GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Σε αργή κίνηση"...

Tης Δανάης Παπουτσή Περπατάμε πάνω σε κινούμενη άμμο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να υποχωρήσει. Για τη γενιά μου η κρίση αυτή μοιάζει με επ...

Tης Δανάης Παπουτσή

Περπατάμε πάνω σε κινούμενη άμμο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να υποχωρήσει. Για τη γενιά μου η κρίση αυτή μοιάζει με επώδυνο τοκετό. Όλα αλλάζουν με ταχύτητες πρωτόγνωρες, πριν προλάβει να αφομοιωθεί ένα συμβάν , έχει έρθει ήδη το επόμενο να το επικαλύψει. Ο εγκιβωτισμός ακόμα και στη λογοτεχνία είναι μια φυσιολογική διαδικασία. Εδώ έχουμε ρωσικές κούκλες που χωνεύονται η μια στην άλλη πριν ακόμα προλάβεις να τις δεις.
Μιλάω από την πλευρά των νεότερων. Δεν γνωρίζω πως το βιώνουν οι μεγαλύτεροι που πρόλαβαν να κάνουν πράγματα σε πιο στέρεο έδαφος χωρίς την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα να πλανάται πάνω απ’ την καθημερινότητά τους. Έχει να κάνει σε ποιο σημείο του σώματος και σε...
 ποια φάση του νου σε βρίσκει ο στόχος. Βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο και τα γεγονότα μας οδηγούν με ταχύτητα σε επαναπροσδιορισμό όσων ξέραμε, όσων ζήσαμε και όσων δεν προλάβαμε να ζήσουμε. Ο χρόνος είναι αμείλικτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά.  Οι νέοι μοιάζουν με αποδημητικά πουλιά. Δεν έχω πολλούς φίλους πια εδώ. Οι περισσότεροι έχουν φύγει και κάποιοι που έμειναν ψάχνουν να βρουν ένα τρόπο για να φύγουν. Αναταράξεις είχαμε στις πτήσεις. Τώρα έχουμε και στον ύπνο μας. Η κοινωνικο-οικονομική κρίση έχει γίνει πλέον βιωματική διαδικασία με ολέθρια αποτελέσματα που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται εντονότατα σε όλους τους τομείς.
Αν, η μία γενιά μεταφέρει στην επόμενη πράγματα και εκείνο που μας συνδέει είναι ένα νήμα, νομίζω πως το νήμα αυτό στα δικά μας χέρια έφτασε φθαρμένο, έτοιμο να κοπεί.
Ίσως η Σάωρη, η ηρωίδα του βιβλίου μου, τα λέει πιο συμπυκνωμένα:
Οι μέρες γλιστράνε,  χάνονται, οι  νύχτες σκαλώνουν,  γδέρνουν, όμως  τις νύχτες γυρεύω. Παντού άνθρωποι, άνθρωποι, άνθρωποι, εμμονές, επαναλήψεις, τεχνολογία, υποψίες, ένας αόρατος εχθρός, ιοί, γκρίζο, τάσεις φυγής, η νέα γενιά, η νέα γλώσσα, όλα συγκοπτόμενα, και έκπτωση, έκπτωση παντού. Οι παλιοί άνθρωποι μπατάρουν, βουλιάζουν χάνονται. Ένας πόνος στα κόκαλα. Σκέψεις. Μούφα κόσμος. Να ανοίξεις λεξικό, έμεινες πίσω. Καλά λέω, οι καλύτερες νύχτες είναι αυτές που δεν έρχονται.

*Η Δανάη Παπουτσή είναι ηθοποιός και συγγραφέας.
**Το βιβλίο της Δανάης Παπουτσή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος

7 σχόλια

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ:

    "ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣΣΕΣ, ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΝΝΕΔΙΤΗΣΣΕΣ!!!

    ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!!!

    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΟΓΕΝΗ Κ. ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ,

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ, ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΜΑΡΑ,

    ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 37 ΕΤΗ!!!

    ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΞΙΟΙ, ΛΑΪΚΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ-ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ - ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ!!!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1967-1974!!!

    ΖΗΤΩ ΟΙ ΥΨΗΛΟΝΟΗΜΟΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ!!!

    ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΑΣ ΦΥΣΗ!!

    ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ - ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΝΤΑΤΟΥΡ!!!

    ΝΑΙ, ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ, ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ!!!

    ΝΑΙ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟ-ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ!!!

    ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ - ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, Η ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!!

    ΝΑΙ, ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΜΗΤΩΡ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ, ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΕΚΑΝΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!!!!

    ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ, ΔΕΞΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ!!!!"

    Αυτή είναι δυστυχώς η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ!!!!

    ΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ, ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!

    Υ.Γ. ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (CDU), ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ!!!

    Η ΝΔ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΤΕ, ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ, ΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ, ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ!!!!

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!

    Μωρή γριά δεξιά λούγκρα, κ. Τζων μας!!!

    Εσύ, γαμημένο γνήσιο τέκνο, της πιο καθυστερημένης κοινωνικά, πολιτισμικά, μορφωτικά και ηθικά, μερίδας του ελληνικού πληθυσμού- ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ…

    Εσείς, γαμημένοι «νοικοκυραίοι της πούτσας» (σας είδαμε, που οδηγήσατε την Ελλάδα με την «νοικοκυροσύνη σας»), που το πρωί «εκκλησιάζεστε ευλαβικά»… και το βράδυ, όταν η «χριστιανή» γυναίκα σας, σας αρνείται το «κοκό», πάτε στη δουλειά σας στη «Βασιλική Χωροφυλακή» και σαπίζετε στο ξύλο τον οποιονδήποτε άνθρωπο, που δεν μοιράζεται τα γαμημένα σας «πιστεύω»…

    Γαμώ τον Μάλλιο, τον Μπάμπαλη, Σπανό, τον Κραββαρίτη και τον Καραπαναγιώτη σας!!!

    Γαμώ τη Χούντα και το Βασιλιά σας, Καθυστερημένοι Υπάνθρωποι…

    Ο τόπος, πρέπει να απαλλαχτεί από την επιζήμια και ανούσια παρουσία και ύπαρξη σας…

    Εσείς, είστε σαν τα μικρόβια… πρέπει να εξολοθρεύονται εν τη γεννέσει τους!!!

    Κατάλαβες, κ. Τζων μας,
    Ακροδεξιά, φασίστρια πουστόγρια αδερφή??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΑΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ 10.32 ΣΥΝΕΝΟΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. θΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΩ 1 ΠΡΟΣ 1. ΒΕΒΑΙΑ "ΑΠΟ ΠΙΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΣ ΜΗ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΙ'ΑΝ ΚΑΕΙ". ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΟΤΙ Η ΑΤΟΛΜΗ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΝΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ ΣΑΜ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΗ (ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ).
    ΒΛΕΠΕ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΡΑΔΟ ΤΩΝ ΕΞΕΛΗΞΕΩΝ ΚΙ'ΑΣ ΜΗ ΜΙΛΟΥΝ (ΠΑΛΙΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ 100€ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ; ΕΣΥ ΠΡΟΕΔΡΕ; ΕΣΤΩ ΕΣΥ,ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΣΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΟΤΙ ΚΙ'ΑΝ ΕΓΙΝΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κυρια Λούλα, πλύστρα17 Νοε 2011, 3:58:00 μ.μ.

    10:58
    ----
    και αν παει το ευρω-δολαριο 1 προς 1 πειραζει;
    θυμασαι που ξεκινησε το ευρω με κοντα 90 σεντσ του δολαριου; και μετα ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ
    σαν τον καρκινο;

    καιρος να ξεφουσκωσει
    ΚΑΛΟ θα ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση