GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευρώ ή Δραχμή δεν έχει ουσία και αντικείμενο...

Γράφει ο Δευκαλίων http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ . Οδεύουμε ήδη σε νέες βουλευτικές εκλογές. Η προβλεπόμενη συνταγματική διαδι...

Γράφει ο Δευκαλίων
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/.

Οδεύουμε ήδη σε νέες βουλευτικές εκλογές. Η προβλεπόμενη συνταγματική διαδικασία διερευνητικών εντολών και διαβουλεύσεων απέτυχε και μοιραία διορίσθηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα διενεργήσει εκλογές στις 17 Ιουνίου.
Στις προηγούμενες εκλογές η στήλη διέγνωσε ορθά τις απόψεις της κοινωνίας. Το κυρίαρχο πρόβλημα ήταν το μνημόνιο. Η στήλη το...
προέβαλε και έτσι επέβαλε την θέση της εξαναγκάζοντας όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν για τον τρόπο και την διαδικασία με τους οποίους θα απεμπλακεί η χώρα από το μνημόνιο.
Στις επικείμενες εκλογές ποιο θα είναι το πολιτικό διακύβευμα;
Η φιλομνημονιακή τάση θα προβάλει το γνωστό εδώ και δύο χρόνια εκβιαστικό δίλημμα: Ευρώ ή Δραχμή. Και θα προσπαθήσει να πείσει βάσει αυτού του εκβιαστικού διλήμματος ότι έχει την διαχειριστική ικανότητα και υπευθυνότητα να οδηγήσει την χώρα στην ασφάλεια του ευρώ;
Η αντιμνημονιακή τάση θα προβάλει σε διάφορες εκδοχές το επίσης γνωστό εδώ και δύο χρόνια επιχείρημα ότι δεν είναι δυνατή νομικά και πολιτικά η έξοδος της χώρας από το ευρώ. Άρα το εκβιαστικό δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή δεν έχει ουσία και αντικείμενο.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Αυτός είναι ο σωστός ορισμός των δεδομένων που συνθέτουν την τρέχουσα πολιτική συγκυρία; Η στήλη θα διαφωνήσει κάθετα και ριζικά. Ας τα πάρουμε ένα-ένα…
Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι η πρωτοφανής ύφεση και ανεργία είναι προϊόν και αποτέλεσμα του μνημονίου
Οι περισσότεροι πλέον γνωρίζουν ότι η πρωτοφανής ύφεση και ανεργία θα πάρουν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις εάν συνεχισθεί η πολιτική του μνημονίου
Πολλοί πλέον γνωρίζουν ότι η πολιτική των μνημονίων είναι αποτέλεσμα της δανειακής πολιτικής της ΕΚΤ που δανείζει τις τράπεζες με επιτόκιο 1% ενώ οι τράπεζες δανείζουν τα κράτη με επιτόκια από 4% έως 6%
Αρκετοί πλέον αρχίζουν να σκέφτονται ότι μεταξύ δύο κακών, «μνημόνιο – δραχμή», ίσως καλύτερο είναι να διαλέξουν την δραχμή
Η μέσο-αστική και αστική τάξη της χώρας τοποθετείται όμως αρνητικά σε όλα τα προαναφερόμενα πραγματικά δεδομένα γιατί αντιλαμβάνεται ότι εάν τα υιοθετήσει έμπρακτα και τα στηρίξει πολιτικά τότε μεγαλώνει η πιθανότητα να χάσει το υφιστάμενο και αρκούντως ικανοποιητικό επίπεδο ζωής και πλούτου που διατηρεί παρά την μνημονιακή λαίλαπα.
Ουσιαστικά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κοινωνικό αδιέξοδο. Από την μία πλευρά όσοι γλύτωσαν από την λαίλαπα του μνημονίου (μέσο- αστοί και αστοί) και από την άλλη πλευρά τα θύματα του μνημονίου. Ο συνδυασμός δημοσιονομικών στοιχείων και στατιστικής δείχνει με ασφάλεια ότι όσοι γλύτωσαν από την λαίλαπα του μνημονίου είναι σαφώς λιγότεροι από τα θύματα του μνημονίου. Είναι όμως οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά ισχυρότεροι. Είναι αυτοί που είτε είναι ιδιοκτήτες, είτε στελεχώνουν και διοικούν την οικονομική και πολιτική εξουσία. Είναι το γνωστό στους αναγνώστες της στήλης εγχώριο και κυρίαρχο πολιτικοοικονομικό σύστημα.
Η στήλη το έχει επισημάνει εδώ και καιρό. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα εθνικού διχασμού. Από την μία πλευρά οι χορτάτοι και από την άλλη πλευρά οι νηστικοί. Αυτό για την στήλη είναι το κυρίαρχο πρόβλημα της προσεχούς εκλογικής σύγκρουσης.
Η στήλη δεν γνωρίζει από την μελέτη της παγκόσμιας ιστορίας άλλο αντίστοιχο παράδειγμα αστικής τάξης που να καταστρέφει την ίδια την χώρα της, με την αδιαφορία για τα προβλήματα της πλειοψηφίας του λαού και την πολιτική της μυωπία. Εδώ η ελληνική αστική τάξη έχει την παγκόσμια πρωτιά. Δέχθηκε και συνεχίζει να δέχεται αδιαμαρτύρητα το μνημόνιο που οδηγεί στην πείνα και την εξαθλίωση την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, προκειμένου να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερα προνόμια. Η ελληνική αστική τάξη δεν καταλαβαίνει ότι έχει αρχίσει να σκάβει τον τάφο της!

10 σχόλια

  1. Ιδού τα κατορθώματα του επιτελείου Βενιζέλου- Σαχινίδη. Μετά το χαράτσι, στέλνουν νέους φόρους για τα ακίνητα. Και το καλοκαίρι ακόμα χειρότερα.

    Αίρεται το «απαγορευτικό» εκκαθαριστικών με φόρους

    Στο «στόχαστρο» του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν και πάλι από την επόμενη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς αρχίζει η αποστολή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) για το 2009.!

    Τα έσοδα σε σχέση με τον Μάιο του 2011 (πρώτο 15ημερο) είναι “πεσμένα” περίπου 15% και ουσιαστικά το κράτος οριακά μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, καθώς εαν δεν τονωθούν αναμένεται η μείωση να φτάσει και το 50% ως τα τέλη του μήνα.

    Από 23/05 τέρμα και τα φάρμακα, από 20 Μαίου πετσοκομμένες οι συντάξεις, και όλες σχεδόν οι φορολογικές δηλώσεις έχουν να πληρώσεις φόρο, ενώ πέρσι είχες επιστροφή !!! Με μειωμένους μισθούθς, άνεργος, με μειωμένες συντάξεις, και πρέπει να πληρώνεις τις ανοησίες του Βενιζέλου !!!

    Και το Χρηματιστήριο πέφτει και σήμερα, όλα τα διέλυσαν μέσα σε 2 χρόνια οι Παπακωνσταντίνου- Βενιζέλος. Και αντί να κρύβονται, να έχουν παραιτηθεί, να πάνε σπίτια τους, ζητάνε τη ψήφο μας. Θα πάρουν κάτι άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το μονο που εχει σημασια ειναι να καταστραφουν οικονομικα οι αριστεροι,και να ψηφιζουν μονο οσοι εχουν περιουσια..
    αρκετα πια με την καθε αριστεραντζα πτωχαλαζονα..
    πολιτης οχι πελατης.

    απο 7 μαιου αρχισε το ξηλωμα..
    η αριστερα στην ελλαδα τελειωσε..
    δεν θα γινουν διωξεις για να το παιζουν ηρωες οι αριστεροι..
    ουτε εξοριες για να κανουν δωρεαν διακοπες..
    θα χτυπηθει η κοινωνικη βαση της αριστερας,
    που βεβαια εκτεινεται βαθεια μεσα στο πασοκ,
    αλλα και στο κρατικιστικο κομμα της νεας δημοκρατιας..
    τα επαγγελματα που ψηφιζουν αριστερα ειναι γνωστα..
    θα τους αφαιρεθουν οι νομικες και συνταγματικες προστασιες,
    και θα τους κοπουνε τα λεφτα..
    TΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ!
    ο ανεργος και ο αστεγος δεν εχει μυαλο για πολιτικη..
    μια δυο εξεγερσεις που θα γινουν,ευκολα και γρηγορα θα παταχθουν..
    σε 10 το πολυ χρονια ολα θα εχουν ξεχαστει,
    οπως ξεχαστηκαν και τοσα αλλα..
    η ωραια ελλαδα μας θα ξαναγινει ασφαλης,
    θα επιστρεψουν οι αξιοι,
    θα εχουν ολοι δουλειες,
    ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ
    να καταλαβαινουν τη θεση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το επιτελείο Βενιζέλου-Σαχινίδη-Π.Οικονόμου εύχεται "καλές διακοπές" στους φίλους συνταξιούχους που ψήφισαν πασοκ στις 6 Μαίου. Άντε και "καλά σαράντα" ! Να τα ευχάριστα νέα ! Δωρεάν μετάβαση στον παράδεισο! Γρήγορα και με ασφάλεια.
    γραφείο τελετών το "πασοκ"!
    Γιατί εμείς μπορούμε !

    Από τη σύνταξη του Ιουνίου που θα καταβληθεί στις 22 Μαΐου, αρχίζει ο νέος γύρων μειώσεων στις συντάξεις του ΙΚΑ.
    Οι αναδρομικές περικοπές που αφορούν τις συντάξεις Ιανουαρίου μέχρι και τον Μάιο, θα παρακρατηθούν σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τη σύνταξη Ιούνίου μέχρι και …
    τη σύνταξη του Ιανουαρίου 2013.

    Χθες, Πέμπτη, η Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ απέστειλε εγκύκλιο με την οποία παρέχονται γραπτές οδηγίες προς το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών για την εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων.

    Σε ό,τι αφορά τις κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, η μείωση ανέρχεται στο 12% για το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ.

    Οι επικουρικές συντάξεις μειώνονται:

    - Μέχρι 250 ευρώ κατά 10% στο συνολικό ποσό. Η σύνταξη μετά τη μείωση δεν θα υπολείπεται του ποσού των 200 ευρώ.

    - Από 250,01 έως 300 ευρώ, κατά 15% στο συνολικό ποσό. Μετά τη μείωση, η σύνταξη δεν θα υπολείπεται του ποσού των 225 ευρώ.

    - Από 300,01 ευρώ και πάνω, κατά 20% στο συνολικό ποσό. Μετά τη μείωση, η σύνταξη δεν θα υπολείπεται του ποσού των 255 ευρώ.

    Στην εγκύκλιο αναφέρεται ακόμα ότι από τις μειώσεις εξαιρούνται:

    - Οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας ή γήρατος που λάμβάνουν εξωιδρυματικό επίδομα ή το επίδομα απολύτου αναπηρίας.

    - Τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών ή βιαίων συμβάντων, καθώς και οι ορφανικές οικογένειες αυτών.

    - Οι συνταξιούχοι του άρθρου 5 του Ν. 3232/2004…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευρωπαικο το προβλημα οχι Ελληνικο!!!



    O, βραβευμένος με Νόμπελ, οικονομολόγος Paul Krugman, γράφει σε σημερινό του άρθρο στους New York Times.
    Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ακόμα και τώρα φαίνεται να υπάρχει απροθυμία να αποδεχθούν το γεγονός ότι αυτό δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα, (ή ακόμα ένα Ισπανικό ή Ιταλικό πρόβλημα).
    Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα!!

    Το παιχνίδι της ηθικής που παίζουν οι Γερμανοί για το πώς δημιουργήθηκε σε αυτές τις χώρες η κρίση δεν είναι αλήθεια, αλλά ακόμα και πέρα από αυτό, το ερώτημα είναι τι κάνουν τώρα.
    Και το βασικό σημείο είναι ότι δεν υπάρχει διέξοδος για τις προβληματικές χώρες, αν η Ευρώπη ως σύνολο χαρακτηρίζεται από χαμηλή ανάπτυξη και χαμηλό πληθωρισμό.
    Χρειαζόμαστε μια εμπειρία μεταστροφής εδώ, όχι στην Αθήνα, αλλά στο Βερολίνο και τη Φρανκφούρτη.
    Διαφορετικά, το παιχνίδι έχει σχεδόν τελειώσει! (;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ!

    Δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

    ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ,

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

    Ψήφος στον Σαχλαμαρά-ΝΔ και Μπενιζέλου-ΠΑΣΟΚ σημαίνει επιδοκιμασία του Μνημονίου, ανακούφιση της Μέρκελ, Τρόϊκας και διεθνούς τραπεζικού και παρασιτικού κεφαλαίου...

    ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, αλλά και των Ισπανών, των Πορτογάλων, των Ιταλών, των Ιρλανδών εργαζομένων και ανέργων!

    Ψήφος στα Μερκελικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημαίνει ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ για το αύριο!

    Σήμερα όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της στην Ελλάδα.

    Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι βλέπουν σε μας την ελπίδα...

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΡΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ!

    Εδώ με το 16,8% του ΣΥΡΙΖΑ, ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ!!

    ΑΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ!

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,

    ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί δανειζόμασταν τόσα χρόνια λεφτά που η χώρα δεν μπορούσε ποτέ της να κερδίσει και προφανώς να αποπληρώσει;

    γιατι μας δανειζαν οι τραπεζες.
    και γιατι μας δανειζαν οι τραπεζες,αφου ξερανε οτι δεν μπορουμε να τα ξεπληρωσουμε?
    γιατι οι τραπεζιτες αμοιβονται με ποσοστο επι των δανειων που εκδιδουν,και ξερουν οτι οταν ελθει η ωρα της αποπληρωμης των δανειων,θα πληρωσει η γερμανια και οι χαζομετοχοι των τραπεζων,οπως και εγινε.
    και οι ελληνες πολιτικοι γιατι δεχονταν να δανειστουν?
    γιατι ετσι αγοραζαν τις εκλογες,εκαναν αχρηστα ολυμπιακα εργα που εκαναν αμυθητα πλουσιοτερες τις 200 οικογενειες,πλουτισαν και οι ιδιοι απο τις μιζες.αλλος βαζει τις υπογραφες στα δανεια,και αλλος πληρωνει.πολλαπλο moral hazard.

    ο αλεξης πρεπει να φορολογησει αυτους τους αλητες μεχρι θανατου.
    κατεστρεψαν σιγουρα την ελλαδα,ισως και την ευρωπη,και τολμουν να μας κουνανε και το δαχτυλακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα
    στην "Wall Street Journal"

    "O Αλέξης Τσίπρας ζητά
    «Ευρωπαϊκή Λύση» για την Ελλάδα"

    Νέα Υόρκη

    Την άποψη ότι η ΕΕ δεν πρόκειται να διακόψει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, καθώς αυτό θα οδηγούσε τη χώρα να σταματήσει την αποπληρωμή του χρέους της, εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Wall Street Journal.

    Η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα συμπαρέσυρε και την Ευρωζώνη, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι πρώτη του επιλογή είναι να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους ότι είναι προς το κοινό συμφέρον να αναθεωρήσουν την πολιτική τους προς την Ελλάδα, εισάγοντας αναπτυξιακά μέτρα, ώστε να τερματιστεί το σπιράλ της ύφεσης και να μην ενταθεί η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

    «Η πρώτη μας επιλογή είναι να πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας, ότι είναι προς το συμφέρον τους να μην διακόψουν τη χρηματοδότηση» επισήμανε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, «αλλά αν προχωρήσουν σε μονομερή ενέργεια από την πλευρά τους, διακόπτοντας τη χρηματοδότηση, τότε θα υποχρεωθούμε να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους δανειστές μας».

    Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα» και πρόσθεσε: «Δεν θα είναι εύκολο να κοπεί η σύνδεση. Η έξοδος από το ευρώ θα είχε πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις. Δεν είναι κάτι που θέλουμε, δεν είναι κάτι που αναζητούμε».

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως αν φθάσει ο κόμπος στο χτένι, η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της. Εξήγησε ότι αν δεν αποπληρώνονται τα χρέη, θα υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις. Επιπλέον, προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, θα καταπολεμηθεί η διαφθορά και η φοροδιαφυγή των πλουσίων.

    «Ό,τι κι αν κάνουμε, η κατάσταση θα είναι δύσκολη. Αλλά θα είναι δύσκολη και για ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω της κατάρρευσης του ευρώ» παρατήρησε. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω, «πριν φθάσουμε σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση» κατέληξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ

    Ένα αποκαλυπτικό βίντεο αναφορικά με τη στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ,
    σε σχέση με την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί στο ζήτημα της καταγγελίας ή μη του μνημονίου, αλλά και της αποκατάστασης μισθών
    και συντάξεων.

    Άλλα λέει ο Τσίπρας, άλλα ο Δραγασάκης, άλλα ο Στρατούλης, άλλα ο Παπαδημούλης...

    (βίντεο)..Tσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ - πάμε γι' άλλες κωλοτούμπες
    Δημοσιεύτηκε στις 15 Μάι 2012 από varkar1s

    Κρίμα!
    Δεν καταγγέλει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ο Τσίπρας...

    Είπε θα κάνει επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ ...τί περιμένει;


    Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
    Άπαιχτο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπούτζουκας Θ.Τ Ηράκλειο Κρήτης..

    Για ας κύριοι με Φρέσκα νέα.. Έχει πιάσει τρέμουλο τους Ευρωπαϊστές του ΕΥΡΩ ...

    Η Δραχμή η το δολάριο θα ίσως να Φαινετε το απόλυτο νόμισμα σε λίγο καιρό ... Έτσι εξηγείται ο πανικός στην ΝΟΥΔΟΥΠΑΣΟΚΟΚΡΑΤΙΑ ..και το ευρώ μην γίνει ένα κατοχικό νόμισμα που η μόνη αξία που θα έχει θα είναι μόνο να σκουπίζουν τον κώλο τους ....

    Καμία χώρα η τράπεζα δεν δέχεται να τους δώσει εθνικό νόμισμα τους έτσι οι κλεφτές ναρκοεμποροι κ.τ.λ που τα έχουν έξω , θα κάθονται να τα καίνε για να ζεσταθούν κλαίγοντας τον χειμώνα που μας έρχεται..

    Ήδη Βάζουν όρους στους καταθέτες τους, ευρώ έδωσες; ευρώ θα λάβεις, ευρώ γράφει το ομόλογο σου; ευρώ θα λάβεις;.. ήδη στο πειραματόζωο Ελλάδα το ετοιμάζουν να δούνε πως λειτουργεί ώστε να γίνει ομαλά το πείραμα .. Ειδή κινούνται οι κάτοχοι να αλλάζουν τα μαύρα ευρώ σε ντολαρς η λίρα Αγγλίας , αλλά δυσκολεύονται ..

    Τι κάνουν οι σοβαρές χώρες σε αυτές της περιπτώσεις; Διασφαλίζουν ον ΛΑΟ τους σε ΟΤΙ κατέχει νόμιμα μέσα στην επικράτεια τους με πόθεν έσχες κ.τ.λ κ.τ.λ ώστε θα τους δώσει εθνικό νόμισμα..

    ΑΥΤΆ δεν τα κάνουν πολιτικοί.. καήκανε ,οι Τραπεζίτες είναι πείσω από αυτά , ώστε να καταργηθούν ΟΦ ΣΩΡ , ΜΑΎΡΟ ΧΡΉΜΑ, Κ.Τ.Λ Κ.Τ.Λ ..

    Τώρα αν είναι καλό η κακό αυτό το κόλπο γκρόσο για τους ΕΛΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΈΧΟΥΝ ΈΞΩ ,ας ερωτηθεί ο Αρης Σπυλιοτοπουλος που θέλει να μπει να κλειδωθεί στο κλουβί με της τρελές ,αγκαλιά με το ΕΥΡΩ!!!!

    Η δική μου γνώμη πια είναι Ετοιμάζουν το ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΝΌΜΙΣΜΑ.... ΑΡΑ μην μασάτε όσοι σας λένε ΕΥΡΩ Η ΔΡΑΧΜΉ... ΑΥΤΆ ΑΛΛΆΖΟΥΝ ΡΑΓΔΑΊΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΙΛΕ ΑΡΘΟΓΡΑΦΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση