GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ...

Έντονο είναι το παρασκήνιο αυτή την περίοδο για την ΕΡΤ, τόσο όσο αφορά στη διοίκηση και τους διευθυντές, αλλά και τους παρουσιαστές των εν...

Έντονο είναι το παρασκήνιο αυτή την περίοδο για την ΕΡΤ, τόσο όσο αφορά στη διοίκηση και τους διευθυντές, αλλά και τους παρουσιαστές των ενημερωτικών εκπομπών. Οι εκλογές είναι κοντά και τα κόμματα που συμμετέχουν στην συγκυβέρνηση επιχειρούν να περάσουν κάποιες από τις επιλογές τους.
Όσον αφορά στη διοίκηση οι πληροφορίες λένε ότι τελικά, παρά τις αρχικές της ενστάσεις η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ έδωσαν το πράσινο φως να...
 τοποθετηθεί ως πρόεδρος ο δημοσιογράφος που έχει προτείνει ο Λουκάς Παπαδήμος και σύντομα θα γίνει η ανακοίνωση του ονόματος. Στη συνέχεια δε η συμφωνία είναι, ο πρόεδρος που θα τοποθετηθεί να καταλάβει και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και να γίνει αλλαγή όλων των μελών του ΔΣ, από πρόσωπα στα οποία θα έχουν συμφωνήσει και τα τρία κόμματα.
Όμως η υποχώρηση της ΝΔ όσον αφορά στο πρόσωπο του προέδρου μαθαίνουμε ότι δεν είναι χωρίς ανταλλάγματα αφού σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες θα είναι από το χώρο της ο νέος διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης και τα ονόματα που πρότεινε η ΝΔ είναι αυτά του Μανώλη Κοττάκη και του Γιώργου Κουβαρά με τον δεύτερο να έχει περισσότερες πιθανότητες.
Ενστάσεις και μάλιστα σοβαρές έχουν προκύψει και για τους παρουσιαστές των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ, καθώς αυτοί είναι που διαμορφώνουν καθημερινά την κοινή γνώμη που παρακολουθεί την κρατική τηλεόραση. Έτσι ακούγεται ότι για τον Κ. Αρβανίτη έχουν βάλλει βέτο και από τη ΝΔ και από τον ΛΑΟΣ. Αν συνυπολογίσει κανείς και τις πάγιες ενστάσεις που έχει γι αυτόν και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος -ο οποίος είναι και ένας εκ των υπογραφόντων την ΚΥΑ για την ανανέωση των συμβάσεων στην ΕΡΤ και έχει αναφερθεί απαξιωτικά για το πρόσωπό του Αρβανίτη σε συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου επί Παπανδρέου- φαντάζει σχεδόν απίθανο να συνεχίσει την παρουσίαση της πρωινής εκπομπής, ενώ ακούγονται έντονα τα ονόματα της Νικόλ Λειβαδάρη, του Γιάννη Λοβέρδου, του Χρήστου Μιχαηλίδη και της Λίνας Κλείτου, ως πιθανών παρουσιαστών της εκπομπής.
Ανάλογες ενστάσεις υπάρχουν από τη ΝΔ και για δύο άλλους παρουσιαστές εκπομπών στη ΕΡΤ, λόγω της στενής συγγένειας που έχουν με στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τον Τάκη Σπηλιόπουλο, γαμβρό του Παρασκευά Αυγερινού και συνταξιούχο της ΔΕΗ ( άραγε επιτρέπεται να εργάζονται οι συνταξιούχοι;), αλλά και για την Μαρία Σαράφογλου, κόρη πρώην Δημάρχου και στελέχους του βαθέως ΠΑΣΟΚ. Μια ακόμα ένσταση που υπάρχει για την Σαράφογλου είναι η συγγένεια πρώτου βαθμού που έχει με εργαζόμενο στην ΕΡΤ, καθώς σύμφωνα με όσα ίσχυσαν πέρυσι δεν μπορούν να προσληφθούν δύο άτομα από την ίδια οικογένεια.
Λιγότερες είναι πάντως οι ενστάσεις για την Μπήλιω Τσουκαλά, αφού και έμπειρη είναι και η εκπομπή της δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα και για τον Αμυρά που παρουσιάζει το «Μένουμε Ελλάδα» , αλλά όχι και για την συμπαρουσιάστριά του Ράνια Τσιτσιμπίκου, η οποία λόγω της στενής συγγένειας που έχει με τον Λάμπη Ταγματάρχη δύσκολα θα επανέλθει στην παρουσίαση της εκπομπής.
Οι ενστάσεις αυτές έχουν κατατεθεί αρμοδίως και σύμφωνα με τις πληροφορίες σύντομα, πολύ σύντομα, θα γίνουν οι τελικές επιλογές και οι ανακοινώσεις.
Ο MEDIOΛΟΓΟΣ

3 σχόλια

  1. ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ.
    Ο τόπος μας είναι καταδικασμένος να χρησιμοποιείτε από τον καθένα που θέλει να τα αρπάξει. Δεν υπάρχουν άμυνες, δεν βρίσκονται οι κατάλληλοι να καταδείξουν που το πάνε τα αρπακτικά έτσι ώστε να σταματήσουν ότι πρόστυχο πάει να στηθεί. Λαός λεηλατημένος από κλέφτες και αντί να απαιτήσουμε να γυρίσουν τα κλεμμένα να προσδοκούν κάποιοι να τους πετάξουν κανά κόκαλο ή ακόμα χειρότερα να μην χαμπαριάζουν το τι τους γίνετε.
    Τελευταία γίνονται παζάρια για τις ιαματικές πηγές μεταξύ υπουργείου και τοπικών Δήμων. Άκουσα από το τοπικό κανάλι το ΣΤΑΡ Λαμίας ότι καλό θα είναι τα «ψωρονέρια» να δοθεί η εκμετάλλευση τους στον Δήμο. Αυτά τα ιαματικά λουτρά λειτουργούν έτσι που μια πόλη και όχι μόνον να εξυπηρετείτε και όποιος έχει πρόβλημα να βρίσκει ίαση στα νερά αυτά. Έχω οστεοαρθρίτιδα, δεν μου κάνουν τίποτα τα αντιφλεγμονώδη και κάνοντας 30 με 40 μπάνια κάθε χρόνο λυτρώθηκα, πιστεύω δεν είμαι ο μόνος. Είναι τρείς γούρνες με το νερό που αναβλύζει. Στην μεγάλη έχει βάλει σκέπαστρο ο τότε κοινοτάρχης της Δαμάστας όταν βρέχει να το αντιμετωπίζει ο κόσμος. Όποιος θέλει διευκολύνεται χωρίς να πληρώσει μία. Ρε χαϊβάνια όσοι στηρίζετε την εκμετάλλευση τους θυμηθείτε τι πληρώνουν για να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα όσοι έχουν την ατυχία και πάνε στις Πλαζ.
    Ο δήμος Λαμιέων έκανε την αναβάθμιση των πεζοδρομίων στην πόλη μας, δόθηκαν ένα μπαούλο λεφτά και παρέλαβε ένα έργο για κλάματα. Οι πλάκες που μπήκαν με ψεύτικα υλικά είναι ξεκόλλητες και το καλοκαίρι από τα νερά που τρέχουν ποτίζοντας τις γλάστρες λιμνάζει το νερό κάτω από τις ξεκόλλητες πλάκες και πατώντας της εκτοξεύετε και σου λερώνει το παντελόνι ή όπου σε πιάσει. Ο Δήμος τα παίρνει από το κάθε μετρητή νερού 60 ή 70 ευρώ ανά δίμηνο και σχεδόν τα μισά από τον λογαριασμό της ΔΕΗ . Είμαστε καμιά 80.000 χιλιάδες δημότες κάντε την σούμα, λίγα παίρνει ; Άσε που η βόρεια πόλη έχει μόνο δύο κεντρικούς δρόμους και τον έναν τον πεζοδρόμησε και δόθηκε στις καφετέριες και γίνετε το μπάχαλο με πάρα πολλά αυτοκίνητα να μποτιλιάρονται. Και άλλα, πόσα ακόμα ;
    Μην κάνετε όπως το άλλο τοπικό κανάλι που δίνει τον λόγο σ΄έναν καραγκιόζη που έχει νομίζω δική του εφημεριδα και έλεγε ο βλάκας για το πανεπιστήμιο να μην φύγει από την πολη ……. με τίποτα. Ρε βλάκα να καταδικασθούν οι φοιτητές ηλίθιε παίρνοντας ένα υποβαθμισμένο πτυχίο μιας και δεν έχει ούτε τους απαιτούμενους καθηγητές η σχολή. Η διαμαρτία σου βλάκα να είναι στους τοπικούς φορείς ώστε να καταξιωθεί το πανεπιστήμιο βλάκα για να το δηλώνουν ηλίθιε και νέοι φοιτητές γιατί όπως πάει ……. και όχι ηλίθιε να μην μείνουν ξενοίκιαστα τα διαμερίσματα και τα φαγάδικα θα στερηθούν πελάτες.
    Σοβαρευτείτε ή αλλάξτε επάγγελμα. Δεν είναι δημοσιογραφία αυτή να λέτε το μαύρο άσπρο.
    Τα ψωρονέρια λειτουργούν , έχουν την ανάγκη από κάποια πρόσθετα έργα διότι χωρίς αυτά οι λουόμενοι δεν εξυπηρετούνται ; Ε ! όχι βέβαια. Ερωτώ εάν είσαι άνεργος και όχι μόνο θα μπορέσεις να πληρώσεις τα 10 ή 20 ευρώ που θα σου ζητηθούν κάποτε και πρέπει να κάνεις 20 με 40 μπάνια ; Δέστε τι γίνετε στην θάλασσα πόσα πληρώνουν χαϊβάνια. Λογικευτείτε δεν μας απέμεινε φράγκο και μπορεί να τα χρειασθείτε και εσείς χαϊβάνια κάποτε και γιατί όχι να βρεθείτε και εσείς άνεργοι , τι θα κάνετε τότε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέραν κάθε λογικής και νομιμότητας... ο τρόπος και η διαδικασία προσλήψεων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ!
    Είναι τουλάχιστον παράλογο και αυτονόητο... ότι οι όποιες προσλήψεις δημοσιογράφων στο ελληνικό δημόσιο και εν προκειμένω στην ΕΡΤ πρέπει να γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια και όχι με το αν κάποιος είναι... παρουσιαστής ή κάτοχος μιας εκπομπής... στο δημοσιογραφικό επάγγελμα ! Οι απόψεις Ταγματάρχη, Στεφάνου, Λουριδά...στην ΕΣΗΕΑ για ανανέωση συμβάσεων... "κατά προτεραιότητα" των παρουσιαστών ειδήσεων και εκπομπών μάλλον προκαλούν... αφού "προσβάλλουν" όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους που δίνουν τη μάχη της καθημερινότητας για την ενημέρωση του Έλληνα πολίτη !

    Απόψεις...που στις πολύ δύσκολες στιγμές που περνά το δημοσιογραφικό επάγγελμα... δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να ξεχωρίζουμε τους επαγγελματίες σε "πρίγκιπες και ασχημόπαπα" του παραμυθιού.... προσλήψεων της ΕΡΤ !

    Είναι επιβεβλημένο να επικρατήσουν... ίδια μέτρα και σταθμά για όλους τους δημοσιογράφους... ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστούν από την διαδικασία αξιολόγησης ( το λέω για ακόμα μια φορά ) και οι "κομμένοι" της προηγούμενης "σικέ" και "προκάτ" μέσω κομματικών λιστών διαδικασίας που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο δημοσιογραφικό χώρο...

    Είναι ώρα ο ...Λάμπης Ταγματάρχης και τα υπόλοιπα στελέχη της ΕΡΤ να μην αδικήσουν κανένα... διαφορετικά θα βρεθούν σε "αδιέξοδα" και θα προκαλέσουν όλους... στη χειρότερη περίοδο του κλάδου ενώ πρέπει ο κύριος Καψής να δώσει σχετικές εντολές στην ΕΡΤ διαφορετικά θα ξανακούσουμε και άλλα παράλογα όπως η ανανέωση μόνον στους παρουσιαστές κλπ !

    Πρέπει κύριε πρωθυπουργέ κύριε Λουκά Παπαδήμο και κύριε Καψή... να παρέμβετε το συντομότερο... για την ΕΡΤ αφού εγκαταλείφτηκε η άποψη του " Ανοικτού διαγωνισμού προσλήψεων στην ΕΡΤ " όπου είναι αναφαίρετο δικαίωμα για συμμετοχή στην διαδικασία προσλήψεων όλων των πολιτών στην ΕΡΤ και ας αφήσουμε τις... αλχημείες....

    Αφού ενόψει οικονομικής κρίσης η σπατάλη αλλά και ή μη διαφανείς διαδικασίες στις προσλήψεις στην ΕΡΤ και στον υπόλοιπο δημόσιο φορέα είναι κακούργημα για την Ελληνική κοινωνία !

    Εγκαταλείψετε επιτέλους κύριοι... τίς κομματικές διαδικασίες προσλήψεων "παλαιού τύπου", τύπου "κλειστού club" !

    Νίκος Κούτρικας
    Οικονομικός Συντάκτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ ΤΑ 6 ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ 2

    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

    ΕΝ ΑΝΑΓΚΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΛΕΑΣΤΥ, ΕΧΕΙ ΤΖΟΓΟ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΚΑΙ

    ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση