GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γιούνκερ απειλεί με χρεοκοπία τον Μάρτιο...

Εντείνονται οι ευρωπαϊκές πιέσεις προς τη χώρα μας λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, όπου θα ληφθούν οι τελικές ...

Εντείνονται οι ευρωπαϊκές πιέσεις προς τη χώρα μας λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το νέο δανειακό πρόγραμμα.
Σε προδημοσίευση συνέντευξής του στο εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προειδοποίησε για...
 τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας τον Μάρτιο εάν οι μεταρρυθμίσεις, που απαιτούν οι πιστωτές, δεν πάνε καλά.
«Αν χρειαστεί να διαπιστώσουμε ότι όλα παίρνουν τον κατήφορο στην Ελλάδα, τότε δεν θα υπάρξει καινούριο πρόγραμμα» αναχρηματοδότησης της χώρας που να της επιτρέπει να τιμήσει τις υποχρεώσεις της, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου. «Αυτό θα σήμαινε μια χρεοκοπία τον Μάρτιο», πρόσθεσε.
Προειδοποίησε μάλιστα την Αθήνα ότι οι Βρυξέλλες δεν θα κάνουν πίσω στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και εξέφρασε τη δυσφορία του για τα στοιχεία διαφθοράς, που όπως είπε, υπάρχουν σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης στην Ελλάδα.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

6 σχόλια

  1. ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΡΗΤΡΕΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ
    Τρεις βασικές ρήτρες της δανειακής σύμβασης του Μαΐου που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε

    Αυτές είναι:
    1) Η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που της παρέχει η εθνική της κυριαρχία

    2) Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να ζητήσει δανειακή βοήθεια από άλλη χώρα εκτός των δανειστών της ( πχ Κίνα, Ρωσία)
    3) Η Ελλάδα δεν μπορεί να προβάλλει αξιώσεις από τους δανειστές της ώστε να συμψηφιστούν τα χρέη της με χρέη των δανειστών της προς την ίδια, όπως για παράδειγμα κατοχικό δάνειο που έλαβε η Γερμανία από την Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
    Η παραπάνω σύμβαση έχει υπογραφεί από τον Κ. Παπακωνσταντίνου και από τον Κ.Προβόπουλο. Το μειονέκτημα για αυτούς και το πλεονέκτημα για μας είναι ότι δεν έχει περάσει από κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο οπότε μπορούμε στο μέλλον να την καταγγείλουμε. Τώρα βέβαια αυτό προσπαθούν να περάσουν με τη νέα δανειακή σύμβαση που θα περάσει από την Βουλή και επικυρώνει όλα τα παραπάνω. Ελπίζω τώρα να γίνεται από όλους αντιληπτό ποιος είναι ο ρόλος της νέας φασιστικής κυβέρνησης που ήρθε στην εξουσία ερήμην μας και τελείως αντισυνταγματικά, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Γερμανών και των διεθνών τοκογλύφων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο ποιο γρήγορα φωνάξουμε τον Κώστα Καραμανλή ,
    να έρθει να μας σώσει από την Εθνική - ολική καταστροφή που μας έφερε , το ΠΑΣΟΚ , ο Λουκάς Παπαδήμος και η υπόλοιποι της παρέας των εθνοσωτήρων , που όπως αποδεικνύετε πλέον με αποδείξεις ότι είναι όλοι τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ , μπορούμε να βγούμε από την Εθνική - ολική καταστροφή ζωντανοί , με έξυπνες πατριωτικές κινήσεις , που θα κάνει ο Κώστας Καραμανλής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυβέρνηση Καραμανλή είχε από την πρώτη στιγμή συνθηκολογήσει με την αδράνεια που τους οδήγησε βέβαια τελικά στην πολιτική εφεδρεία .

    Κατέληξε όμως να παραδώσει μια ουσιαστικά χρεοκοπημένη χώρα, με 600 περίπου καινούργιους δημόσιους φορείς (σύμφωνα με σχετική κυβερνητική τότε απάντηση στη Βουλή) και με διψήφιο ετήσιο έλλειμμα .

    Τα ερωτήματα μένουν αναπάντητα για σωρεία ύποπτων υποθέσεων.
    Τι ακριβώς έγινε με τα «δομημένα» ομόλογα, με τους λεγόμενους κουμπάρους της επιτροπής ανταγωνισμού, με τα αυθαίρετα αρμοδίων υπουργών, με την άρνηση λήψης μέτρων (όπως έκανε ακόμη και η Νιγηρία) κατά της Siemens, και τόσα άλλα; Και το κυριότερο, γιατί ήταν τόσο απαθής ο τότε Πρωθυπουργός απέναντι σε όλα αυτά; Και γατί έκλεισε άξαφνα την Βουλή το 2009, οδηγώντας στην παραγραφή τόσων αξιόποινων ενδεχόμενα πράξεων πολιτικών προσώπων;

    Ο Κωστάκης Καραμανλής εξελέγη το 2004 για να τιμωρήσει το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ, αλλά δε βρήκε ούτε έναν αμαρτωλό η κλέφτη να τον οδηγήσει στην φυλακή, πρόσθεσε όμως τις δικές του συμμορίες … Βατοπαιδινούς, Ομολογιάρχες, Οφσοριάρχες, Κοτεράρχες, Πισινάρχες, Βιλάρχες, Αυλάρχες και πολλούς μα παρά πολλούς ξενό-γ-αμ-ιά-δες !!!…(Ζαχοπουλαίους ,Βαρθολομαίους και άλλους πολλούς γαμιστερούς ομορφάντρες…)

    Ο Κωστάκης ανέλαβε το 2004 το υπουργείο του Πολιτισμού και δεν πάτησε ποτέ του στο υπουργείο. Έβαλε γενικό δερβέναγα , τον παρατρεχάμενο του Ζαχόπουλο ( “PLAY BOY”της Ν.Δ.) να μοιράζει τα δις EUΡΩ σε Ολυμπιακούς και παραολυμπιακούς , σε νταβατζήδες κολλητούς και υποτακτικούς …της Γιάννας και της Ντόρας .

    Διόρισε τον “ αγράμματο -ακαδημαϊκό” Ρουσόπουλο μέγα Αυλάρχη να “πρωθυπουργεύει” , την άπληστη Ντόρα να μας “ξενοδουλεύει” , τον (JEUNE PREMIER) Λιάπη να μας “μεταφέρει” , τον στριφογυριστούλη Αρούλη στο “ΠΑΙΔΙΑΣ” να μας “εκπαιδεύσει ” και τον Αλογοσκούφη τον “ μέγα οικονομολόγο” να μας καταστρέψει …

    Η τραγωδία είναι ότι ο μικρόνους αυτός, επίγονος του Καραμανλή, ο πρώτος μεταξύ των υπόλογων που ρήμαξαν την Ελλάδα, έχει το θράσος να βάζει τους ουτιδανούς του (γιου-Σιουφά-κια και Ρουσοπουλάκια) να τον υποστηρίζουν (λιβανίζουν) , παρά το γεγονός ότι ακόµη δεν έχει εκστομίσει µια «συγγνώµη» για όσα διέπραξε εις βάρος της χώρας και την οδήγησε στον γκρεµό.

    « ΚΡΕΙΤΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ » η « Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ» …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΕΙΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΣΕΙΣ

    ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

    ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.

    ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. διαβάστε αυτό το λινκ και θα καταλάβετε γιατί η ευρώπη βαρέθηκε την ελλάδα

    http://news.yahoo.com/eurozone-loses-patience-greece-233751357.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή μας εγγυώνται ότι αν πάρουμε τα μέτρα που προτείνουν δεν θα χρεωκοπήσουμε? Το θέμα δεν είναι αν χρεωκοπήσουμε, αλλά το πότε θα γίνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση