GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα non paper απολογισμού των πεπραγμένων της ΝΔ...

Από το  politicsgr.net Απολογισμό πεπραγμένων με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον Αντώνη Σ...

Από το politicsgr.net

Απολογισμό πεπραγμένων με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά κάνει η ΝΔ, σε non paper που εξέδωσε.
Το κείμενο αναφέρει μεταξύ άλλων πως “Σε αυτά τα δύο χρόνια υπό τη νέα ηγεσία για πρώτη φορά στη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία, κόμμα που είχε χάσει τις εκλογές με 10,5 μονάδες διαφορά, κατάφερε σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών να αντιστρέψει το εκλογικό κλίμα και να προηγείται στις δημοσκοπήσεις με διαφορά μεγαλύτερη των...
10 μονάδων”
Έχει ενδιαφέρον ότι ο κ Σαμαράς παρουσιάζει τον εαυτό του ως τον άνθρωπο που ανέβασε τα ποσοστά της ΝΔ (!) όταν η ΝΔ έχασε το 2009 με 33,48 (εδώ) και σήμερα δύο χρόνια μετά έπειτα από μια πρωτοφανή συρρίκνωση του ΠαΣοΚ, στις δημοσκοπήσεις κινείται μεταξύ του 21-23% !!!
Επίσης αναφέρει πως “στα δύο αυτά χρόνια οι θεσμοί του κόμματος έγιναν περισσότερο δημοκρατικοί” όταν το μοντέλο που ασκεί ο Σαμαράς είναι: διαφωνείς με τον πρόεδρο, διαγράφεσαι. Κάτι που αποτελεί πρωτοφανή διαδικασία για τη ΝΔ.
Τέλος το Non paper αναφέρει πως «η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίζει ρητή συμφωνία για εκλογές σε σύντομο και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα»…κάτι που φυσικά διαψεύδεται από την πραγματικότητα.Θυμίζουμε πως ο κ. Σαμαράς στην επιστολή του που έστειλε στους εταίρους δεν αναφέρθηκε σε ημερομηνία εκλογών διαφορετικά δεν θα γινόταν δεκτή η επιστολή.

10 σχόλια

  1. "Κομισιόν: Μόνος του ο Παπακωνσταντίνου αύξησε το έλλειμμα του 2009".

    Νέα βόμβα από την Κομισιόν σχετικά με το «φουσκωμένο έλλειμμα του 2009 είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

    Ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ, Αλγκίρντας Σεμέτα αποκάλυψε ότι δεν έγινε με παρότρυνση της Επιτροπής, η συμπερίληψη ολόκληρης της έκτασης των οφειλών των νοσοκομείων στις προβλέψεις του ελλείμματος για το 2009!

    Ο έλληνας ευρωβουλευτής, κ. Χουντής τόνισε πως από την απάντηση του Επιτρόπου προκύπτει ότι ήταν κυρίως πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να συμπεριληφθούν στο έλλειμμα τα χρέη των νοσοκομείων. Χωρίς, όπως επισημαίνει ο κ. Χουντής να υπάρχει σχετική υποχρέωση ούτε προηγούμενο αίτημα από την Κομισιόν ή την Eurostat. Αντίθετα οι νοσοκομειακές δαπάνες έπρεπε να καταγράφονται στη βάση αυτοτελών χρήσεων.
    ___________________________________________
    Στην απάντησή του ο κ. Σεμέτα, τονίζει ότι σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες «όλες οι ροές πρέπει να καταγράφονται στη βάση αυτοτελών χρήσεων» και επομένως και «οι κρατικές δαπάνες πρέπει, να καταγράφονται στη βάση αυτοτελών χρήσεων, όταν προκύπτει υποχρέωση πληρωμής από την παροχή εμπορεύματος ή υπηρεσίας και όχι κατά τη στιγμή του διακανονισμού».

    Όσο για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η ελληνική κυβέρνηση το θέμα, σημειώνει ότι
    «τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία συγκέντρωναν απλήρωτες υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές τους για μια μεγάλη χρονική περίοδο και οι σχετικές δαπάνες δεν είχαν καταγραφεί στον υπολογισμό του κρατικού ελλείμματος».

    «Η αρχική συμπερίληψη εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ολόκληρης της έκτασης των οφειλών στις προβλέψεις του ελλείμματος για το 2009 δεν έγινε με παρότρυνση της Επιτροπής», καταλήγει στην απάντησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος.
    _______________________________________________
    Εξηγήσεις για το θέμα έχει κληθεί να δώσει στις 12/12, με την ιδιότητα του υπόπτου, ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, στον εισαγγελέα, που ερευνά τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009..

    Σύμφωνα με τις καταγγελίες τα στοιχεία του ελλείμματος παραποιήθηκαν ώστε να εμφανίζονται ότι αγγίζουν το 15,5%, προκειμένου να ληφθούν επιπλέον μέτρα, ενώ ουσιαστικά το έλλειμμα ήταν πολύ μικρότερο....

    + plus = ΙΣΟΒΙΑ...Παπακέ & ΕΛΙΤ ΑΛΗΤ ΠΑ$$ΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο πρέπει να διαλυθεί ως κόμμα, αλλά πρέπει να αποπασοκοποιηθεί και όλη η κοινωνία.
    __________________________________
    Είπε ο Ραγκούσης: "Το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε μετά την Μεταπολίτευση έχει τελειώσει".
    Είναι πολύ θετικό που υπάρχουν φωνές εντός του ΠΑΣΟΚ, που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και δημόσια κάνουν λόγο για την ανάγκη να διάλυσης του πασοκισμού.
    __________________________________
    Αναφέρει ο Ραγκούσης στο μέγκα επί λέξη «εδώ και δύο χρόνια οριστικοποιήθηκε το τέλος του».
    Είναι θλιβερό, που έπρεπε να καταστραφεί πρώτα η Ελλάδα, για να κατανοήσουν μερικοί την ανάγκη διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και την όλη του πολιτική και κοινωνική ιδεολογία.

    Και, μην τρέξουν πολλοί από τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους να νομίζουν ότι δεν είναι και αυτοί λίγο ΠΑΣΟΚ, γιατί όπως πολύ ορθά είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης στο ΒΗΜΑ: Έχει πασοκοποιηθεί όλη η κοινωνία.
    __________________________________
    Μα μήπως αλήθεια αυτό δεν ήταν και το μεγάλο σφάλμα του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος κάτω από τον φόβο του βαθέως ΠΑΣΟΚ, του λαϊκισμού, και των φανατικών συνδικαλιστών, αναγκάστηκε να δηλώσει ότι είναι θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου, και ακλουθώντας μια πολιτική παρόμοια του ΠΑΣΟΚ, οδηγήθηκε στην γωνιά της πολιτικής.
    Ακόμη και ο Καρατζαφέρης έχει μελετήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου.
    ___________________________________
    Εύχομαι ο Σαμαράς από τώρα να έχει ξεκαθαρίσει μέσα του ότι δεν θα του βγει σε καλό, αν και αυτός έχει πασοκοποιηθεί.

    Για τον Γιώργο Παπανδρέου, έχω να πω ότι αυτός προσπάθησε να ξεπεράσει ακόμη και τον πατέρα του σε πασοκισμό.

    Δεν γνωρίζω αν τελικά θα κυριαρχήσει στο ΠΑΣΟΚ το αίσθημα αυτοσυντήρησης της πράσινης καρέκλας του λαϊκισμού μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών του πασοκισμού, η αν θα βρουν κάποιοι το απαιτούμενο θάρρος να αφήσουν πίσω στο παρελθόν, το όνομα ΠΑΣΟΚ την οικογένεια Παπανδρέου τον λαϊκισμό του Καστανίδη τον συνδικαλισμό του Φωτόπουλου και Γιάννη Μίχα τον καρεκλοκεντραυισμό του Παπουτσή και του Αθανασάκη.
    ___________________________________
    Αν κάποιοι φύγουν από τον πασοκισμό ιδεολογικά και φυσικά, σίγουρα αυτοί θα βοηθήσουν την πατρίδα, ανεξάρτητα από το αν είναι πρώτοι η δεύτεροι, πολλοί η λίγοι στον εσωκομματικό ανταγωνισμό.

    Αν κάποτε πριν 30 -50 χρόνια το δίλλημα ήταν δεξιά η αριστερά, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η χούντα,
    Ευρώπη η όχι Ευρώπη.
    Τώρα το δίλλημα είναι αποπασοκοποίηση της κοινωνίας, η συνέχιση της πασοκοποίησης ?
    __________________________________
    Ελπίζω να αρχίσει η αποπασοκοποίηση της κοινωνίας, από την αποπασοκοποίηση του ΠΑΣΟΚ.
    Η Ελλάδα θέλει πολιτικά κόμματα, όχι θρησκείες.

    Τώρα θα φανεί αν πράγματι εντός του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πραγματικοί οραματιστές, η αν υπάρχουν απλώς συνεχιστές (κοινός διάδοχοι) στο μοναστήρι ..ΤΗΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ) του ΠΑ$$ΟΚ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη Χάγη μετά από ένταλμα σύλληψης
    ο σύντροφος του ΓΑΠ
    στη ΣοσιαλΗστική Διεθνή,
    πρώην πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού

    Ο πρώην πρόεδρος της Ακτής του Ελεφαντοστού, Λοράν Γκμπαγκό, επρόκειτο να μεταφερθεί αργά την Τρίτη στη Χάγη για να δικαστεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο από το οποίο καταζητούνταν για εγκλήματα πολέμου.

    Το Δικαστήριο ερευνά περιστατικά δολοφονιών, βιασμών και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνέβησαν στο διάστημα των τεσσάρων μηνών κατά το οποίο στη χώρα βρίσκονταν σε εμφύλια αντιπαράθεση δυνάμεις πιστές στον Γκμπαγκό με αυτές του Αλασάν Ουαταρά ο οποίος κέρδισε τις εκλογές το 2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ (ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ) ΧΡΕΟΗ ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΟΙ ΜΑΚΑΚΙΕΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΕΒΑΛΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΠΡΙΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕ ΟΠΟΤΕ ΠΑΤΣΙ. ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ??? ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΗ ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΕΙΝΑΙ 5%??? ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΜΑΡΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΛΘΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΟΣΓΕΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΥΨΟΣ. ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ, ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΔΙΣ ΑΝΤΙ ΤΟΣΟ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ. ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ, Ο ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ, ΟΙ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΙ, ΟΙ ΑΧΑΡΑΚΤΗΣΡΙΣΤΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΜΟΛΙΣ ΕΦΥΓΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ, ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, ΤΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΣ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΚΟΠΑΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να μας ζησεις Αντωνακη να σε χαιρομαστε για πολλες δεκαδες χρονια. Διαλεξε παιδι μου μερος για τον ανδριαντα, που θα σου φτιαξουμε, απο τωρα. Ζητω ο Γιγαντας μας, ο Σωτηρ ημων.
    Αμην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεξιοι,πασοκοι
    πασοκοι,δεξιοι
    δεξιοι,πασοκοι
    πασοκοι,δεξιοι
    ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    πασοκοι,δεξιοι
    δεξιοι,πασοκοι
    πασοκοι,δεξιοι
    δεξιοι,πασοκοι
    ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    πασοκοι,δεξιοι
    δεξιοι,πασοκοι
    πασοκοι,δεξιοι
    δεξιοι,πασοκοι
    ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    θα ξυπνησεις ποτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στο τελος ξυριζουν το γαμρο. και ο συριζα ειχε καποτε διμοσκοπικα 20% και στις εκλογες μετα βιασ περασε το οριο του 3%? εξαλου λαμογια υπαρχουν αυτα ξεβολευτικαν και ανοζητουν τις καλες ημερες τησ νδ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τη θεση που λαχταριζες
    μεχρι να τηνε πιασεις
    τωρα να την ξεχασεις
    πασοκε μου αχαμνε

    τα φραγκα σου τα κουρσεψαν
    τραπεζες και λεφταδες,
    αρμεγε συ γελαδες
    πασοκε μου αχαμνε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απολογισμός πεπραγμένων
    Από το politicsgr.net

    Διόρθωσις Α'
    όπου: "είχε χάσει τις εκλογές με 10,5 μονάδες διαφορά"
    δεν αναφέραμε την αιτία που ηταν το περίφημο "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"

    Διόρθωσις B'
    όπου: "Θυμίζουμε πως ο κ. Σαμαράς στην επιστολή του δεν αναφέρθηκε σε ημερομηνία εκλογών διαφορετικά δεν θα γινόταν δεκτή η επιστολή"
    θυμίζουμε επίσης πως ο ανεγκέφαλος ΓΑΠ υπέγραψε παρανόμως και στα "σβέλτα" το Μνημόνιο αφού γνώριζε οτι ο αφανισμός μας δεν θα γινόταν δεκτός απο την βουλή.

    Από το politicsgr.net
    Ευχαριστούμε και θα επανέλθουμε μόλις βγει ή απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ.
    "φιλάκια . ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΥΣΤ
    ΣΕΜΝΑ Κ ΤΑΠΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση