GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Αμερικανός που έγινε κατά 350 εκατ. πλουσιότερος από την ελληνική κρίση...

Ένας Αμερικανός που ζει στον φορολογικό παράδεισο των Νήσων Καϋμάν έγινε κατά μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια πλουσιότερος από την ελληνι...

Ένας Αμερικανός που ζει στον φορολογικό παράδεισο των Νήσων Καϋμάν έγινε κατά μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια πλουσιότερος από την ελληνική κρίση χρέους.
Πρόκειται για τον Κένεθ Νταρτ, κληρονόμο μιας βιομηχανίας πλαστικών ποτηριών. Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του βρετανικού Independent,  η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε την Τριτη στον λογαριασμό του μια επιταγή  350 εκ. ευρώ καθώς ο Νταρτ πήρε το ρίσκο αρνούμενος να συμμετάσχει στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Το fund  του Νταρτ κατείχε ένα σημαντικό μέρος από το περίπου 5% του ελληνικού χρέους που δεν “κουρεύτηκε”. Η ελληνική κυβέρνηση την Τρίτη πλήρωσε το ομόλογο των 436 εκ. που έληγε και ο Νταρτ κέρδισε την μερίδα του λέοντος.
Καθώς εντείνονται οι φήμες ότι οι Έλληνες αποσύρουν μαζικά τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να “αναμετρηθεί” με το hedge fund του Νταρτ και άλλα παρόμοια funds, funds-κοράκια όπως τα αποκαλεί ο Independent, που έχουν αγοράσει ελληνικό χρέος και απειλούν με μηνύσεις εάν δεν καταβληθούν οι τόκοι τους.
Παρά τις αντιρρήσεις της ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να αποπληρώσει το ομόλογο, αφού στην παρούσα χρονική στιγμή κρίθηκε ότι το να μην πληρωνόταν το ομόλογο θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από ό,τι θα έλυνε.
Ο Independent σημειώνει ότι το fund του Νταρτ μαζί με ένα άλλο, το  Elliott Associates, εξακολουθούν να μηνύουν την Αργεντινή στα αμερικανικά δικαστήρια για να απαιτήσουν την πλήρη εξόφληση των ομολόγων που η κυβέρνηση είχε αθετήσει την αποπληρωμή τους το 2002.
Χθες, η εταιρεία αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο. Η ελληνική κυβέρνηση, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι οι πληρωμές της Τρίτης δεν δημιουργούν προηγούμενο. Η καταβολή της Τρίτης δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει να διοχετεύει στο μέλλον πόρους από το πακέτο διάσωσης στα ληστρικά hedge funds.

7 σχόλια

  1. Να τα φάει σε φάρμακα και γιατρούς ο απατεώνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρωτιέμαι άν εστω και σαν φευγαλέος προβληματισμός πέρασε απο το μυαλό όλων αυτων των καθαρματων που κυβερνησαν την Ελλαδα από καίριες θέσεις πόσο κακό έχουν κάνει σε αυτό τον τόπο.

    Διαβάζω τα μετρα του φορολογικού που εισηγηθηκε και δια εκβιασμού ψηφιστηκε το νομοσχεδιο που ακομα και απο τον ανεργο που κοιμαται στα παγκακια ζηταει να πληρωσει φόρο 120 ευρω αυτο το ιδρωμενο και βρωμερο κοιτος που ακούει στο όνομα ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ υποστηρίζοντας ακόμα οτι έσωσε την χωρα τόσο βρωμερο γουρούνι είναι.

    Ακούω και τον ΣΑΜΑΡΑ που συνεπραξε στο εγκλημα με προσωπικη του υπογραφή και συγκυβερνηση να λέει έσωσε και αυτος την χώρα.

    Το ερώτημα που προκύπτει είναι από ποιούς; έσωσαν την χώρα; ποιος την έφερε στο σημείο να χρειάζεται σώσιμο; ποιος διαχειρίστηκε το μελλον και την μοίρα της; ποιος οδηγηθηκε στην δικαίοσυνη ως υπαίτιος αυτης της καταστασης;

    Σε ενα λαό που εχουν γεμίσει με ψεμματα κλεψιές και απάτες σημερα εξακολουθούν να τον κοροιδεύουν με τον χειρότερο τρόπο.

    Δεν ξέρω αν ο Τσίπρας είναι η προοπτική για αυτη την χώρα στην κατασταση που βρίσκεται, εκείνο που ειμαι σιγουρος είναι οτι τα δυο κομματα που εγκληματισαν ειναι οτι πιο σαπιο και διεφθαρμένο υπαρχει σε αυτο τον τόπο.

    Το χειρότερο δε, ότι υπαρχουν ακομα Ελληνες που στηριζουν αυτη την βρωμερη δυσωδια που αποπνέουν αυτες οι δύο χωματερες.

    Ας μιλήσει η νεολαία γιατι την δικη της ζωή πλέον έχουν βαλει ως αντιτιμο στην ανυπαρξια και στην καταστροφή, εμάς τους μεγαλύτερους μας εχουν ήδη νεκρους και αχρηστους.
    Επιτελους η δικαιοσύνη πρεπει να παρει το σπαθι στα χερια της γιατι αν και τυφλή κανει τα στραβα ματια σε ειδεχθη εγκληματα κατα ΤΟΥ λαού και της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΙΓΆ ΜΗ ΖΕΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΕΥΜΑΝ. ΕΚΕΙ ΖΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΨΑΡΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια συνιστώσα παρακαλώ !

    Πονηρός ο άπειρος νάρκισσος, με τη χαμηλή νοημοσύνη Τσίπρας!
    Δεν έχει συνισταμένη στις συνιστώσες του, για να διαλέγεις ότι θέλεις.
    Πάρτε μια τώρα που γυρίζει!!
    Κάποια θα πηγαίνει ασορτί με το κουστούμι σας.
    Ενώ αν είχε συνθέσει συνισταμένη θα ήταν πιο καθαρά και δε θάπαιρνε ούτε 5%.

    Η μία είναι υπέρ της αθεΐας.
    Η άλλη υπέρ της 17 Νοέμβρη.
    Άλλη υπέρ των φόρων.
    Άλλη υπέρ των λάθρο.
    Και άλλη χωρίς σχέδιο υπέρ της κατάργησης το λένε, καταγγελίας, επαναπαδιαπραγμάτευσης το....λένε;

    Ούτε οι ίδιοι ξέρουν πώς το λένε!
    Αλλά ο απελπισμένος κόσμος λέει ας είναι και αυτό!
    Δε μας νοιάζει!
    Φτάνει να έχουμε την καραμέλα στο στόμα και την τσίχλα στο μυαλό.

    Δε μας νοιάζει να πάμε χειρότερα.
    Εμείς έχουμε μόνο δικαιώματα όχι υποχρεώσεις. Θα κόψουμε πληθωριστικό νόμισμα και θα διορίσουμε όλη την Ελλάδα δημοσίους υπαλλήλους.
    Αυτό θέλουμε.
    Ναι θα χτυπήσει το χέρι του ο Τσίπρας στο τραπέζι.

    Τόσο απελπισία να πιστεύετε ένα νάρκισσο άπειρο κουτοπόνηρο γιάπη που εξυπηρετεί συμφέροντα ;;
    Τόση έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό σας;
    Είστε εσείς που μας φέρατε τον ΓΑΠ.
    Είδατε τι έγινε!
    Τωρα θέλετε τον πρωθυπουργό του εμφύλιου,
    της δραχμής και του τρίμηνου;

    Εκτός αν είστε του παλιού ΠΑΣΟΚ και θέλετε να φάτε και βολευτείτε πάλι.
    Έχετε αρχίσει να πηγαίνετε παλιοί πασοκοι.

    Δε θα σας αφήσουμε όμως σήμερα.
    Θα κάνουμε ότι πρέπει κλίκα για να σώσουμε την Ελλάδα.
    Δε θα τα φάτε πάλι πασοκοι με το όνομα ΣΥΡΙΖΑ.
    Δε θα γλιτώσετε τις φυλακές Φωτοπουλαίοι και λοιποί συγγενείς.
    Αργόμισθοι πασοκοι τεμπέληδες που σας πληρώνουμε !

    Ξυπνήσαμε ρεεεεε!!!
    -------------------
    ΅Εχουμε πια σαφή εικόνα για τον αχταρμά τον ιδεολογικό και τους επικίνδυνους ανθρώπους του.
    - Όταν είσαι ψευτομάρτυρας στους κατηγορούμενους της 17 Νοέμβρη, είσαι επικίνδυνος.
    - Όταν υποστηρίζεις την παρανομία, οταν βρίσκεις ελαφρυντικά για τις δολοφονίες των τρομοκρατών είσαι μάρτυρας και υποστηρικτής τους άρα ταυτίζεσαι τότε είσαι και εσύ ιδεολογικά επικίνδυνος


    Δε σώζεστε με τίποτα ελληνοποιημένες απο τα βάθη της Ασίας και της Αφρικής και Δημόσιοι Υπάλληλοι απο τα γυφτοχώρια της Ελλάδας..Άρχοντες
    ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και βουρ απο 10%-100%
    τα κλεμμένα του Ελληνικού Λαού..

    Κρατικοδίαιτοι που ΦΑΓΑΤΕ ολόκληρη την Ελλάδα

    Επαγγελματίες του ΠΑ$$$$$$$$οκισμού. ΑΛΗΤΕΣ.
    Δ Ο Λ Ο Φ Ο Ν Ο Ι ________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Guardian:

    "Eurozone crisis: if Greece goes, Germany's prosperity goes with it"

    "Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, η ευημερία της Γερμανίας θα χαθεί"

    Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο η βρετανική εφημερίδα Guardian κάνει λόγο για την εξάρτηση της Γερμανίας από τις »μικρότερες» οικονομίες της Ευρώπης, όπως της Ελλάδας.

    «Αν Ελλάδα φύγει από το ευρώ η ευημερία της Γερμανίας… πάει περίπατο», γράφει η Guardian εξηγώντας ότι αν οι »αιχμάλωτες» οικονομίες φύγουν από το ευρώ δεν θα μπορούν να κάνουν εισαγωγές όπως σήμερα, ένα βαρύ πλήγμα για την Γερμανία και τις εξαγωγές της.

    Με σκληρά λόγια μιλά για την »αποτυχημένη» πολιτική των Μερκοζί μέχρι σήμερα στην Ευρώπη καταλήγοντας ότι: «Η Γερμανία την τελευταία δεκαετία έχει αποκομίσει ήσυχα από τη συμμετοχή της στο ενιαίο νόμισμα οικονομικά μερίσματα και θα πρέπει τώρα να αποφασίσει αν είναι διατεθειμένη να πληρώσει φόρο αλληλεγγύης σε κλίμακα-ευρώ».

    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ- ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΨΗΦΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ!

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΨΗΦΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση