GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θα γυρίζονται και ..τσόντες στην Ακρόπολη;...

Από το http://ixnos.blogspot.com/ Με υπουργική απόφαση, "Στούντιο" φωτογράφησης, κινηματογράφησης κτλ. έναντι ποσού που θα φτάν...

Από το http://ixnos.blogspot.com/

Με υπουργική απόφαση, "Στούντιο" φωτογράφησης, κινηματογράφησης κτλ. έναντι ποσού που θα φτάνει τα 1.600 ευρώ ημερησίως θα γίνει η Ακρόπολη. Το υπουργείο Πολιτισμού βάζει στη λίστα 117 μνημεία της Ελλάδας όπως η Κνωσός, η Φαιστός και η Λίνδος θα ενοικιάζονται για διαφημιστικούς σκοπούς, που μπορούν να αξιοποιηθούν διαφημιστικά έναντι… τιμήματος.
Έτσι η Ακρόπολη και άλλα μνημεία θα γίνονται για πρώτη φορά...
 αντικείμενα εμπορικής εκμετάλλευσης και θα παραχωρούνται για φωτογραφήσεις, κινηματογραφήσεις και διαφημίσεις. Στην περίπτωση του Ιερού Βράχου και των μνημείων που βρίσκονται στις πλαγιές του το τέλος φωτογράφησης για εμπορικούς και διαφημιστικούς σκοπούς με την παρεμβολή προσώπων θα ορίζεται στα 1.000 ευρώ. Για την κινηματογράφηση ή την παραγωγή οπτικοακουστικού έργου, με παρεμβολή προσώπων, το κόστος θα φτάνει τα 1.600 ευρώ ανά ημέρα και χώρο γυρισμάτων. Για τη χρήση φωτογραφιών σε κάρτες, αφίσες και μαγνήτες η τιμή θα διαμορφώνεται στα 300 ευρώ, ενώ για εξώφυλλα cd και dvd η τιμή είναι 500 και 300 ευρώ αντίστοιχα.

10 σχόλια

  1. Κορίτσια έρχεται οστολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ.ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΩΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΑΡΑΣ.ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΠΟΚΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΛΕΣΙΑ .ΠΟΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΑΣ ΤΙΠΟΤΕΝΕΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα ζησουν μονο οι προθυμες..
    η πραγματικη βαρεια βιομηχανια του τοπου τουτου..
    αντε και βουλευτινες..
    οποια φερνει τα περισσοτερα κυβερναει..
    βαρεθηκαμε τους
    πολιτικους- πουτανες των φραγκατων
    που μονο να παιρνουν ξερουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ(;) ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Κούρεμα" και στο νοίκι της Ακρόπολης
    Τελικά η κρίση ήρθε και τα “σάρωσε” όλα, το πρακτορείο Bloomberg πήγε παραπέρα την είδηση με το “ενοίκιο” που μπαίνει στον Παρθενώνα και τα άλλα μνημεία της χώρας και αποδεικνύει ότι πλέον τα δικαιώματα είναι... κοψοχρονιά, μήπως η “ψωροκώσταινα” καταφέρει να αυξήσει τα έσοδά της.

    Το πρακτορείο αναφέρει ότι η “ατραξιόν” της Ελλάδας αποκτά νέο ρόλο για να σχολιάσει την κίνηση η οποία βέβαια δεν αποτελεί πρωτοτυπία ούτε καν για την Ελλάδα. Σε όλες τις χώρες η εκχώρηση δικαιωμάτων για φωτογραφικές και κινηματογραφικές λήψεις επί πληρωμή είναι κανόνας.

    Αυτό που αποκαλύπτεται είναι ότι το υπουργείο Πολιτισμού λόγω κρίσης έκανε... κούρεμα στα ποσά που ζητάει.

    Η ελληνική κυβέρνηση χαμήλωσε το κόστος για την απόκτηση άδειας χρήσης αρχαιολογικών χώρων και μουσείων στα 1.600 ευρώ την ημέρα για τηλεοπτικά συνεργεία από έως και 4.000 ευρώ που ήταν σε τιμοκατάλογο του 2005, λέει το Bloomberg.

    Για τους επαγγελματίες φωτογράφους η νέα τιμή είναι στα 200 ευρώ από 300 ευρώ προηγουμένως.

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΙΕΣ: PAUG GEROYLANOS ή κηπουρός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά αυτό δεν είναι τίποτε! εδώ να δεις που σε λίγο θα γυρίσουν και πορνό με τα γλυπτά του Παρθενώνα την Αφροδίτη και τι Νίκη!

    Τα ένστικτα των προφητών του χρηματοΜΑΣΙΑ δεν έχουν μέτρα και σταθμά, ούτε και πολιτισμικές αξιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ -ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΛΑΟΣ- ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΟΥΣΤ ΜΕΙΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ ΡΕ- ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ..ΟΥΤΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΔΕ ΣΑΣ ΣΩΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΦΡΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ

    ΑΛΗΤΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. για να τα καμαρωνουμε εμεις κ ολος ο κοσμος μας ταφησαν οι αρχαιοι

    οι κομπλεξικοι υπερ-ελληνες που με το παραμικρο φωναζουν "προδοσια", ας πιουν ξυδακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η γκόμενα με το srting παίρνει πίπα από έναν τυχεράκια. Γιατί δεν δίχνεις όλη τη φωτογραφία και την έκοψες στο επάνω μέρος της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση