GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις 4 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα...

Αν υπάρξει δημοψήφισμα στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου και το ερώτημα θα πρέπει να είναι «ναι ή όχι» στην Ευρωζών...

Αν υπάρξει δημοψήφισμα στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου και το ερώτημα θα πρέπει να είναι «ναι ή όχι» στην Ευρωζώνη, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, στις κοινές της δηλώσεις με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στις Κάννες.
Οι τόνοι που χρησιμοποίησαν και οι δύο ηγέτες ήταν αυστηροί, καθώς διεμήνυσαν πως οι Ελληνες θα πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, το οποίο...
 μάλιστα, όπως σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, «δεν θα εγκαλείψουμε» όποια και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Μάλιστα, τόσο ο κ. Σαρκοζί όσο και η κ. Μέρκελ διεμήνυσαν πως η καταβολή της έκτης δόσης στην Ελλάδα θα γίνει μόνο αν η χώρα μας κυρώσει το σύνολο των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου.
Η κ. Μέρκελ συγκεκριμένα σημείωσε πως οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας είναι ορθές και πρέπει να υλοποιηθούν γρήγορα και επισήμανε πως πως η απόφαση του κ. Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος αλλάζει το περίγραμμα μέσα στο οποίο κινούμαστε. Στη συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό μείναμε με την εντύπωση πως θα γίνει δημοψήφισμα, συνέχισε, τονίζοντας πως «θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ ... αλλά αν η ο ελληνικός λαός πει δεν το θέλουμε θα το σεβαστούμε, όμως δεν θα εγκαταλείψουμε το ευρώ».
Σε ανάλογο ύφος ήταν και οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, ο οποίος τόνισε πως ο ελληνικός λαός είναι ανεξάρτητος, επισημαίνοντας όμως πως υπάρχουν κανόνες για τις 17 χώρες της Ευρωζώνης και «δεν μπορούμε να δεχθούμε παραβίαση των κανονων αυτών από καμία χώρα».
«Κάνουμε το παν για να καταστήσουμε δυνατό το ευρώ» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως «οι Ελληνες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν την περιπέτειά τους μαζί μας ή όχι».
Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, ο κ. Σαρκοζί έδειξε ξεκάθαρα τη δυσφορία του για την έλλειψη συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, αντιπαραβάλλοντας μάλιστα τη στάση της αντιπολίτευσης στην Ισπανία.
Γ. Παπανδρέου: Ο ελληνικός λαός μπορεί να λάβει τη σωστή απόφαση
Αμέσως μετά τις κοινές δηλώσεις Μέρκελ και Σαρκοζί, δηλώσεις έκανε και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Ο Πρωθυπουργός εξήγησε τους λόγους τις απόφασής του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σημειώνοντας ήταν αρκετοί αυτοί που αμφισβήτησαν τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής και γι' αυτό έκρινε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει.
«Είμαστε μέλος της Ευρωζώνης ... έχουμε δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις ... Είναι σημαντικό θα δείξουμε στον κόσμο πως μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας και αυτό είναι σημαντικό για τη μελλοντική συμμετοχή μας στην ευρωζώνη» συνέχισε.
Επί του διαδικαστικού, έκανε γνωστό πως ενημέρωσε τους εταίρους της Ελλάδας πως το δημοψήφισμα θα μπορούσε να γίνει το ταχυτερο δυνατό, πιθανόν τις 4 Δεκεμβρίου.
Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση πως «ο ελληνικός λαός είναι ικανός να λάβει τη σωστή απόφαση», ενώ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σημείωσε πως «πρέπει να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση γιατί το πρόγραμμα που καλούμαστε να εφαρμοσουμε είναι δύσκολο». Πρόσθεσε μάλιστα πως «δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα απλώς που πρέπει να εφαρμόσουμε αλλά για το αν θέλουμε ή όχι να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη».
Σε ερώτηση για την αναβολή της εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανειακής βοήθειας, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς «αν όλα πάνε καλά, και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά με το δημοψήφισμα, θα καταβληθεί λίγο προτού χρειαστεί να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις».
Ερωτηθείς αν η κυβέρνησή του θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή από την ελληνική Βουλή απάντησε: «Το ελπίζω, αλλά αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τη δημοκρατιή διαδικασία».
Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα, νωρίτερα το βράδυ ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ Αγγελος Τόλκας δήλωσε πως το δημοψήφισμα που πρότεινε ο Πρωθυπουργός θα αφορά το νέο σχέδιο για τη διάσωση της Ελλάδας και όχι το εάν η χώρα θα παραμείνει ή όχι στην ευρωζώνη. Όμως, άλλη κυβερνητική πηγή την οποία επικαλούνταν το Reuters σημείωσε πως το αντικείμενο του δημοψηφίσματος και ο χρόνος διεξαγωγής του θα αποφασιστούν μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τις Κάννες.

30 σχόλια

  1. Εντελώς άθλιο να θέλουν οι Ευρωπαίοι να μας φορέσουν μια Δανειακή Σύμβαση που σημαίνει σκληρή επιτροπεία και λιτότητα για δεκαετία και βάλε,και ταυτόχρονα να θέλουν να έχουν λόγο για το πώς θα την κυρώσουμε και στο ποιό θα είναι το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα της Ελλάδας!
    Προεόρτια της σκληρής επιτροπείας.
    Μας λένε στα ίσα οτι θα είμαστε προτεκτοράτο από δω και πέρα!
    Λοιπόν αν ο Παπανδρέου σφυρίξει κλέφτικα κάτω από τις πιέσεις και βάλει ερώτημα ναι ή όχι στο ευρώ αντί για ναι ή όχι στη δανειακή σύμβαση= επιτροπεία και λιτότητα για πάντα,τότε την υπόθεση του δημοψηφίσματος να την πάρουνε στην πλάτη τους όσες δυνάμεις δε θέλουν την υποτέλεια και την αιώνια λιτότητα.
    Η Αριστερά που τόσα χρόνια μας τα έπρηζε με τα δημοψηφίσματα,ΤΩΡΑ που ήρθε μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό γιατί την κάνει γυριστή και μιλάει για εκλογές όπως κάνει ο
    Σαμαράς,ο Μητσοτάκης και η διαπλοκή;
    Αλλά και ερώτημα ναι ή όχι στο ευρώ
    να μπει,η σημερινή αισχρή κατακτητική στάση Μέρκελ και Σαρκοζί οξύνει πολύ τα πνεύματα στη χώρα και θα στείλει στην κάλπη του όχι πάρα πολλούς.
    Αν αυτό είναι το Ευρώ,αν το Ευρώ είναι αιώνια βάσανα,υποτέλεια και απώλεια του δικαιώματος να εφαρμόζουμε το Σύνταγμά μας,να στήνουμε κάλπες και να θέτουμε τα ερωτήματα που επιλέγουμε ως κυρίαρχη (;) χώρα στους πολίτες,
    αυτό δεν είναι ευρώ είναι χούντα,
    και πρέπει να το ξέρει ο κόσμος για να ψηφίσει και ανάλογα.
    Όσο για τους διαπλεκόμενους που θα βάλουν τους βουλευτές που ελέγχουν για να ματαιωθεί κάθε δημοψήφισμα
    γιατί θεωρούν το λαό ζώα και ανώριμους να κρίνουν,με αυτή τους την κίνηση θα αποσταθεροποιήσουν ακόμα περισσότερο το σάπιο έδαφος πάνω στο οποίο πατάνε.
    Το δημοψήφισμα για τη δανειακή σύμβαση,είτε το θέλουν είτε όχι,
    θα γίνει λαϊκή υπόθεση.
    Θα μαζευτούν χιλιάδες χιλιάδων υπογραφές πολύ σύντομα,θα κινητοποιηθεί κόσμος παντού για το σκοπό αυτό,θα επιβληθεί η διεξαγωγή του από το λαό στους δρόμους και θα απαντηθεί όπως θέλει ο λαός.
    Το παιχνίδι μόλις άρχισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ερώτηση.Γιατί τα γύρισε ο Σαμαράς τώρα; Όχι στο μνημονιο δεν έλεγε; Τώρα το προστατεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ Η' ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.
    Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΙ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΕΙΠΑΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΓΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ,ΑΛΛΑ ΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΓΚΕΛΟ.
    ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΞΑΛΛΟΥ,ΙΔΙΩΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Δεν θα πάρετε την 6η δόση μέχρι να γίνει το δημοψήφισμα»
    Τελεσίγραφο προς τον πρωθυπουργό απηύθυναν ο Ν. Σαρκοζί και η Α. Μέρκελ.
    Δέν ξέρουν ότι ο ελληνικός λαός στά τελεσίγραφα απαντά με ένα βροντερό ΟΧΙ !!! ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Σαμαράς έχει διαλέξει να γίνει πρωθυπουργός με κάθε μέσο. Αυτό που δεν έχει υπολογίσει είναι ότι αναλαμβάνοντας την πρωθυπουργία και εφαρμόζοντας πολιτική ενάντια στην βούληση του λαού κλείνει πρώτη θέση για το ΓΟΥΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πασόκοι παραιτηθείτε!

    Παραιτηθείτε να κυβερνήσουν αυτοί πήρανε τα αποθεματικά των ταμείων και αφού τα κάμανε ομόλογα και τα βουτήξανε στο αίμα, το αίμα των ασφαλισμένων, τα βγάλανε βόλτα σε πισίνες με καρχαρίες, και έγινε το έλα να δεις, δώσμου και μένα μπάρμπα! Κι όταν τα γυρίσανε στα ταμεία αλουνού του έλειπε το χέρι, αλουνού το πόδι, αλουνού του είχαν ανοίξει την κοιλιά και κρατούσε τ’ άντερα του στα χέρια.
    Παραιτηθείτε να έρθουν αυτοί που για τίνος το συμφέρον τα είχανε κατεβάσει σε ένα καλόγερο και ο αθεόφοβος μια ολόκληρη κυβέρνηση, μόνος του; την γλύκαινε και τον γλυκαίνανε, την τάιζε και τον τάιζαν, τους έδινε και του δίνανε, μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ.
    Παραιτηθείτε να κυβερνήσουν αυτοί που όταν καιγότανε ολόκληρη η Ελλάδα, και για όνομα του Θεού καήκανε ζωντανοί σχεδόν εβδομήντα άνθρωποι ο πρωθυπουργός Καραμανλής δήλωσε από τηλεοράσεως ότι έβλεπε τα τεκταινόμενα από την τηλεόραση του σπιτιού του στην Ραφήνα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που στο όνομα της τυφλής παράλογης κομματικής εκδίκησης με την ασυνάρτητη < απογραφή > τους ρίξανε την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας στον βαθύτερο λάκκο με σκατά που έγινε ποτέ για μια χώρα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που κρύβανε το οικονομικό έλλειμμα της χώρας, και με τελική πρόθεση να το φορτώσουν σε άλλη κυβέρνηση και αυτή να βγάλει κυριολεκτικά το φίδι από την τρύπα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που στις πρώτες νομοθετικές πράξεις τους μετά τις εκλογές του 2004 ήταν να καταργήσουν τον ΣΔΟΕ, δίνοντας έτσι το σύνθημα στην αγορά, στην ραχοκοκαλιά της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής τους μικρομεσαίους να κλέβουν τον ΦΠΑ, να μην κόβουν αποδείξεις να ρημάξουν τα κάθε είδους ταμεία.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί οι ικανότατοι που το χρέος της Ελλάδας από 150 δις το πήγανε στα 330 έτσι για να μπορούν να κάνουν μεγάλες μπίζνες ; και κομματικά ρουσφέτια
    Παραιτηθείτε σας το λέει ο επίτιμος που αγωνιά για το μέλλον της Κόρης
    Παραιτηθείτε γιατί οι τραπεζίτες που μας φόρτωσαν με πιστωτικές κάρτες θα χάσουν τον έλεγχο της τράπεζας τους.
    Παραιτηθείτε γιατί όταν ο Πάγκαλος στη Βουλή κατήγγειλε τον Αλογοσκούφη ότι χάρισε με νόμο στα στελέχη των τραπεζών που πήραν bonus 800.000.000 ΕΥΡΩ τον αναλογούντα φόρο 350.000.000 ΕΥΡΩ, ΔΕΞΙΑ ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, , Ξύνανε τα αρχίδια τους
    Παραιτηθείτε το απαιτεί ο κύριος Καρατζαφέρης, αυτός που επί πρωθυπουργίας Μπουχέσα δήλωσε έξω από το μέγαρο Μαξίμου ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στο Πασόκ να κυβερνήσει
    Παραιτηθείτε γιατί το ζητά ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ του ΑΠΟΣΤΑΤΗ
    Παραιτηθείτε, γιατί το φωνάζει όλη η Αριστερά δηλαδή οι Αριστεροδεξιούληδες, δεν μπορούν οι άνθρωποι να σας βλέπουν να κυβερνάτε, το καταλαβαίνετε ή είσαστε χαζοί; Δεν μπορούν να κάνουν τους διορισμούς που θέλουν! Τις δουλειές που θέλουν! Τους θυμάστε στην Βουλή πόσες φορές με ερωτήσεις απαιτούσαν να προσληφθούν στο Δημόσιο μόνιμοι υπάλληλοι όλοι όσοι δούλευαν STAGE με Αριστεροδεξιόστροφη πρόσληψη;
    Παραιτηθείτε, το απαιτεί ο κύριος Συνταγματλόγος που καθιέρωσε- έντυσε με το κύρος του τις προσλήψεις στο Δημόσιο με την προσωπική συνέντευξη για να μπορούν να ορμήσουν ανεμπόδιστα στίφη από Δεξιά και Αριστερά, στο από τότε πτωχευμένο Ελληνικό Δημόσιο, όμως αυτός ακλόνητος στο κομματικό καθήκον του
    Παραιτηθείτε γιατί σύσσωμη η Αντιπολίτευση δεν ασχολείται με το ποιος δημιούργησε το χρέος και το έλλειμμα αλλά με αυτούς που προσπαθούνε μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες να σώσουν την Ελλάδα
    Παραιτηθείτε για χάρη εκείνων που ζουν χλιδάτη ζωή στο εξωτερικό φυγαδευμένοι από την τότε Δεξιά κυβέρνηση προκειμένου να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και αν χρειαστεί να πούνε και ένα καλό λόγο για την ΔΕΞΙΑ
    Παραιτηθείτε γιατί το MEGA CHANEL στις 09.35 22/10/2011έβγαλε σποτάκι¨ «Μια κοινωνία προβάτων θα βγάλει, αναπόφευκτα κάποια στιγμή, μια κυβέρνηση λύκων » Henry de Jouvenel εκείνος που το είχε πει, αλλά ο συνειρμός που θέλουν να δημιουργήσουν είναι αναπόφευκτος.
    Συμπέρασμα, Πασόκοι αν για αυτά πρέπει να δώσετε την ευθύνη της Ελλάδας στην Δεξιά, στις Παραφυάδες της και στους Αριστεροδεξιούληδες κάντε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ζήτω! Ζούμε μέρες του ΒΡΩΜΙΚΟΥ 89 !
    Ζήτω! Ζούμε μέρες των Ιουλιανών του 1965!
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89, ΖΗΤΩ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΙΟΥΛΙΑΝΑ του 1965!

    Στις Βουλευτίνες και Βουλευτές που εκλέχτηκαν με το Πασόκ αλλά τώρα είναι εκτός Πασόκ.
    Κυρίες και Κύριοι, δεν έχει σημασία για εμάς τους ψηφοφόρους πως βρεθήκατε εκτός Πασόκ ΚΑΙ ΠΟΤΕ, σημασία έχει όμως το ότι δεν παραδώσετε το βαλιτσάκι σας ( την βουλευτική έδρα) ως οφείλατε στο ΠΑΣΟΚ καθώς δεν ήταν δικό σας αλλά δικό μας, των ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΔΩΣΑΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΡΦΙΤΣΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΕΤΟ ΣΑΣ, ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ!
    (Λένε ότι σε ένα διαζύγιο σπανίως να μην φταίνε και οι δυο εκτός και αν έχουμε να κάνουμε με κακοποιά στοιχεία ή τρελούς)
    Έχει όμως σημασία ότι έπρεπε να γνωρίζατε, και να είχατε αντιληφθεί βαθιά ότι ΑΥΤΗ η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε από ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ να βουτήξει στα ΣΚΑΤΑ, ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ!
    Αν δεν είχατε αντιληφθεί ότι αυτή η διαδικασία ήταν και είναι αναπόφευκτη ή το χειρότερο δεν το έχετε αντιληφθεί ακόμη και αφήσετε να εξελιχθούν τα πράγματα προς εκλογές με τον Ελληνικό Λαό, την Ελλάδα και το Πασόκ στα σκατά, τις εκλογές θα τις κερδίσει η παράταξη που μας έριξε σε αυτά με μύριους τρόπους.
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ και τότε δεν θα φέρνετε απλώς το στίγμα του ΑΠΟΣΤΑΤΗ αλλά και θα ζείτε με τον εφιάλτη του!
    Κυρίες και Κύριοι, η μόνη παράταξη που μπορεί να μας σώσει, με τις όποιες αδυναμίες της είναι το Πασόκ..
    Κυρίες και Κύριοι Βουλευτίνες και Βουλευτές προερχόμενοι από το Πασόκ έχετε την εντύπωση ότι σε μια Ευρώπη όπως την σημερινή και πολύ περισσότερο πριν από δυο χρόνια μια ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ θα μπορούσε να ΑΠΑΙΤΗΣΗ καλύτερη μεταχείριση;
    Θα μπορούσε από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε το πρόβλημα μας να φτάσει στην σημερινή απόφαση για το « κούρεμα»; Όταν βήμα βήμα παρακαλούσαμε να μας δανείσουν, με ένα κρατικό μηχανισμό διαλυμένο, την Υγεία γεμάτη αρπαχτικά όρνια, πχ, στο νοσοκομείο του Πύργου αγοράζανε 250.000 γάντια κάθε μήνα, το ΙΚΑ να μην ξέρει που δίνει σύνταξη, με την πρόσφατη απογραφή αποκαλύφθηκε ότι 60.000 συνταξιούχοι δεν υπήρχαν, όμως 800 εκατομμύρια ευρώ ετησίως πήγαιναν σε κατεργάρηδες, το ΣΔΟΕ καταργημένο από την καλύτερη κυβέρνηση που είχαμε ποτέ , έτσι λέγανε για την κυβέρνηση της ΔΕΞΙΑΣ, ένα φορολογικό μηχανισμό είτε διαλυμένο είτε αρνητικό να κάνει το αυτονόητο υπακούοντας στο καθήκον του να μαζεύει έσοδα.
    Και μπορείς να πεις όταν χρωστάς τα μαλλιοκέφαλα σου σε αυτούς που σου κάνουνε μείωση του χρέους σου, αφού τους έχεις και ανάγκη να σε στηρίζουν και μετά την χασούρα τους ότι δεν θα δεχτείς να σε ελέγχουν στο πως θα χειριστείς τα επόμενα δάνεια σου που αναγκαστικά θα πάρεις από αυτούς αφού αλλιώς δεν μπορείς να επιβιώσεις;
    Θα μπορούσε να πει μια κυβέρνηση ότι δεν θα προσπαθήσει το αυτονόητο, δηλαδή να μην ξοδεύει περισσότερα από όσα κερδίζει, στο σπίτι σας εσείς τι κάνετε; Και αφού κατά καιρούς έχουμε δώσει αποδείξεις αναξιοπιστίας ΠΩΣ να μην δεχτούμε να μας ελέγξουν για ότι κάνουμε σε οικονομικό επίπεδο προκειμένου να παίρνουμε χρήματα από αυτούς για να συντηρούμαστε στοιχειωδώς; ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑ.
    Τόσα χρόνια που ξοδεύαμε δανειζόμενοι δεν ξέραμε; Δεν ξέρατε ότι θα έρθει η στιγμή της πληρωμής; Και καλά οι αγράμματοι και αδαείς ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΟΙ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ και ΔΙΑΤΕΛΟΥΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ, άνθρωποι που έχετε λιώσει στο κουρμπέτι , δεν ξέρατε; Πως αφήνατε την Ελλάδα κάθε τόσο και λιγάκι να πηγαίνει στον Τοκογλύφο; Δεν ξέρατε ότι κάθε δάνειο είναι υποθήκευση Εθνικής Κυριαρχίας; Τώρα όμως κάποιοι ΙΗΣΟΥΙΤΕΣ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ και είναι και βολεμένοι αρκετά! Αλί και τρισαλί σε εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ολη η Ελληνες με μια φωνη φωναζουμε ΟΧΙ στο ευρω, ΟΧΙ ΣΤΟ αιματοβαμενο 4ο ΡΑΙΧ, ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!
    Παραλαβαμε πατριδα απο τους γονεις μας και ΠΡΕΠΕΙ να παραδωσουμε ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΚΕΡΑΙΗ ΠΑΤΡΙΔΑ στα παιδια και τα εγγονια μας.
    Ο ΦΤΩΧΟΣ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ!
    Και μην ξεχναμε ποτε οτι ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑ και οτι πολλοι θα ΠΛΗΡΩΝΑΝ αμυθητα ποσα για να εχουν ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ!
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παιδια γιατι χτυπιέστε
    ΕΝΑΣ ΜΑΓΚΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΕΙ......
    ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΕ.
    ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ
    ΧΩΡΙΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ
    ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ...ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΔΙΦΡΑΓΚΑ ΚΥΡΙΟΙ...
    ΠΑΡΤΕ ΤΑ @^@ ΜΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ "ΣΤΕΓΝΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ" !!!
    ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ... ΚΟΝΤΕΥΕ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟ...
    ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ;
    ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΛΑΘΟΣ ΧΑΠΙΑ Ή ΟΤΙ ΕΚΠΥΡΣΟΚΡΟΤΗΣΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τον ξερουμε καλα της γης μας τον αφεντη
    μας εμαθε πολλα το αιμα του Δεκεμβρη

    ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΑΛΗΤΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. παλιοκουμμούνια, κατασρεψατε τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΑΣ ΣΤΙΜΩΞΕ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΧΤΥΠΙΕΣΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΑ ΨΟΥΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ Η ΜΗ ΤΗΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΛΕΓΑΝ Σ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΟ ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΑ ΛΟΙΠΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΤΣΟ ΤΑΚΙΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟΣΗ ΠΡΕΜΟΥΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαφωνούν με το δημοψήφισμα κορυφαίοι υπουργοί,
    ομόφωνη απόφαση γιά διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανακοινώνεται μετά το προχθεσινό υπουργικό συμβούλιο,
    μετά....ξαναδιαφωνούν με το δημοψήφισμα κορυφαίοι υπουργοί με ομιλίες τους στην βουλή.

    Δημοψήφισμα γιά την νέα δανειακή σύμβαση εξαγγέλει χθες βράδυ η επίσημη φωνή του κόμματος ο Τόλκας,
    δημοψήφισμα γιά παραμονή ή όχι στην ευρωζώνη εξαγγέλει λίγες ώρες μετά ο Γιωργάκης μετά την ΞΕΦΤΥΛΑ των Καννών,
    δεν πρέπει η ιστορική κατάκτηση του ευρώ να τεθεί σε δημοψήφισμα δηλώνει τέλος τα ξημερώματα ο Μπένυ.

    Έχασαν πλήρως τον έλεγχο?

    Δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα?

    Μας δουλεύουν χοντρά?

    Ενεργούν συντεταγμένα γιά να καταστραφεί η χώρα?

    Ότι από τα παραπάνω και να συμβαίνει πιστεύει άραγε κανείς σοβαρά σκεπτόμενος άνθρωπος ότι αυτοί οι πολιτικοί σαλτιμπάγκοι έχουν την δυνατότητα να διαχειριστούν τα προβλήματα της χώρας?

    ΚΠ

    Υ.Γ. Ως σαλτιμπάγκος ορίζεται ο μεσαιωνικός υπαίθριος γελωτοποιός, συνήθως άσχημος και αξιολύπητος τη εμφανίσει, συνήθως τελεί υπό τας εντολάς κάποιου προύχοντος και καθήκον του είναι η διασκέδασις των συνδαιτυμόνων. Σήμερον, σαλτιμπάγκος είναι ο γελοίος τη εμφανίσει ή και λόγω συμπεριφοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΦΕΡΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΛΗ ΜΑ ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΗΤΕΥΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΕΔΕΙΧΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΚΑΡΦΙ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΤΕΣΘΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ?ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΕΡΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Η ΟΙ ΑΛΛΟΙ?ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΟΥ ΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΣΙΠΡΑΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΙΡΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝΤΩΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Επείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Ελληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ένα όραμα που έσβησε .
    Αν ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , θα έλυνε δια παντός το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος για τους Έλληνες .
    Με τους Ρώσικους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα διέσχιζαν την Ελλάδα και με την ενοικίαση των λιμανιών μας στην Κίνα οι Έλληνες θα είχαν μόνιμο και αυξανόμενο εισόδημα .
    Σκέφτηκε ο Κώστας Καραμανλής σαν πραγματικός Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του :
    Ο Έλληνας δεν παράγει τίποτα , δεν έχει βιομηχανίες , έχει υποτυπώδεις γεωργία και κτηνοτροφία όλα τα εισάγει και με μαθηματική ακρίβεια θα τον πτωχεύσουν οι Εβραιοαμερικάνοι αρχήτοκογλύφοι δανειστές μας με κάποιον Εφιάλτη που θα βρουν , για να τον πάνε στο Δ .Ν Τ. και να δημεύσουν την Ελλάδα μαζί και τους Έλληνες με μισθούς και συντάξεις πείνας όπως στην Λατινική Αμερική , στα Σκόπια και στην Βουλγαρία και έκανε συμφωνίες με την Ρωσία και την Κίνα για πετρέλαια , αγωγούς πετρελαίων , αγωγούς φυσικού αερίου , λιμάνια , που ο Έλληνας θα ζει πλουσιοπάροχα για πάντα και χωρίς άλλα δάνεια .
    Αυτό ήταν το όραμα του Κώστα Καραμανλή ,άλλα δυστυχώς βρέθηκε αντίθετος στις ξένες εχθρικές δυνάμεις κατά τα άλλα φίλους μας ο Δούρειος ίππος , o Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 2190 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αποκαθηλώστε το όνομα Αντρέας Παπανδρέου από όλους τους δημόσιους χώρους, κτίρια, πλατείες, δρόμους, και ό,τι άλλο φέρει τ' όνομά του.
    Α υ τ ό ς μ α ς έ φ ε ρ ε σ ' α υ τ η τ η ν κ α τ ρ α κ ύ λ α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΛΕΙΣ?ΠΟΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΑΓΩΓΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΜΑΦΙΑ?ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τα όπλα που έχουν οι έλληνες πολίτες τι τα φυλάνε στις αποθήκες τους ;
    Μόνο για μπεκάτσες τα έχουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ .

    ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ .

    ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. το ερωτημα ειναι ευρω-τροικα-ξεπουλημα-σκλαβια-μισθοι 2-3 κατοσταρικα ή δραχμη-χρεωκοπια(θα την φανε και οι υποτιθεται φιλοι μας-δανειστες)και οπως μπορουμε να τα βγαλουμε περα,χωρις εισαγωμενα προιοντα (ας παμε στα χωρια μας)?Ολοι(εκτος κυβερνησης) δεν ηταν κατα του μνημονιου-μεσοπροθεσμου κτλ και τωρα λενε ολοι δεν υπαρχει ερωτημα για την παραμονη στο ευρω(αρα λενε ναι σε οσα ψηφισε ο ΓΑΠ).Ας προσεξει ο κοσμος γιατι οι δρομοι ειναι 2, ο πρωτος ευρωτροικα κ ο δευτερος δραχμη χρεωκοπια αποφασιστε τι θελετε και ναι δεν ειμαι Μπατσοκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μας διέσυρε......μας διέσυρε......μας διέσυρε.....!
    Ο απόλυτος εξευτελισμός μιας περήφανης χώρας !

    Μας υπέδειξαν ημερομηνία και το λόγο που θα ψηφίζαμε!!!!

    Πηγαινε για ταμειο,
    και βρεθηκε στο σφαγειο.
    ο ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣΣΣΣΣ...ο στοχαμένος !

    χωνεψτε το

    ΠΑ...σοκ ________________________ +


    πάμε για άλλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 9:27:00 π.μ.
    θέλει ρώτημα ;
    Δραχμη και χρεωκοπια
    Ετσι και αλλιώς ψίχουλα πέρνουμε και φυτοζωούμε με το Ευρώ.
    Δραχμή και ξερό ψωμί.
    Η τιμή τιμή δεν έχει και χαρά σ' όποιον την έχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση