GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Παπαδήμος μπερδεύει τις “κόκκινες γραμ- μές” με τα “κόκκινα φανάρια”! Τέτοιον το έθος, τέτοιες κι οι πράξεις…

“…ἡ δ᾽ ἠθικὴ ἐξ ἔθους περιγίνεται,…” ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, Ηθικά Νικομάχεια [1103α] (15) Του netakias.wordpress.com Ο δοτός Πρωθυπουργός Λουκάς Παπ...

“…ἡ δ᾽ ἠθικὴ ἐξ ἔθους περιγίνεται,…”
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, Ηθικά Νικομάχεια [1103α] (15)


Ο δοτός Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη συνεδρίαση του Υπουργικού είπε :
«Η δική μου κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της»
«Ακούω από διάφορες πλευρές για “κόκκινες γραμμές”. Για μένα κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της, αυτή είναι η αποστολή αυτής της κυβέρνησης και αυτήν πρέπει να υπηρετήσουμε, με κάθε δύναμη που διαθέτουμε».
Επίσης μεταδίδει κι η Ζέζα Ζήκου σήμερα, ο  κοινωνικός διάλογος εξπρές, που ξεκίνησε ύστερα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, έχει στόχο τη δημιουργία κοινού μετώπου και...
κυρίως συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων εν όψει της έλευσης της τρόικας στις 16 Ιανουαρίου, που επιμένει να ζητεί βίαια μέτρα και περαιτέρω αποδιάρθρωση της αγοράς εργασίας, θέτοντας θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού, ενίσχυση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, ενώ δεν έχει ξεχάσει και την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Αυτά διαρρέουν…
Ο Αριστοτέλης μας έλεγε από Αιώνες στα Ηθικά Νικομάχεια ότι η ηθική ενός ανθρώπου έχει ρίζες στις συνήθειες του.
Για τον κ.Παπαδήμο ή καλύτερα mr. Papademos, δεν χρειαζόταν και πολύ να καταλάβουμε τις δικές του συνήθειες.
Σπουδαγμένος στην Εσπερία, απεκατεστημένος επαγγελματικά στο άντρο των βρυκολάκων, την ΕΚΤ και εκλεκτός δοτός Πρωθυπουργός των Μπετατζίδων και των Καναλαρχών.
Είναι λίγο δύσκολο να γίνει Ελληνας Πρωθυπουργός κάποιος που συναγωνίζεται ακόμη και τον ανελλήνιστο ΓΑΠ στην…”Ελληνικότητα”.
Με την ΔΕΗ απαξιωμένη, το Ελληνικό Αεροδρόμιο έτοιμο “τσιμέντο να γίνει”, όλες τις άλλες ΔΕΚΟ στα τάρταρα του Χρηματιστηρίου, ΠΔΕ…ανέκδοτο, ΟΠΑΠ και τυχερά παιχνίδια στους…εκλεκτούς και τα ακίνητα να έχουν τιμές όσο ένα …μπιτόνι λάδι, αναζητεί “ανάπτυξη” στην σφαγή των Εργαζομένων!
Η Αργεντινή χρεωκόπησε όταν έφτασε το έλλειμμα 11%, η ανεργία 20% κι ο πληθωρισμός 44%. Εχουμε τα δυο πρώτα, πάμε να τριτώσουμε.
Οταν λέει “κοκκινες γραμμές” λοιπόν δεν εννοεί τίποτα άλλο από αυτές των Τραπεζών, που τον πλήρωναν τόσα χρόνια κι όχι των Ελλήνων. Για τους Ελληνες, οι “κόκκινες γραμμές” του ψευδοΠρωθυπουργού μεταφράζονται σε “κόκκινα φανάρια” εξαθλίωσης και εργασιακού Μεσαίωνα.
Οχι οτι δεν θα βγούν τα νούμερα στα χαρτιά, θα βγούν, όπως βγαίνουν και σε άλλες χώρες από όπου περασε η πριονοκορδέλα των Τραπεζών.
Σε χώρες που πέρασαν Γύπες, σαν τον Παπαδήμο, έχουμε ανάπτυξη, Σομαλία +2,6%, Μαλί +4,5%, Γουτεμάλα +2,6%, Χιλή +5,20, Νιγηρία +8,4 % , Κονγκό, +8,8%
Λοιπόν όταν λέει ο ψευδο Πρωθυπουργός σήμερα :
«Εάν δεν κλείσουμε το χάσμα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας σε σχέση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση. Δεν θα μπορέσουμε, επίσης να συνυπάρξουμε με τους εταίρους μας κατά τρόπο αποτελεσματικό, βιώσιμο και επωφελή»
Ξέρουμε τι εννοεί “ χάσμα ανταγωνιστικότητας ” σε σχέση με τους μισθούς Βουλγαρίας όπως και ξέρουμε το διακύβευμα της απειλής “Δεν θα μπορέσουμε να συνυπάρξουμε με τους εταίρους μας “.
“Κοκκινες γραμμές” για τις Τράπεζες και στα “κοκκινα φανάρια” ο λαός για ένα κομμάτι ψωμί.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !
ΠΗΓΗ netakias
 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

9 σχόλια

  1. Η σωτηρία της χώρας;

    Με πόσους έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει μια δουλειά και για τον αρθρογράφο:να πάει να ξύσει πατσιές!
    Πρέπει να είναι καλός σ' αυτό.

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΕΛΊΔΑ {1}

    Κάθε ημέρα ακούω για ότι δεν μπορούνε να πιάσουνε λέει την φοροδιαφύγει και με πόνο ψυχής κατεβάσανε στα 5.000 ευρω το αφορολόγητο και μετά πλακώσανε τα τεκμήρια για όλο τον κόσμο…

    Είναι όμως αυτή η αλήθεια ; η το μεγάλο ψέμα ; Βρε άθλιοι γιατί τσουβαλιάζεται τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους στο ίδιο αφορολόγητο με τους ελεύθερους επαγγελματίες;

    Το αφορολόγητο θα έπρεπε να είχε παραμείνει στα 12.000 ευρω η και πάει στης 15.000 χιλιάδες ευρω για μισθωτούς και συνταξιούχους ….
    Όμως για τους ελεύθερους επαγγελματίες να το πηγαίνατε στο μηδέν ΝΑΙ στο μηδέν μωρέ , και να κάνετε ελέγχους σε όλους, δεν θέλετε να πιάσετε την φοροδιαφυγή , ούτε την μαύρη εργασία, θέλετε να τελειώσετε όσους έχουν ένα μισθό η μια σύνταξη ..Και οι συντεχνίες του κρατικού μηχανισμού μαζί με τους κακούς ιδιώτες ελεύθερους επαγγελματίες να έχουν ελεύθερο πεδίο χώρο δράσης έτσι όμως φτιάχνετε ένα ιδιωτικό--κρατικοδίαιτο κράτος …

    Όλα τα οριζόντια μέτρα ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ πάρει δεν θα λύσουν ποτέ κανένα λ πρόβλημα, αφήσατε το κράτος αναλφάβητο ηλεκτρονικά παρά τα τόσα κονδύλια έπεφταν στην χώρα.. Υπάρχει ένα σύστημα στην χώρα που ξέρει τι εισπράττει; από πού τα εισπράττει; τι πληρώνει; γιατί τα πληρώνει; Σε ποίους τα πληρώνει; Ποίος έχει; Πως τα κατέχει; κλείσατε της νομικές πόρτες που έχετε αφήσει ορθάνοιχτες!!!!!

    Τώρα αν η μείνουμε η δεν μείνουμε στο ευρώ η πάμε σε δραχμή δεν έχει νόημα ΠΙΑ , θα είμαστε οι καρπαζοεισπράκτορες της Ευρώπης για τα επόμενα 50-100 χρόνια , όταν π.χ η βενζίνη κάνει 2 ευρω το λίτρο και ο μισθός θα είναι 500 ευρώ τι δραχμή τι ευρω; Όταν βάζουν στο ρεύμα αυξήσεις του 10-12%, όταν τα τρόφιμα είναι πιο ακριβά από όποια άλλη χώρα της Ε.Ε, τι ευρω τι δραχμή; Και πώς να ατενίζουμε το μέλλων οι νέοι ; …

    ΑΝ ΑΥΤΟ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΕ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ, ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ, ΠΩΣ ΣΚΑΤΑ ΛΕΓΕΤΕ ;..

    Δεν έχει άλλα ο κόσμος να του πάρετε ,αλλά ούτε να χάσει , τώρα θέλετε ΝΟΜΟΥΣ ώστε να έρχεται εδώ ο κάθε ( επενδυτής ) να αγοράζει την εργασία μου για 500 ευρω ,και εγώ το ένα λίτρο βενζίνα 2 ευρω!!..
    Αν βάζουν πλαφόν σε μισθούς με 500 -600 ευρω, θα πρέπει να μπούνε πλαφόν παντού από σούπερ Μάρκετ μέχρι ότι σκατά πουλιέται σε αυτή την χώρα ..Όμως εδώ είναι Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ, Η ΑΠΑΤΗ, θα σας—μας πούνε το απαγορεύει ρητά ο νόμος της ελεύθερης αγοράς της Ε.Ε !!! ΜΠΟΡΟΥΝΕ να νομοθετούνε για την εργασία, να βάζουν χαράτσια, αλλά δεν μπορούνε να νομοθετήσουν ότι το ΧΧΧΧ προϊών να κάνει 1 ευρω σε όλα τα σούπερ Μάρκετ , καταλαβαίνετε σε τι παγίδα μας έχουν βάλει !!!!!!!

    Μπούτζουκας Θ. Τ ..Η λογική μου είναι ενός τελειόφοιτου του δημοτικού αυτό που είμαι δηλαδή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΕΛΙΔΑ [2]


    Τι φοβούνται σήμερα όλοι εταίροι μας στην Ε.Ε , ότι αν θα πάμε στην δραχμή άτακτα η χώρα αναγκαστικά θα κρατικοποιηθεί, θα γίνει Κούβα με κουπόνια θα ζω και εγώ που έχω, αλλά με κουπόνια και εσύ που δεν έχεις, η χώρα θα εισάγει τα απολύτως απαραίτητα, θα εξαφανιστούνε ΜΑΧΑΙΡΙ ΟΛΟΙ που υπάρχει υποψία ότι έχουν εύθηνη…. Την βία φοβούνται έτσι και 130 δις θα μας δώσουν η και 1.000 δις αν χρειασθεί ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ,φοβούνται το ντόμινο, έτσι θέλουνε την νέα κατοχή, εξαφανίζοντας μας σιγά σιγά, ίσως να είμαστε και οι τελευταίοι Ιθαγενείς της Ελλάδος .

    Έτσι ξεχάσετε την αποχώρηση μας από το ευρώ … Μόνο αν τους αιφνιδιάζουμε εμείς και τους πούμε αντίο υπάρχει ελπίδα.. Έχει κανείς τα Α@@@@@ να πει παραμένομε στην Ε.Ε αλλά με δικούς μας όρους..

    Η Ε.Ε θέλει άμεσα ανακατατάξει για να υπάρξει πραγματική Ε.Ε ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΝΟΡΑ, έλεγχο των αγορών εκτός Ευρώπης, αυστηρές τιμωρίες σε φυσικά πρόσωπα σε απατεώνες αλλά και χώρες , το πρώτο δήγμα ήλθε πολύ παλιά από την περίπτωση { καλαμποκιού} ήταν Έλληνας υπουργός .

    Άρα η Ε.Ε σώζετε μόνο με ένα ευρωπαϊκό σύνταγμα, μια ευρωπαϊκή νομοθεσία, με μια ευρωπαϊκή παιδία , με μια ευρωπαϊκή υγεία, με μια ευρωπαϊκή φορολογία, με ένα ευρωπαϊκός στρατό , με ιδίους ευρωπαϊκούς μισθούς και συντάξεις Κ.Τ.Λ Κ.Τ.Λ αλλιώς δεν έχει νόημα αυτό το έκτρωμα της σημερινής Ε.Ε ..
    Και επειδή εμείς έχομε ΚΟΤΕΣ πολιτικούς που κατεβάζουν τα βρακιά τους σε όλα, αυτά θα τα κάνουνε οι λαοί αν συνεχίσουνε αυτή την οικονομική πολιτική οι τοκογλύφοι για την Ε.Ε… Πίσω μας έρχεται με φόρα λαοί η Ιταλία ,η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία έτσι αν αποφασίσουν να πετάξουν την Ελλάδα από το ευρώ την Γ@@@@ΝΕ οι μάγκες αυτοί..

    Μπούτζουκας Θ. Τ ..Η λογική μου είναι ενός τελειόφοιτου του δημοτικού αυτό που είμαι δηλαδή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΟΥΡΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ "ΕΣΠΑΣΕ" ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ

    Toυ Βιβλίο ρε μπετό; Ποιού βιβλίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αμάααννν ΧΑΡΗ μου.... !!! κριθαράκι.. ?

    Διευθύνων σύμβουλος off shore εταιρείας συνεργάτης πρώην υπουργού...

    Σε συνεργάτη πρώην υπουργού και διευθύνοντα σύμβουλο off shore εταιρείας στρέφεται η έρευνα του εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη για τις ύποπτες περιουσίες εφοριακών.
    Η εμπλοκή στενού συνεργάτη πρώην υπουργού, επικεφαλής και νομικού συμβούλου μίας από τις παράκτιες εταιρείες που ερευνά η εισαγγελία, βρίσκεται στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα, Γρ. Πεπόνη....

    Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του "Έθνους", η εταιρεία φέρεται να έχει ως αντικείμενό της τον εξοπλισμό και τη λειτουργία κτιρίων και η έδρα της βρίσκεται στο Μαρούσι.
    Μάλιστα, ο στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού είναι ένας εκ των κατηγορουμένων για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος σε άλλη υπόθεση, που διερευνά η Δικαιοσύνη.
    Ο κ. Πεπόνης έχει στη διάθεσή του στοιχεία, όπως φωτογραφίες και συμβόλαια αγοραπωλησίας με αντικείμενο πολυτελή ακίνητα και σωρεία εγγράφων για υπεράκτιες εταιρείες, τις οποίες φέρονται να διοικούν συγγενικά πρόσωπα συνταξιούχου εφοριακού.

    Ο εισαγγελέας έχει δώσει παραγγελία σε εισαγγελέα Πρωτοδικών να κάνει φύλλο και φτερό όλα τα στοιχεία του φακέλου, καθώς είναι η πρώτη φορά που δικαστική έρευνα για περιουσιακά στοιχεία κρατικών λειτουργών έχει ανάλογα ντοκουμέντα.
    Ακόμη, έχουν ζητηθεί και θα ελεγχθούν όλοι οι φάκελοι φορολογουμένων -κυρίως εταιρειών- που χειρίστηκε η ομάδα των νυν και πρώην εφοριακών, ενώ θα ακολουθήσει και έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων τους, ακόμη και συγγενικών προσώπων τους.
    Σημειώνεται, πως έχει ήδη καταθέσει μία συνταξιούχος εφοριακός, η οποία έχει καταγγείλει ότι αρνήθηκε να συνεργαστεί με την ομάδα των συναδέλφων της, γύρω στα τέλη του 2001, όταν ως ελέγκτρια φορολογικού εισοδήματος ανέλαβε τον έλεγχο μεγάλης εταιρείας.

    Και νέος φάκελος στα χέρια του Πεπόνη
    Σύμφωνα με τη συνήγορο της εφοριακού που κατήγγειλε την υπόθεση, Γ. Απατσίδη, αναμένεται να κατατεθεί και νέος φάκελος με περισσότερα στοιχεία στον οικονομικό εισαγγελέα.

    Όπως είπε στην εφημερίδα, ήδη η εντολέας του έχει απευθυνθεί εκτός από τις ελληνικές και σε άλλες αρχές εκτός της χώρας μας, διότι είχε απογοητευτεί από τον τρόπο που μεμονωμένοι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί είχαν χειριστεί κάποτε τις καταγγελίες της.

    Δευτέρα, Ιανουάριος 09, 2012..... zouzouni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και ο κουλούρης μπερδεύει τις κόκκινες άϊ λάϊνερ γραμμες με τα κόκκινα φανάρια...τόχουν οι πασόκοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση