GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φιλολαϊκός ο προϋπολογισμός της Γκίλαρντ...

 Τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, η παραδοσιακή βάση του Εργατικού Κόμματος, είναι ο κεντρικός στόχος του πέμπτου προϋπολογισμού της κυβέρνη...

 Τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, η παραδοσιακή βάση του Εργατικού Κόμματος, είναι ο κεντρικός στόχος του πέμπτου προϋπολογισμού της κυβέρνησης Γκίλαρντ για το οικονομικό έτος 2012-2013, που κατέθεσε την Τρίτη το βράδυ ο αυστραλός υπουργός Οικονομικών, Γουέιν Σουάν.
Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν πάντως πως ούτε ο προϋπολογισμός αυτός θα σώσει την κυβέρνηση μειοψηφίας, της οποίας η δημοτικότητα κινείται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η κυβέρνηση θα ενισχύσει τους χαμηλόμισθους και τους πολίτες των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων με ουσιαστικά βοηθήματα, τα οποία θα καλυφθούν από το φόρο των υπερκερδών της βιομηχανίας εξόρυξης μεταλλευμάτων, που δεν θα διατεθεί για να μειωθεί ο φόρος του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων, που είχε υποσχεθεί η πρωθυπουργός. Και αυτό εξαιτίας της άρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των Πρασίνων να στηρίξουν το σχετικό κυβερνητικό νομοσχέδιο.
«Τα νέα μέτρα που περιλαμβάνει ο φιλολαϊκός προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2012-2013 θα ενισχύσουν τις οικογένειες με χαμηλό και μέσο εισόδημα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας» είπε ο Γουέιν Σουάν. «Η κυβέρνηση προσφέρει βοήθεια στη μέση οικογένεια, διότι εκτιμά πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογενειάρχες να καλύψουν τα καθημερινά έξοδα και τις πάγιες δαπάνες κάθε νοικοκυριού» τόνισε και πρόσθεσε ότι «η μέριμνα της κυβέρνησης για τα κατώτερα και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα καθιστά τον προϋπολογισμό γνήσιο Εργατικό προϋπολογισμό».
Ο Σουάν ανακοίνωσε, επίσης, σημαντικές δαπάνες για την περίθαλψη των ανάπηρων πολιτών και των ηλικιωμένων, τη βελτίωση της οδοντιατρικής περίθαλψης, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την κατασκευή δημοσίων έργων και υπογράμμισε ότι η χώρα επιστρέφει στους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, που αποτελούν εγγύηση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση μελλοντικών οικονομικών δυσκολιών, καθώς και για τη διασφάλιση της δυνατότητας της Αποθεματικής Τράπεζας να μειώσει περαιτέρω τους τόκους.
«Δηλώνουμε εμφατικά, ότι η αυστραλιανή οικονομία είναι μία από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη. Οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί των ετών της οικονομικής κρίσης είναι πίσω μας και έχουμε μπροστά μας χρόνια πλεονασματικών προϋπολογισμών», ανέφερε ο Σουάν.
Η κυβέρνηση προβλέπει ότι, το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το τρέχον οικονομικό έτος θα ανέλθει σε 44,4 δισεκατομμύρια δολάρια, 7 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από το ποσόν που προέβλεπε ο προϋπολογισμός του περασμένου Μαΐου. Η αύξηση του ελλείμματος αποδίδεται στο μειωμένο εισόδημα του κράτους από φόρους και την επιτάχυνση των αποζημιώσεων στους πολίτες για την αύξηση του κόστους ζωής, που αναμένεται να προκαλέσει η επιβολή του Φόρου Διοξειδίου του 'Ανθρακα (Carbon Tax).
Όμως, το έλλειμμα αναμένεται να μεταλλαχθεί σε πλεόνασμα κατά το νέο οικονομικό έτος, από την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική που θα ασκήσει η κυβέρνηση Γκίλαρντ. Το πλεόνασμα για το οικονομικό έτος 2012-2013 προϋπολογίζεται σε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο θα αυξάνεται ετησίως. Η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με δύο ταχύτητες. Η κυβέρνηση προβλέπει ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας με ρυθμό 3,25% το οικονομικό έτος 2012-2013 και πτώση στο 3% το οικονομικό έτος 2013-2014. Όμως, ο ρυθμός ανάπτυξης του μη μεταλλευτικού τομέα της οικονομίας θα περιοριστεί στο 2%. Κατά τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, η ανεργία θα ανέλθει στο 5,5% του εργατικού δυναμικού της χώρας.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση σε 190.000 του αριθμού των μεταναστών που θα δεχθεί η χώρα το νέο οικονομικό έτος. Εξ αυτών, οι 5.000 θα είναι ειδικευμένοι μετανάστες, ενώ 13.750 θα μπουν στη χώρα στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανθρωπιστικής Μετανάστευσης.

4 σχόλια

  1. Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΕΠΙΠΕΔΑ :

    ΝΔ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
    ΚΑΙ
    ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΩΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

    ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ :
    ΟΙ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΠΡΟΣ ΝΔ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ "ΕΥΡΩ" ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΔΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΑ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ή ΤΗ ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

    ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ( ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, Π.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ) ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ 55 ΕΩΣ 100 ΕΤΩΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασοκ

    Ο Ολαντ στηριζει Πασοκ!
    ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ...

    Να αλλαξει τους συμβουλους του ο Βενιζελος ειπε ο δρ Κουτσουκος

    και οχι ονομα και συμβολα!

    Ο Ολαντ νικησε μενοντας πιστος στην γραμμη Μιτεραν, το ιδιο να κανει και ο Βαγγελης, πιστος στην γραμμη Ανδρα Παπανδρεου!

    Τωρα που καλυτερευουν οι συνθηκες το πασοκ πρεπει να διορθωσει τα λαθη του!

    Αρνητική απάντηση στο αίτημα του Α. Τσίπρα


    Αρνητική ήταν η απάντηση της γαλλικής προεδρίας στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ, με την ευκαιρία επικείμενης επίσκεψης του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Παρίσι.



    Βαγγελη

    πηγαινε στο Παρισι στην ορκωμοσια Ολαντ

    Νικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

    Το Πολιτικό Πτώμα - ο κωλοτούμπας διαρκείας, κ. Σαμαράς, καλεί σε... Κεντοδεξιό μέτωπο

    Ουαχαχαχαχαχα.....ουαχαχαχαχαχα!!!!

    Μα πόσο ανεγκέφαλοι κωλοτούμπες είσαστε επιτέλους εκεί στη Συγγρού???

    Δεν πήρατε το μήνυμα??? Δεν καταλάβατε ότι είστε τελειωμένοι, εσείς οι καταστροφείς της χώρας!!!

    Μπένυ και "Κομανέτσι" Σαμαρά... ΕΙΣΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ!!!!

    Στις επόμενες εκλογές θα καταβαραθρωθείτε, θα εξαφανιστείτε από τον πολιτικό χάρτη!!!

    Ο Τσίπρας και ο Καμμένος θα σας πάρουν και τα σώβρακα!!!

    Τζων, πουτάνας γιέ, δεξιό αρχίδι της Συγγρού... ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ, ΠΑΛΙΟΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΣΑΜΑΡΟΥΛΗΣ ΛΕΕΙ

    ''ΑΚΡΟΤΗΤΑ Ο ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ''!!!!

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΑ!!!!

    ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!!!!

    ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΚΡΙΣΗ!!!

    ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΤΗΤΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ,ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΜΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ!!!!!

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΤΟΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ!!!

    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο GAP!!!

    ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ!!!

    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΠΡΩΧΝΑΝΕ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΜΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!!!

    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝE ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ!!

    ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΑΡΧΗΓΟ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ (!!!!) ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΛΑ ΑΠ'ΤΑ ΜΜΕ;

    ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΟΥΓΚΑ;

    ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ;
    ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ;

    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ.

    Ο ΣΑΜΑΡΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!

    ΠΗΡΕ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΑΠ'ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΙ.

    ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!

    ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ.

    ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΝΟ!!!

    ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ,ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση