GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αγία Μαρίνα… παίρνει και δίνει

Προνοία του Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγενίου, απεστάλησαν στην Αθήνα ικανς αριθμός κηπευτικών προς διάθεση τους σε τοπι...


Προνοία του Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγενίου, απεστάλησαν στην Αθήνα ικανς αριθμός κηπευτικών προς διάθεση τους σε τοπικά ιδρύματα.
Με την ευγενική φροντίδα του Διευθυντού της Στέγης κατάκοιτων γερόντων «Άγιος Αιμιλιανός» Λόφου Σκουζέ, Αρχιμανδρίτου Φιλοθέου Ορφανουδάκη, ο οποίος και παρέλαβε τα προϊόντα, παραδόθηκαν στο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο της ενορίας μας, 25 συσκευασίες με πιπεριές και 20 όμοιες με τομάτες.
Από αυτά, διατέθηκαν άμεσα 28 συσκευασίες στα ενορικά φιλόπτωχα των Ναών Κοιμήσεως Θεοτόκου, Αγίας Μαύρας και Αγίας Παρασκευής Ηλιουπόλεως καθώς και στο Γηροκομείο Ηλιουπόλεως «η Αγία Ταβιθά». Τα δε υπόλοιπα παρέμειναν για της ανάγκες του ΕΦΤ της Αγίας Μαρίνης.
Καθημερινά από το συσσίτιο που προετοιμάζεται από εθελόντριες στο ΕΦΤ, σιτίζονται 41 άτομα, ενώ για τον μήνα Μάιο διατέθηκε για τακτικά και έκτακτα βοηθήματα, το ποσό των €2052,83 μη συμπεριλαμβανομένων των δωρεών σε είδος για το συσσίτιο και εκτάκτων βοηθημάτων που οι κληρικοί εξ ιδίων, δίδουν καθημερινά σε προσερχομένους εμπεριστάτους ενορίτες και μη.
Επιπλέον το ΕΦΤ, σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, μερίμνησαν για την προσωρινή φιλοξενία ατόμου, που υπέστη έξωση από την κατοικία που διέμενε, σε μικρό υποκείμενο του καμπαναριού χώρο, που είχε από παλαιότερα μετατραπεί σε δωμάτιο, για την άμεση αντιμετώπιση αναλόγου περιστατικού.
Τέλος το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, βρίσκεται στην διαδικασία εξεύρεσης χώρου για την αποθήκευση, διαλογή, έκθεση και διανομή ιματισμού.  


1 σχόλιο

  1. Ορθοδοξία και Μονοφυσιτισμός

    Του Θωμα Ακρωτηριανάκη
    Η πιο ήπια δογματικη φράσι του Ευτυχους,του ιδρυτου του μονοφυσιτισμού,έχει
    ως εξης (εν μέρει σε μετάφρασι,εν μέρει στο πρωτότυπο) : Αμέσως μετα την
    ενανθρώπισι του Κυρίου ημων ,η ανθρώπινη φύσι Του απορροφήθηκε απο και
    διαλύθηκε μέσα στη θεία φύσι Του,ως «τις σταγων όξους απείρω πελάγει
    κατακραθείσα »(δείτε την στο Patrologia Graeca,τόμος 45,1276 D).
    Κάνω την προσωπικη εκτίμησι (παρ' όλο που οι πλείονες θα διαφωνήσουν
    εντονότατα) ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία μελλοντικως κάλλιστα μπορει να δεχτει
    ειδικα αυτη τη φράσι του Ευτυχους και οι Μονοφυσίτες μπορουν να εγκαταλείψουν
    άλλες πιο έντονες φράσεις,και να γίνει δυνατη η Ένωσι Ορθοδοξίας και Μονοφυσιτισμου.
    Έτσι,μετα την Ένωσί τους,πιο αποτελεσματικα θα αντιμετωπίζουν τους αιρετικους
    καθολικους και προτεστάντες και τον σιωνιστικοϊουδαϊσμο,πράγμα και σημαντικης
    γεωπολιτικης και γεωστρατηγικης αξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση