βράδυ, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματος. Στη Σύνοδο Κορυφής που αρχίζει στις 8 μμ ώρα Ελλάδας συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Πρωθυπουργοί του ΕΛΚ από 17 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα λάβουν μέρος, επίσης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπάι και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μπούζεκ.
    ---------------------------

    10.42
    ΕΣΥ ΓΟΥΡΟΥΝΑ ΚΑΝΕ ΠΡΟΒΑ
    ΝΑ ΔΕΙΣ

    ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ
    ΕΚΘΕΜΑ...ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΨΥΓΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με 35 δις έλλειμμα (ήτοι 15,4 του ΑΕΠ), 54 δις πρωτογενείς δαπάνες και δημόσιο χρέος 300 δις, το 2009, όχι θα καταρρεύσει η χώρα, όχι θα βγει από τη ζώνη του ευρώ, όχι θα γυρίσει στη δραχμή, αλλά στα τάλαντα (τάρταρα) θα γυρίσει…

    Γα... το μπουχέσα της Ραφήνας σας, γ..ώ, και το Σαχλαμαρά μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ
    στο άνωθεν ......ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΠΑssΟΚ
    - 10.52
    μαστουρωνένο κουνουπίδι 8.18
    τον νεο ναζί παSSοκ..του ΤΩΡΑ !
    ΣΗΜΕΡΑΑΑΑΑ
    διανοητικέ ανάπηρε
    σ α κ ά τ η, μπάσταρδο των ναζί
    -----------------------------------


    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ είπε...___________________________
    παγωμενο... το μελλον σας ΠΑΣΟΚΙΑ +

    Λιβύη: Επιδεικνύουν σε κρεοπωλείο τη σορό του Καντάφι!
    ΤΟΥ ΣΎΝΤΡΟΦΟΥ ..αδελφού ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ διεθνους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ...ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΩΝ.

    Σε μακάβριο «τρόπαιο» έχει μεταβληθεί η σορός του πρώην «ισχυρού άνδρα» της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ...

    Oι άνδρες του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου επιδεικνύουν τη σορό του δικτάτορα σε ένα καταψύκτη κρεοπωλείου στην πόλη Μισράτα, ενώ από τις πληγές του καταδεικνύεται ότι δολοφονήθηκε εν ψυχρώ.

    Το πτώμα του Καντάφι παραμένει γεμάτο αίματα, φοράει μόνο ένα ζευγάρι στρατιωτικά παντελόνια και έχει πεταχτεί σε ένα φτηνό στρώμα, έχοντας γίνει μία φρικιαστική «τουριστική ατραξιόν» και ένα μακάβριο σύμβολο της βίας που μπορεί να αντιμετωπίσει η νέα Λιβύη και με το νέο καθεστώς.

    Εκατοντάδες Λίβυων πολιτών σχηματίζουν ουρά έξω από το κρεοπωλείο στη Μισράτα, με ένα φρουρό να επιτρέπει μικρές ομάδες Λίβυων να μπαίνουν σταδιακά στο δωμάτιο. Ποζάρουν με το πτώμα κάνοντας το σήμα της νίκης και φωνάζουν «Ο Θεός είναι μεγάλος».

    Ο Καντάφι φαίνεται ότι δολοφονήθηκε στα πρώτα λεπτά μετά τη σύλληψή του την Πέμπτη, όταν ανακαλύφθηκε να κρύβεται σε έναν αγωγό αποχέτευσης στην Σύρτη.

    Στο αριστερό μέρος του κεφαλιού του υπάρχει πληγή από σφαίρα που ο δικτάτορας φαίνεται ότι δέχθηκε εξ επαφής. Κηλίδες αίματος φανερώνουν άλλη μία πληγή από σφαίρα στο θώρακά του.

    Σημειώνεται ότι η δολοφονία του Καντάφι προκάλεσε την αντίδραση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Amnesty International, που ζήτησε από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο να διεξάγει έρευνα για το ζήτημα, καθώς η δολοφονία τού αποτελεί έγκλημα πολέμου.

    Τη μοίρα του πατέρα του ακολούθησε και ο γιος του Μουτασίμ. Σε σκηνές ενός βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ο Μουτασίμ καπνίζει ένα τσιγάρο φαινομενικά ήρεμος, αλλά κάποιος φαίνεται ότι τον σκότωσε λίγο μετά τη σύλληψή του.

    Η σορός του επιδεικνύεται σε άλλον καταψύκτη στην Μιζράτα, προκαλώντας και πάλι την παρέμβαση της συγκεκριμένης ΜΚΟ.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ΠΑΣΟΚΟΙ.....ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ..ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με 35 δις έλλειμμα (ήτοι 15,4 του ΑΕΠ), 54 δις πρωτογενείς δαπάνες και δημόσιο χρέος 300 δις, το 2009, όχι θα καταρρεύσει η χώρα, όχι θα βγει από τη ζώνη του ευρώ, όχι θα γυρίσει στη δραχμή, αλλά στα τάλαντα (τάρταρα) θα γυρίσει…

    Γα... το μπουχέσα της Ραφήνας σας, γ..ώ, και το Σαχλαμαρά μαζί!

    ΔΕΞΙΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΚΙ' ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΧΟΥΝΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Σαμαρας πορδυπουργος ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ το αλλο με τον Τοτο το ξερεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΛΟΙΠΟΝ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΕΣ
    Δ Ε Ξ Ι Ο Ι !!!!!

    ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ!!!!

    Η ΒΡΩΜΙΑ, Η ΔΥΣΟΔΙΑ, ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ, Η ΜΙΖΑ, Ο ΚΡΑΤΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΜΑΪΜΟΥ «ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ» - ΗΤΑΝ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΓΑΜΗΜΕΝΗΣ ΣΑΣ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ ΣΑΣ, Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΣΑΣ ΝΙΚΗ ΤΟ 1949!!!!!!

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΕΞΙΑ, ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ- «ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ» (ΑΠΛΑ ΕΙΠΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ»), ΝΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ…ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ…

    ΕΣΕΙΣ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΕΙΧΑΤΕ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΔΕΞΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1944 ΕΩΣ ΤΟ 1974!!!

    3 0 Ο Λ Ο Κ Λ Η Ρ Α Χ Ρ Ο Ν Ι Α!!

    ΟΤΑΝ ΟΛΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ – ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μ Υ Α Λ Α ΗΤΑΝ Ή ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ Ή ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ (????)

    ΚΑΙ ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ» ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΠΟΙΟΙ??????

    ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΕΣ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΟΙ ΧΙΤΕΣ, ΟΙ ΜΑΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ!!!!!!

    ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!!!!!

    ΔΕΞΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΤΗΝΗ!!!!

    ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ , ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥΧΑ, ΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΗ!!!!


    ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!

    ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ, ΒΡΩΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ…

    ΓΑΜΩ ΤΗ ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπορεί να κάνω λάθος. Νομίζω, όμως, ότι ο Αντ. Σαμαράς πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα. Γιατί δεν μπορώ να εξηγήσω, με κοινά φυσιολογικά κριτήρια, τη "γλώσσα του σώματος".
    Παρατηρείστε το περπάτημά του και κυρίως την κίνηση των χεριών του και τις συσπάσεις του προσώπου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Επείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Ελληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 2046 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ένα όραμα που έσβησε .
    Αν ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , θα έλυνε δια παντός το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος για τους Έλληνες .
    Με τους Ρώσικους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα διέσχιζαν την Ελλάδα και με την ενοικίαση των λιμανιών μας στην Κίνα οι Έλληνες θα είχαν μόνιμο και αυξανόμενο εισόδημα .
    Σκέφτηκε ο Κώστας Καραμανλής σαν πραγματικός Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του :
    Ο Έλληνας δεν παράγει τίποτα , δεν έχει βιομηχανίες , έχει υποτυπώδεις γεωργία και κτηνοτροφία όλα τα εισάγει και με μαθηματική ακρίβεια θα τον πτωχεύσουν οι Εβραιοαμερικάνοι αρχήτοκογλύφοι δανειστές μας με κάποιον Εφιάλτη που θα βρουν , για να τον πάνε στο Δ .Ν Τ. και να δημεύσουν την Ελλάδα μαζί και τους Έλληνες με μισθούς και συντάξεις πείνας όπως στην Λατινική Αμερική , στα Σκόπια και στην Βουλγαρία και έκανε συμφωνίες με την Ρωσία και την Κίνα για πετρέλαια , αγωγούς πετρελαίων , αγωγούς φυσικού αερίου , λιμάνια , που ο Έλληνας θα ζει πλουσιοπάροχα για πάντα και χωρίς άλλα δάνεια .
    Αυτό ήταν το όραμα του Κώστα Καραμανλή ,άλλα δυστυχώς βρέθηκε αντίθετος στις ξένες εχθρικές δυνάμεις κατά τα άλλα φίλους μας ο Δούρειος ίππος , o Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΛΟΙΠΟΝ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΕΣ
    Δ Ε Ξ Ι Ο Ι !!!!!

    ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ!!!!

    Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, Η ΒΡΩΜΙΑ, Η ΔΥΣΟΔΙΑ, ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ, Η ΜΙΖΑ, Ο ΚΡΑΤΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΜΑΪΜΟΥ «ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ» - ΗΤΑΝ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΓΑΜΗΜΕΝΗΣ ΣΑΣ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ ΣΑΣ, Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΣΑΣ ΝΙΚΗ ΤΟ 1949!!!!!!

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΕΞΙΑ, ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ- «ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ» (ΑΠΛΑ ΕΙΠΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ»), ΝΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ…ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ…

    ΕΣΕΙΣ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΕΙΧΑΤΕ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΔΕΞΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1944 ΕΩΣ ΤΟ 1974!!!

    3 0 Ο Λ Ο Κ Λ Η Ρ Α Χ Ρ Ο Ν Ι Α!!

    ΟΤΑΝ ΟΛΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ – ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μ Υ Α Λ Α ΗΤΑΝ Ή ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ Ή ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ (????)

    ΚΑΙ ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ» ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΠΟΙΟΙ??????

    ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΕΣ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΟΙ ΧΙΤΕΣ, ΟΙ ΜΑΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ!!!!!!

    ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!!!!!

    ΔΕΞΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΤΗΝΗ!!!!

    ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ , ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥΧΑ, ΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΗ!!!!


    ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!

    ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ, ΒΡΩΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ…

    ΓΑΜΩ ΤΗ ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. θυμηθειτε τι λεγατε και κανατε ΤΟΤΕ,
    βρωμεροι αληταραδες νουδουπασοκοι,
    κουστουματοι ΚΑΙ λαικοι,
    και θα καταλαβετε γιατι
    σας πηδανε τωρα...
    ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πόσο μπροστά ήταν ο Καραμανλής απ΄τον ΓΑΠ;
    ______________________________
    3 χρόνια, είναι η απάντηση...
    μιας και σήμερα ο ΓΑΠ είπε αυτό που είχε πει ο Καραμανλής τον Οκτώβριο του 2008:

    «Η κρίση δεν είναι ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου εισερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σήμερα στις Βρυξέλλες.
    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για να καταστήσει την οικονομία της βιώσιμη και τη χώρα πιο δίκαιη...
    ________________________________
    ....αλλά εγώ διαφωνώ.

    Έτη φωτός χωρίζουν τον Γιωργάκη από τον Καραμανλή.
    Είναι δυνατόν ο πανηλίθιος να φτάσει το νυχάκι του Καραμανλή έστω και σε απόσταση τριετίας !!

    ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ..ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ
    Κινεζικά «δώρα» 550 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα...
    Επίσκεψη-«ανάσα» για την ελληνική οικονομία

    [Οι επενδύσεις των κινέζων είναι δώρα
    ενώ των γερμανών είναι πλιάτσικο όπως και οι επισκέψεις των κινέζων είναι ανάσα ενώ των γερμανών ασφυξία :)...
    ....καλά για τους ΠΑΣΟΚους δεν το συζητάω !
    Τι να συζητήσεις για την ξεφτίλα του Χρυσοχοϊδη που φωτογραφίζεται με τους κινέζους και λέει ότι Καραμανλής και Βουλγαράκης που τους έφεραν στην Ελλάδα, κατέστρεψαν τη χώρα...]

    ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ βέβαια ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ...ΣΤΗΝ ΘΑΛΛΛΑΣΑ....

    - για να θυμηθούμε την ΑΛΗΤΕΙΑ του ..όλονΠασοκ!
    ΣΙΧΑΜΑΤΑ Α Λ Η Τ Α Ρ Α Δ Ε Σ = ΠΑΣΟΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΑΚΑΒΡΙΟ, δεν συμφωνούμε βέβαια, αλλά η ευρηματικότητα κάποιων είναι αξεπέραστη !!!

    Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████100% Complete.

    Georgios Papandreou ██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒Loading...

    απο ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ

    ________________________________
    κακή νύχτα ΠΑΣτόκοι >>>>>>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση