GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Και τις πέντε υπογραφές επί πίνακι» θέλουν οι Γερμανοί...

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ολα κρέµονται από µια κοινή «τζίφρα». Αν ο Αντώνης Σαµαράς δεν υπογράψει ιδιοχείρως τη Συµφωνία της 26ης Οκτωβρίου,...

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΣ
ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ολα κρέµονται από µια κοινή «τζίφρα». Αν ο Αντώνης Σαµαράς δεν υπογράψει ιδιοχείρως τη Συµφωνία της 26ης Οκτωβρίου, η Ελλάδα δεν πρόκειται να ξαναδεί χρήµα από τους εταίρους της. «Θέλουµε και τις πέντε υπογραφές επί πίνακι» έλεγε πηγή του γερµανικού υπουργείου Οικονοµικών στο Βερολίνο εννοώντας εκείνες του Λουκά Παπαδήµου, του προέδρου της κεντρικής τράπεζας Γιώργου Προβόπουλου , καθώς και των αρχηγών των τριών κοµµάτων που υποστηρίζουν το «µνηµόνιο 2». «Οι δανειστές θα κάθονται σε αναµµένα κάρβουνα όσο δεν υπογράφει ο εν δυνάµει πρωθυπουργός της Ελλάδας». Αυτός είναι και ο λόγος, πρόσθεσε, που...
ο πρόεδρος του Eurogrοup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε τον νέο πρωθυπουργό να µεταβεί εσπευσµένα για εξηγήσεις την ερχόµενη ∆ευτέρα στο Λουξεµβούργο.
Η ίδια πηγή φάνηκε ανήσυχη για την πορεία που παίρνουν οι διαπραγµατεύσεις του κ. Ευ. Βενιζέλου µε τον διευθυντή του ∆ιεθνούς Συνδέσµου Τραπεζών IFF Τσαρλς Νταλάρα σχετικά µε το «κούρεµα» των απαιτήσεών τους κατά 50%. «Ξέρουµε ότι ο Νταλάρα επιχειρεί να πείσει τους Ελληνες να αποδεχθούν την υπαγωγή των νέων οµολόγων στο βρετανικό δίκαιο» είπε. «Εµείς τους συµβουλεύσαµε να µην το κάνουν. Σε αντίθετη περίπτωση, θα χάσουν τον έλεγχο των κινήσεων. Οι τραπεζίτες θα µπορούν να επικαλούνται βρετανικούς νόµους που θα είναι εις βάρος των ελληνικών συµφερόντων».
Γενικά πάντως η Ελλάδα πέρασε σε δεύτερο πλάνο την τελευταία εβδοµάδα στο Βερολίνο. Τα θέµατα που κυριαρχούσαν ήταν η αλλαγή κυβέρνησης στην Ιταλία και η εµβάθυνση της κρίσης στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Το αποκορύφωµα ήταν η ξαφνική διαµάχη µεταξύ της Ανγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί σχετικά µε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Ο γάλλος πρόεδρος θεωρεί απαραίτητη την αλλαγή του ρόλου της ώστε να γίνει, µέσω του EFSF, o βασικός δανειοδότης των χωρών της ευρωζώνης. Αυτό θα τις βοηθούσε να απαλλαχθούν από την πίεση των κερδοσκόπων. Η γερµανίδα καγκελάριος συνεχίζει να λέει πεισµατικά «όχι» σε αυτό, φοβούµενη ότι έτσι δεν θα αυξανόταν µόνο κάθετα ο πληθωρισµός αλλά θα σταµατούσε και κάθε διάθεση των κυβερνήσεων για µεταρρυθµίσεις.
«Ακριβώς η αγορά ιταλικών οµολόγων από την ΕΚΤ ήταν που έκανε τον Μπερλουσκόνι να καθυστερήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές» έλεγε η πηγή. « Και το ίδιο ίσως κάνει και ο Σαµαράς αν δεν δεσµευθεί ενυπογράφως για τις υποχρεώσεις του». Ενας άτυπος συµβιβασµός δεν αποκλείεται. « Η φράση-κλειδί γι’ αυτό βρίσκεται στο νέο πρόγραµµα των Χριστιανοδηµοκρατών που λέει ότι οι αγορές οµολόγων από την ΕΚΤ θα µπορούσαν in extremis να επιτραπούν» πρόσθεσε η ίδια πηγή. Αλλά και µε τον Ντέιβιντ Κάµερον η κυρία Μέρκελ δεν τα πάει καλύτερα. Ο βρετανός πρωθυπουργός αποκρούει κάθε ιδέα για φορολόγηση των χρηµατοπιστωτικών συναλλαγών και συντάσσεται µε τον κ. Σαρκοζί στο θέµα της ΕΚΤ ενώ η καγκελάριος πρεσβεύει αντίθετα. Οι διαφορές τους έµειναν αγεφύρωτες και κατά τη συνάντησή τους την περασµένη Παρασκευή στο Βερολίνο, παρά το ρεσιτάλ χαµόγελων που έδωσαν οι δυο τους στην κοινή συνέντευξη Τύπου.
Και σαν να µην έφταναν όλα αυτά, η κυρία Μέρκελ έρχεται σε όλο και µεγαλύτερη ρήξη µε τους άλλους αρχηγούς της ευρωζώνης στο θέµα της αλλαγής των ευρωπαϊκών συνθηκών αναφορικά µε την ευρωζώνη. «Θαυµάζω την καγκελάριο για το κουράγιο της να υπερασπίζεται τις αλλαγές – µόνη της εναντίον όλων στις συνόδους κορυφής» έλεγε τις προάλλες ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονοµικών Φίλιπ Ρέσλερ.

7 σχόλια

  1. ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΟΚ !
    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ
    ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ!

    Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 19, 2011

    Φωτιά βάζει πάλι στο πολιτικό σκηνικό ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αμφισβητώντας ευθέως το κύρος του νυν πρωθυπουργού, κυρίου Λουκά Παπαδήμου και προτείνοντας τον Κωστή Στεφανόπουλο στην θέση του πρωθυπουργού…

    Δείτε το βίντεο:
    Μεταφορτώθηκε από το χρήστη kostas38684 την 19 Νοέ 2011
    ---------------------------------------------
    Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ.
    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΩΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
    --------------------------------------------

    - Άιντα λα φουμέντο και μπαφιέντο με τε σουργελέτε...


    ΚΑΛΑ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΜΑΖΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ.
    ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΑΓΚΩΣΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ΑΥΤΟΣ ?
    ΜΑΓΚΑΣ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ,
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ?
    ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΘΑ ΠΕΣΩ ΚΑΤΩ....... ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για να μην ξεχνιόμαστε...
    --------------------------------
    KΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ... ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

    ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ :
    Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, 2012

    ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ :
    Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, 2012
    2 μήνες
    12 εβδομάδες
    90 ημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ. ΠΙΚΡΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΗΘΕΛΕ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΑΔΩΝΗΣ!!!!
    ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΣΙΠΑ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ "ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΙΟΥ ΦΡΑΚΤΗ", ΕΝΑΣ, ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 48. Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!!!!!!!!!
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΔΙΦΡΑΓΚΑ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΥΡΩΠΑ ΦΑΛΗΡΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΧΩΜΑ. ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΙΔΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠ'ΕΞΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα υπαρχει κανενας σας που να πιστευει οτι ο Σαμαρισκος θα κανει οτι θελει, μπορει να το πιστευει ο ιδιος και μερικοι με χαμηλη εγκεφαλικη λειτουργια. Δεν τους ξερετε καλα τους ξενους, δεν εχουν την ελληνικη νοοτροπια του ειπα ξειπα, οτι λενε αυτο ισχυει μια για παντα. Ετσι ενας νανος σαν τον Σαμαρισκο θα επιβαλλει τη θεληση του, ξεχαστε το. Υποθτετω οτι μπορει να το ξερει και ο ιδιος αλλα θελοντας να παραστηση τον μαρτυρα στις επομενες εκλογες να πει, οριστε δεν με αφησαν να κανω αυτα που σας ειχα υποσχεθει.
    Αντωνακη, αφησε τις μαλακιες γιατι θα υπογραψεις και θα πεις και ενα τραγουδι καλαματιανο, μην παραμυθειαζεις τον κοσμακη , μη δινεις ψευτικες ελπιδες γιατι θα την πληρωσεις ακριβα, πολυ ακριβα. Και ξερεις ποιος θα χερεται μεχρι σκασμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tι είπε ο Chuk Norris στον Παπανδρέου ???

    - Γιωργάκη, φύγε όσο είναι Norris...
    στο Chuk προλαβαίνεις!!.....

    Pak job Ads and advertisements for Karachi,
    Lahore,
    Quetta,
    Peshawar,
    Multan,
    Hyderabad,
    Rawalpindi,
    Islamabad
    and http://allpkjobz.blogspot.com
    all cities of Pakistan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. _______________________________
    ΚαρατζαFührer :
    Εκεί που έλεγε δεν υπογράφω δήλωση για την 6η δόση (βίντεο)...
    κατέβασε τα σόβρακα μετά τη συνάντηση με την τρόικα..
    ___________________________________________
    [Δείτε στο τέλος και το ιστορικό βίντεο που έλεγε ότι δεν χρειάζονται υπογραφές γιατί "οι Έλληνες πολιτικοί έχουν μπέσα και φιλότιμο" αφού διαβάσετε για τη σημερινή κολοτούμπα !]

    Συνάντηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, με τους εκπροσώπους της τρόικας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στο γραφείο του κ. Καρατζαφέρη στην Βουλή. Παρών στην συνάντηση ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

    Η εκταμίευση της 6ης δόσης συνδέεται με την επιστολή του κ. Παπανδρέου και του κ. Σαμαρά, δήλωσε μετά την συνάντησή του με την τρόικα ο Γ. Καρατζαφέρης, ενώ εκτίμησε ότι "είναι εντελώς ανελαστικά τα πράγματα".

    "Εξετάσαμε όλες τις παραμέτρους. Είναι σαφές ότι συνδέεται η καταβολή της 6ης δόσης με την επιστολή τόσο του κ. Παπανδρέου όσο και του κ. Σαμαρά και, εν συνεχεία, από την κατάθεση και της δικής μας άποψης. Πιστεύω ότι είναι εντελώς ανελαστικά τα πράγματα και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο συνεννόησης και σ' αυτόν τον τομέα, ούτως ώστε τα χρήματα να αποδεσμευτούν εγκαίρως για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες, τις εξαιρετικά σοβαρές ανάγκες, που έχει ο τόπος" υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Ερωτηθείς εάν είναι διατεθειμένος να βάλει την υπογραφή του σε ένα κείμενο, το οποίο δεσμεύεται με βάση τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνηση Παπαδήμου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απάντησε: "Το ερώτημα είναι αν χρειαζόμαστε ή όχι τα λεφτά. Εάν υπάρξει κάποια άλλη ιδέα είμαι έτοιμος να πάω στα πιο βατά πράγματα. Εάν όμως εξαρτάται από εμένα αν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, πιστεύω ότι είναι καθήκον μου να εξασφαλίσω τα χρήματα στο βαλλόμενο ελληνικό λαό"
    __________________________________________
    Καρατζαφέρης - Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν μπέσα

    Μεταφορτώθηκε από το χρήστη DimitrisPenny την 17 Νοέ 2011

    [ Ο κ.Καρατζαφέρης απευθυνόμενος προς τον 'πρωθυπουργό" της Ελλάδας κ. Λουκά Παπαδήμο, ζητά να μεταφέρει προς τους Ευρωπαίους εταίρους, ότι oι Έλληνες αρχηγοί των κομμάτων έχουν μπέσα και φιλότιμο και υπογραφή δεν χρειάζεται ... για έγγραφες διαβεβαιώσεις προς τους δανειστές. ]
    ----------------------------------------------
    Γ
    Α
    Μ
    Α
    Τ
    Α...με κεφαλαία
    σαν τις Πολυκατοικίες του, γράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση