GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΒΑΡΥ ΧΕΡΙ» ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη http://www.nasostsaganelis.gr/ Αποφασισμένη η Γαλλία να εφαρμόσει τον «φόρο Ρομπέν των Δασών» στις χρηματοπιστωτ...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη
http://www.nasostsaganelis.gr/

Αποφασισμένη η Γαλλία να εφαρμόσει τον «φόρο Ρομπέν των Δασών» στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Φρανσουά Φιγιόν : «κάποιος επιτέλους πρέπει να κάνει την αρχή»
 Το γαλλικό τόλμημα να φορολογηθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι τράπεζες θα γίνει πραγματικότητα ή θα μείνει, όπως τόσο χρόνια, στα χαρτιά ;
«Θα πρέπει κάποiος να βάλει πρώτος τα πόδια του στο παγωμένο νερό»  δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν ξεκαθαρίζοντας ότι παρά τις όποιες αντιδράσεις, η Γαλλία θα ...
προχωρήσει μονομερώς στην εφαρμογή του «φόρου Tobin» ή «Ρομπέν των Δασών» – όπως αποκαλείται – στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.
Ο φόρος αυτός, όπως έχει εξηγήσει, ο εκ των πρωταγωνιστών στο κίνημα επιβολής του, Jeffrey Sachs θα απελευθερώσει (ακόμα και με το 0,05%) τεράστια κεφάλαια που θα μπορούν να κατευθυνθουν και να ενισχύσουν άμεσα όλους τους λαούς της γης για καλύτερη Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια και καθαρό νερό. Κοντράρει η Γερμανία
 Τις έντονες αντιδράσεις της Γερμανίας, προκαλεί η απόφαση της Γαλλίας να επιβάλλει, εντός του έτους, φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές χωρίς να περιμένει τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που επιμένουν στην ανάγκη της ταυτόχρονης εφαρμογής του φόρου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. «Η γερμανική θέση για το ζήτημα αυτό, δεν έχει αλλάξει. Είναι σαφής ο στόχος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να επιτύχει την εφαρμογή του φόρου σε όλη την Ε.Ε» δήλωσε ο Στέφεν Ζαϊμπερτ, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα η Α. Μέρκελ και ο Ν. Σαρκοζί.
Παρίσι:
«Πιέζουμε για να μην μείνει στα χαρτιά»
Νωρίτερα και ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι στη συνάντηση που είχε με τον Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι υποστήριξε ότι οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν θα πρέπει να ακολουθήσουν δρόμο μοναχικό στην εφαρμογή αυτού του μέτρου.
Με τη φράση «Θα πρέπει κάποιος να βάλει πρώτος τα πόδια του στο παγωμένο νερό» αιτιολόγησε την απόφαση του Παρισιού, ο Γάλλος Πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν.
Όπως είπε, αυτό πρέπει να γίνει το 2012, για αυτό και πιέζουμε για να μην παραμείνει ένα σχέδιο που θα συζητούμε για 30 χρόνια.

Η Γαλλία είναι ελεύθερη να προχωρήσει μονομερώς στην επιβολή του φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, αλλά η Βρετανία θα εμποδίσει την εφαρμογή του σε ολόκληρη την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
«Αν οι Γάλλοι από μόνοι τους θέλουν να προχωρήσουν στην επιβολή του φόρου στην ίδια τους τη χώρα, πρέπει να είναι ελεύθεροι να το πράξουν», είπε ο Κάμερον σε συνέντευξή του στο BBC.
Προειδοποίησε ωστόσο ότι θα αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια επιβολής του
εν λόγω φόρου – γνωστού και ως «Τόμπιν» – μόνο σε επίπεδο Ε.Ε. και τόνισε πως κάτι τέτοιο θα ήταν αποδεκτό μόνο διεθνώς.
Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε την Παρασκευή ότι θα προχωρήσει στην επιβολή ενός νέου φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές – γνωστού και ως φόρου Τόμπιν – ακόμη και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων της Γαλλίας στην ΕΕ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία (δηλαδή, Wall Street & City) αντιτίθενται σθεναρά στη φορολόγηση των συναλλαγών μετοχών και έχουν προειδοποιήσει ότι οι επενδυτές θα καταφεύγουν στο εξωτερικό για να αποφύγουν τη φορολόγηση.
Στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε την Παρασκευή ότι η θέση του Βερολίνου παραμένει η επιβολή του φόρου και στις 27 χώρες μέλη ταυτόχρονα. «Αυτός είναι ο στόχος μας», είπε ο Ζάιμπερτ στους δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία. Συνέχεια εδώ.

1 σχόλιο

  1. όλα αυτά αν είναι έτσι..ένα πράγμα μόνο με κάνει να σκέφτομαι..πώς πρέπει να μερημνήσω για να σώσω την ψυχή μου.νηστεία,προσευχή,μετά νια,εξομολόγηση,εκκλησία και Θεία Κοινωνία..άλωστε οι πληροφορίες λένε ότι μέσα στην χρονιά θα κάνει την εμφάνισή του ο αντίΧριστος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση