GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το προγραμματικό πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας...

Στην τελική φάση βρίσκονται οι ζυμώσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης καθώς οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων ολοκληρώνουν την σύνταξη της πρ...

Στην τελική φάση βρίσκονται οι ζυμώσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης καθώς οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων ολοκληρώνουν την σύνταξη της προγραμματικής συμφωνίας.
Όλες οι πληροφορίες μιλούν για ένα κοινό πλαίσιο το οποίο περιλαμβάνει και τα σημεία επαναδιαπραγμάτευσης τα οποία η νέα κυβέρνηση θα φέρει στην Βουλή κατά την διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων.Το κυβερνητικό σχήμα θα είναι ως γνωστό μικτό με την συμμετοχή πολιτικών αλλά και εξωκοινοβουλευτικών στελεχών.

6 σχόλια

  1. Όπως και με Ισλανδία έτσι και με Ρουμανία, η εκτροπή της κουβέντας σε γενικότητες "φταίνε οι πολιτικοί", "να τους κρεμάσουμε" κτλ. παραπλανεί από το πραγματικό πρόβλημα: Για να περάσουμε κάπως καλα πρέπει κάπως να προσπαθήσουμε. Αυτό το αξίωμα ο λαϊκισμός δεν επιτρέπει να το κατανοησουμε στην Ελλάδα. Δηλαδή διαβάζοντας την παρακάτω είδηση, πέρα από τη "χαρά της νεμέσεως", είχε κάποια πρακτική επίπτωση για τους Ρουμάνους πολίτες; Κάντε και τις αναλογίες με την Ελλαδα και δέστε την εγκληματική στάση των λαϊκιστικών δυνάμεων (της ΝΔ συμπεριλαμβανόμενης) απέναντι στο να συμμορφωνόμαστε με πλευρές της πραγματικότητας που βαφτίζουμε άλλοτε μοιρολατρεία και άλλοτε προδοσία (και καλά)

    Τέλος στην ζωή του προσπάθησε να δώσει ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Αντριάν Ναστάζε, λίγες μόλις ώρες αφότου καταδικάστηκε σε διετή κάθειρξη για διαφθορά, όπως ανακοίνωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο νυν πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Πόντα.

    Ο Ναστάζε, πρωθυπουργός μεταξύ 2000-4, κρίθηκε ένοχος ότι το 2004, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, καταχράστηκε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ από τα χρήματα που είχαν προσφέρει εταιρείες και επιχειρηματίες που είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν σε ένα συμπόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σύγχυση και οι αντιφάσεις θα συνεχιστούν αν δεν συνειδητοποιήσουμε την αιτία του αδιεξόδου: ότι αυτό που ζούμε σήμερα είναι η επώδυνη (τραγική για πολλούς) προσαρμογή του βιοτικού μας επιπέδου στον πραγματικό πλούτο που παράγεται σε αυτήν τη χώρα. Η «ακύρωση» του Μνημονίου δεν θα μας επαναφέρει στο 2008, γιατί απλούστατα κανείς δεν μας δανείζει πια, για να ζούμε όπως το 2008. Ο μόνος τρόπος εξόδου από την κρίση είναι, επομένως, να αυξήσουμε τον πλούτο που παράγουμε. Δυστυχώς, θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια για να το καταφέρουμε, θα απαιτηθεί πολύς ιδρώτας και πολύ μεγαλύτερη βοήθεια και υπομονή από τους εταίρους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πού οφείλεται η τεράστια αποχή των εκλογών; Νομίζω ότι, βασικά, οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης που έχει ο πολίτης στην πολιτική τάξη της Ελλάδας. Είναι απελπισμένος. Τον έχουν απογοητεύσει πλήρως οι βουλευτές, οι υπουργοί, οι πρωθυπουργοί - εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις - που έκαναν κουμάντο στον τόπο μας τις δεκαετίες από τη Μεταπολίτευση και δώθε. «Ολοι ίδιοι είναι», λένε μέσα τους. Και σ' αυτούς αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό το σημερινό οικονομικό χάλι. Αλλά και την πνευματική και πολιτιστική παρακμή.
    Δεν είναι, ωστόσο, έξω απ' αυτό το παιχνίδι, έξω από τις ευθύνες και ο «σοφός λαός». Εμαθε να συμπεριφέρεται σαν Καραγκιόζης. Να κλέβει, να ζητάει ολοένα, να ζηλεύει, να θέλει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, να αράζει, να μη πληρώνει εφορία, να τρώει τις επιδοτήσεις στα σκυλάδικα, να ρουφιανεύει και να βρίσκεται πάντοτε δίπλα στον χωροφύλακα. Δεν γεννήθηκε, όμως, με όλ' αυτά τα ελαττώματα. Επαναλαμβάνω, για χιλιοστή φορά, ότι η «άρχουσα τάξη» τού κάρφωσε στο μυαλό και στη ζωή το «άρπαξε να φας και κλέψε να 'χεις.»
    Ο «σοφός λαός»! Που τον κανακεύουν νυχθημερόν οι πολιτικάντηδες! Αποτελέσματα του λαϊκισμού, πάρα πολλά. Ενα απ' αυτά: σε μια χώρα, όπως η δική μας, που υπέστη τα πάνδεινα από τους Ναζί και τους φασίστες, το νεοναζιστικό κόμμα έχει σοβαρή εκπροσώπηση στη Βουλή των Ελλήνων! Και το ψηφίζουν κυρίως νέοι, που αποτελούν την ελπίδα της φυλής! Και ηλικιωμένοι, βεβαίως, που ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει χιτλερική θηριωδία!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Κουβέλη και κυριε Βενιζέλο.Ο κ.Σαμαρ΄.ας προοριζει τον κ.Σταικούρα για το Οικονομικών ,ξεχάσατε ότι ο εν λόιγω πολιτικός ήταν συνομιλητής των αμερικανών στην αμερικάνικη πρεσβεια και τους έλεγε τα καθέκαστα. Ειναι εντολή της πρεσβειας να υπουργοποιηθει ο συγκεκριμμενος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι αρκετοί (δυστυχώς) αλλά όχι τόσο πολλοί (ευτυχώς)

    Είναι εξαρτημένοι (από ληγμένα συμπλέγματα και ουσίες)

    Είναι ψεκασμένοι

    Είναι η χαρά των 'έξυπνων' που πουλάνε 'συνωμοσία' με ψήγματα αλήθειας για να έχουν πάτημα

    Είναι οι μισοί τουλάχιστον ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του Χαμένου εεεε Καμμένου

    Είναι όλοι οπαδοί του Γλέζου και του Θεοδωράκη

    Είναι προβληματικοί με μόνο ελαφρυντικό τις καλές προθέσεις (ελεγχόμενο κι αυτό...)

    Ρε το Σταϊκούρα για την ... αμερικάνικη πρεσβεία, δεν τον θέλουμε;

    Όχι για την εκτόξευσή του λόγω οικογενειοκρατίας;

    Όχι για την ανυπαρξία του;

    Όχι για το ότι είναι λίγος;;;

    Για το "αμερικάνικο" δεν τον θέλουμε;;;;

    Φτάνει ρε πια με τις συνωμοσίες!!!

    Εδώ ρε επικεφαλής της ΝΔ είναι και η Νρόρα ενώ παρολίγον πρωθυπουργός ο Τσοχ, στο ... Σταϊκούρα κολλήσαμε;;;;

    Α ρε ΣΚΑΤΟέλληνες τι ΚΩΛΟΛΑΟΣ που είμαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΣΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΗΡΕ Η ΝΔ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ;
    ΠΟΣΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΔ;

    ΠΟΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ/ΦΠΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ;
    ΠΟΣΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΝΟΜΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ;

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
    ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΠΑΚΕΤΑ/ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ/ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ,
    ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!

    ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση