GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι έκανε επί χούντας...

Από το http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Διαβάζοντας το " newsbomb " και συμβουλευόμενοι τη βιβλιοθήκη της Συντακτικής μας ...

Από το http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Διαβάζοντας το "newsbomb" και συμβουλευόμενοι τη βιβλιοθήκη της Συντακτικής μας Ομάδας, βρήκαμε πως απαντήσεις για τον κ. Γεωργίου υπάρχουν και μάλιστα πολλές.
Ο κύριος υπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ "υπηρέτησε" και ως πρόξενος στη Νάπολη της Ιταλίας, ναι εκεί που είναι το στρατηγείο του ΝΑΤΟ και άφησε έντονες "αναμνήσεις" σ' όσους δεν ήταν απασχολημένοι με το διάβασμα, όπως ο κ. Χριστόδουλος...
Γιατί ο γΑΠ & το ΠΑΣΟΚ δεν ρωτούν 2 βουλευτές τους που σπούδασαν στη Νάπολη της Ιταλίας (Β. Έξαρχος, Α. Τριανταφυλλόπουλος) κι αν δεν θυμούνται γιατί διάβαζαν, ας ρωτήσουν τον...
αγωνιστή βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Παπακωνσταντίνου και δεκάδες στελέχη του ΠΑΚ και των Φ. ΠΑΚ Νάπολης Ιταλίας;
Να ορισμένα στελέχη κι όχι άκαπνοι κηπουροί του νεοφιλελευθερισμού:
Φώτο: Ανδρέας Παπανδρέου, Μπούρας, Καρακωνσταντάκης, Μανωλιτσάκης και ο Κώστας Παπακυρίτσης
Από το "newsbomb"
Τι έκανε στη χούντα ο Γεώργιος Γεωργίου
Διαρροές και φήμες εμπλέκουν τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμύνης σε... περίεργα περιστατικά που συνέβησαν στην περίοδο της δικτατορίας
Σοβαρά ερωτηματικά για την επιλογή του πρέσβη επί τιμή κ. Γεώργιου Γεωργίου στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας προκαλούν οι διαρροές πληροφοριών, τόσο από διπλωματικούς παράγοντες, όσο και από στρατιωτικούς, για το παρελθόν και την πολιτική δράση του κ. Γεωργίου κατά την περίοδο της δικτατορίας των Συνταγματαρχών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γεωργίου σπούδαζε στη Σχολή Ικάρων από την οποία έφυγε και αργότερα φέρεται να επικαλέστηκε διάταγμα της Δικτατορίας σύμφωνα με το οποίο επιτρεπόταν η διά εξετάσεων πρόσληψη σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου προκειμένου να μεταπηδήσει στο Διπλωματικό Σώμα.
Στη συνεδρίαση ΡΕ’ της Παρασκευής 13 Ιουνίου 1975, ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, είχε αναφερθεί στη δράση του κ. Γεωργίου κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.  
Συγκεκριμένα, στα Α’ Πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων εκείνης της ημέρας, στη σελίδα 3.242, αναφέρεται ότι ο κ. Γεωργίου απέτυχε στις πρώτες εξετάσεις να ενταχθεί στο Διπλωματικό Σώμα, αλλά στην επανάληψη 8 μήνες μετά, ήρθε πρώτος.
Ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης καταγγέλλεται ότι ...
γνώριζε τον αδερφό του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου και σύμφωνα με τις καταγγελίες του Χαραλαμπόπουλου, φημολογείται πως τού είχε βαφτίσει το παιδί.
Το επεισόδιο
Επίσης στον κ. Γεωργίου αποδίδεται περιστατικό απαγωγής Έλληνα αντιστασιακού ο οποίος είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Νορβηγία.  Φέρεται μάλιστα να είχε φραστικό επεισόδιο με τον τότε επιτετραμμένο της Ελλάδας Φρατζεσκάκη.
Στη δράση του κ. Γεωργίου κατά τη Δικτατορία αναφέρεται και ο πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Βασίλειος Φίλιας, στο βιβλίο του «Τα αξέχαστα και τα λησμονημένα» (εκδόσεις Παπαζήση, 1997, σελ. 176).
 Ερωτηματικά
Υστέρα από αυτά αναμένουμε από τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο να ζητήσει εξηγήσεις στο αυριανό υπουργικό Συμβούλιο από τον κ. Γεωργίου. Θα ανέμενε κανείς, τόσο από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, όσο και από τον πρέσβη επί τιμή κ. Γ. Γεωργίου να δώσουν εξηγήσεις με δηλώσεις ή ενυπόγραφο κείμενο για όλα αυτά.
Ο επίσης προερχόμενος από το διπλωματικό σώμα, υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος τι γνωρίζει περί του θέματος ή γνωρίζει ή έχει ενημερωθεί από ανώτατους αξιωματικούς των επιτελείων και κάνει πως δεν καταλαβαίνει; Τι συμβαίνει;
Το ζητούμενο είναι είτε να βγει και να υπερασπιστεί το παρελθόν του και ταυτόχρονα να παραιτηθεί για λόγους ηθικής τάξης ή να αντικρούσει όσα λέγονται.
Διότι αν οι κατηγορίες αυτές λέγονται ανεύθυνα από ανώνυμους, δεν έχουν σημασία.
Αν ωστόσο υπάρχουν οι καταγραφές στα πρακτικά της Βουλής και στο Βιβλίο ενός σοβαρού Ακαδημαϊκού όπως ο κ. Φίλιας, τότε υπάρχει θέμα. Και τίποτε δεν μπορεί να θεωρείται τυχαίο λίγο καιρό μετά το γλέντι «κρυφο-χουντικών» στη Σχολή Ευελπίδων κι ενώ οι “New York Times” προωθούν σενάρια επιστροφής στη δραχμή και εμπλοκής του Στρατού στις πολιτικές εξελίξεις, τρεις εβδομάδες μετά το σχετικό ντελίριο του τουρκικού Τύπου…

ΣΣ. Κι όσοι μελετούν ας συμβουλευτούν το υλικό της Έκθεσης του 2006: "ΕΚΘΕΣΗ: ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ, 17 - 25 ΙΟΥΝΗ 2006 'Eκθεση με θέμα, τη ζωή και το έργο του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου"

και ένα βιβλίο για το αντιδικτατορικό κίνημα στην Ιταλία, που αλιεύσαμε στο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο του ΑΣΚΙ: «Στρατιωτική δικτατορία 1967-1974: Πραγματολογικά στοιχεία και εναλλακτικές ερμηνείες»
από συντακτική ομάδα του "Στοχασμός-Πολιτική"

15 σχόλια

  1. Σωστά ! "Η Ευρώπη δεν είναι ΗΠΑ" ! Αλλά ΣΤΕΛΝΟΥΝ τους ΓΡΑΒΑΤΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ τους ... ΠΡΑΚΤΩΡΕΣ ! Παράδειγμα για την Ευρώπη ; Η ... ΕΛΛΑΔΑ ! Από ΠΟΤΕ ; ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 1944 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ !! ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΑΙ ;; Λες να είναι το ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ του '44, Γεώργιος Παπανδρέου ο επωνομαζώμενος "ΠΑΠΑΤΖΗΣ", με τον ΣΗΜΕΡΙΝΟ Γεώργιο Παπανδρέου ο ονομαζώμενος "ΨΕΥΤΗΣ κ. ΠΑΠΑΝΤΖΗΣ" (ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) ! Θέλεται και άλλα ονόματα ; π.χ. ΕΒΕΡΤ, Μητσοτάκης και αρκετοί άλλοι της ΑΝΘΕΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ απέναντι στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ! ΓΕΡΜΑΝΟΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΤΣΟΛΙΑΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αμερικανικοί Πολιτική στο Μεγαλειότης ότι έκαναν στην Νότιο Αμερική τόσα χρόνια τους έχουν Αρπαξη ότι πολύτιμο είχαν επίσης τώρα το εφαρμόζουν με νέα Έκδοση με δικού τους Άνθρωπο Υπέρ Πατριώτη (once American Always AMERICAN GAP) ο πατέρας και γιος ΠAPATZHανδρέου είναι ο εντολοδόχοι του Σχεδίου και όλα θα οδεύουν προς Αμερικάνικα Συμφέροντα ότι να κάνη ο λαός το πλάνο θα επικράτησή.οι Περισσότερη σ αυτή τη Βουλή τα γνωρίζουν αλά έχουν Βαπτιστή Βουλευτές από την Αμερικάνικη Πρεσβεία.
    Τελικά οι Περισσότερη στη Βουλή είναι Ανθέλληνες.Ό,τι μας υποσχέθηκαν, ήταν ψέματα έχουμε γίνει ο περίγελος των πάντων.
    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.
    Φιλε Σωστα λεςΓΕΡΜΑΝΟΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΤΣΟΛΙΑΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ !!
    από Καναδά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά οι βουλευτές του ΠΑσοκ κάνουν τους γερμανούς ή είναι συνεταίροι του Γεωργίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άγριες αποδοκιμασίες σε βάρος του Οδυσσέα Βουδούρη
    [βίντεο]
    Μεταφορτώθηκε από το χρήστη besttvkalamata την 16 Δεκ 2011
    ----------------------------------------------
    Άνω κάτω έγινε η εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, καθώς τα αίματα άναψαν και λίγο έλλειψε να πιαστούν ακόμα και στα χέρια, πολίτες που εισέβαλαν στην αίθουσα γινόταν η εκδήλωση, με .....πολίτες που βρίσκονταν εκεί για να την παρακολουθήσουν.

    Όταν ξεκίνησε η εκδήλωση, πολίτες αποδοκίμασαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την στάση που έχουν κρατήσει μέχρι σήμερα όσον αφορά το μνημόνιο.
    Η απάντηση ήρθε από το ακροατήριο και κάπου εκεί ξεκίνησαν τα όργανα.

    Πάντως με την παρουσία των ψυχραιμότερων και αφού αντηλλάγησαν πολλά «γαλλικά», οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες αποχώρησαν και η πολιτική εκδήλωση συνεχίστηκε.

    Είμαι απο την Καλαμάτα η μισοί απο αυτούς που είναι στην εκδήλωση είναι μπράβοι και ασφαλίτες.

    Πρέπει πραγματικά όλοι να ξεσηκωθούμε.
    Να ξεσκίσουμε αυτά τα καθρματα που μας πίνον το αίμα και τολμάνε να εμφανίζονται και σε εκδηλώσεις...
    Ξεσηκωθείτε να τους εξαφανίσουμε !
    Αρκετά δεν αντέξαμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαφωτιστικό το άρθρο αλλά δεν τα λεει ολα,

    απο που καταγεται αυτός ο Γεωργίου;

    Τι σόι πράμα ηταν οι γονείς του διοτι,

    Το Διπλωματικόν Σώμα είναι κλειστο κλάμπ,

    για ορισμένες οικογενειες.

    Πότε εισήχθη στην Ικάρων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ε,τώρα ψάχνετε μετά απο 40 χρόνια
    'ψύλλουs στa aχυρα'
    που να βρέθει άκρη , για το παρελθόν
    αυτού του φιάκα..Σάμπωs οι άλλοι
    είναι καλύτεροι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νεα

    1. Εκανες πισω ειπε ο δρ Κουτσουκος σημερα στο Χιλτον σε γνωστο δημοσιογραφο που ειχε ασχοληθει με το Κτηματολογιο και τις αποκαλυψεις.... και ο αλλος ταραχτηκε και ειπε - οχι
    - αντε να δουμε!

    2. Εχω κανει δεκαδες αναφορες για σκανδαλα ειπε στον κ. Ρακιντζη ο δρ Κουτσουκος και ολα μπαινουν στο αρχειο της εισαγγελιας... - πηγαινε να βρεις τον κ. Τεντε ειπε ο Ρακιντζης. Για την ιστορια ο δρ Κουτσουκος εχει ζητησει την εξαιρεση των εισαγγελων Αθηνων...

    3. Σημερα εκανε την εμφανιση της ο νεα οργανωση του δρ Κουτσουκου με τον τιτλο "Ελληνοδιεθνης" που εχει καταστατικο ΑΦΜ κλπ, νομιμα χαρτια οχι σαν κατι αλλους!!
    4 .Σκοπος της " Ελληνοδιεθνης" ειναι η Παιδεια Πολιτισμος Τουρισμος Αθλητισμος η πολιτικη κατασταση της χωρας κλπ...αλλα και η αντιμετωπιση της διαφθορας!!

    www.helleniqueinternationale.gr


    Μιλτος Μελος Ελληνοδιεθνης ΜΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 11.00 ποιοs είναι ο δρ Κουτσούκοs? ki
    αφου έχειs τόσο κόλλημα μαζί του,
    γιατί κατι θα σου έκανε, πάνε και
    πεs του το στα ίσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σημερα εκανε την εμφανιση της ο νεα οργανωση του δρ Κουτσουκου

    Του σούργελου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ποιοs είναι ο δρ Κουτσούκοs?

    Ένα σούργελο που γλύφει το Γιωργάκη για να βγει βουλευτής και γράφει τα σχόλια για τον εαυτό του ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ποιοs είναι ο δρ Κουτσούκοs?

    Ένα σούργελο που γλύφει το Γιωργάκη για να βγει βουλευτής και γράφει τα σχόλια για τον εαυτό του ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδη αυτος ο Γεωργιου τι εκανε τελικα??

    Κυνηγησε εκεινο το αθλιο "κ.φιλιας"?

    Η κατηγορειται οτι μπορουσε να ξεπαστρεψει κατι .."αντιστασιακους" και δεν το εκανε??

    Αν ισχυει το δευτερο ΕΝΟΧΟΣ..
    Για το πρωτο ΜΠΡΑΒΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε 17 Δεκ 2011 8:38:00 μ.μ.
    είναι απλώς αντιστασιακοί τύπου σιφουνάκη, τζοχατζόπουλου και υπόλοιπων καζινόβιων με τα λεφτά του πακ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΕΟΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΑΣΟΚ" ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΟΥΝΤΟΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΑΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΜΑ ΣΑΣ. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΝΑΝ ΤΙΣ "ΕΠΑΦΕΣ" ΜΕ ΤΑ ΧΟΥΝΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΡΝΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΣΑΣ ΑΤΙΜΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!
    Νεο σκανδαλο αποκαλυψε το Εθνος ΓΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΔΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΚΛΕΒΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!Οι πρωτες απολυσεις δημοσιων υπαλληλων εγιναν σε αυτο το αρρωστημενο περιβαλλον δωσιλογων και κλεφτων και κομματοσκυλων.
    Ο κύριος Καλημέρης είναι διπλοθεσίτης και η γυναίκα του εργάζεται σε εταιρεία ανάδοχο του κτηματολογίου .αυτος σιγουρα δε φοβατε την εφεδρεια...
    Ένα ισχυρό πρόσωπο-κλειδί στο πρόγραμμα κτηματογράφησης που εκ του αποτελέσματος οδήγησε στην τωρινή του κατάντια το μεγαλοπήβολο σχέδιο κτηματογράφησης της χώρας μας...
    Ο κύριος αυτός χρόνια τώρα ξέροντας να τα έχει καλά με τους γόνους υπουργών και τα βύσματα που εργάζονται εκεί και ταυτόχρονα να "τρέχει" όσους δεν έχουν κομματικές διασυνδέσεις παρουσιαζόνταν σαν ο...
    στυλοβάτης της κρατικής αυτής υπηρεσίας. Μιάς υπηρεσίας όμως που εδώ που τα λέμε έχει αποτύχει παταγωδώς (βλέπε τα άπειρα σκάνδαλα που τη ταλανίζουν) .Για την ιστορια τις απολυσεις που εισηγηθηκε το κοπροσκυλο ο Καλημερης υπεγραψε η Μπιρμπιλη και το λαμογιο ο προεδρος Αρβανιτης (καθηγητης τοπογραφιας πολλα δε μαζευονται με καθηγητες τωρα τελευταια???)
    Eπίσης πανικος εχει πιασει τους ρουφιανους υπαλληλους του κτηματολογιο (που πουλησαν τους απολυμενους συναδερφους τους καθως δεν απεργησαν καν για να τους βοηθησουν οταν μπορουσαν),καθως ακουγεται οτι αυτη η δεκο παει για πωληση σε ιδιωτες!Ουστ ρουφιανοπαιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση