GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς να μην κάνετε πάλι πέτρα στο νεφρό...

Άφθονα υγρά Η αυξημένη πρόσληψη υγρών συντελεί στην αυξημένη ροή των ούρων με αποτέλεσμα μείωση των...

Άφθονα υγρά
Η αυξημένη πρόσληψη υγρών συντελεί στην αυξημένη ροή των ούρων με αποτέλεσμα μείωση των...
επιπέδων υπερκορεσμού όλων των κρυστάλλων στα ούρα. Πιείτε κάθε 1,5 ώρα ένα ποτήρι νερό, τις ώρες που δεν κοιμάστε.
Γαλακτοκομικά και τροφές πλούσιες σε ασβέστιο
Η χαμηλή πρόσληψη ασβεστίου είναι επιζήμια. Η καλύτερη λύση είναι ή φυσιολογική ή μέτρια πρόσληψη ασβεστίου
Φυτικές ίνες
Η πρόσληψη φυτικών ινών μειώνει τη συχνότητα της λιθίασης. Οι φυτικές ίνες δεσμεύουν το ασβέστιο στο έντερο και αυξάνουν τις ανασταλτικές ιδιότητες των ούρων στην κρυσταλλοποίηση των αλάτων ασβεστίου. Φάτε φρούτα και λαχανικά (σε περίπτωση ουρικής και οξαλικής λιθίασης αποφύγετε το σπανάκι).
Περιορισμός οξαλικών
Αποφύγετε υπερβολική πρόσληψη τροφών που είναι πλούσιες σε οξαλικά (ξηροί καρποί, σπανάκι, σοκολάτες, δημητριακά και μαύρο τσάι)
Περιορισμός ζωικών πρωτεϊνών
Πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική πρόσληψη ζωικών πρωτεϊνών, επειδή επηρεάζει τη σύσταση των ούρων αυξάνοντας την έκκριση ασβεστίου και οξαλικών και μειώνοντας την έκκριση κιτρικών (που αναστέλλουν το σχηματισμό λίθων) και το pH των ούρων.
Διόρθωση μεταβολικών διαταραχών
Σε ασθενείς με ασβεστούχο λιθίαση και αυξημένο ασβέστιο ούρων χορηγούνται οι θειαζίδες που μειώνουν το ασβέστιο των ούρων κατά 20-30%, τα οξαλικά των ούρων καθώς και την απορρόφηση ασβεστίου από το έντερο. Όταν υπάρχει αυξημένο ουρικό οξύ στα ούρα η αλλοπουρινόλη μειώνει το ουρικό οξύ των ούρων που αποτελεί πολλές φορές τον πυρήνα μιας ασβεστούχου λιθίασης.
· Περιορισμός του αλατιού στις τροφές
Γενικες οδηγιες
Κάθε 1,5 ώρα, τις ώρες που δεν κοιμάστε, ένα ποτήρι υγρό
Περιορισμός ζωϊκών πρωτεϊνών
Περιορισμός αλατιού στις τροφές
Στο Ουρολογικό τμήμα του ΙΑΣΩ General λειτουργεί ειδική Μονάδα Λιθοτριψίας , η οποία αντιμετωπίζει την αφαίρεση των λίθων με όλες τις σύγχρονες μεθόδους: εξωσωματική, ενδοσκοπική και διαδερμική.
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210 650 2623-29

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση