GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παιδιά της Ελλάδος παιδιά...

Του Πρεσβυτέρου Σεραφείμ Δημητρίου , Αρχιμανδρίτη Ήθελα να φωνάξω εύγε - εύγε απευθυνόμενος σε εκείνα τα παιδιά που παρελαύνοντας στις 28...

Του Πρεσβυτέρου Σεραφείμ Δημητρίου,
Αρχιμανδρίτη

Ήθελα να φωνάξω εύγε - εύγε απευθυνόμενος σε εκείνα τα παιδιά που παρελαύνοντας στις 28 Οκτωβρίου, μπροστά από την «εξουσία» κρατική και εκκλησιαστική, απέστρεψαν το πρόσωπο τους σε άλλη κατεύθυνση. Ήταν σαν να μην ήθελαν να μολύνουν το βλέμμα τους. Έφυγαν τιμώντας την ημέρα και απαξιώνοντας εμάς, που είμαστε οι υπεύθυνοι του κακού μας του καιρού. Ναι, στο...
πρόσωπο του Δημάρχου, που με βλέμμα ανήσυχο σαν να περίμενε τα χειρότερα, στεκόταν στην άκρη του πεζοδρομίου, στα πρόσωπα των ατάκτως ισταμένων γύρω του λοιπών Δημοτικών αρχόντων, έδειξαν τα παιδιά μας, τα παιδιά την Ελλάδος απαξίωση και περιφρόνηση.
Τα είδα και ήθελα να τα επευφημήσω, αλλά σκέφθηκα πως θα ήταν πρόκληση, γιατί και στα πρόσωπα των κληρικών ίσως δεν μπόρεσαν ίσαμε τα τώρα να διακρίνουν τους διακόνους της αγάπης, αλλά να είδαν ένα ακόμα βαγόνι του συστήματος.
Θυμήθηκα τα λόγια προς τους νέους, του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στην ενθρόνιση Του (9/5/1998). «Παιδιά μου, χρυσά της Ελλάδος παιδιά. Είσθε το καμάρι το Γένους, δαφνοστεφανωμένη απαντοχή μας. Όμως σας πονέσαμε πολύ με την υποκρισία μας και σας ευτελίσαμε μέσα σας την έννοια το χρέους. Σας χρεώνουμε τις παρεκτροπές σας, ενώ είμαστε οι ηθικοί αυτουργοί των. Σας στερήσαμε την αγάπη, σας αφήσαμε έρμαιους στα κύματα του κατακλυσμού της Βαβυλώνας. Σας αναγκάσαμε να ζείτε σ' ένα κόσμο απάνθρωπο, ανηλεή και ανοικτίρμονα. Σας υποδείξαμε να ακολουθήσετε δρόμους, πού εμείς δεν βαδίζαμε. Σας αφαιρέσαμε την πίστη και την ελπίδα. Γκρεμίσαμε από μέσα σας κάθε ιδανικό. Κι όμως λέμε ότι σας αγαπάμε. Σεις, με την οξύνοιά σας καταλάβατε την ασυνέπειά μας. Και μας εγκαταλείψατε. Δεν μας εμπιστεύεστε πια, δεν θέλετε να ζήσετε στον κόσμο πού εμείς σας ετοιμάσαμε. Και στραφήκατε στην αναζήτηση της χίμαιρας μέσ' απ' τα ναρκωτικά, στην επιβεβαίωση σας μέσ' από τη βία. Παιδιά μου, σήμερα αυτός πού σας ομιλεί, παίρνει πάνω του την ευθύνη για τις απέναντι σας αμαρτίες όλης της γενηάς του, και σας ζητά συγγνώμη. Θέλει όμως ταυτόχρονα να σας πει πώς καμιά αμαρτία δική μας και καμιά αστοχία δική σας δεν μπορεί να σας κλείσει το δρόμο προς την καταξίωση. Τα αδιέξοδα πλήθυναν. Τώρα η αδυσώπητη ανάγκη σας καλεί σε απόφαση. "Όταν αλύπητη βαρειά ξεσπά η ανάγκη και προστάζει, ανάξιος είναι όποιος διστάζει" (Κ. Παλαμάς). Υπάρχει ένας χώρος πού δεν θα σας προδώσει ποτέ. Είναι ο χώρος της Εκκλησίας. Ελάτε σ' αυτόν, ελάτε στην πίστη, ελάτε στο Χριστό. Θα βρείτε ό,τι έχετε χρόνια τώρα στερηθεί. Και μαζί την αληθινή ελευθερία, την αληθινή δικαιοσύνη, την αληθινή αλήθεια.»
Και όλη την υπόλοιπη μέρα μέχρι τα ξημερώματα της άλλης που γράφω τούτο το σημείωμα δεν έφυγε η θλίψη από την καρδία μου. Κάποιοι απαιτούσαν την απομάκρυνση της πολιτικής ηγεσίας από τις παρελάσεις. Κάπου το πέτυχαν. Ηράκλειο, να φύγουν όλοι εκτός τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο. Η παρέλαση στην Θεσσαλονίκη ματαιώθηκε. Ο ανώτατος άρχοντας αναρωτιόταν αν είναι προδότης; Οι πολιτικοί μιλούσαν για κατάλυση της τάξεως αποδοκιμαζόμενοι. Στην Σύρο και τον Πειραιά οι Μητροπολίτες Δωρόθεος και Σεραφείμ επευφημούνται από το πλήθος. Σε όλη την Ελλάδα το ίδιο σκηνικό. Την ημέρα του ΟΧΙ, ξανακουγόταν στεντόρεια ένα μυριόστομο ΟΧΙ στην όποια κατοχή της ευλογημένης πατρίδας μας.
Που πάμε; Τι θα κάνουμε; Τα ίδια αναρωτιόταν και ο Γεώργιος Βλάχος στην Καθημερινή της 4ης Νοεμβρίου του 1940 και απαντούσε. «Λοιπόν;... Θὰ συνεχίσωμεν τὴν συζήτησιν; Θὰ βάλωμεν κάτω ἕναν καφὲν καὶ θὰ σταθῶμεν γύρω ἀπὸ τὸ φλιτζάνι του οἱ ἀπόλεμοι, οἱ ἄχρηστοι, οἱ καφενόβιοι, διὰ νὰ τὰ ποῦμε, περὶ τοῦ ποιὸς θὰ νικήση καὶ ποιὸς θὰ ἐπικρατήση;... Πρὸς Θεοῦ! Θὰ νικήση ἡ Ἑλλάς! Ὅλους; ΟΛΟΥΣ! ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ! Χωρὶς συλλογισμούς, χωρὶς συζητήσεις, χωρὶς κεφάλια τὰ ὁποῖα ἀργοκινοῦνται καὶ ἀμφιβάλλουν, χωρὶς μυαλό. Μυαλὸ δὲν χρειάζεται. Χρειάζεται ἐνθουσιασμὸς καὶ παραφροσύνη. Χρειάζεται θάρρος ἀλόγιστον καὶ καρδιά. Μὲ αὐτὸ τὸ ὑλικὸν ἔγινεν ὁ Ἀγὼν τοῦ Εἰκοσιένα. Μὲ αὐτὰ τὰ ὅπλα νικοῦν οἱ λαοί. Ἤρθατε νὰ πάρετε τὴν Ἤπειρον;... ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΙΝΟΜΕ.Ἔχετε Στρατούς, ἔχετε Στόλους, ἔχετε ἀεροπλάνα, εἶσθε σαράντα πέντε ἑκατομμύρια καὶ εἴμαστε πέντε. ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΙΝΟΜΕ. Θὰ μᾶς κάψετε. ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΙΝΟΜΕ. Καὶ θὰ προχωρήσωμεν καὶ θὰ νικήσωμεν καὶ θὰ σᾶς πετάξωμεν εἰς τὴν θάλασσαν. Γίνεται;... Γίνεται, δὲν γίνεται, αὐτὸ πρέπει νὰ αἰσθάνεται καὶ νὰ βροντοφωνῆ ἡ καρδιά. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΗ… Θάρρος λοιπόν! Ὅ,τι θέλομεν ἀληθινά, μὲ ὅλην μας τὴν δύναμιν, γίνεται. Ὅ,τι ἀποφασίσωμεν μὲ τὴν ψυχήν μας γίνεται. ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΗ.»
Και τι έγινε; ΘΑΥΜΑ. Η διαταγή το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940 από το Γενικό επιτελείο, ήταν υποχώρηση από την Ήπειρο και άμυνα χαμηλότερα στην Κεντρική Ελλάδα. Μα υπήρξε ανυπακοή από τους λεοντόκαδρους της Ηπείρου με αποτέλεσμα ΝΙΚΗ και απελευθέρωση της Κορυτσάς, της πρώτης πόλης που απελευθερώθηκε σε όλη την Ευρώπη. Ναι νικήσανε η πίστη στο Θεό και η αγάπη στην Ελλάδα. Περιμέναμε και τότε την βοήθεια από Δυσμάς που δεν έφτασε ποτέ. Όπως ακριβώς έγινε το 1453, το 1821 έτσι και το 1940. Σήμερα 2011 πάλι θα μας βοηθήσουν οι φίλοι μας από την Δύση. Μας κούρεψαν, μας σκλάβωσαν, μας κρατούν σε διάσταση. Λες να φοβούνται την ομόνοια μας και παίζουν με το μέλλον της Ελλάδας.
Ο Μ. Πέτρος, ο ιδρυτής της Ρωσικής αυτοκρατορίας, συντάσσοντας τη διαθήκη του προς το ρωσικό λαό, έγραφε το 1771. «Οι Έλληνες είναι ο μεγαλύτερος λαός που είδε πότε η υφήλιος. Σ’ αυτούς οφείλουμε τα πάντα. Αν δεν ήταν αυτοί, ο κόσμος ολόκληρος θα ήταν τυφλός. Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήνουμε σήμερα τους απογόνους του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Μ. Αλεξάνδρου, τους πρώτους των χριστιανών, στα νύχια της μαύρης δουλείας. Δεν μπορώ να βλέπω περισσότερο τα βάσανα των Ελλήνων. Καταραμένος να είναι εκείνος ο Ρώσος, ο οποίος θα αδικήσει ποτέ έναν Έλληνα». Αδέλφια Έλληνες πρέπει Να ορθοποδήσουμε. Μπορεί να γίνει;
Ναι θα γίνει. Και θα γίνει όταν γυρίσουμε στο Θεό και με λόγια σαν του Δαβίδ στον 69ο ψαλμό του πούμε: «Ο ΘΕΟΣ, εἰς τὴν βοήθειάν μου πρόσχες· Κύριε, εἰς τὸ βοηθῆσαί μοι σπεῦσον. αἰσχυνθήτωσαν καὶ ἐντραπήτωσαν οἱ ζητοῦντες τὴν ψυχήν μου· ἀποστραφήτωσαν εἰς τὰ ὀπίσω καὶ καταισχυνθήτωσαν οἱ βουλόμενοί μου κακά· ἀποστραφήτωσαν παραυτίκα αἰσχυνόμενοι οἱ λέγοντές μοι· εὖγε εὖγε. ἀγαλλιάσθωσαν καὶ εὐφρανθήτωσαν ἐπὶ σοὶ πάντες οἱ ζητοῦντές σε, ὁ Θεός, καὶ λεγέτωσαν διαπαντός· μεγαλυνθήτω ὁ Κύριος, οἱ ἀγαπῶντες τὸ σωτήριόν σου. ἐγὼ δὲ πτωχός εἰμι καὶ πένης· ὁ Θεός, βοήθησόν μοι. βοηθός μου καὶ ρύστης μου εἶ σύ· Κύριε, μὴ χρονίσῃς.»

16 σχόλια

  1. αν ενημερωνεσαι απο τα βοθροκαναλα των πλουσιων εισαι αξιος της φτωχειας που σε περιμενει.
    θυμησου τι σου πλασαραν και τι αγορασες

    ευρω
    ολυμπιακους
    επιχειρηματικοτητα
    ιδιωτικος τομεας
    διακοπο-εορτο-δανεια
    τσοντες κωστοπουλου
    αναλυσεις πρετεντερη
    αρλουμπες χριστοδουλα
    σεμνα και ταπεινα
    λεφτα υπαρχουνε

    ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ.
    ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ.

    ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ, παππούλη μου, αν τέτοια συμπεριφορά την επικροτείτε, τότε στο... βρόντο, πάνε όσα δίδαξε ο ταπεινός και ανυπόδητος Ιησούς!
    Συμπαθάτε με που δεν γνωρίζω σε ποιο σημείο του Ευαγγελίου αναφέρεται ότι... "δεν ήθελαν να μολύνουν το βλέμμα τους"...
    "Εύγε", σε τι; Στη... διδασκαλία του μπάχαλου και του μίσους;Αυτά είχα να πω. Αμήν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να βοηθησω 6:41

    Μη ποιείτε τον οίκον του πατρός μου οίκον εμπορίου. Ιωάν. 2,16

    Μηδέ βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων Ματθ. 7,6

    Πολλοί δε έσονται πρώτοι έσχατοι και έσχατοι πρώτοι. Μάρκ. 10,31

    Τον καλόν αγώνα ηγώνισμαι. Τιμόθ. Β 4,7

    Ήγγικεν η ώρα. Ματθ. 26,45

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πασόκοι παραιτηθείτε!

    Παραιτηθείτε να κυβερνήσουν αυτοί πήρανε τα αποθεματικά των ταμείων και αφού τα κάμανε ομόλογα και τα βουτήξανε στο αίμα, το αίμα των ασφαλισμένων, τα βγάλανε βόλτα σε πισίνες με καρχαρίες, και έγινε το έλα να δεις, δώσμου και μένα μπάρμπα! Κι όταν τα γυρίσανε στα ταμεία αλουνού του έλειπε το χέρι, αλουνού το πόδι, αλουνού του είχαν ανοίξει την κοιλιά και κρατούσε τ’ άντερα του στα χέρια.
    Παραιτηθείτε να έρθουν αυτοί που για τίνος το συμφέρον τα είχανε κατεβάσει σε ένα καλόγερο και ο αθεόφοβος μια ολόκληρη κυβέρνηση, μόνος του; την γλύκαινε και τον γλυκαίνανε, την τάιζε και τον τάιζαν, τους έδινε και του δίνανε, μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ.
    Παραιτηθείτε να κυβερνήσουν αυτοί που όταν καιγότανε ολόκληρη η Ελλάδα, και για όνομα του Θεού καήκανε ζωντανοί σχεδόν εβδομήντα άνθρωποι ο πρωθυπουργός Καραμανλής δήλωσε από τηλεοράσεως ότι έβλεπε τα τεκταινόμενα από την τηλεόραση του σπιτιού του στην Ραφήνα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που στο όνομα της τυφλής παράλογης κομματικής εκδίκησης με την ασυνάρτητη < απογραφή > τους ρίξανε την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας στον βαθύτερο λάκκο με σκατά που έγινε ποτέ για μια χώρα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που κρύβανε το οικονομικό έλλειμμα της χώρας, και με την τελική πρόθεση να το φορτώσουν σε άλλη κυβέρνηση και αυτή να βγάλει κυριολεκτικά το φίδι από την τρύπα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που στις πρώτες νομοθετικές πράξεις τους μετά τις εκλογές του 2004 ήταν να καταργήσουν τον ΣΔΟΕ, δίνοντας έτσι το σύνθημα στην αγορά, στην ραχοκοκαλιά της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής τους μικρομεσαίους να κλέβουν τον ΦΠΑ, να μην κόβουν αποδείξεις να ρημάξουν τα κάθε είδους ταμεία.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί οι ικανότατοι που το χρέος της Ελλάδας από 150 δις το πήγανε στα 330 έτσι για να μπορούν να κάνουν μεγάλες μπίζνες ; και κομματικά ρουσφέτια
    Παραιτηθείτε σας το λέει ο επίτιμος που αγωνιά για το μέλλον της Κόρης
    Παραιτηθείτε γιατί οι τραπεζίτες που μας φόρτωσαν με πιστωτικές κάρτες θα χάσουν τον έλεγχο της τράπεζας τους.
    Παραιτηθείτε γιατί όταν ο Πάγκαλος στη Βουλή κατήγγειλε τον Αλογοσκούφη ότι χάρισε με νόμο στα στελέχη των τραπεζών που πήραν bonus 800.000.000 ΕΥΡΩ τον αναλογούντα φόρο 350.000.000 ΕΥΡΩ, ΔΕΞΙΑ ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, , Ξύνανε τα αρχίδια τους
    Παραιτηθείτε το απαιτεί ο κύριος Καρατζαφέρης, αυτός που επί πρωθυπουργίας Μπουχέσα δήλωσε έξω από το μέγαρο Μαξίμου ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στο Πασόκ να κυβερνήσει
    Παραιτηθείτε, γιατί το φωνάζει όλη η Αριστερά δηλαδή οι Αριστεροδεξιούληδες, δεν μπορούν οι άνθρωποι να σας βλέπουν να κυβερνάτε, το καταλαβαίνετε ή είσαστε χαζοί; Δεν μπορούν να κάνουν τους διορισμούς που θέλουν! Τις δουλειές που θέλουν! Τους θυμάστε στην Βουλή πόσες και πόσες φορές με ερωτήσεις απαιτούσαν να προσληφθούν στο Δημόσιο μόνιμοι υπάλληλοι όλοι όσοι δούλευαν STAGE με Αριστεροδεξιόστροφη πρόσληψη;
    Παραιτηθείτε, το απαιτεί ο κύριος Συνταγματλόγος που καθιέρωσε- έντυσε με το κύρος του τις προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω της προσωπικής συνέντευξης για να μπορούν να ορμήσουν ανεμπόδιστα τα στίφη από Δεξιά και Αριστερά, σε αυτό το από τότε πτωχευμένο Ελληνικό Δημόσιο, όμως αυτός εκεί ακλόνητος στο κομματικό καθήκον του
    Παραιτηθείτε γιατί σύσσωμη η Αντιπολίτευση δεν ασχολείται με το ποιος δημιούργησε το χρέος και το έλλειμμα αλλά με αυτούς που προσπαθούνε μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες να σώσουν την Ελλάδα
    Παραιτηθείτε για χάρη εκείνων που ζουν χλιδάτη ζωή στο εξωτερικό φυγαδευμένοι από την τότε Δεξιά κυβέρνηση προκειμένου να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και αν χρειαστεί να πούνε και ένα καλό λόγο για την ΔΕΞΙΑ
    Παραιτηθείτε γιατί το MEGA CHANEL στις 09.35 22/10/2011έβγαλε σποτάκι¨ «Μια κοινωνία προβάτων θα βγάλει, αναπόφευκτα κάποια στιγμή, μια κυβέρνηση λύκων » Henry de Jouvenel εκείνος που το είχε πει, αλλά ο συνειρμός που θέλουν να δημιουργήσουν είναι αναπόφευκτος.
    Συμπέρασμα, Πασόκοι αν για αυτά πρέπει να δώσετε την ευθύνη της Ελλάδας στην Δεξιά, στις Παραφυάδες της και στους Αριστεροδεξιούληδες κάντε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χωρισμός εκκλησίας κράτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ...

    Καὶ ἐγγὺς ἦν τὸ πάσχα τῶν Ἰουδαίων, καὶ ἀνέβη εἰς Ἱεροσόλυμα ὁ Ἰησοῦς. καὶ εὗρεν ἐν τῷ ἱερῷ τοὺς πωλοῦντας βόας καὶ πρόβατα καὶ περιστερὰς καὶ τοὺς κερματιστὰς καθημένους, καὶ ποιήσας φραγέλλιον ἐκ σχοινίων πάντας ἐξέβαλεν ἐκ τοῦ ἱεροῦ, τά τε πρόβατα καὶ τοὺς βόας, καὶ τῶν κολλυβιστῶν ἐξέχεεν τὸ κέρμα καὶ τὰς τραπέζας ἀνέστρεψεν,καὶ τοῖς τὰς περιστερὰς πωλοῦσιν εἶπεν: ἄρατε ταῦτα ἐντεῦθεν, μὴ ποιεῖτε τὸν οἶκον τοῦ πατρός μου οἶκον ἐμπορίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχετικα με τη σχεδιαζομενη ερευνα για τα αιτια που οπως διαβαζω επιχειρεί το υπουργειο παιδείας (η μαλλον παιδιάς;) νομιζω οτι το καλύτερο θα ήταν να παει στα τσακιδια η Διαμαντοπούλου μαζί με το συρφετό των αυλικών της για να μην την πάρει ο διάολος την μαιμού την αμορφωτη που πηθικίζει οτι το αγγλοσαξωνικό και συστηματικά υποσκαπτει τα θεμελια της ΠΑΙΔΕΙΑΣ μας του μονου που μας απέμεινεκαι αφήνει τα παιδιά μας αμόρφωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τον ξερουμε καλα της γης μας τον αφεντη
    μας εμαθε πολλα το αιμα του Δεκεμβρη
    Δεν πα να μας χτυπάν με όλμους και κανόνια
    Δεν πα να μας χαλάν τα πιο όμορφά χρόνια
    θα βάλουμε μπροστά την μαύρη και την κόκκινη σημαία
    για μας για μια ζωή πιο λεύτερη πιο νέα.
    ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΑΛΗΤΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Επιστολή Λαγκάρντ στον Παπανδρέου.
    Δεν θα πάρετε ούτε ένα ευρώ ως το δημοψήφισμα"
    ----------------------------------
    Επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό έχει στείλει, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος που δεν έχουν ακόμη διασταυρωθεί, η Κριστίν Λαγκάρντ λέγοντας ότι η δανειακή σύμβαση δεν μπορεί να τεθεί στο δημοψήφισμα. Αξιωματούχος του ΔΝΤ, τον οποίο επικαλείται το Reuters δηλώνει ότι η 6η δόση
    δεν..... πρόκειται να καταβληθεί πριν το δημοψήφισμα.
    __________________________________
    ΣΚΟΥΖΕ ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΘΕΣ
    ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΜΟΥΝΟΚΩΛΟ ΤΗΣ ΠΙΠΟΚΡΑΤΟΥΣ
    ΟΥΡΛΙΑΞΕ
    ΟΣΟ ΘΕΣ
    - ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΣ - ΠΑΣΟΚ ΠΟΥΤΑΝΑ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΤΕΡ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ; ΚΑΘΗΣΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΣΟΥ, ΤΕΛΕΣΕ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΟΥ. ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΘΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΥΡΗΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ. ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΕΥΦΗΜΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ ΑΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΚΕΙ ΦΤΑΣΑΤΕ. ΝΑ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΤΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΕΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΣΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟΥ 1999 ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΥ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΕΡΓΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑ ΧΩΡΙΣΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ.Α. ΠΑΤΕΡ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΚΑΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΑΤΕ ΣΑΝ ΤΙΣ ΓΥΦΤΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ. ΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΙΣΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΛΟΓΟ, ΔΙΣΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ, ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΧΡΗΜΑ. ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ Κ.Α. ΝΑ ΤΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΠΟΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ ΟΧΙ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ Η ΛΕΞΗ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΝΩ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΟΥΣ. ΑΠΛΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρεσβύτερε Σεραφείμ,να ξαναγράψεις.
    Χρειάζονται νέες φωνές που ακούν.
    Τις κραυγές.
    Σου το γράφω εγώ ο παλαιός εδώ στο
    site άθεος αλλά ένχριστος.
    Τίιι γιατί?Είναι προφανές.
    Διότι αν διάγαμε όπως ο Χριστός,
    δεν θα υπήχαν ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΑΠΙΣΣΑΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΙ
    ΒΥΖΑΝΤΙΝΙΣΜΟΥ.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. οι ανεργοι,οι αστεγοι και οι απολυμενοι χωρις ελπιδα δεν ψηφιζουν.
    ηλθε το τελος της αριστερας στην ελλαδα,με 20 χρονια καθυστερηση.
    ακομα και 30% να παρουν στις εκλογες,το υπολοιπο 70% αρκει για να τους πεταξει απο τις δουλειες και τα σπιτια τους.
    καθαρα πραματα...
    rest in peace comrades...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ----------------------------------------------
    Τελείωσε η συνάντηση στις Κάννες και τωρα καλούν τον Παπανδρέου.

    «Πήραμε όλοι μαζί τις αποφάσεις, δεν θα δεχθούμε καμία υπαναχώρηση» ήταν το αυστηρό μήνυμα του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά τη συνάντηση στις Κάννες της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, των προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν Χέρμαν Βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μπαρόζο αντίστοιχα, καθώς και της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ που ασχολήθηκε με την πρωτοβουλία Παπανδρέου για το δημοψήφισμα.

    «Δεν θα δεχτούμε υπαναχώρηση από τις αποφάσεις που λάβαμε από κοινού οι "17" την προηγούμενη εβδομάδα» τόνισε.......ο κ. Γιούνκερ.

    Η συνάντηση, αποφασίστηκε εσπευσμένα μετά την ανακοίνωση της Ελλάδας ότι θα προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης.

    Μία δεύτερη μίνι σύνοδος στην οποία θα πάρουν μέρος κάποιοι από τους ηγέτες της ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο περιθώριο της συνόδου της G20 στις Κάνες, ανακοίνωσε το γραφείο του γάλλου προέδρου.

    Στη συνάντηση αυτή, που θα γίνει στις 10:30 ώρα Γαλλίας (11:30 ώρα Ελλάδας), θα πάρουν μέρος οι ηγέτες της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας. Παρόντες θα είναι επίσης εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.




    ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
    ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ
    ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟ



    ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
    Η ΑΥΓΗ . Η ΕΛΠΙΔΑ. . Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ.

    ΕΛΑΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

    ΕΕΕ...ΕΕ....ΕΡΧΕΤΑΙ....
    ΜΑΖΙ...ΕΛΛΑΣ ΙΣΧΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ζήτω! Ζούμε μέρες του ΒΡΩΜΙΚΟΥ 89 !
    Ζήτω! Ζούμε μέρες των Ιουλιανών του 1965!
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89, ΖΗΤΩ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΙΟΥΛΙΑΝΑ του 1965!

    Στις Βουλευτίνες και Βουλευτές που εκλέχτηκαν με το Πασόκ αλλά τώρα είναι εκτός Πασόκ.
    Κυρίες και Κύριοι, δεν έχει σημασία για εμάς τους ψηφοφόρους πως βρεθήκατε εκτός Πασόκ ΚΑΙ ΠΟΤΕ, σημασία έχει όμως το ότι δεν παραδώσετε το βαλιτσάκι σας ( την βουλευτική έδρα) ως οφείλατε στο ΠΑΣΟΚ καθώς δεν ήταν δικό σας αλλά δικό μας, των ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΔΩΣΑΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΡΦΙΤΣΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΕΤΟ ΣΑΣ, ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ!
    (Λένε ότι σε ένα διαζύγιο σπανίως να μην φταίνε και οι δυο εκτός και αν έχουμε να κάνουμε με κακοποιά στοιχεία ή τρελούς)
    Έχει όμως σημασία ότι έπρεπε να γνωρίζατε, και να είχατε αντιληφθεί βαθιά ότι ΑΥΤΗ η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε από ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ να βουτήξει στα ΣΚΑΤΑ, ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ!
    Αν δεν είχατε αντιληφθεί ότι αυτή η διαδικασία ήταν και είναι αναπόφευκτη ή το χειρότερο δεν το έχετε αντιληφθεί ακόμη και αφήσετε να εξελιχθούν τα πράγματα προς εκλογές με τον Ελληνικό Λαό, την Ελλάδα και το Πασόκ στα σκατά, τις εκλογές θα τις κερδίσει η παράταξη που μας έριξε σε αυτά με μύριους τρόπους.
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ και τότε δεν θα φέρνετε απλώς το στίγμα του ΑΠΟΣΤΑΤΗ αλλά και θα ζείτε με τον εφιάλτη του!
    Κυρίες και Κύριοι, η μόνη παράταξη που μπορεί να μας σώσει, με τις όποιες αδυναμίες της είναι το Πασόκ..
    Κυρίες και Κύριοι Βουλευτίνες και Βουλευτές προερχόμενοι από το Πασόκ έχετε την εντύπωση ότι σε μια Ευρώπη όπως την σημερινή και πολύ περισσότερο πριν από δυο χρόνια μια ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ θα μπορούσε να ΑΠΑΙΤΗΣΗ καλύτερη μεταχείριση;
    Θα μπορούσε από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε το πρόβλημα μας να φτάσει στην σημερινή απόφαση για το « κούρεμα»; Όταν βήμα βήμα παρακαλούσαμε να μας δανείσουν, με ένα κρατικό μηχανισμό διαλυμένο, την Υγεία γεμάτη αρπαχτικά όρνια, πχ, στο νοσοκομείο του Πύργου αγοράζανε 250.000 γάντια κάθε μήνα, το ΙΚΑ να μην ξέρει που δίνει σύνταξη, με την πρόσφατη απογραφή αποκαλύφθηκε ότι 60.000 συνταξιούχοι δεν υπήρχαν, όμως 800 εκατομμύρια ευρώ ετησίως πήγαιναν σε κατεργάρηδες, το ΣΔΟΕ καταργημένο από την καλύτερη κυβέρνηση που είχαμε ποτέ , έτσι λέγανε για την κυβέρνηση της ΔΕΞΙΑΣ, ένα φορολογικό μηχανισμό είτε διαλυμένο είτε αρνητικό να κάνει το αυτονόητο υπακούοντας στο καθήκον του να μαζεύει έσοδα.
    Και μπορείς να πεις όταν χρωστάς τα μαλλιοκέφαλα σου σε αυτούς που σου κάνουνε μείωση του χρέους σου, αφού τους έχεις και ανάγκη να σε στηρίζουν και μετά την χασούρα τους ότι δεν θα δεχτείς να σε ελέγχουν στο πως θα χειριστείς τα επόμενα δάνεια σου που αναγκαστικά θα πάρεις από αυτούς αφού αλλιώς δεν μπορείς να επιβιώσεις;
    Θα μπορούσε να πει μια κυβέρνηση ότι δεν θα προσπαθήσει το αυτονόητο, δηλαδή να μην ξοδεύει περισσότερα από όσα κερδίζει, στο σπίτι σας εσείς τι κάνετε; Και αφού κατά καιρούς έχουμε δώσει αποδείξεις αναξιοπιστίας ΠΩΣ να μην δεχτούμε να μας ελέγξουν για ότι κάνουμε σε οικονομικό επίπεδο προκειμένου να παίρνουμε χρήματα από αυτούς για να συντηρούμαστε στοιχειωδώς; ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑ.
    Τόσα χρόνια που ξοδεύαμε δανειζόμενοι δεν ξέραμε; Δεν ξέρατε ότι θα έρθει η στιγμή της πληρωμής; Και καλά οι αγράμματοι και αδαείς ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΟΙ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ και ΔΙΑΤΕΛΟΥΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ, άνθρωποι που έχετε λιώσει στο κουρμπέτι , δεν ξέρατε; Πως αφήνατε την Ελλάδα κάθε τόσο και λιγάκι να πηγαίνει στον Τοκογλύφο; Δεν ξέρατε ότι κάθε δάνειο είναι υποθήκευση Εθνικής Κυριαρχίας; Τώρα όμως κάποιοι ΙΗΣΟΥΙΤΕΣ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ και είναι και βολεμένοι αρκετά! Αλί και τρισαλί σε εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εισαι αξιος εισαι λεβεντης βγες μπροστα λοιπον παπα μου ανατρεψτε αυτο τον αναξιο τον ιερωνυμο αυτο το μιασμα της εκκλησιας, αυτο το αμιλητο κτηνος που με την ενοχη σιωπη του αβανταρει τη κυβερνηση δοσιλωγων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση