GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άγνωστες οι συνέπειες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ...

Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλούσε πολύ μεγάλες, μαζικές δονήσεις, με άγνωστες συνέπειες, προειδοποίησε σε σημερινές...

Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλούσε πολύ μεγάλες, μαζικές δονήσεις, με άγνωστες συνέπειες, προειδοποίησε σε σημερινές δηλώσεις του ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας (ΑΚΤ) και μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι, τονίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό, να υπάρξει σοβαρή προσέγγιση του θέματος και να αποτραπούν κερδοσκοπικές εξελίξεις.
Αποφεύγοντας να απαντήσει άμεσα στο ερώτημα, εάν η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι αντιμετωπίσιμη, κάτι που πρεσβεύει η Γερμανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, ο κ. Νοβότνι σημείωσε πως εξαρτάται τι εννοεί κανείς με «αντιμετωπίσιμη» και σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να παίζει κανείς επιπόλαια με τέτοια ζητήματα.
«Πραγματικά εξοργιστικό», θεωρεί ο διοικητής της ΑΚΤ, το γεγονός πως διασπείρονται όλες οι πιο απίθανες φήμες σε σχέση με την Ελλάδα, όπως, για παράδειγμα, ότι η ΕΚΤ έχει έτοιμο επιτελείο αντιμετώπισης της κρίσης. Ο κ. Νοβότνι προσέθεσε πως κάθε Κεντρική Τράπεζα του κόσμου έχει την υποχρέωση να προετοιμάζεται για όλα τα ζητήματα, όπως όμως, επίσης έχει και την υποχρέωση να μη σχολιάζει όλα τα ζητήματα. «Τώρα θα πρέπει προπάντων να υπάρξει σοβαρός χειρισμός των πραγμάτων και όχι να παράγονται συνεχώς και νέες φημολογίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος παραδέχθηκε πως υπάρχει βέβαια ο κίνδυνος του «ντόμινο» μετά από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, το εάν θα επέλθει όμως δεν το γνωρίζει κανείς, καθώς, όπως σημείωσε, πρόκειται για κάτι παρόμοιο με τα πειράματα φυσικής, όπου κανείς μπορεί να έχει τη γνώμη του για την έκβασή τους, στην πραγματικότητα όμως την έκβασή τους την ξέρει μετά την πραγματοποίησή τους. «Όμως η τύχη της Ευρώπης είναι πολύ σημαντική, για να κάνει κανείς στην περίπτωσή της επιπόλαιους πειραματισμούς», επισήμανε χαρακτηριστικά με έμφαση ο διοικητής της ΑΚΤ.
Ο κ. Νοβότνι προειδοποίησε επιπλέον στις δηλώσεις του ότι δεν πρέπει να γίνονται συγκρίσεις των προβλημάτων του ελληνικού κράτους με εκείνα άλλων νοτιοευρωπαϊκών χωρών, λέγοντας πως είναι σχεδόν έγκλημα εξ αμελείας το να μεταφέρονται αμέσως τα προβλήματα της Ελλάδας σε άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, ενώ σημείωσε πως η όλη συζήτηση σημαδεύεται από νοσηρή νευρικότητα και επιδρά μερικώς σαν ψυχολογικός πόλεμος.

6 σχόλια

  1. Οι Τσίπρες, οι Γερμανοί, οι Άγγλοι και άλλοι ανθέλληνες θέλουν την επιστροφή στην δραχμή για να μας αγοράσουν μισοτιμής! Αντισταθείτε! - Γράφει ο Δρ.Αναστάσιος Κουτσούκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Τσίπρες, οι Γερμανοί, οι Άγγλοι και άλλοι ανθέλληνες θέλουν την επιστροφή στην δραχμή για να μας αγοράσουν μισοτιμής! Αντισταθείτε! - Γράφει ο Δρ.Αναστάσιος Κουτσούκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Τσίπρες, οι Γερμανοί, οι Άγγλοι και άλλοι ανθέλληνες θέλουν την επιστροφή στην δραχμή για να μας αγοράσουν μισοτιμής! Αντισταθείτε! - Γράφει ο Δρ.Αναστάσιος Κουτσούκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κραχ στις ελληνικές οικογένειες από τις νέες φορολογικές δηλώσεις, εφεύρεση του Βενιζέλου με τα "τεκμήρια" ! Σύμφωνα με ακροατές του real fm που τηλεφώνησαν για να διαμαρτυρηθούν :
    Πολύτεκνος με 5 παιδιά και εισόδημα 25.000 ευρώ ενώ πέρσι είχε επιστροφή φόρου, φέτος υποχρεώνεται να πληρώσει ( λόγω τεκμηρίων και μείωσης του αφορολογήτου ) 4.500 φόρο !
    Άνεργος με 8.000 εισόδημα, υποχρεώνεται να πληρώσει φόρο σαν να είχε εισόδημα 17.000 ευρώ( λόγω τεκμηρίων )!!!
    Προβλέπω άγριες καταστάσεις. Βλέπω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να πολιορκούν τα γραφεία των υπουργών και βουλευτών τους , με τα εκκαθαριστικά στο χέρι, και να γίνεται η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Και η οργή εξαπλώνεται κάθε μέρα σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις επόμενες εκλογές, αφού μέχρι τις 15 Ιουνίου, όλοι θα έχουν μάθει το νέο χαράτσι που τους φόρεσε ο Βενιζέλος και το επιτελείο του, ενώ ακόμα δεν έχει έρθει το χαράτσι στη ΔΕΗ του 2012, το ΕΤΑΚ του 2009 και όσους άλλους φόρους ετοίμασε για τους Έλληνες το πασοκ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νέο πρόβλημα για το μεταλλαγμένο πασοκ τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

    Σε μια χρονιά που οι μαθητές πήραν τα βιβλία με 2 μήνες καθυστέρηση, το επιτελείο της Αννούλας φρόντισε να βάλει δύσκολα και δυσνόητα θέματα στους μαθητές της Γ' Λυκείου, εξοργίζοντας αυτούς και τις οικογένειές τους.
    Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, όπου πολλά παιδιά δεν μπόρεσαν να κάνουν φροντιστήρια, δεν έκαναν πολλές εβδομάδες κανονικό μάθημα από έλλειψη βιβλίων ή και καθηγητών, οι φωστήρες του Υπουργείου ( βασικά κρατήθηκε το επιτελείο της Αννούλας ) έβαλαν δύσκολα θέματα και εξόργισαν τους μαθητές, που απογοητεύτηκαν τόσο από την Έκθεση, όσο και από το μάθημα επιλογής.
    Αυτό που φοβούνται τώρα στην Ιπποκράτους είναι ότι,μετά τη φυγή εξοργισμένων από τις φορολογικές δηλώσεις και τις αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις πολιτών, χάνουν το μεγαλύτερο μέρος των νέων ψηφοφόρων που θα στραφούν ακόμα πιο μαζικά προς Νέα Δημοκρατία, Σύριζα και Ανεξάρτητους Έλληνες, συμπαρασύροντας μαζί τους φίλους, αδέλφια, γονείς και συγγενείς !

    Αυτό καθιστά ανέφικτο το να πιάσει το πασοκ πάνω από 10% και οδηγείται πλέον σε ξεκάθαρα μονοψήφια νούμερα του 7 και 8% !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. AI XΕΣΤΗΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΑΣ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΕΣ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ.ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΡΥΒΕΤΕ ΒΑΘΥ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΥΠΟΨΙΑΖΕΤΕ ΑΣ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ .ΟΣΑ ΣΚΑΤΟ ΕΥΡΩ ΘΕΛΟΥΝ ΤΥΠΩΝΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ
    ΠΑΝΚΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ .ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση