GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Π. Τατούλης: Δεν θα δεχθούμε για τους μετανάστες ντιρεκτίβες...

Aπό την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Θέμα: Π. Τατούλης: Δεν θα δεχθούμε για τους μετανάστες ντιρεκτίβες του Υπουργού του οποίου δεν είμαστε υπ...

Aπό την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Θέμα: Π. Τατούλης: Δεν θα δεχθούμε για τους μετανάστες ντιρεκτίβες του Υπουργού του οποίου δεν είμαστε υπάλληλοι
Το έλλειμμα σχεδιασμού και ουσιαστικής πρότασης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεξέλεγκτης εισόδου στην χώρα μεταναστών και προσφύγων υπογράμμισε στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, την Δευτέρα 2 Απριλίου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "δε θα...
 δεχθούμε ντιρεκτίβες του Υπουργού του όποιου δεν είμαστε υπάλληλοι, χωρίς προηγούμενη ξεκάθαρη γνώση και χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις".
Ο Πέτρος Τατούλης τοποθετήθηκε και για το θέμα της εγκληματικότητας στην Πελοπόννησο σημειώνοντας ότι "η ποιότητα ζωής σχετίζεται άμεσα με το επίπεδο ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών, όπως επίσης με το επίπεδο εκπομπής του αισθήματος αυτού, αποτελώντας ταυτόχρονα απαραίτητη συνθήκη για την ανάπτυξη στρατηγικών πολιτικών".
«Το κρίσιμο είναι όχι να χαϊδέψουμε αυτιά, αλλά να προτείνουμε λύσεις»Τα θερμά του συγχαρητήρια για τη λειτουργία των αστυνομικών διευθύνσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του θέματος της εγκληματικότητας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 και τόνισε ότι η συζήτηση αυτή αποτελεί συνέχεια προηγούμενης πρωτοβουλίας να συζητηθεί ένα τόσο σημαντικό θέμα.
«Η αρμοδιότητα ανήκει σαφώς στην Ελληνική Αστυνομία», ξεκαθάρισε εξαρχής ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν επεμβαίνουμε στις αρμοδιότητές της, αλλά συντελούμε με τις σκέψεις μας και τις ιδέες μας στην αποτελεσματικότητα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας».
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ακόμη ότι η ποιότητα ζωής σχετίζεται άμεσα με το επίπεδο ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών, όπως επίσης με το επίπεδο εκπομπής του αισθήματος αυτού, αποτελώντας ταυτόχρονα απαραίτητη συνθήκη για την ανάπτυξη στρατηγικών πολιτικών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
«Το κρίσιμο είναι όχι να χαϊδέψουμε αυτιά, αλλά να προτείνουμε λύσεις» τόνισε ο Περιφερειάρχης και για το σκοπό αυτό έθεσε ως απαραίτητη την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με όλες τις δομές της Ελληνικής Αστυνομίας.
Υψηλή ποιότητα του πολιτικού πολιτισμού για τη μόχλευση κοινών πρακτικών και συνεργειών
Ο κ. Τατούλης χαιρέτισε επίσης την παρουσία του προεδρείου της ΠΕΔ, υποδηλώνοντας την υψηλή ποιότητα του πολιτικού πολιτισμού για τη μόχλευση κοινών πρακτικών και συνεργειών. Τάχθηκε επίσης ενάντια στις ισοπεδωτικές απόψεις και ανέφερε ο Περιφερειάρχης ότι παρά το γεγονός της αυξημένης εγκληματικότητας και παραβατικότητας που παρατηρείται τελευταία, η ΕΛ.ΑΣ είναι παρούσα, «με αίσθημα αυτοθυσίας».
Για την επιδείνωση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας οι λόγοι, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, σχετίζονται άμεσα με την οικονομική κατάσταση της χώρας και την έλλειψη πολιτικών για την αντιμετώπιση πληθώρας φαινομένων, όπως η λαθρομετανάστευση, οι μετακινούμενοι πληθυσμοί, το ηλεκτρονικό έγκλημα και τα ναρκωτικά.

Δεν θα δεχθούμε ντιρεκτίβες του Υπουργού του οποίου δεν είμαστε υπάλληλοι
Ο Περιφερειάρχης ανέφερε επίσης ότι ακολουθήθηκαν λάθος πολιτικές στα δύο μνημόνια γιατί δεν προβλέφθηκε διαφορετική προσέγγιση για την ελαστικοποίηση των προβλέψεων της συνθήκης Σέγκεν, όπως για τη χορήγηση βίζας. Για το ζήτημα της επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι αποτελεί δύσκολο ζήτημα λόγω κόστους και γραφειοκρατικών διαδικασιών. Για το ζήτημα αυτό ο Περιφερειάρχης τόνισε, αναφερόμενος στην τελευταία πρωτοβουλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία στρατοπέδων προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών, ότι "δεν θα δεχθούμε ντιρεκτίβες του Υπουργού του οποίου δεν είμαστε υπάλληλοι, χωρίς προηγούμενη ξεκάθαρη γνώση και χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις".

Δημιουργία άτυπου οργάνου για την επίτευξη μεγαλύτερης συνεργασίας
Ο κ. Τατούλης πρότεινε τέλος τη δημιουργία ενός άτυπου οργάνου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την επίτευξη μεγαλύτερης συνεργασίας με την αστυνομία στην εξέταση των δεδομένων και τη λήψη αποφάσεων για τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα των φαινομένων παθογένειας.

Προμήθεια εξοπλισμού ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ , μέσω ΕΣΠΑ, της τροχαίας
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προμήθεια εξοπλισμού ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ , μέσω ΕΣΠΑ, της τροχαίας και ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών εκ μέρους του Υπουργείου γιατί διαφορετικά θα πρέπει να βρεθεί διαφορετικός τρόπος.
«Η ασφάλεια για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί το Α και το Ω της προσπάθειάς της για έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξή της».

9 σχόλια

  1. Ο εγκέφαλος των ελλήνων και ελληνίδων έχει πάθει σοβαρή βλάβη γιατί διαφορετικά δεν καταλαβαίνω πως μπορούν να ονομάζουν εκλογές μια φαρσοκωμωδία στην οποία τα ζάρια είναι σημαδεμένα από πρίν και ξέρουμε πολύ καλά ότι τίποτα δεν θα αλλάξει στην ουσία με τις εκλογές!
    Τόσα χρόνια τώρα ο έλληνας χάβει τις προεκλογικές υποσχέσεις σαν παιδάκι δύο ετών που του υπόσχεσαι ένα γλειφιτζούρι για να σταματήσει να σου ζητάει πράγματα. Του έλληνα και της ελληνίδα τους αρέσει να τους κοροϊδεύουν, αισθάνεται ότι κάτι κάνει μόνο όταν τον κοροϊδεύουν γιατί και ο ίδιος κοροϊδεύει τον εαυτό του.
    Έτσι λοιπόν, αν γίνουν εκλογές, θα πάει να υπέρ ψηφίσει τα μνημόνια που μας έχουν επιβάλλει χωρίς να μας ρωτήσουν και χωρίς, όλοι αυτοί που τα ψήφισαν, να τα έχουν καν διαβάσει!Έτσι λοιπόν θα δώσει, για ακόμη μια φορά, το δικαίωμα στους δήθεν αντιπροσώπους του να τον ξαναγαμήσουν τη ζωή. Έτσι είναι ο έλληνας και η ελληνίδα, τους αρέσει η λαμογιά και για αυτήν ψηφίζουν. Το γουστάρουν πολύ και περιμένουν για άλλη μια φορά την ώρα και τη στιγμή για να ξαναψηφίσουν για όλους αυτούς που καταστρέφουν τη ζωή τους και αυτή των παιδιών τους.
    Αυτό και μόνο δείχνει ότι, ή δεν είναι ικανός/η να σκέφτεται και να ξεκαθαρίζει το ψέμα και τις ψευτο-υποσχέσεις που τον υπνωτίζουν από αυτά που ο ίδιος μπορεί να ζητήσει και που προέρχονται από τις ανάγκες του για μια αξιοπρεπή ζωή και μια κοινωνία όπου μπορεί να ευημερεί, η ότι έχει ανάγκη τους πράσινους, τους γαλάζιους η τους κόκκινους και ότι άλλο χρώμα θέλετε για να μπορεί να συνεχίζει τις κομπινούλες του, αυτός/η και τα παιδιά του. Αλλά και στις δύο περιπτώσεις, δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, δυστυχώς είναι πληθώρα, που δεν υπάρχουν ως πολίτες σκεπτόμενοι, με ελεύθερη και κριτική βούληση, και το μόνο που κάνουν είναι να βολεύονται όπως ακριβώς κάνουν και αυτοί για τους οποίους ψηφίζουν, και να περιμένουν έτοιμες απαντήσεις από άλλους αρκεί αυτοί να κάθονται στα μαλακά και να παραπονιούνται για τη κατάσταση, αλλά, όλα κι όλα, ας βγάλουν άλλοι το φίδι από τη τρύπα.
    Έτσι λοιπόν είναι πιο εύκολο και βολικό να καταπίνεις τη καραμέλα ότι δήθεν έχεις να κάνεις επιλογή την ημέρα των εκλογών, το χρυσό χάπι της εξαπάτησης, και να περηφανεύονται μάλιστα μερικοί ότι κάνουν και το καθήκον τους ! και την επόμενη μέρα των εκλογών να έχουμε μια από τα ίδια!
    Ο εθελοτυφλοτισμός είναι μεγάλη αρρώστια! Και πολύ βολική! Πολλοί την προτιμούν από το να σκέφτονται! Είναι τόσο κουραστικό να κάτσεις να σκεφτείς και να βάλεις εσύ ο ίδιος τις προδιαγραφές της δικιάς σου της ζωής, άστο σε κάποιον άλλον, εξάλλου είπαμε ότι σου αρέσει η κακομεταχείριση. Οπότε περίμενε να φας κι άλλη, έρχεται.
    Τα παιδιά σου και οι άλλοι τι σου φταίνε; Δηλαδή δεν σε πειράζει που έχεις γαμήσει τη ζωή των παιδιών σου; Και κάποιων άλλων; Και μιας ολόκληρης κοινωνίας; Δεν σε πειράζει; Δεν σε ενοχλεί; Τίποτα πια δεν σε ενοχλεί; Το ότι τα παιδιά σου δεν έχουν βιβλία στο σχολείο δεν σε έχει ενοχλήσει καθόλου;! Αυτούς που τους τα στερούν θα πας να ψηφίσεις;
    Α ναι ξέχασα, μόλις ακούς για εκλογές, αρχίζεις πάλι να ελπίζεις ότι κάτι θα αλλάξει!
    Έχεις δίκιο! Θα αλλάξει η φάτσα του επόμενου καραγκιόζη που θα συνεχίσει αυτά που έκαναν και κάνουν οι προηγούμενοι. Είναι τόσο απλό. Και εσένα σου αρέσει να χάβεις ότι κι αν σου σερβίρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάγκαλος: "Ο σταυρός πωλείται για μια θέση στο δημόσιο".....

    Διαβάστε γιατί ο Θεόδωρος Πάγκαλος αυτοχαρακτηρίστηκε ως "παράξενο ζώο" περιγράφοντας το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα......

    Μπορεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος να αποχωρεί από την πολιτική, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει και να μιλάει.
    Το αντίθετο μάλιστα.

    Σε συνέντευξή του στο γαλλικό κανάλι "Arte", δήλωσε ευθαρσώς ότι "στην Ελλάδα, η ψήφος πωλείται", περιγράφοντας τον τρόπο που λειτουργεί το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Ο αντιπρόεδρος τη κυβέρνησης σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ένα πολιτικό σύστημα που κανείς δεν τολμά να αλλάξει, λέγοντας πως ο σταυρός που μπαίνει στα ψηφοδέλτια "πωλείται".

    Όταν ο έκπληκτος Γάλλος δημοσιογράφος τον ρώτησε πώς γίνεται αυτό, ο κ. Πάγκαλος απάντησε ότι οι ψηφοφόροι ανταλλάσσουν την ψήφο τους για μια θέση στο δημόσιο.
    Στην προφανή ερώτηση αν και ο ίδιος ακολούθησε την παραπάνω πρακτική, ο Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως "παράξενο ζώο", σημειώνοντας ότι ο ίδιος ποτέ δεν έκανε ρουσφέτι και ποτέ δεν είχε πελατεία.

    Ακριβώς και σε ταΐζουν η έλληνες 30 χρόνια στη βουλη με έργο μηδέν.

    AKΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ
    Η ΑΛΗΤΟ-ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΣΟΚ
    ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ
    ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΕ ΟΛΟΥΣ
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥΣ
    ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ
    ...ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ....ΑΚΟΜΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσλήψεις απ' τους ΠΑΣΟΚους,
    στο παρά πέντε των εκλογών,
    σε Δήμους και υπουργείο Πολιτισμού.

    Νέες προσλήψεις στο παρά πέντε των εθνικών εκλογών έρχονται σήμερα στο φως μετά και τις αποκαλύψεις την περασμένη εβδομάδα για το θέμα των ΕΛΤΑ και της ΕΛΣΤΑΤ που οδήγησαν σε σφοδρή επίθεση από τη μεριά της ΝΔ.

    Πιο συγκεκριμένα, το δρόμο για 6.000 νέες προσλήψεις άνοιξε με εγκύκλιο της...λίγο πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Εσωτερικών η κα. Φώφη Γεννηματά.
    Προσλήψεις που αφορούν σε προσωπικό καθαριότητας, ύδρευσης και αποχέτευσης στους Δήμους της χώρας.

    Η εν λόγω απόφαση έχει μάλιστα ήδη περάσει σε ΦΕΚ άρα μέσα στην προεκλογική περίοδο θα γίνουν οι τοποθετήσεις και σαφώς δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τη χρονική της συγκυρία και δεδομένου του ρόλου της Γεννηματά στο ΠΑΣΟΚ και την προεκλογική του καμπάνια.

    Την ίδια ώρα, σε προσλήψεις 680 εποχικών υπαλλήλων σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας (όπου ενδεχομένως θα πολιτευτεί) πηγαίνει ο Γιώργος Γερουλάνος.
    Από αυτούς 450 θα είναι φύλακες, 140 νυχτοφύλακες και 90 καθαριστές. πρόκειται για προσλήψεις που αφορούν στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (που βρίσκεται στην Α΄Αθήνας παρεμπιπτόντως),
    το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (επίσης στην ίδια εκλογική περιοχή),
    το Νομισματικό Μουσείο στο κέντρο της Αθήνας κ.ά.

    Δλδ....η ΑΛΗΤΕΙΑ ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ζώωωωωωωωωωααααααααααα
    ΠΑΣΟΚ-ΛΑγΟΣ-Κορη

    είχαν φάει τα λυσσακά τους για να βγει το Νούμερο.

    Φάτε τα ΛΑΘΡΟ ΣΚΑΤΑ
    ΤΩΡΑ
    ζώωωωωωωωωαααααααααααααααααααα

    Είναι απο το Πασοκ...Είναι ΚΑΛΑΑΑΑΑΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 11.38 ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΚΟΜΑ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΕΓΚΑΘΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ ΔΩΣΙΛΟΓΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΡΕ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΕ,,ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΠΡΑΣΙΝΟ-ΓΑΛΑΖΙΑ ΦΑΡΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΔΗΛ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ..ΟΧΙ ΑΔΕΛΦΙΑ..........ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τατουλη δε θελατε ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπινελίκια και παρολίγο λιντσάρισμα Τατούλη.

    Μεγάλη ένταση και οργή, μέσα και έξω από το Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ της Δευτέρας (02-04-2012), τη στιγμή της αποχώρησης του Περιφερειάρχη, μετά τη διακοπή της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου.

    Κάτοικοι από τη Μαντινεία, που διαμαρτύρονται για τη μονάδα βιοαερίου στη θέση «Μπέλμπερη», αποδοκίμασαν τον Πέτρο Τατούλη, που… άκουσε πολλά, μέχρι να καταφέρει να βγει από το κτίριο και να φύγει από το Πνευματικό. Όπως θα δούμε στο βίντεο, οι κάτοικοι κινήθηκαν απειλητικά, ζητούσαν εξηγήσεις από τον κ.Τατούλη σε έντονο ύφος και για λίγο επικράτησε ένταση.

    Ο κύριος Τατούλης κατάφερε να βγει και αποχώρησε συνοδευόμενος από άνδρες της αστυνομίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ..ΕΚΚΕ..ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ..ΜΗΝ ΑΡΓΗΣΕΙΣ ΟΜΩΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,,ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ..ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση