GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η εορτή των Εισοδίων της Παναγίας μας...

Tου Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε και Αγκόλας Σεραφείμ Η εορτή των Εισοδίων της Παναγίας μας συνδέεται με τη Πρόνοια  του Θεού για την εν Χρ...

Tου Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε και Αγκόλας Σεραφείμ

Η εορτή των Εισοδίων της Παναγίας μας συνδέεται με τη Πρόνοια  του Θεού για την εν Χριστώ σωτηρία των ανθρώπων. Στο σχέδιο όμως της Θείας Οικονομίας για τη δική μας σωτηρία συμμετέχουν και άγιοι άνθρωποι που με την ευσέβειά τους και την υπακοή τους στο Θέλημα του Θεού πραγματοποιούνται κορυφαία γεγονότα που αλλάζουν την ιστορία του κόσμου προς το καλό μας και τη σωτηρία μας. Τέτοιοι κορυφαίοι άγιοι άνθρωποι ήσαν οι...
γονείς της Παναγίας μας, ο Ιωακείμ και η Άννα. Γι' αυτό και η Εκκλησία μας τους τιμά μνημονεύοντας τους ως τους άγιους Θεοπατόρες.
Το θαύμα που έζησαν οι άγιοι Θεοπάτορες, ο άγιος Ιωακείμ και η αγία Άννα, να τους δώσει ο Θεός τη μεγαλύτερη ευλογία στο κόσμο να αποκτήσουν παιδάκι, ήταν πολύ φυσικό εκ μέρους τους να αφιερώσουν το παιδί τους στο Θεό, όπως άλλωστε έλεγαν μέχρι τα γεράματά τους στις προσευχές τους. Έτσι στην ηλικία των τριών ετών πηγαίνουν στον Ναό να παραδώσουν το μονάκριβό τους κοριτσάκι στο Θεό. Ήσαν τόσο σίγουροι ότι το μικρό τους κοριτσάκι θα το φρόντιζε η αγάπη του Θεού μέσω εκλεκτών αγίων ανθρώπων που δεν είχαν καμμία ανησυχία ότι γρήγορα θα πεθάνουν και το παιδί τους θα μείνει απροστάτευτο. Οι θεοφοβούμενοι ευσεβείς άνθρωποι ποτέ τους δεν παύουν να πιστεύουν στην προστασία και στην πρόνοια και τη δικαιοσύνη του Θεού.
Η είσοδος της Παναγίας στο Ναό, που έμμελε να μείνει για δώδεκα χρόνια φροντίζοντας και διακονώντας μέσα στα άγια των αγίων την αγίαν Κιβωτόν της Διαθήκης που φυλάγοντο οι πήλινες πλάκες των Δέκα Εντολών του Μωσαϊκού Νόμου που παρέλαβεν ο Προφήτης Μωϋσής στο όρος Σινά, εκεί που στους πρόποδες του βουνού αυτού είναι κτισμένο το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης. Στα δώδεκα χρόνια της διακονίας της στα άγια των Αγίων, η Παναγία μας προσευχώμενη εις τον Ύψιστον Θεόν, έγινε η Κεχαριτωμένη, και άξια ευλογημένη γυναίκα, για να καταξιωθεί να δεχθεί την καλή Αγγελία (Ευαγγελισμός) για την Ενανθρώπιση του Υιού και Λόγου του Θεού.  Να γίνει η Παναγία μας. Εκπροσώπησε ολόκληρο το Ανθρώπινο γένος για την εν Χριστώ Σωτηρία μας από τον Θάνατον και την πορεία μας με τη σωτηριώδες έργο του Χριστού στην αιώνιον ζωή.
Η εορτή της Εισόδου της Παναγίας μας στον Ναό είναι η είσοδος της ανθρώπινης φύσης στην θεία προετοιμασία μας για την απελευθέρωση μας από τον Θάνατον στο πρόσωπον του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.
Γι' αυτό τόσο η αποστολική περικοπή, όσο και η ευαγγελική της σημερινής εορτής των Εισοδίων της Παναγίας μας συνδέονται με το πρόσωπο της Παναγίας μας, ως το κορυφαίο πρόσωπο της Παγκόσμιας Ιστορίας, που μετά τα Τρία Πρόσωπα της Αγίας Τριάδος, τιμούμε διαχρονικά, για να είναι για όλους μας ζωντανό παράδειγμα υπακοής στο θείο Θέλημα του Θεού, να ζούμε σύμφωνα με τις θείες του εντολές. Να αγαπούμε με όλη μας την καρδία τον Ύψιστον Θεόν και το διπλανό μας όπως τον ευατόν μας.
«Σήμερον της ευδοκίας Θεού το προοίμιον, και της των ανθρώπων σωτηρίας η προκήρυξις, εν Ναώ του Θεού, τρανώς η Παρθένος δείκνυται, και τον Χριστόν τοις πάσι προκαταγγέλεται. Αυτή και ημείς μεγαλοφώνως βοήσωμεν, Χαίρε της οικονομίας του Κτίστου η εκπλήρωσις» (απολυτίκιον εορτής Εισοδίων της Παναγίας).

3 σχόλια

  1. Ο ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

    Το συνολο σχεδον των προφητειων της χριστιανοσυνης μιλουν για τον βασιλεα ιωαννη του ελληνισμου, που θα ερθει ταυτοχρονα με την αποκατασταση της ελληνικης κυριαρχιας στην κωνσταντινουπολη, για τον ερχομο του βασιλια αυτου που θυμιζει το θρυλο του ''μαρμαρωμενου βασιλια'' ο Αγιος Γεωργιος ο Χοζεβιτης προσφατα απεκαλυψε οτι ο Αγιος βασιλεας ιωαννης ειναι ελληνας κυπριος και ζει στις μερες μας αναμεσα μας.Γνωριζει οτι ειναι ο Αγιος βασιλεας ιωαννης και δεν το αποκαλυπτει μεχρι να τον αναδειξει ο Θεος.Οταν θα τον αναδειξει ο Θεος με ολη του τη δοξα θα ειναι ηλικιας 30 και 40 ετων.Η αναδηξει του θα γινει μερα παρασκευη στης 9.00π.μ.Θα φανει ενας πορφυροκοκκινος σταυρος στον ουρανο απο το κατω μερος της καθετης δοκου του οποιου θα ανακλασθει μια δεσμη φωτος, η οποια θα καταληγει πανω απο την φτωχικη ''καλυβη'' του εκλεκτου Αγιου βασιλεα ιωαννη.Θα του χρισει ο Θεος τα χερια με λαδι και το κεφαλι με ακτιστο φως.Ειναι μετριου αναστηματος.Ενα απο τα δακτυλα των χεριων του θα φερει σζημα δρεπανου.Οταν θα τον αναδειξει ο Θεος θα εχει το πιο σπανιο βλεμμα του κοσμου.Θα ειναι μοναδικος ανθρωπος που εζησε στη γη με πολυ πραο και ταυτοχρονα πολυ αυστηρο βλεμμα.Αυτο το βλεμμα μονο ο Ιησους Χριστος το ειχε.Ο παρακλητος δηλαδη το Αγιο Πνευμα θα κατοικει μεσα στον Αγιο βασιλεα ιωαννη.Θα εχει 18 χαρισματα του Αγιου Πνευματος, τα οποια θα χρησιμοποιει επικαλουμενος παντοτε το ονομα της Αγιας Τριαδος.Θα ειναι πολυ υπομονετικος αλλα και πολυ αυστηρος.Θα εχει τη χαρη του Θεου να ελεει αμεσως αλλα και να θεραπευει αμεσως.Δεν θα τιμωρει αμεσα.Η τιμωρια θα εκδηλωνεται σιγα-σιγα.Το νυχι του πρωτου δακτυλου του δεξιου ποδιου θα φερει τυλωμα [θα ειναι δηλαδη κυρτο εξογκωμενο].Δεν ειναι ρασοφορος αλλα λαικος.Τον εχουν διωξει οι ανθρωποι απο την οικια του και τον εχει σημαδεψει ο Θεος.Στα χερια του θα εχει σειρα απο αρματα και πορφυρους σταυρους.Το βασιλεα ιωαννη τον γνωριζουν πολλοι,αλλα κανεις δεν τον βλεπει.Σαν απο μεθυσι θα συκωθει και ολοι θα τον δουν να κρατα τα σκηπτρα αυτου του βασλειου.
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και οπως τοχουμε ξαναπει..
    Η λυση ειναι ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ.

    Καποιος "τρελλος" Παπαδοπουλος ,που αφου επιβληθει θα συλλαβει ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΣΚΥΛΙΑ..

    Ολοκληρη την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια..

    Σε μια νυκτα ΠΡΕΠΕΙ να τελειωσει η .."δουλεια"..
    Μην μπλεξουμε με τιποτα ΝΑΤΟ και τετοιες συμμοριες..(που εσχατως αγαπανε τους .."λαους"! ουστ ρεεε!)

    ΑΜΕΣΗ δημευση των περιουσιων που απεκτησαν κλεβοντας..

    Παιδια σκυλια που πιθανον να εχουν αυτα τα παλιοσκυλα θα περιελθουν στην κηδεμονια του κρατους,δηλαδη δωρεαν υπνος,σιτιση, ενδυση μεχρις ενηλικιωσεως..
    και μισο ευρω την ημερα για καμμια τυροπιτα..

    Αλλιως δεν μας βλεπω καλα..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΠΑΠΑΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ!!!Ο ΥΙΟΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΑΤΕ "ΘΕΑ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!ΝΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση