GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μείωση στην τιμή των καυσίμων ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νιγηρίας...

Tη μείωση της τιμής της βενζίνης κατά 30% ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν σε μία προσπάθεια να σταματήσει η...

Tη μείωση της τιμής της βενζίνης κατά 30% ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν σε μία προσπάθεια να σταματήσει η γενική απεργία που έχει παραλύσει τη χώρα εδώ και μία εβδομάδα.
«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδιώκει την πλήρη απελευθέρωση του πετρελαϊκού τομέα, ωστόσο, δεδομένων των δυσκολιών που συναντούν οι Νιγηριανοί, η κυβέρνηση ενέκρινε τη μείωση της τιμής των καυσίμων στα 97 νάιρα ανά λίτρο (0,60 δολάρια)» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νιγηρίας.
Μετά την απόφαση αυτή, τα...
εργατικά συνδικάτα ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματιστεί, για λόγους ασφαλείας, ωστόσο η γενική απεργία που έχει παραλύσει τη χώρα εδώ και μια εβδομάδα θα συνεχιστεί, σύμφωνα με δηλώσεις συνδικαλιστή.
«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θα μείνουμε στα σπίτια μας, θα αποφύγουμε να κατέβουμε στους δρόμους, για να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα τεθούν σε κίνδυνο οι ζωές αθώων λόγω της κατάστασης ασφαλείας στη χώρα», δήλωσε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης συνομοσπονδίας εργατικών συνδικάτων, ο Αμπντουλ Ουαχίντ Όμαρ, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της αφρικανικής χώρας.
Σημειώνεται ότι η απεργία πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την διακοπή της επιδότησης στις τιμές των καυσίμων, που οδήγησε στον υπερδιπλασιασμό της τιμής τους. Δεκάδες χιλιάδες Νιγηριανοί συμμετείχαν σε διαδηλώσεις επί πέντε συνεχείς ημέρες, την περασμένη εβδομάδα, διαμαρτυρόμενοι για την αιφνίδια κατάργηση της επιδότησης των καυσίμων από την 1η Ιανουαρίου και τον διπλασιασμό της τιμής του πετρελαίου από 65 στα 150 νάιρα.

1 σχόλιο

  1. ΑΜΑΝ ΑΜΑΝ ΑΜΑΝ

    ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΙ ΑΥΤΟΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση