GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι συσκέψεις για το μνημόνιο...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/     Μιχάλης Χρυσοχοϊδης , Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθηνών, Υπουργός Οικονομίας-Ανά...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
   
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθηνών, Υπουργός Οικονομίας-Ανάπτυξης και Ναυτιλίας: «Εκείνη την εποχή δεν διάβασα το Μνημόνιο. Είχα άλλες υποχρεώσεις. Κάποιοι συνάδελφοι το διαπραγματεύθηκαν, ήρθε στη Βουλή και το ψηφίσαμε».
Λούκα Κατσέλη, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθηνών, Υπουργός Οικονομίας-Ανάπτυξης και Ναυτιλίας την εποχή που...
υπογράφηκε και ψηφίσθηκε το Μνημόνιο: «Το μνημόνιο το είδαμε για τρεις ώρες ένα Σάββατο πρωί».
Ο Δευκαλίων στις 23 Οκτωβρίου 2011, στο άρθρο με τίτλο «Οι συσκέψεις για το μνημόνιο» περιέγραψε λεπτομερώς όλα τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο κυβερνητικό παρασκήνιο τις ημέρες που η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου υποτίθεται ότι διαπραγματεύονταν για να υπογράψει το περιβόητο Μνημόνιο. Συγκεκριμένα η περιγραφή αρχίζει ως εξής:
•    «Η τρόικα φθάνει στην Αθήνα την επόμενη ημέρα Πέμπτη 29 Απριλίου 2011. Φέρνοντας μαζί της σχεδόν έτοιμο το κείμενο του Μνημονίου. Τα κείμενα γίνονται αντικείμενο μίας χαλαρής διαπραγμάτευσής την Παρασκευή 30 Απριλίου 2011 αφού η πίεση του χρόνου δεν επιτρέπει να γίνουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις»
Και συνεχίζεται η περιγραφή με ακόμα πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.
•    «Το Σάββατο 1 Μαΐου 2011 το απόγευμα φθάνουν στο Υπουργείο Οικονομίας δύο άνθρωποι της απόλυτης εμπιστοσύνης του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Ν. Αθανασάκης. Σκοπός των δύο ανδρών είναι ο έλεγχος της συμφωνίας. Αν είναι ποτέ δυνατόν να ελεγχθεί μία συμφωνία περίπου 3.000 σελίδων σε ένα απόγευμα από δύο ανθρώπους. Αποτέλεσμα η μνημονιακή συμφωνία χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο και με ελάχιστες και επουσιώδεις αλλαγές υπογράφεται από τους νόμιμους εκπροσώπους του Ελληνικού Κράτους και παίρνει τον δρόμο προς την Βουλή».
Οι παραπάνω περιγραφές είναι 100% αληθινές! Τα γεγονότα εκείνων των ημερών διαδραματίστηκαν έτσι ακριβώς!
Θα ήταν όμως χρήσιμο να διαβάσουν οι φίλοι της στήλης ολόκληρο το προαναφερόμενο άρθρο της 23ης Οκτωβρίου. Θα διαπιστώσουν με φρίκη ότι ακόμα και την ύστατη ώρα, δηλαδή ελάχιστες ημέρες και ώρες προ της έλευσης του ΔΝΤ, υπήρχαν εχέφρονες άνθρωποι που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου και πρότειναν να γίνουν οι τελευταίες διορθωτικές κινήσεις. Κινήσεις απαραίτητες ώστε η κυβέρνηση να έχει την δυνατότητα να διαπραγματευθεί με το ΔΝΤ με όρους αξιοπρέπειας και χωρίς να έχει στο λαιμό το μαχαίρι των εντελώς άδειων ταμείων. Φυσικά και αυτές οι εισηγήσεις της τελευταίας ώρας και της απόλυτης απελπισίας δεν έγιναν αποδεκτές. Αποτέλεσμα οι κ.κ. Αθανασάκης και Παμπούκης διάβασαν όλο το μνημόνιο σε ένα απόγευμα Σαββάτου.
Και αν οι κκ. Αθανασάκης και Παμπούκης διάβασαν όλο το μνημόνιο σε ένα απόγευμα Σαββάτου, ο μεν κ. Μ. Χρυσοχοϊδης δεν το διάβασε καθόλου, η δε κα. Λ. Κατσέλη πρόλαβε να διαβάσει περίπου 3 ώρες.
Έλεος! Για το όνομα του Θεού! Πήγαν στη Βουλή και ψήφισαν να γίνει η ζωή μας κόλαση χωρίς ο πρώτος (Μ. Χρυσοχοϊδης) να ξέρει τι ψηφίζει ενώ η δεύτερη (Λ. Κατσέλη) με ελαφρά την καρδία και αφού πρώτα είχε ενημερωθεί μόνο για 3 ώρες για το περιεχόμενο του Μνημονίου.
Στις 11 Ιανουαρίου 2012 ο Δευκαλίων σε άρθρο με τίτλο «Μηδέν αρνητικό μείον άπειρο» βαθμολογούσε με έμμεσο και σίγουρα διακριτικό τρόπο την επάρκεια των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ως εξής:
•    «Στα μαθηματικά η μεγαλύτερη αρνητική ποσότητα ονομάζεται για περιγραφικούς λόγους με την επωδό μηδέν αρνητικό μείον άπειρο».
Όμως αυτοί οι τύποι δεν καταλαβαίνουν από ευγένειες. Για’ αυτό ρωτάμε ευθέως «Πότε θα απαλλαγούμε επιτέλους από αυτό το ιδεολογικό και γνωσιολογικό συνονθύλευμα;».

4 σχόλια

  1. ΘΑ ΣΑΣ "ΠΗΔΗΞΕΙ" ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ Η ΜΕΡΚΕΛ ΛΑΜΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΕΙ ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ????
    ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΠ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος -μόλις έμαθε ότι θα τιμηθεί με το φετινό μεγάλο βραβείο του υπουργείου Πολιτισμού- έκανε την εξής δήλωση:
    «Ούτε θα εμφανιστώ, ούτε θα απλώσω το χέρι για να το πάρω. Δεν θέλω ούτε τα βραβεία, ούτε τα λεφτά τους». Άξιος, κύριε Χριστιανόπουλε, κι ας μη θεωρηθεί αυτό επιβράβευση εκ μέρους μου. (Ούτε συνεννοημένοι να ήμασταν.)

    Είμαι εναντίον της κάθε τιμητικής διάκρισης, απ΄ όπου και αν προέρχεται…

    Είμαι εναντίον των βραβείων γιατί μειώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Βραβεύω σημαίνει αναγνωρίζω την αξία κάποιου κατώτερου μου – και κάποτε πρέπει να απαλλαγούμε από την συγκατάβαση των μεγάλων. Παίρνω βραβείο σημαίνει παραδέχομαι πνευματικά αφεντικά – και κάποτε πρέπει να διώξουμε τα αφεντικά από την ζωή μας…

    Είμαι εναντίον των χρηματικών επιχορηγήσεων, σιχαίνομαι τους φτωχοπρόδρομους που απλώνουν το χέρι τους για παραδάκι. Οι χορηγίες μεγαλώνουν την μανία μας για διακρίσεις και...
    την δίψα μας για λεφτά· ξεπουλάνε την ατομική ανεξαρτησία μας.

    Είμαι εναντίον των σχέσεων με το κράτος και βρίσκομαι σε διαρκή αντιδικία μαζί του. Πότε μου δεν πάτησα σε υπουργείο, και το καυχιέμαι. Η μόνη μου εξάρτηση από το κράτος είναι η εφορία, που με γδέρνει.

    Είμαι εναντίον των εφημερίδων. Χαντακώνουν αξίες, ανεβάζουν μηδαμινότητες, προβάλλουν ημετέρους, αποσιωπούν τους απροσκύνητους· όλα τα μαγειρεύουν, όπως αυτές θέλουν. Δεξιές, αριστερές, κεντρώες – όλες το ίδιο σκατό…

    Είμαι εναντίον των κλικών. Προωθούν τους δικούς τους· τους άλλους, όλους τους θάβουν. Όποιοι δεν τους παραδέχονται, καρατομούνται. Κυριαρχούν οι γλύφτηδες και οι τζουτζέδες. Δεν έχω καμμιά αμφιβολία πως το μέλλον ανήκει στα σκουπίδια.

    Είμαι εναντίον των κουλτουριάρηδων. Όλα τ’ αμφισβήτησαν, εκτός από τις τρίχες τους. Τους έχω μάθει για καλά. Xαλνούν τον κόσμο με την κριτική τους. Όλους τους βγάζουν σκάρτους και πουλημένους. Και μόλις πάρουν το πτυχίο, αμέσως διορίζονται στα υπουργεία· από παντού βυζαίνουν και ο ιδεαλισμός τους ξεφουσκώνει μέσ’ στα βολέματα του κατεστημένου.

    Είμαι εναντίον κάθε ιδεολογίας, σε οποιαδήποτε απόχρωση και αν μας την πασέρνουν. Όσο πιο γοητευτικές και προοδευτικές είναι οι ιδέες, τόσο πιο τιποτένια ανθρωπάκια μπορεί να κρύβονται από πίσω τους. Όσο πιο όμορφα τα λόγια τους, τόσο πιο ύποπτα τα έργα τους. Όσο πιο υψηλοί οι στόχοι, τόσο πιο άνοστοι οι στίχοι.

    Είμαι, προπάντων, εναντίον κάθε ατομικής φιλοδοξίας, που καθημερινά μας οδηγεί σε μικρούς και μεγάλους συμβιβασμούς. Αν σήμερα κυριαρχούν παραγοντίσκοι και τσανάκια, δεν φταίει μόνο το κωλοχανείο· φταίνε και οι δικές μας παραχωρήσεις και αδυναμίες. Αν πιάστηκε η μέση του οδοκαθαριστή, φταίμε και εμείς που πετούμε το τσιγάρο μας στο δρόμο. Κι αν η λογοτεχνία μας κατάντησε σκάρτη, μήπως δεν φταίει και η δική μας σκαρταδούρα;

    Περιοδικό ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ,
    αρ. 1, Ιανουάριος – Απρίλιος 1979

    ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΑΣ Μπουτζουκας Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι θα γίνει ρε παλικάρια, θα μας τρελάνετε? Ξεχάσατε ότι πριν τις εκλογές ήδη είχε εκτροχιαστεί η οικονομία! Και πάθατε... αλτσχάϊμερ, ξεχάσατε ποιος ήταν πρωθυπουργός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση