GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί πάω στη Βουλή...

Tου Πύρρου Δήμα Αυτές τις μέρες βρίσκομαι στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις της ομογένειας. Είχε μόλις ξημερώσει...

Tου Πύρρου Δήμα

Αυτές τις μέρες βρίσκομαι στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις της ομογένειας. Είχε μόλις ξημερώσει όταν δέχθηκα το τηλεφώνημα με την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για την κεφαλή του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ζήτησα λίγο...
χρόνο να το σκεφτώ και να το συζητήσω με τους δικούς μου ανθρώπους. Και πιστέψτε με, ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση. Ίσως η πιο δύσκολη που έχω πάρει στη ζωή μου.
Η πρόταση είναι, βεβαίως, τιμητική. Και η ευθύνη μεγάλη. Και άλλες φορές στο παρελθόν είχα δεχθεί προτάσεις για κάθοδο στην πολιτική. Τις είχα απορρίψει. Δεν ήταν λογικό να κάνω το ίδιο τώρα που η πολιτική έχει απαξιωθεί τόσο πολύ; Δεν θα ήταν πιο φρόνιμο να μείνω μακριά από το Κοινοβούλιο, ασφαλής από τη φθορά που προκαλεί η έκθεση στην πολιτική; Ναι, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τη δική μου λογική, με τη δική μου αίσθηση καθήκοντος απέναντι στην πατρίδα. Επέλεξα να πάω τώρα που άλλοι φεύγουν φοβισμένοι μπροστά στην ευθύνη και στην οργή. Δεν έχω να κερδίσω κάτι από την πολιτική. Και ίσως έχω να προσφέρω περισσότερα από αυτά που θα χάσω. Θα το δούμε. Αν η πολιτική είναι το μέσο με το οποίο αλλάζουμε τα πράγματα, τότε οφείλω να συμμετάσχω. Βάσανο είναι, όχι προνόμιο. Είναι περιπέτεια, όχι καταφυγή. Δεν έχω ανάγκη να μπω στην πολιτική. Η πατρίδα είναι που έχει ανάγκη και μας χρειάζεται όλους. Αισθάνομαι υποχρεωμένος να βγω μπροστά, να εκπροσωπήσω την Ελλάδα που μπορεί να καταφέρει ακόμα και όταν οι συνθήκες είναι αντίξοες και οι πιθανότητες εις βάρος της. Να θυμίσω σε όλους ότι η σκληρή δουλειά, η μεθοδικότητα και η προσήλωση σε στόχους οδηγούν σε θεαματικά αποτελέσματα.
Από μένα δεν πρόκειται να ακούσετε λέξη για κομματικές αντιπαραθέσεις. Δεν πρόκειται να με δείτε σε συζητήσεις για την απόδοση ευθυνών. Η προσπάθεια που πρέπει να ξεκινήσει από εδώ και πέρα είναι εθνική και βρίσκεται πάνω από κόμματα και προσωπικές φιλοδοξίες. Το όνομα της Ελλάδας είναι μεγάλο και πρέπει να παραμείνει μεγάλο. Αυτό προέχει. Άλλωστε δεν είμαι μέλος κόμματος και, αν μη τι άλλο, θα ήμουν άπληστος και αχάριστος απέναντι στη ζωή αν έθρεφα προσωπικές φιλοδοξίες. Τα προσωπικά μου όνειρα έχουν εκπληρωθεί. Μπαίνω στη Βουλή για να συμπαρασταθώ σε κοινωνικές ομάδες, αλλά και για να κινητοποιήσω κοινωνικές δυνάμεις. Για να μιλήσω στη νεολαία και στην ομογένεια και να μεταφέρω τις ιδέες τους στη Βουλή. Για να πείσω ότι η Ελλάδα που σφίγγει τα δόντια και επιμένει, στο τέλος μπορεί να τα καταφέρει. Να το πω στο εξωτερικό και να το δείξω σε όσους με ξέρουν. Και πρώτα από όλα να το μοιραστώ μαζί σας.  

28 σχόλια

  1. ΑΛΗΤΗ. επιβεβαίωσε με το χειρότερο
    και πιο απεχθή τρόπο.

    οτι
    ΟΙ ΛΑΒΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ ΜΕΣΑ.

    ΖΗΤΩ Η ΝΤΟΠΑ
    Ο ΙΑΚΩΒΟΥ
    Ο ΣΓΟΥΡΟΣ
    Ο ΣΗΜΙΤΗΣ
    ΚΑΙ ΤΟ ΠΑ$$$$ΟΚ.

    ΔΟΥΛΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ξερει κανεις ποσοι απο τους νεουποψηφιους βουλευτες ειναι προεδροι ,διοικητες ΔΗΜ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ αλλα δεν παραιτουνται...για να μη χασουν τα φραγκα....????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΣΑ ΕΧΟΥΝ,....ΑΠΕΙΡΑ $$$$$$$$$$$$$
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    μπέσα, δεν έχουν ποτέ.

    Σημαιοφόρε ....Ρετζάι

    φτούυυυυυυυυυυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ξεφτιλα,με το κομμα των προδοτων της χωρας θα πολεμησεις,με τον αντισυνταγματολογο μαζι?Τα εχουμε χρυσοπληρωσει τα μεταλια σου,αρκετα,τωρα θα σε πληρωνουμε και στην βουλη,αντε ρε ξεφτιλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΧΙΔΙ...ΠΑ$$ΟΚ,

    να τι θα κάνεις.


    Απίστευτο: Διαβάστε τι διδάσκουν στα σχολεία της Αλβανίας.... για την Ελλάδα!

    Μίσος, φανατισμό αλλά και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, διδάσκει η αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων. Οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι ... «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά». 

 Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως... έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν φέτος στα..
    επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας.

    Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς. Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

 Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη χώρα μας, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της "Μακεδονίας" και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».

 Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Ο χάρτης με τη Μεγάλη Αλβανία και τις όμορες «αλβανικές περιοχές» κοσμεί το εξώφυλλο τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν... Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είστε ηλίθιοι. Όταν ο Πύρος έπαιρνε τα χρυσά και φουσκώνατε από υπερηφάνεια ήταν καλά? Και εσύ που τον αποκαλείς αλβανό είσαι μεγαλύτερος ηλίθιος, και μάθε και λίγο Ιστορία και Γεωγραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΛΗΤΗ.
    Επιβεβαίωσε με το χειρότερο
    και πιο απεχθή τρόπο.

    οτι
    ΟΙ ΛΑΒΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ ΜΠΕΣΑ.

    ΖΗΤΩ Η ΝΤΟΠΑ
    Ο ΙΑΚΩΒΟΥ
    Ο ΣΓΟΥΡΟΣ
    Ο ΣΗΜΙΤΗΣ
    ΚΑΙ ΤΟ ΠΑ$$$$ΟΚ.

    ΔΟΥΛΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί πας ρε Πυρρο στην ΒΟΥΛΗ και χωρίς ΨΉΦΟ ΑΛΛΑ ΣΥΓΟΥΡΑΝΤΖΑ;

    ΠΟΥ ΕΙΣΟΥΝ ΡΕ ΤΌΣΑ ΧΡΟΝΙΆ;

    θΑ ΣΟΥ ΈΛΕΓΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΌΛΟΙ ΣΚΑΤΑΔΕΣ ΕΊΣΑΣΤΕ .. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ Η ΝΤΟΠΑ !!!! Η ΕΣΕΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΕΣ!!!!
    ΑΝΤΕ ΧΕΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρεζίλι των σκυλιών στο twitter ο αρσιβαρίστας που αποδείχθηκε_________________ αριβίστας.

    H είδηση οτι ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στο Επικρατείας «άναψε φωτιες» στο twitter όπου εκατοντάδες χρήστες με καυστικό χιούμορ σχολίασαν ειρωνικά την απόφαση αυτή.

    Ιδού ορισμένες από τις πιο σπαρταριστές ατάκες:

    -Κάτσε κάτω απο τον #beni

    -Στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για το θρίαμβο. Ο Πύρρος θα σηκώσει στα χέρια τον Βενιζέλο το βράδυ των εκλογών.

    -Ο Πύρρος Δήμας επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικράτειας του ΠΑΣΟΚ. Με το σπαθί του! Σήκωσε 1,5 Βενιζέλους στο αρασέ.

    -Ο Πύρρος στο αρασέ σηκώνει Βενιζέλο και στο ζετέ Πάγκαλο.

    -Ο Πύρρος μπήκε για να «σηκώσει» τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ?

    -Ο Πύρρος θα είναι ο μόνος από τους 300 που δεν θα κινδυνεύει να δεχτεί ποτέ επίθεση.

    -Αντιντόπινγκ κοντρόλ, παίζει;

    -Π.Δήμας στη Βουλή:-Χαίρεται,είμαι καινούριος βουλευτής,που κάθομαι;-Κάτσε κάτω απ'τη Μπάρμπα.

    -Πύρρος Δήμας και Φώφη επικεφαλής στο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Αρνήθηκαν Μπομπ Σφουγγαράκης και Στρουμφίτα.

    -Να βάλει ο Σαμαράς στο επικρατείας τον Ιακώβου, και όταν θα σηκώνεται να μιλήσει στη βουλή ο Δήμας να του φωνάζει "κάτσε κάτω"

    -Ο Πύρρος Δήμας στο ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να σηκώσει τη μπάρα με τα πεσμένα ποσοστά του κόμματος.Στο Λαος θα παρουν Μελισσανιδη για κωλοτουμπες

    -Δήμας,Δήμας,Παπαδήμος(τρίγωνο με τους Δήμες κάτω απ΄τη μπάρα)

    -Τώρα που ο Πύρρος Δήμας θα βγει βουλευτής, θα πάρουμε 4 ολυμπιακά μνημόνια. Ή καλυτερα 3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΚΕ Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΛΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπάρχουν βέβαια και αρκετά αιχμηρά σχόλια για την επιλογή του Πύρρου Δήμα αλλά και του ΠΑΣΟΚ
    ---------------------------------

    -Φαντάζομαι ότι ο Πύρρος Δήμας έχει παραιτηθεί από αξιωματικός Ε.Δ. Ας το τσεκάρει κάποιος.

    -Ο Πύρρος Δήμας στο ΠΑΣΟΚ συμβολίζει τους Ολυμπιακούς, δηλαδή την σπατάλη, τη φούσκα, το πάρτι για λίγους, τη ντόπα και την κουτοπονηριά

    -Πύρρος Δήμας επικεφαλής επικρατείας ΠΑΣΟΚ; Άλλη μια τεράστια πολιτική φυσιογνωμία επιστρατεύεται...

    -Πύρρος Δήμας στη 1η θέση στο Επικρατείας του ΠαΣΟΚ; ... Είναι πολλά τα κιλά Πύρρο. Ένας λαός έχει ήδη γονατίσει κάτω απ τη μπάρα τους.

    -Επικεφαλής του Επικρατείας του Πασόκ ο Δήμας: Με την τεχνογνωσία του θα ξεκινήσει ο Μπένι την προσπάθεια για υπέρβαση της Κρίσης.

    -Ο Πύρρος Δήμας πολιτεύεται με το ΠΑΣΟΚ....Ντροπή ρε Πύρρο

    -Πάντως θέλω να δω το γλωσσικό επίπεδο της Βουλής αν εκλεγούν αυτές οι ανυπέρβλητες προσωπικότητες: Μπάρμπα, Δήμας κτλ. ωραία θα περάσουμε!

    -Ο Δήμας, ο Κουίκ και ποιός ξέρει ποιός άλλος ακόμη, θα νομοθετούν από 7 Μαίου για λογαριασμό μου...Γαμώτο

    -Πρώτος στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ο Πύρρος Δήμας!!Και ο θεός βοηθός...

    -και γω αν ήμουν δήμας και έπαιρνα μπόνους,επιχορηγήσεις και μια σταθερή θέση στο δημόσιο χωρίς να πατάω επί πασόκ εκεί θα πήγαινα..

    -Ο Πύρρος Δήμας γνώρισε ως τώρα την αποθέωση και τον θαυμασμό, τώρα επιθυμεί να γνωρίσει την απομυθοποίηση και τον αποτροπιασμό. Κρίμα

    -Πύρρος Δήμας: Από το 100% της αποδοχής των Ελλήνων προτίμησε το 15-20% των οπαδών του ΠΑΣΟΚ...

    -Με 2 Μάστερ και 1 Διδακτορικό, κάτσε ν' αποφασίζουν για σένα η Βάνα Μπάρμπα, ο Πύρος Δήμας κι οι υπόλοιποι...

    -Πύρρος Δήμας: "Θέλω κι εγώ να προσφέρω". Μπράβο! Τι θα προσφέρεις όμως;" (προσφορά με μισθό 6000 εύρο)... Έτσι και εγώ θέλω...

    -Ο Πύρρος Δήμας θα προσφέρει περισσότερα στην Ελληνική πολιτική σκηνή από τον Γιώργο Ανατολάκη;

    -Ο Πύρρος Δήμας τι θα πει άραγε στους ψηφοφόρους; Μαζί τα πήραμε τα μετάλλια, μαζί θα τα σηκώσουμε τα βάρη;

    -Πύρρος Δήμας: Απο αρσιβαρίστας μεταπήδησε στην ενόργανη γυμναστική. Για την Ευρώπη ρε γαμώτο!

    -Στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ο Πύρρος Δήμας...Αρχίζω να μετανιώνω που έχω πανηγυρίσει τα μετάλλιά του!!!

    -Ζω για την στιγμή που ο - αξιοσέβαστος κατά τ' άλλα - Πύρρος Δήμας, θα ανέβει στο βήμα να εισηγηθεί νομοσχέδιο

    -Όλοι φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ ο Πύρρος Δήμας μη χάσει πήγε και στο επικρατείας ! Μην ξεφτιλίζεσαι ρεεεεε !
    ---------------------------------------
    ΠΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΝΑΙ Ο μπενυ ΧΑΡΑΤΣΙΣ
    Ο ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑ, ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ!!!
    ----------------------------
    ΕΠΟΧΗ ΣΗΜΙΤΗ ΞΑΝΑΕΡΧΕΤΑΙ.
    ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΜΥΤΗ ΚΑΙ Ο ΙΑΚΩΒΟΥ.

    ξευτίλααααααααααα
    ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. οι επιλογες νδ-πασοκ-λαος-ντορας-κουβελη,
    πυρρος δημας,τσομωκος,κυρτσος,μπητρος,
    celebrities που τυγχανει να ειναι δημοσιογραφοι,ηθοποιοι,αθλητες..
    εγκριτοι πανεπιστημιακοι μη χεσω,
    χασοδικες,φακελακηδες,φοροκλεφτες..

    δειχνουν οτι δεν εμαθαν και δεν καταλαβαν τιποτα..

    αν γυριζε πισω ο χρονος
    παλι τις ιδιες επιλογες θα εκαναν

    ευρω και ολυμπιακους

    ποσο το πηρες το αρμανι μωρη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. συμφωνω με τον 1.53..


    πρεπει να φανε ακομα και οι πουτανες των φραγκατων..
    οι εγκριτοι πανεπιστημιακοι,
    η ευρωδιανοηση της πιπας,
    εχουν μια μονιμη πεινα
    εναν αγλεουρα κατι
    να φανε,να φανε,να φανε..
    επιδοτησεις
    προτζεκτακια
    επιτροπες
    συμβουλια
    γραφεια μελετων
    εταιρειες
    τηλεοπτικα πανελ
    γαμους\κηδειες\βαφτισια


    γιατι υπαρχει ακομα αυτο το καταραμενο "ΣΟ" στο ΠΑ.ΣΟ.Κ..
    οπως λεγαμε στην αρχη
    πουτανες των φραγκατων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Tου Χρηστου Γιανναρα :
    Aν από τις επερχόμενες εκλογές προκύψει πρωθυπουργός ο κ. Aντώνης Σαμαράς, θα είναι ο τέταρτος, σε συνεχή διαδοχή, κυβερνήτης της χώρας (μετά από τους K. Σημίτη, K. Kαραμανλή και Γ. A. Παπανδρέου) δίχως κοινωνική σταδιοδρομία άλλη έξω από την επαγγελματική πολιτική.
    Mπορεί κάποιοι από τους τέσσερις να εργάστηκαν για μικρό διάστημα σε διαφορετικές βιοποριστικές απασχολήσεις, αλλά δεν σταδιοδρόμησαν εκεί, οι ικανότητες και τα προσόντα τους δεν δοκιμάστηκαν στον κοινωνικό στίβο, δεν ήταν αυτός που τους ανέδειξε ικανούς για μπροστάρηδες στο πολιτικό πεδίο…
    …Aυτό το τρομακτικό (στην κυριολεξία) δεδομένο ισχύει, με ασήμαντες παραλλαγές, και για τους τρεις προηγηθέντες πρωθυπουργούς, όπως και για τον τώρα προαλειφόμενο: Γεννήθηκαν, περίπου προορισμένοι να γίνουν πρωθυπουργοί. Kαι μάλιστα συγκεκριμένου τύπου ή υποδείγματος: «μπαλκονάτοι». Iσως ο K. Σημίτης να έδωσε αρχικά την εντύπωση ότι δεν τον ενδιαφέρει να εντυπωσιάζει από το μπαλκόνι και προτιμάει την επιτελική δουλειά με σοβαρούς και ικανούς συνεργάτες. Σύντομα όμως αποδείχτηκε αυτή η αρχική του εικόνα συμπτωματική…
    …Tον τύπο του μπαλκονάτου αρχηγού ζήλωσε εξαρχής ολοφάνερα και ο A. Σαμαράς. Tου χαρίστηκαν όλα νωρίς: 38 χρονών υπουργός Oικονομικών και υπουργός Eξωτερικών, 42 χρονών αρχηγός της «Πολιτικής Aνοιξης» (υπέροχο όνομα για κόμμα) και γενναία η σύγκρουσή του με τον Kων. Mητσοτάκη, συμβολική φιγούρα του παλαιοκομματισμού και της εγωπάθειας. Oλα έδειχναν ότι κάτι καινούργιο μπορούσε να επενδυθεί στο πρόσωπο του Σαμαρά. Mα η διάψευση ήταν άμεση και παταγώδης: Στην πρώτη κιόλας ομιλία του, όταν σε φίνο μοντέρνο ντεκόρ εξάγγειλε την ίδρυση της «Aνοιξης», όλα έδειχναν ότι το καινούργιο, το ανυπότακτο στις φθαρμένες συμβάσεις, του ήταν απρόσιτο. Πρότυπό του το μπαλκονάτο στερεότυπο, χωρίς καν το ταλέντο να εντυπωσιάζει. Λόγος ξύλινος, τετριμμένος, θρίαμβος της κοινοτοπίας. Ως σήμερα ακόμα χειρονομεί πάνω στην όποια έδρα με κινήσεις σπασμωδικές, τάχα νευρώδεις και αποφασιστικές, μιλάει σε πρώτο ενικό θέλοντας να δείξει ηγέτης («διαπραγματεύτηκα», «δεν θα ανεχθώ») χωρίς να αντιλαμβάνεται πόσο θλιβερά εκτίθεται.
    Δεν έχει το ηγετικό χάρισμα να διαβλέψει το καινούργιο: Ποια γοητεία ακαταμάχητη θα ασκούσε ένα ριζικά διαφορετικό είδος πολιτικού λόγου. Γυμνού από κάθε στόμφο, παραιτημένου από την ένταση του δήθεν πάθους. Πολιτικός λόγος δημόσιος, με την απλότητα και προσήνεια του ιδιωτικού. Oπως κουβεντιάζουν οι άνθρωποι όταν τους ενδιαφέρει αυτό που έχουν να πουν και όχι οι εντυπώσεις που θα προκαλέσουν. Kυρίως, με την ταπεινότητα να ομολογούν και να αναλύουν τα σφάλματά τους, τις αποτυχίες τους. Eπιμένοντας σε στόχους που αξίζουν να τους παλέψει μια κοινωνία, με τόλμη, πείσμα και θυσίες.
    Mπορεί και ο A. Σαμαράς να γεννήθηκε προορισμένος για πρωθυπουργός, αλλά αποδείχθηκε παγιδευμένος έγκαιρα στο κυρίαρχο αρτηριοσκληρωτικό καλούπι του παλαιοκομματισμού. Δεν υπάρχουν ερείσματα για να ελπίσουμε κάτι καινούργιο από τον A. Σαμαρά. Ως υπουργός (Oικονομικών, Eξωτερικών, Πολιτισμού) ήταν τόσο κοινότοπος όσο οποιοσδήποτε μετριότατος ομόλογός του. Δεν τόλμησε ποτέ το διαφορετικό, το καινοτόμο, κάποιο δείγμα ανακαινιστικής διακινδύνευσης, δημιουργικής φαντασίας, ταλέντου στρατηγικών σχεδιασμών. Eζησε τα ολέθρια σφάλματα του προκατόχου του αρχηγού στη N. Δ. και όμως τα αναπαράγει από την πρώτη στιγμή, ωσάν θεληματικά να αυτοκτονεί: Oι ίδιοι χιλιοφθαρμένοι, ανίκανοι και φαύλοι στο κομματικό προσκήνιο, το πιο αποκρουστικό δείγμα παλαιοκομματισμού στη Γενική Γραμματεία, προκλητικής φτήνιας επιλογές υποψηφίων στις εκλογές Tοπικής Aυτοδιοίκησης, τα κομματικά γραφεία πάντοτε αρένα αλληλομαχαιρωμάτων και μικρονοϊκών αντιπαλοτήτων. Iδια θανατερή απουσία κοινωνικών στοχεύσεων, καίριων μεταρρυθμιστικών προτάσεων, τόλμης για ριζική ανάταξη της κομματικής λειτουργίas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ταυτίστηκες με το κόμμα που ανήγαγε σε επιστήμη την διαφθορά και την μίζα από τις κρατικές δαπάνες,που πάντα θεωρούσε το κράτος ιδιοκτησία του.

    Πύρρο Δήμα λερώθηκες και προπαντός ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ στην συνείδηση των υγιώς σκεπτομένων πολιτών.

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΥΡΡΟ ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ!!!!!!ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΤΟΤΕ.........ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ!!!!!!!ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΣΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!!!! ΔΗΜΑΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ρε ασχετε 3.23..
    η πατσουλιδου ηταν στο επικρατειας του μπατσοκ,
    παραιτηθηκε γιατι δεν την βαλανε πρωτη/δευτερη..
    ολοι τους μπατσοκικα σκατα ειναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. η πατσουλιδου ηταν στο επικρατειας του πασοκ,επιλογη γιοργακι..
    παραιτηθηκε γιατι δεν την βαλανε σε καλη σειρα,οπως μαλλιοτραβιουνται οι αρτιστες για τη σειρα του ονοματος στη φατσα του μαγαζιου..

    πασοκ 3.23..
    ντοπα για τους αθλητες
    ντοπα για τους ψηφοφορους
    χρεωκοπια το αποτελεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αντε ξεκωλιάσου, σκατοαλβανέ αμόρφωτε που θέλεις και κοινοβούλιο...αλλα φταίει ο γελοίος ο χοντρός, ο πατριδοκάπηλος που σε βάζει μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΠΥΡΡΟ ΔΗΜΑ,
    ΤΙΕΓΙΝΕΣ ..ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ , ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΣΗΚΩΣΕΣ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ..
    ΤΙ ΙΔΕΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΑ, ΣΑΝ ..ΠΡΩΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΣΑΣ ;
    ΤΟΝ ΠΩΠΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ, ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ..
    ΞΕΡΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΣΕ ΡΕ ΔΗΜΑ... ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ; Ο ΝΙΚΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ Ή Η ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ ;
    ΩΡΑΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΥΣ ΚΟΠΟΣ. ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΝΑ ΣΤΗ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΦΑΞ Ή ΜΕ ΕΜΑΙΛ, ΝΑ ΤΗΣ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ...
    ΈΠΙΑΣΕΣ ΑΜΕΣΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΕΚΤΕΘΗΚΕΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΣ...
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ...

    ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ, Κ. ΔΗΜΑ. ΕΣΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΤΑ ΜΙΣΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.

    υ.γ ΩΡΑΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΕΨΕΙΣ ΩΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΕΛΟΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΩΝ !

    ΑΑΧΧΧ ΚΟΥΛΑ. ΌΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΝΙΤΑ ΠΑΝΙΑ, ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΣΟΥ.
    ΚΑΙ ΣΤΟ "ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ" ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΣ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΣΟΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
    ΠΡΟΣΩΡΙΝΆ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ " ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δαγκωτο ρε ..στο κομμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΟ-ΚΑΤΣΕΛΟΚΟΥΒΕΛΗΣ..ασχετο ετσι για οσα δεν λενε τα φερεφωνα οι εγκαθετοι οι ραγιαδες..ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 προβλεπειτη σαρωτικη αλλαγη στην ασφαλιση ωστε να μειωθουν στο ελαχιστο οι δαπανες για την υγεια,να μειωθουν οι ασφαλιστικες δαπανες των εργοδοτων και να αυξηθουν οι εισφορες των αυτοαπασχολουμενων θα καταργηθουν σταδιακα θεραπειες ,ιατρικες εξετασεις και φαρμακα που μεχρι τωρα καλυπταν τα ασφλ.ταμεια. Αυτο θα φερει σαφη επειδεινωση στους ορους ζωης ολοκληρης της κοινωνιας..στελεχη του ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συμφωνησε Ο ΑΝΤΩΝΟΒΑΓΓΕΛΗΣ και ολοι εμεις οι ραγιαδες..ασχετο..στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ με το ΔΝΤ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΘΝΗΣΗΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ 25% ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑ 5,6 ΧΡΟΝΙΑ..ολε...ετσι στο ασχετο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πυρρο Δήμα ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!
    Ενα με τους κλέφτες, τους ψεύτες, τους απατεώνες, αυτούς που ξεπούλησαν την εθνική μας ανεξαρτησία, που οδήγησαν τον λαό μας στην κατάσταση αυτή της απελπισίας της φτώχιας, της διεθνού ανυποληψίας;
    Ντροπή σου Δήμα και στεκόσουν ψηλά στην καρδιά και την συνείδησή μας.
    ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ
    Σε καλή μεριά τα τριάκοντα της προδοσίας σου και του ξεπουλήματός σου
    Τελικά τα ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ρε παιδιά μη γράφετε. Δεν τα διαβάζει. Στην Αμερικη είναι και (μας ) δουλεύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΡΕ ΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΣΟ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΟΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ; ΤΣΑΜΠΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ;
    ΑΦΟΥ ΟΙ "ΠΕΛΑΤΕΣ" ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΗΤΑΝ Η ΡΕΖΕΡΒΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΖ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
    ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΘΑΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΚΑΙ ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η επιλογη του Πασοκ με τον Δημα επικεφαλης στο επικρατειας ηταν εμμεση αποδοχη..του ΡΙΧΝΩ ΠΕΤΣΕΤΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ..ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΗΛ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ..το ενα χερι βοηθαει το αλλο ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑ..μπορουμε να παρουμε σαν λαος την τυχη και την μοιρα στα χερια μας..αυτη ειναι η ουσια των πραγματων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και γιατί ένας που σηκώνει βάρη έχει θέση στη βουλή και ένας που είναι στη βουλή δεν πάει να γίνει εκφορτωτής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση