GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΟΣΑ ΘΥΜΟΥΜΑΙ ΞΙΣΤΟΡΩ"....

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΛΛΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ. ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ Την  Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 ...

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΛΛΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ. ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ


Την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 στο Μουσείο του Μαραθωνίου Δρόμου  στον Μαραθώνα, έγινε,υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα, η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Κόλλια, "ΟΣΑ ΘΥΜΟΥΜΑΙ ΞΙΣΤΟΡΩ"
Πλήθος κόσμου, κυρίως από τον Βαρνάβα,  και τις άλλες περιοχές του Δήμου Μαραθώνα, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή κατέκλυσε την αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου, η οποία αποδείχθηκε μικρή, συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου.
Ανάμεσά τους ο βουλευτής Αττικής κ. Ασπραδάκης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Μαραθώνα κυρίες Μυλωνά καιΠατεράκη και οι κύριοι Στάμος και Βάρσος, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα κ. Δεληβοριάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μαραθώνα κ. Στάμου, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ωρωπού κ. Βελτανιώτης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα κ. Τσιμίνης, ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Μπάρμπας, ο πρώην Πρόεδρος Γραμματικού κ. Κούκης, ο πρώην Πρόεδρος Αφιδνών κ. Ζουγανέλης, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Μαραθώνα κ. Σπυρόπουλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών Βαρνάβα και ο ζωγράφος Δημήτρης Βαρβαρέσος.
Εκ μέρους του Δήμου Μαραθώνα χαιρέτησε την εκδήλωση η αντιδήμαρχος κ. ΜΥΛΩΝΑ.
Οι ομιλητές εντυπωσίασαν τους παρευρισκομένους με την σαφήνεια την απλότητα και... το χιούμορ τους. Ο Χάγκεν Φλαίσερ καθηγητής της Νεώτερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνώνσυνδύασε την ιστορία με την μικροϊστορία, την ιστορία, δηλαδή των μικρών κοινωνικών ομάδων και αναφέρθηκε στην Αρβανίτικη γλώσσα, που πλέον χάνεται. Ο ζωγράφος Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου αφού, ως καλλιτέχνης αναφέρθηκε στην αισθητική του βιβλίου, στην συνέχεια ανέλυσε το περιεχόμενό του, με λιτό και απλό λόγο. Και οι δύο αναφέρθηκαν στους κοινωνικούς αγώνες του συγγραφέα.
Μηνύματα έστειλαν, από την Κύπρο η κ. Δέσπω ΛοϊζιάΠρόεδρος της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου,  η Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής κ. Χρυσάνθη Κισκήρα και ο Γιάννης Ζουγανέλης.
Κατά την διάρκεια της παρουσίασης η κ. Έλενα Λιάκου διάβασε με εντυπωσιακό τρόπο αποσπάσματα από το βιβλίο, ενώ προβλήθηκε και βίντεο το οποίο συνδύαζε το χθες και το σήμερα του Βαρνάβα, το οποίο συγκίνησε τους παρευρισκομένους, ιδιαίτερα με την μουσική υπόκρουση, που ήταν ένα μελωδικό Αρβανίτικο τραγούδι.
Την βραδιά έκλεισε ο συγγραφέας, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να συγγράψει το βιβλίο αυτό (η αγάπη για τον τόπο του, η περηφάνια για την Αρβανίτικη καταγωγή του και η επιθυμία του να ασχοληθεί και με μία άλλη μορφή του γραπτού λόγου), ευχαρίστησε συγκινημένος τους ανθρώπους που τον τίμησαν με την παρουσία τους και έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά στον παιδικό του φίλο, που επί 50 χρόνια τους συνδέει αδιατάρακτη φιλία.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους ανθρώπους που βοήθησαν στην έκδοση (τον τυπογράφο Ιούλη Γκουταρέλη, την οικογένειά του και τους γονείς του), στον Δήμαρχο Μαραθώνα που έθεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα την παρουσίαση και τους ομιλητές.
Την παρουσίαση του προγράμματος και των ομιλητών έκανε η Αναστασία Κόλλια , ενώ την τεχνική υποστήριξη είχε ο Πέτρος Κόλλιας . Την φωτογράφιση έκανε η Μαριάννα Τσουτσάνη και το κέτερινγκ ήταν προσφορά και δημιουργία τουΘοδωρή Μπαθρέλλου, ο οποίος βιντεοσκόπησε την εκδήλωση.
Μετά την παρουσίαση όλοι όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση βγήκαν στο όμορφο προαύλιο του φιλόξενου Μουσείου και, μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, παρέμειναν επί ώρες συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις.
Ήταν για όλους, συγγραφέα, παρουσιαστές και συμμετέχοντες, μια όμορφή βραδιά, που τους βοήθησε να ξεφύγουν, έστω και για λίγο, από την δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε.

9 σχόλια

  1. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΤΗ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΕ ΠΟΤΕ.
    ΟΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΣΟΚ, ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΣΥΡΑΝ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ. ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ, ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΑΚΡΑ,ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ, ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΕΣΩ ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΛΠ.
    ΤΩΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΔ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΤΗ ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΟΛΩΣΗ, ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ.

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ 5ο ΚΟΜΜΑ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ !! ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ- ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΔΕΗ- , ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ Ή ΙΔΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ" ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΙΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου και η πανικόβλητη απόσυρση καταθέσεων, όπως αναγράφουν όλα τα ειδησεογραφικά σαιτ, που θα οδηγήσουν ;
    Μήπως η Ελλάδα θα φτάσει σε κραχ, πριν τις εκλογές, με ευθύνη όσων δεν βοήθησαν τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, δηλαδή του κ. Τσίπρα ;

    Φυσικά, τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση αυτή έχει οι πρώην υπουργός Οικονομικών Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος και Σαχινίδης, που μαζεύουν όλα τα λεφτά των Ελλήνων σε χαράτσια, φόρους, με ταυτόχρονες οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων, και με την σφαγή των ατομικών συντάξεων ! Αυτοί όλοι πρέπει να τιμωρηθούν στις επόμενες εκλογές και η νέα κυβέρνηση ( αν δεν έχει καταρρεύσει ως τότε η χώρα ) να πάει σε άμεση αναδιαπραγμάτευση των στόχων του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΓΑΛΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΑΒΑΝΟ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥΡΗ ΣΚΕΤΗ ΜΟΥΧΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΑΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ.ΕΠΕΙΔΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΜΙΣΗΣΕ.ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΤΙ ΖΗΤΑΣ.ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΟΥ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ.ΔΗΛ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΓΩΝΕΣ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΛΛΟΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΑΖΙ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένας Αρβανιτόβλαχος θυμάται...

    και έγινε και χαμός!

    Τι να θυμούνται οι αλήτες αυτοί άραγε;


    Τελικά πότε θα απαλλαγεί η Αθήνα από τους αλλοδαπούς αυτούς χλεχλέδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένας Αρβανιτόβλαχος θυμάται...

    και έγινε και χαμός!

    Τι να θυμούνται οι αλήτες αυτοί άραγε;


    Τελικά πότε θα απαλλαγεί η Αθήνα από τους αλλοδαπούς αυτούς χλεχλέδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γι' αυτό τελικά πολεμήσαμε εμείς κάποτε στον Μαραθώνα; Για να γεμίσει αλλοδαπούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 9:26
    Εντάξει ρε Ελληναρά. Εσύ κι οι όμοιοί σου καταντήσατε έτσι την Ελλάδα.
    Κι επειδή είσαι ανιστόρητος να σου πω ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ σε απελευθέρωσαν από τους Τούρκους. Αλλιώς θα φόραγες σήμερα φεσάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς τον ΑΝΩΝΥΜΟ
    Είναι αστείο κυριολεκτικά, ένα ανθρωποειδές όπως εσύ να πιάνεις στο στόμα σου έννοιες όπως η Πατρίδα, η Ελευθερία και να σχολιάζεις ή να χαρακτηρίζεις ανθρώπους ενός σοβαρότατου επιπέδου, που ασχολούνται με κάτι πιό ουσιαστικό από τη δική σου βλακεία και τα βαθέα σκότη που είναι βυθισμένος ο υπανάπτυκτος πρωτόγονος και εμφανώς υποτυπώδης εγκέφαλός σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση