GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απειλή για την παγκόσμια οικονομία η κρίση του ευρώ

Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη αποτελεί τον δεσπόζοντα κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία και μια επιδείνωσή της θα οδηγήσει κατά πάσα π...

Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη αποτελεί τον δεσπόζοντα κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία και μια επιδείνωσή της θα οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα σε ακόμη ισχνότερη διεθνή ανάπτυξη, αναφέρεται σε έκθεση που δημοσίευσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.
«Η κρίση χρέους στην περιοχή του ευρώ παραμένει ως η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία», τονίζει ο ΟΗΕ στην αναθεωρημένη εκδοχή της έκθεσής του «Η Παγκόσμια Οικονομική Κατάσταση και οι Προοπτικές της το 2012».
«Μία κλιμάκωση της κρίσης είναι πολύ πιθανόν να συνδυαστεί με μία σοβαρή αναστάτωση στις χρηματοοικονομικές αγορές και με μία κατακόρυφη άνοδο της αποφυγής του ρίσκου, οδηγώντας σε μία ελάττωση της οικονομικής δραστηριότητας στις ανεπτυγμένες χώρες, η οποία δυνητικά θα διαχεόταν στις αναπτυσσόμενες χώρες και στις οικονομίες σε μετάβαση», τονίζεται στην έκθεση.
«Έπειτα από την καταγεγραμμένη επιβράδυνση του 2011, η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας θα παραμείνει χλιαρή κατά το 2012, με τις περισσότερες περιφέρειες να αναπτύσσονται με βηματισμό μικρότερο από τις δυνατότητές τους», προστίθεται.
Το παγκόσμιο ακαθάριστο προϊόν προβλέπεται να αυξηθεί κατά 2,5% το 2012 και κατά 3,1% το 2013, έπειτα από αύξηση 2,7% που καταγράφηκε κατά το 2011, πρόβλεψη που αριθμητικά κινείται επί τα μείω εν σχέσει με τις προηγούμενες προβλέψεις, τονίζεται στην έκθεση του ΟΗΕ.
Στην ίδια εκτίμηση προστίθεται πως η κρίση ανεργίας εξακολουθεί να υφίσταται σε παγκόσμιο επίπεδο, με τους δείκτες των ανέργων ανά τον κόσμο να συνεχίζουν να βρίσκονται πάνω από τα προ της κρίσεως επίπεδα και, ειδικότερα, με την ανεργία στην ευρωζώνη να αυξάνεται σε ταχύτατους ρυθμούς.

4 σχόλια

  1. Τα σημερινά γεγονότα ( επεισόδιο στον Αντέννα, άμυνα 25χρονου απέναντι σε 43χρονο Αλβανό διαρρήκτη κλπ ) δείχνουν πολλά πράγματα, αλλά το κυριότερο είναι έχει ξεφύγει η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα. Οδηγούμαστε σε πτώχευση και "εμφύλιο πόλεμο" , εκτός αν...

    ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δεν μπορούν να δώσουν λύση σε κυβέρνηση συνεργασίας ή οικουμενική.
    Σύριζα και ΑΝΕΛ του Καμμένου, με την ΑΠΟΛΥΤΗ άρνηση "ΟΧΙ στο μνημόνιο", οδηγούν σε άμεση παύση δανείων του εξωτερικού και του ΕΣΠΑ, πρόκληση πανικού, φυγή καταθέσεων και επιχειρήσεων στο εξωτερικό, εσωτερική κατάρρευση.
    Το Πασοκ του Βενιζέλου, λόγω της άθλιας φορομπηχτικής πολιτικής ( χαράτσια, έκτακτες εισφορές, μεγάλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, φάρμακα, γιατρούς, σε σχολεία, σε νοσοκομεία,σε δήμους, στις άθλιες νεες φορολογικές δηλώσεις, το μπάχαλο στις Πανελλαδικές κλπ ) έχει προκαλέσει την οργή και το μίσος ακόμα και των ψηφοφόρων του, ενώ υστερεί και στο τομέα της δημόσιας ασφάλειας. Οι καθημερινές ληστείες δεν λύνονται ούτε με τον "αφοπλισμό" της Αστυνομίας ( Σύριζα ), ούτε με παράλληλους μηχανισμούς ( Χ.Α ).

    Οι πολίτες, μπροστά σε αυτό το χάος στην Οικονομία και στη Δημόσια Ασφάλεια, έχουν να επιλέξουν τη ΜΕΣΗ ΟΔΟ, μια μέση λύση, πριν έρθουν τα χειρότερα. Μια ισχυρή, σε ποσοστά, Νέα Δημοκρατία, με μεγάλη διαφορά από το νεφελώδες οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα του Σύριζα, με ΑΜΕΣΗ επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ( αλλαγές σε χαράτσι στη ΔΕΗ, στις φορολογικές δηλώσεις, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ), με εκζήτηση κοινωνικής συναίνεσης από όλα τα κόμματα ( ιδέες, προτάσεις για την οικονομία- κοινή γραμμή απέναντι στην ΕΕ ), με επιβολή της δημόσιας τάξης σε όσους παρανομούν ( χωρίς την αυταρχικότητητα της κυβέρνησης πασοκ ), με ανάπτυξη- προσέλκυση επενδύσεων και ΕΣΠΑ,μόνο αυτή μπορεί να αποτρέψει το επερχόμενο ΧΑΟΣ,τη πτώχευση,την εμφύλια σύρραξη μεταξύ των άκρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα πραγματικά αποτρόπαιo βίντεο θρησκευτικού φανατισμού από την Τυνησία ήρθε στην δημοσιότητα, υπόθεση, που θα πρέπει να κινητοποιήσει τον ΟΗΕ. Πρόκειται για το βίντεο του αποκεφαλισμoύ ενός νεαρού ατόμου από την Τυνησία ο οποίος αποφάσισε να αλλάξει πίστη και από Μουσουλμάνος να βαφτιστεί Χριστιανός.

    Ο άτυχος νέος πλήρωσε με την ζωή του την απόφαση αυτή ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμιος όσο και απάνθρωπο να ακούγεται για ένα μέσο άνθρωπο έκοβε επί δύο λεπτά το κεφάλι του νεοβαπτιζόμενου χριστιανού φωνάζοντας "Allahu Akbar" για να τον τιμωρήσει τον «αποστάτη» που γύρισε την πλάτη στον Αλλάχ και ασπάστηκε μία πολυθεϊστική θρησκεία σύμφωνα με τους φανατικούς ισλαμιστές.

    Το πλέον απίστευτο και απάνθρωπο δείγμα του φανατισμού που επικρατεί σε ορισμένους ανθρώπους είναι ότι μόλις ο δήμιος αποκεφάλισε τον νεαρό πήρε το κεφάλι του σαν τρόπαιο στα χέρια του και πανηγύριζε. Το βίντεο μεταδόθηκε από την αιγυπτιακή τηλεόραση και έκανε μέχρι και τον Αιγύπτιο παρουσιαστή Tawfiq Okasha έξαλλο ο οποίος ούρλιαζε και αναρωτιόταν αν είναι δυνατόν να είναι αυτό το Ισλάμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8 Ιουν 2012 1:19:00 π.μ.

    καλά κάνεις και το λες να μαθαίνουμε τι γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΛΕΊΝΟΥΝ ΤΑ ΣΎΝΟΡΑ.. Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΈΦΤΕΙ. ΌΣΟΙ ΑΚΌΜΑ ΣΑΣ ΜΙΛΆΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΤΟ ΒΆΛΟΥΝ ΣΤΟ Κ@@@ΛΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΛΊΓΟ ΚΑΙΡΏ.

    ΕΔΏ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ΜΑΣ ΡΟΧΑΛΙΖΟΥΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ,ΛΕΝΕ ΑΚΌΜΑ ΤΟ ΕΥΡΩ Η ΘΑΝΑΤΟΣ.. ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΆΖΟΥΝ ΝΑ ΘΩΡΑΚΊΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ... ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΠΊΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΊΜΕΝΟ ΤΙ ΈΡΧΕΤΑΙ
    -----------------------------------
    Επανέρχονται οι έλεγχοι

    Οι χώρες μέλη της ζώνης Σένγκεν συμφώνησαν σήμερα στο Λουξεμβούργο όσον αφορά τη δυνατότητα να επανέλθουν, έστω και κατά τρόπον προσωρινό, οι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα κάθε χώρας σε περιστάσεις μεγάλης και ανεξέλεγκτης μεταναστευτικής πίεσης στην εξωτερική τους μεθόριο, ανακοίνωσε η δανική προεδρία της ΕΕ.

    Πρόκειται «για ένα ακραίο μέτρο, του οποίου η εφαρμογή υπόκειται σε πολύ αυστηρές συνθήκες», διαβεβαιώνουν οι γαλλικές και γερμανικές αρχές, που εισηγήθηκαν την πρωτοβουλία αυτή.

    «Αποδεχθήκαμε τον συμβιβασμό που κατατέθηκε από την δανική προεδρία, διότι μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τις σοβαρές καταστάσεις που μπορεί να ενσκήψουν», εξήγησε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικός Μανουέλ Βαλς, επικαλούμενος τις δυνητικές επιπτώσεις από την κρίση στη Συρία.{ΒΑΛΈ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΛΈΩ ΕΓΏ}Η κατάσταση στην ελληνο-τουρκική μεθόριο αποδεικνύει πως έχουμε ανάγκη από έναν σαφή μηχανισμό δράσης στη ζώνη Σένγκεν», τόνισε από την πλευρά της η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μίκι-Λάιτνερ.

    Τα κράτη έχουν ήδη την δυνατότητα να επαναφέρουν τους ελέγχους στα σύνορά τους για λόγους ασφάλειας και δημοσίας τάξης.

    Μολαταύτα, σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει πρόβλεψη για καταστάσεις ανεξέλεγκτου μεταναστευτικού ρεύματος, που θα προκαλούσε μία κατάρρευση στον μηχανισμό των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ζώνης του Σένγκεν.

    Η σημερινή συμφωνία δεν προκάλεσε ιδιαίτερη ευφορία στην ευρωπαία επίτροπο Εξωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρεμ: «δεν είναι ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός», κατήγγειλε η ίδια.

    «Αυτή η συμφωνία μας αφήνει στο έλεος των λαϊκιστικών πιέσεων» στο εσωτερικό των κρατών μελών, πρόσθεσε.

    Το Ευρωκοινοβούλιο κατήγγειλε επίσης την «μονομερή» απόφαση των υπουργών Εσωτερικών: «η ελεύθερη διακίνηση στον άνευ εσωτερικών συνόρων χώρο αποτελεί έναν από τους πυλώνες της ΕΕ», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

    «Απέναντι σε καταστάσεις κρίσεως, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, τα κράτη μέλη του Σέγκεν πρέπει να μπορούν να ξαναβρούν την κυριαρχία τους», απάντησε ο Γάλλος υπουργός, υπογραμμίζοντας πως «σε τέτοιες περιστάσεις τα κράτη θα πρέπει να αποφασίζουν από κοινού και όχι με τρόπο μονομερή».

    «Η συμφωνία προσδίδει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον ρόλο που αρμόζει να είναι δικός της και διατηρεί τις δυνατότητες των κρατών σε τομείς που είναι εξόχως ευαίσθητοι», πρόσθεσε.

    «Η τελική απόφαση εναπόκειται στα κράτη μέλη, διότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια των πολιτών μας. Είναι πολύ σημαντικό για όλους τους υπουργούς Οικονομικών», τόνισε από την πλευρά του ο Γερμανός ομόλογός του Χανς –Πέτερ Φρίντριχ.



    αντιγραφή από Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση