GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

24ωρη απεργία των αρχαιολόγων...

Από τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση προβαίνει την Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγ...

Από τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση προβαίνει την Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, ημέρα κατάθεσης προς ψήφιση στη Βουλή του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για τη «Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος». Εκφράζει, επιπλέον, την αντίθεση του...
 στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και διεκδικεί την άμεση υπογραφή νέων.
Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων ζητά η επιλογή του επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού, που πρόκειται να απασχοληθεί σε αρχαιολογικές εργασίες που προκύπτουν στα μεγάλα ιδιωτικά έργα, να διεξάγεται από την -πλέον αρμόδια- Αρχαιολογική Υπηρεσία, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Εκφράζει την άμεση αντίθεση του στις διατάξεις του κεφαλαίου Γ΄ του εν λόγω νομοσχεδίου, όπου προβλέπεται η ανωτέρω διαδικασία να γίνεται από τον Κύριο του Έργου, υποθάλποντας, έτσι, το ρόλο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη διασφάλιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Επιπλέον, σοβαρές κυρώσεις θα επιβάλλονται στο επιστημονικό προσωπικό αν ο Κύριος του Έργου δεν ανταπεξέλθει εγκαίρως στις υποχρεώσεις του απέναντι στο Υπουργείο Πολιτισμού! Με πρόσχημα την επιτάχυνση των αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών, η οποία στην πραγματικότητα σκοντάφτει στα γρανάζια των γραφειοκρατικών μηχανισμών και στο ελλιπές προσωπικό του ΥΠ.ΠΟ.Τ., το οποίο θα φρόντιζε για την άμεση διεκπεραίωση των υποθέσεων του Υπουργείου, επιχειρείται η εκχώρηση μέρους του ελέγχου του αρχαιολογικών εργασιών στον Κύριο του Έργου. Επιπροσθέτως, οι εργαζόμενοι αποκομμένοι από την Αρχαιολογική Υπηρεσία θα αποτελέσουν στόχο εκφοβισμών, πιέσεων και απειλών με απώτερο στόχο, ενδεχομένως, και την παράκαμψη της επιστημονικής διαδικασίας σε βάρος της προστασίας της πολιτισμικής κληρονομιάς η διασφάλιση, της οποίας αποτελεί συνταγματικά θεσμοθετημένο στόχο του Υπουργείου Πολιτισμού.
Στη γενικότερη δυσχερή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά, προστίθεται, επιπλέον, η μνημονιακή επιταγή για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, που αφορά στο σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι βάλλονται με περικοπές μισθών, ελαστικούς όρους εργασίας και καταστρατήγηση κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων.
Διεκδικούμε την επιλογή και διασφάλιση του προσωπικού στα αρχαιολογικά έργα μέσω της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, την προάσπιση και διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την άμεση υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης.
Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων
καλεί όλα τα μέλη του και τα συναφή με τον πολιτισμό σωματεία να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία στις 4 Απριλίου 2012
με συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ψήφιση του νομοσχεδίου που πλήττει τα συμφέροντα του κλάδου και του πολιτισμού στις 12:00 στη Βουλή (Αθήνα), στην Καμάρα (Θεσσαλονίκη) και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (Κρήτη).

4 σχόλια

  1. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ,ΠΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΜΕ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ.ΕΑΝ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΙ Ο ΓΑΜΟΣ ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΓΥΡΕΥΟΥΝ.ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΡΩΤΟΔΩΣΕΙ.ΟΧΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ ΜΑΦΙΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΟΝΟΜΑΣΤΕΤΟ.ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΓΕΝΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΙΕΣ.ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΕΤΑΣΜΑ.ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟ ΛΑΔΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΜΙΑ.ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΦΕΡΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ Η ΗΓΕΣΙΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,,ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ..ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΥΠΕΡ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΟΥΣ

    Μετά την απόφαση για την καθιέρωση της Τουρκικής γλώσσας στα Ελληνικά σχολεία ( Γυμνάσια ) με Νόμο της Νέας Δημοκρατίας, Εφημερίς της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας Αθήνα 20 Ιουνίου 2006, ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 867, 10 Ιουλίου 2006, και με την ισχύ του να ξεκινά από το σχολικό έτος
    2006 − 2007, με την υπογραφή του Γεωργίου Καλού Υφυπουργού Παιδείας, και που βέβαια δεν εφαρμόστηκε γενικώς για να μην κινδυνέψει με κατάργηση από μαζικές αντιδράσεις, καθώς φαντάζεστε τι θα γινόταν να πετούν τα Τουρκικά αεροσκάφη πάνω από την Λήμνο και αποκάτω στο σχολείο να μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, το φριχτότερο έγκλημα που έγινε ποτέ στην ανθρωπότητα καθώς ο σκοπός δεν είναι η μάθηση αλλά η μεγαλύτερη πλύση εγκεφάλου που έχει γίνει ποτέ σε μαζική κλίμακα σε βάρος του Ελληνισμού από την Τουρκία, ο εκτουρκισμός των Ελληνόπουλων καθώς οι λεπτομέρειες που περιγράφονται για την διδαχή της αποτελούν μνημείο πλύσης εγκεφάλου, αλλά και την μεγαλύτερη επιτυχία της Τουρκικής διπλωματίας εις βάρος της Ελλάδας μας, γιατί αυτή η διπλωματία υποχρέωσε την κυβέρνηση Καραμανλή να το κάνει, ποιος ξέρει με ποιους εκβιασμούς από τους Τούρκους που ασφαλώς ξέρουν και τα άπλυτα και τα πλυμένα και κυβερνώντων και μη κυβερνώντων στην Ελλάδα για να προωθούν ευκολότερα τους σκοπούς τους εις βάρος μας, ( δέστε τι έγινε με την Ελληνοαλβανική ΑΟΖ που είχαμε συμφωνήσει με τους Αλβανούς αλλά με επέμβαση της Τουρκίας η Αλβανία υπαναχώρησε και οι πολιτικοί μας την κάνανε γαργάρα) ( πως και γιατί ; ) και την εν συνεχεία ανθελληνική στάση όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων και κομμάτων καθώς ναι μεν έγινε η καθιέρωση της γλώσσας αλλά εν συνεχεία δεν κινήθηκαν για να αποσυρθεί ο νόμος.
    Μετά την είσοδο στα Ελληνικά; Κανάλια τηλεόρασης των Τουρκικών τηλεοπτικών σειρών με αυτούς τους γλυκανάλατους, ευγενικούς, τίμιους, Ελληνοπρεπείς ως ένα σημείο Τούρκους ηθοποιούς, τους καλούς
    και αγαθούς οικογενειάρχες, τους καλοντυμένους, με τα ωραία σπίτια και τοποθεσίες, τους καθημερινούς ανθρώπους που αναζητούμε σε αυτήν την εποχή να μας συνδράμουν που δεν τους βρίσκουμε, αλλά τους βρήκαμε στην Τουρκία μέσω αυτών των τηλεοπτικών σειρών, ( είδες τι Ωραία είναι στην Τουρκία; Λέει η μια Κότα στην άλλη) και το ξεκίνημα διαφήμισης ξένων γλωσσών μέσω CD όπου μας λένε μάθε αγγλικά, και λοιπά αλλά και Τούρκικα καθώς η διαφήμιση θεωρεί την Τουρκική γλώσσα πλέον στις πιο σπουδαίες του Κόσμου., ήρθε και η πλέον προδοτική κίνηση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα ΜΑΣ.
    ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ , ΚΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΓΕΛΟΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Μπορώ να μην αναρωτηθώ πόσο πουλημένα τομάρια είναι αυτοί που δέχτηκαν την Τουρκική γλώσσα ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, αυτοί που μας κάνουν πλύση εγκεφάλου κάθε βράδυ στα σπίτια μας με τα Τούρκικα σήριαλ, και τώρα ΑΥΤΟΙ με την εκδηλωθήσα πρόθεση τους στην Κωνσταντινούπολη να ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;
    Και όσο για αμοιβαιότητα επενδύσεων μεταξύ μας με τους Τούρκους για τις επενδύσεις Ελλήνων στην Τουρκία ξέρουμε ότι όταν θα τους ζορίσουν θα αμολήσουν τον < ΟΧΛΟ > ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΚΑΜΟΥΝ και για τις δικές τους εδώ θα στείλουν τα F16 ΝΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ!
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΟΔΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΟΝ < ΕΘΝΑΡΧΗ > ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΜΕΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση