GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Κοινωνική Συμφωνία» στην Πάτρα...

Γράφει ο Αιας Στην Πάτρα …καταπλέει σήμερα η «Κοινωνική Συμφωνία» για να παρουσιάσει τη ρεαλιστική προοδευτική πρόταση εξόδου της χώρας ...

Γράφει ο Αιας

Στην Πάτρα …καταπλέει σήμερα η «Κοινωνική Συμφωνία» για να παρουσιάσει τη ρεαλιστική προοδευτική πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση.
Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Αστήρ», θα μιλήσουν η πρόεδρος του νεότευκτου κόμματος Λούκα Κατσέλη και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Χάρης Καστανίδης.  Νωρίτερα η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης, θα δώσουν...
 συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, ενώ θα επισκεφτούν το Επιμελητήριο Αχαίας και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
Η «Κοινωνική Συμφωνία» πιστεύει ότι:
· Η πολιτική της «εσωτερικής υποτίμησης» δεν καθιστά το χρέος βιώσιμο ενόσω εξαντλεί τις παραγωγικές δυνάμεις και τους πολίτες και αντιπροτείνει μέτρα τα οποία χαρακτηρίζει ισοδύναμου δημοσιονομικού αποτελέσματος, προκειμένου να αρθεί η πίεση, που ασκείται επί των εισοδημάτων και της πραγματικής οικονομίας.
· Η εκτίναξη της ανεργίας είναι επακόλουθο της«τυφλής» εμμονής στον αδιέξοδο δρόμο του Μνημονίου το οποίο βαθαίνει την ύφεση και διαλύει τον κοινωνικό ιστό.
· Οι πιέσεις της τρόικα για περαιτέρω συμπίεση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και η αδυναμία της κυβέρνησης Παπαδήμου και των κομμάτων που την στηρίζουν να διαπραγματευθούν ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, στέλνουν ένα και μόνο μήνυμα: συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου για ριζική αλλαγή της αδιέξοδης πολιτικής του Μνημονίου.
· Η Ανάπτυξη, η αξιοπρεπής εργασία και η κοινωνική συνοχή αποτελούν «κόκκινες γραμμές» απέναντι της πολιτικής του «ναι σε όλα»,που πρεσβεύουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
Η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας», Λ. Κατσέλη, τονίζει ότι, αν δεν αλλάξει το μείγμα πολιτικής, θα μπούμε σε μεγάλες περιπέτειες. Η ύφεση θα βαθύνει, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να βγει στις αγορές και θα έχει πιθανότατα εμπλακεί σε δικαστικές περιπέτειες.«Όπως επισημαίνουν και διεθνείς αναλυτές, τα μέτρα που έχουν ενταχθεί στο μνημόνιο, ιδιαίτερα οι δραματικές περικοπές μισθών και συντάξεων, η αύξηση των φόρων και η πολιτική λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης, θα διογκώσουν το χρέος και θα καταστήσουν την εξυπηρέτησή του πάρα πολύ δυσχερή. Το αποτέλεσμα θα είναι να οδηγηθούμε πολύ σύντομα στην ανάγκη δεύτερου κουρέματος. Η ελβετική τράπεζα UBS με έκθεσή της ενημέρωσε κατ’ ουσίαν τους πελάτες της για ένα τέτοιο ενδεχόμενο».
Επίσης, η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση δεν καλύπτει ανάγκες της Ελλάδας, καταπατά συνταγματικά δικαιώματα της χώρας μας και περιορίζει σημαντικά την εθνική μας ανεξαρτησία,κυρίως μέσω της άρσης ασυλίας έναντι κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου και της Τραπέζης της Ελλάδος.

Η «Κοινωνική Συμφωνία» προτείνει σκληρή διαπραγμάτευση στη βάση νέου εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, το οποίο ουσιαστικά θα βάλει την οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης.

Στο ερώτημα, ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, η Λούκα Κατσέλη απαντά:
Είναι ένα σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής και κάλυψης των στόχων για μείωση του ελλείμματος και του χρέους προς το ΑΕΠ, αλλά με μέτρα ελάχιστα υφεσιακά, τα οποία θα αυξάνουν τη δημοσιονομική αποτελεσματικότητα. Μέτρα που δεν θα ρίχνουν ξανά τα βάρη στις πλάτες των μισθωτών και των συνταξιούχων.
Είναι η επιλογή των μέτρων αυτών που κάνει τη διαφορά.
Ειδικότερα οι θέσεις της «Κοινωνικής Συμφωνίας» για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Οικονομίας επικεντρώνονται σε πέντε βασικές προτεραιότητες:
  • Τη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά με άμεση ενεργοποίηση όλων των ταμείων ανακυκλούμενων κεφαλαίων και των χρηματοδοτικών εργαλείων στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  • Τη δυνατότητα για «κούρεμα» δανείων μικρεμπόρων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που απασχολούν έως δύο άτομα, μέσω επέκτασης των ρυθμίσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (ν. 3869/2010), όταν έχουν υποστεί μείωση στο ετήσιο καθαρό τους εισόδημα τουλάχιστον κατά 20%.
  • Ουσιαστικές ρυθμίσεις επιχειρηματικών και επαγγελματικών δανείων στο πνεύμα των ρυθμίσεων του νόμου 3816/2010, με πλαφόν στο ύψος των μηνιαίων τοκοχρεωλυτικών δόσεων, ώστε να μην υπερβαίνει το 30% του ύψους των συνολικών μηνιαίων καθαρών εισοδημάτων του οφειλέτη.
  • Άμεσο συμψηφισμό οφειλών μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου και ρύθμιση καταβολής οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, ώστε να μην στερούνται οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Αναθεώρηση του συστήματος φορολογικών συντελεστών με την καθιέρωση σταθμισμένων συντελεστών για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ανάλογα με την οικονομική τους θέση, τον κλάδο, το μέγεθος και την χωροθέτησή τους.
Το πρωί η Λ. Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης θα επισκεφτούν τον Πύργο της Ηλείας.

8 σχόλια

  1. Αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος
    Δ
    Τέλος στη ζωή του έβαλε σήμερα γύρω στις εννέα το πρωί ένας 77χρονος άντρας στη μέση της πλατείας Συντάγματος. Ο ηλικιωμένος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών. Αγνωστοι είναι οι λόγοι που τον οδήγησαν στην πράξη του αυτή.

    Γύρω στις εννέα το πρωί ο 77χρονος άντρας στάθηκε στα σκαλιά στης πλατείας και αυτοπυροβολήθηκε. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

    Η αστυνομία ερευνά τα στοιχεία του θύματος αλλά και τα αίτια της πράξης του.

    Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν, πάντως, ότι ο ηλικιωμένος άντρας φώναξε : «δεν θέλω να αφήσω χρέη στα παιδιά μου» και μετά τράβηξε το πιστόλι και αυτοπυροβολήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι "τιμωρεί" το ΠΑΣΟΚ τα δικά του παιδιά...
    με νέες συμβάσεις.$$$$$$$$$$$$$

    Αύγουστος 2010: Από βάθος 110 μέτρων, σε αρχαίο πηγάδι στο Λαύριο ανασύρονται σακούλες σκουπιδιών γεμάτες ακριβά φάρμακα. Αποκαλύπτεται κομπίνα πολλών χιλιάδων ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ... το θυμάστε;

    Μήνες αργότερα δίνονται στην δημοσιότητα τα ονόματα των εμπλεκόμενων στην υπόθεση, η σχέση τους και οι κομματικές τους ιδιότητες.
    (δείτε εδώ )
    ---------------------------------------------
    Υποψήφια βουλευτής του GAP ΠΑΣΟΚ και Γραμματέας Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ η κυρία που με τον άνδρα της εξαπατούσαν το ΙΚΑ με πλαστές συνταγές και

    Αντιγράφω από τη χθεσινή "Παρασκευή και 13" θέμα του συντάκτη Θάνου Πασχάλη:
    "Οι δύο ελεγκτές της Υπηρεσίας Ελέγχου και Διακίνησης Φαρμάκων παρέδωσαν το πόρισμά τους για την υπόθεση των εκατοντάδων κουτιών φαρμάκων που βρέθηκαν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2010 πεταμένα σε πηγάδια του Λαυρίου. Στην υπόθεση φέρονται ως εμπλεκόμενοι μία γιατρός του ΙΚΑ και ένας φαρμακοποιός του Λαυρίου.
    Η κομπίνα ήταν απλή: ο φαρμακοποιός έπαιρνε την συνταγή από την γιατρό του ΙΚΑ, επικολλούσε πάνω της την ταινία γνησιότητας από ένα κουτί φαρμάκου και παρέδιδε τη συνταγή στο ΙΚΑ για να εισπράξει την αμοιβή που του αναλογούσε.
    Με τον τρόπο αυτό το ΙΚΑ ζημιώθηκε χιλιάδες ευρώ.

    Δόθηκαν στην δημοσιότητα και τα ονόματα των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Πρόκειται για την γιατρό του ΙΚΑ Λαυρίου Κηλυπούρη Όλγα και το φαρμακείο του «Νικόλαου Ζαγουρή»."
    ______________________
    Τι εστί Κηλυπούρη Όλγα ;
    - Υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ στις εκλογές 2007. (δεν εκλέχθηκε καθώς βγήκε τελευταία με 5.910 σταυρούς).

    - Υποψήφια Νομαρχιακή σύμβουλος το 2006 με το ΠΑΣΟΚ (Μπαλής) στην Αν Αττική
    (δεν εκλέχθηκε καθώς ήρθε 22η με 1928 σταυρούς).

    - Υποψήφια μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στο 8ο Συνέδριο τον Μάρτιο του 2008 (δεν εκλέχθηκε καθώς βγήκε τελευταία με 5 σταυρούς)

    - Γραμματέας Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Λαυρίου
    (Σελίδα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αν. Αττικής)
    __________________________
    Τι εστί Ζαγουρής Νικόλαος;
    - Σύζυγος της κυρίας.
    - Πρόεδρος της κοινότητας Αγ.Κωνσταντίνου για 3 τετραετίες με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.
    Σύνεδρος στο 8 συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2008.

    + Φίλοι του κ. Πάγκαλου και του Γιωργάκη λοιπόν αυτοί που έβαζαν χέρι στο ΙΚΑ και τα άλλα Ταμεία..

    και εδώ τι είχαμε γράψει τότε):
    -------------------------------------------
    Πάγκαλος: "Μαζί με την Κηλυπούρη τα φάγαμε"
    Αυτό εννοούσε προφανώς ο Πάγκαλος όταν έλεγε ότι μαζί τα φάγαμε:

    Συνυποψήφιοι στην ίδια περιφέρεια το 2007 και συμπαρευβρισκόμενοι σε εκδηλώσεις που γίνονταν στην Περιφέρεια... θέλει να μας πει ότι δεν ήξερε την κυρία που με τον ΠΑΣΟΚο σύζυγο είχαν στήσει επιχείρηση και ελάφρυναν τα ΙΚΑ κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρω ;

    Φώτο από την ίδια εκδήλωση
    Οι φώτο από AtticaNews, 15.04 2010

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Όλγα Κηλυπούρη (γιατρός) : υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ, υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος ΠΑΣΟΚ, υποψήφια Εθνικού συμβουλίου , γραμματέας Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Λαυρίου.

    Νικόλαος Ζαγουρής ( σύζυγος, φαρμακοποιός) :Κοινοτάρχης (τρεις 4ετίες) στον Αγ.Κωνσταντίνο με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, μέλος στο 8ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

    Αν και τον Φεβρουάριο του 2011 ο Κουτρουμάνης, παρουσία του Βενιζέλου και του Λοβέρδου, διαβεβαίωνε για την συγκεκριμένη υπόθεση
    ότι :"θα σας ενημερώσουμε λεπτομερώς τις επόμενες ημέρες",δεν μάθαμε τι απέγινε...
    Τιμωρήθηκε κάποιος ;
    Aποζημιώθηκε το IKA για την ζημία που υπέστη ;
    Κινήθηκε το κράτος νομικά εναντίον όσων ανέφερε η έκθεση των ελεγκτών;
    --------------------------------------------
    Περασμένα ξεχασμένα κ. Λοβέρδε και κ. Σγουρέ,
    που , ως περιφερειάρχης, σπεύσατε να υπογράψετε σύμβαση με την κ. Κηλυπούρη ;


    http://kolotoubes.blogspot.com/2012/04/blog-post_02.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠαΣΟΚικός. Αρμαγεδδών..."


    Φωτόπουλος: Αν μου βρουν ένα ευρώ θα αυτοκτονήσω + + +

    Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι «είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες επιθέσεις», τις οποίες απέδωσε σε «κρατικοδίαιτους ψευτοεπενδυτές».
    Ο κ. Φωτόπουλος επανέλαβε την πρόταση να ανοίξουν άμεσα οι λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστών της τελευταίας εικοσαετίας και αναφέρει ότι «Αν σε μένα βρεθεί έστω και ένα ευρώ κατάθεση ή αγορά εγώ δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω».
    ------------------------------------ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ .

    1. ΠΩΣ.. θα βάλεις το δάχτυλο στην μπρίζα ?

    2. Γιατί ρε μεγάλε ; Στα έφαγε όλα ο Τοκογλύφος συνεργάτης στην ΓΕΝΟΠ
    Ο ΥπερΠΑΣΟΚΟλαμογιος Ρίζος Ρίζος ;

    3. Εμείς ΠΑΝΤΩΣ θα πληρώσουμε Α Ρ Χ Ι Δ Ι
    Το μεγάλο φαγοπότι της ΓΕΝΟΠ-ΠΑ$$ΟΚ - 2 εκατ. ευρώ στους συνδικαλιστές για... διακοπές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΣΕΣΤΕ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ ΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ !
    ________________________
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑssΟΚ

    Ποινικές διώξεις σε βάρος διοικήσεων της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ για τις υπερτιμολογήσεις.
    Βαρύτατες κατηγορίες, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, απήγγειλαν οι εισαγγελείς κατά των υπευθύνων των διοικήσεων της ΔΕΗ την περίοδο 1999-2010, της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και του Οργανισμού Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων (ΟΚΔΕ), για την υπόθεση των υπερτιμολογήσεων σε δραστηριότητες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

    Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά το πέρας προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν οι εισαγγελείς Αρ. Κορρέας και Ελένη Σίσκου, με αφορμή πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για υπέρογκα -σύμφωνα με το αποτέλεσμα του ελέγχου- έξοδα της επιχείρησης προς τα σωματεία εργαζομένων.

    Η δίωξη που άσκησαν οι δύο εισαγγελείς, βάσει των στοιχείων του πορίσματος, προϊόν ενδελεχούς μελέτης συμβάσεων, αλλά και εξέτασης μαρτύρων εκ των οποίων κάποιοι με την ιδιότητα του υπόπτου τόσο από την ΔΕΗ όσο και από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αφορά τα εξής αδικήματα:

    - Απιστία στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και μη και κατ' εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου από υπαίτιο που μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα, από την οποία υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ελάττωση της περιουσίας του Δημοσίου. Η κατηγορία στρέφεται σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της επιχείρησης (προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους, μέλη ΔΣ, της δεκαετίας 1999- 2010).

    - Άμεση συνέργεια στην απιστία, κατηγορία που στρέφεται σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και του ΟΚΔΕ της ΔΕΗ.

    - Απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου, που αφορά τους αρμοδίους υπαλλήλους, στελέχη και μη, που έλεγξαν και ενέκριναν την εκταμίευση επίμαχων ποσών την τριετία 2008- 2010. Στρέφεται επίσης και σε βάρος εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και κάθε άλλου υπευθύνου που συμμετείχε στην όλη παράνομη δραστηριότητα.

    Το πρώτο πόρισμα του κ. Ρακιντζή διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία τον Απρίλιο του 2011 και αφορούσε μεγάλες δαπάνες της ΔΕΗ για επιχορηγήσεις προς τη ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, παροχές που κρίθηκαν παράνομες, καθώς ο νόμος απαγορεύει την ενίσχυση συνδικαλιστικών οργανώσεων από τους εργοδότες. Με αφετηρία εκείνα τα στοιχεία, ακολούθησε φορολογικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ επί των τιμολογίων, που είχαν εκδοθεί για διάφορες δραστηριότητες ο οποίος ανέδειξε υπερκοστολογήσεις σε δαπάνες για ταξίδια κ.α. Εντοπίστηκαν επίσης ποσά ως έξοδα για μελέτες που ανατέθηκαν σε συγγενικά πρόσωπα συνδικαλιστών και τα οποία καταβλήθηκαν χωρίς να έχουν παραδοθεί ποτέ οι φάκελοι των μελετητών.

    Στο πόρισμα, που διαπίστωνε έλλειψη ουσιαστικού διαχειριστικού ελέγχου από τη ΔΕΗ των δαπανών που κάλυπτε, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το 2005 και το 2006 καταβλήθηκε ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ για προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ταξίδια, πολυτελή δώρα και γεύματα, χωρίς να αναγράφεται στα σχετικά παραστατικά ούτε ο σκοπός της δραστηριότητας, ούτε, όπου απαιτείτο, τα ονόματα των συμμετεχόντων.

    Η δικογραφία για την υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος και θα εντοπίσει τα πρόσωπα που θα πρέπει να κληθούν να λογοδοτήσουν για την υπόθεση.

    ============================
    ZHTΩ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΑ.$$$$$$$$.ΟΚ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΌΝΟ ΝΕΚΡΟΊ ΜΑΣ ΕΙΣΤΑΙ ΩΦΈΛΙΜΟΙ ΠΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ .. ΝΕ-ΚΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε μας είπε όμως ο Καστανίδης πόσο πάει το νεφρό και πόσο τα αμελέτητα των Ελλήνων, που διατέθηκαν στο πνεύμα της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ και τι εισπράξεις έγιναν μέχρι τώρα από τη διακίνηση των ζωτικών οργάνων των ψηφοφόρων του, και των Ελλήνων γενικά!

    Έτσι, για την Ελλάδα ρε γαμώτο! δε το έκανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΑΥΡΟ στη Βυζακλούκα και τον μασητικό συμπρόεδρό(!!!!!) της.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση