GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ...

Του Γεωργίου Ιωάννη- Μαθηματικός.  Γ.Γραμματέας της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας. Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου πολλοί που επιχειρούν να θέσουν το δίλ...

Του Γεωργίου Ιωάννη- Μαθηματικός.
 Γ.Γραμματέας της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας.

Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου πολλοί που επιχειρούν να θέσουν το δίλλημα: Μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, Ευρώ ή Δραχμή, κ.τ.λ. τους διαφεύγει το πραγματικό νόημα της ψήφου το οποίο δεν μπορεί παρά να είναι ή μεταρρυθμίσεις ή παρακμή, παρασιτισμός και εξαφάνιση. Η Ελλάδα ένα από τα πιο παλιά μέλη της Ε.Ε. έχει τις περισσότερες καταδίκες στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, το χαμηλότερο ρυθμό ενσωμάτωσης Ευρωπαϊκού δικαίου και οδηγιών και τον χαμηλότερο ρυθμό απορρόφησης Ευρωπαϊκών κονδυλίων. Είναι λοιπόν προφανές ότι έχουμε χάσει πάρα πολύ χρόνο και αυτό διότι ελλείψει πνευματικής ηγεσίας ,κενό που καταλαμβάνουν σήμερα αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις και τα τηλεκαφενεία του Λαζόπουλου, της Μενεγάκη ,των Ράδιο Αρβύλα κ.α., έχει καλλιεργηθεί σε ευρύτατα στρώματα του πληθυσμού η υποκουλτούρα του παρασιτισμού.
Παρασιτισμός σημαίνει να νομίζεις ότι η Ελλάδα είναι ένα νησί ξεκομμένο στη μέση κάποιου ωκεανού που την χωρίζουν χιλιάδες ναυτικά μίλια από την κοντινότερη ηπειρωτική ακτή, με κατοίκους που ζουν σε μόνιμη κοινωνική, πνευματική, οικονομική νιρβάνα και στασιμότητα. Δυστυχώς όμως σήμερα δεν υπάρχουν νησιά ,καθώς και στο πιο απομακρυσμένο νησί με το πάτημα ενός κουμπιού έρχεσαι αντιμέτωπος με το σκληρό ανταγωνισμό του Ευρωπαίου, του Αμερικάνου και του Ασιάτη και αν εσύ δεν μεταρρυθμιστείς και δεν αλλάξεις ώστε να παράγεις πολιτισμό ,γνώση και αγαθά τότε μοιραία θα αφανιστείς όπως τόσα άλλα έθνη που παρήκμασαν στην διάρκεια της ιστορίας τους.                                                            
Πάμε στην Ελλάδα του σήμερα, στη χώρα των χέρσων χωραφιών, των εργοστασιακών κουφαριών, των πελατειακών δικτύων, του λαδώματος και των φακελάκιων ,των νέων που για να δημιουργήσουν πρέπει να μεταναστεύσουν, του τραμπουκισμού και ανομίας κάθε ακροδεξιού ή ακροαριστερού γκρουπούσκουλου. Στη χώρα που εντέλει όποιος δουλεύει θεωρείται ηλίθιος και όποιος είναι αεριτζής και ζει με δάνεια και επιδοτήσεις θεωρείται μάγκας.
Την ώρα λοιπόν που όλοι ψάχνουν τα διλλήματα των επερχόμενων εκλογών για να εκθρέψουν τον προσωπικό ιδεολογικοπολιτικό τους μύθο το θέμα είναι ότι είτε με μνημόνιο ή χωρίς αυτό ,είτε με ευρώ είτε με δραχμή καθώς η Ιστορία καλπάζει τα προαναφερθέντα διλλήματα θεωρούνται πια ξεπερασμένα και οδεύουμε ολοταχώς στο σημείο που αν το ξεπεράσουμε είναι χωρίς επιστροφή.
Διότι αυτό που φάνηκε από την πρόσφατη ιστορία των τελευταίων χρόνων είναι ότι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια ακυρώθηκε εν τέλει από πανίσχυρες παρασιτικές δυνάμεις και πελατειακά δίκτυα οι οποίες πλέον τελούν υπό την ομπρέλα του λεγόμενου <ριζοσπαστικού> πόλου, ο οποίος ευαγγελίζεται τον διορισμό 200000 δημοσίων υπαλλήλων, διαγραφή χρεών σε όποιον χρωστάει συμπεριλαμβανομένου και της χώρας, 1400 ευρώ κατώτατο μισθό, επανακρατικοποίηση κάθε πρώην δημόσιου οργανισμού και άλλα τέτοια παραμύθια ανείπωτης νιρβάνας.
Έτσι τελικά στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αυτό που είναι πια ξεκάθαρο είναι ότι ο καθένας αναμετράται με την Ιστορία ,ο καθένας με την ψήφο του μπορεί να ανακόψει την παρακμιακή ροή των πραγμάτων και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το πραγματικό νόημα της ψήφου είναι ή μεταρρυθμίσεις ή παρακμή ,παρασιτισμός και εξαφάνιση.

15 σχόλια

  1. Οργή και φόβος για την έκρηξη της εγκληματικότητας - Δολοφονίες, ληστείες και βασανισμοί σε ολόκληρη τη χώρα
    - Στην Καβάλα έδεσαν, φίμωσαν και σκότωσαν ηλικιωμένο μέσα στο ίδιο του το σπίτι
    - Στην Λαμία η εικόνα του θύματος μετά την επίθεση που δέχτηκε σοκάρει - Χαροπαλεύει σε νοσοκομείο
    - Στην Κάλυμνο μια 27χρονη σφαγιάστηκε με 18 μαχαιριές - Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη
    - Στην Αττική η δολοφονική επίθεση με καλάσνικοφ σε δύο αδέρφια συγκλονίζει τους πάντες...

    Ναι, όλα αυτά κληρονόμησε στη χώρα η άθλια οικονομική πολιτική του Βενιζέλου- Παπακωνσταντίνου. Ένα κράτος- μπάχαλο, διαλυμένο, όπως φάνηκε και από τη σφαγή των Πανελλαδικών.

    Από την άλλη, πως ο Σύριζα, ο προστάτης των λαθρομεταναστών ( δεν μιλάμε για τους νόμιμους μετανάστες ), που θα υποβαθμίσει την Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας θα ελέγξει την εγκληματικότητα ; Καταλαβαίνετε, βέβαια, ότι από τη Σκύλλα του Βενιζέλου κινδυνεύουμε να πέσουμε στη Χάρυβδη του Τσίπρα.

    Από το καταστροφικό ΝΑΙ σε όλα του Βενιζέλου- Παπακωνσταντίνου κινδυνευούμε να πέσουμε στο - επίσης- καταστροφικό ΟΧΙ των Τσίπρα- Καμμένου.

    Μέσα σε αυτά τα δεδομένα, η ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, η ΜΕΣΗ ΟΔΟΣ, που συνδυάζει επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου με πολιτική ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ( αυτό έλειπε δύο χρόνια από τη χώρα )είναι, καλώς ή κακώς, ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ξεχασες βεβαια να αναφερεις το μπατα σκυλοι κ αλεστε για τους μεταναστες το εκανε ο Σαμαρας ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ και τη διαφημηση εθνοσωτηρων. Αν δεν χασουμε ολοι απο κατι δικαια και αναλογικα αυτη η χωρα δεν σωζεται με τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιδού η επιστολή υποταγής του κ. Σαμαρά!!!

    Ο κ. Σαμαράς έταξε τα πάντα στους πάντες.

    Έως πότε νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό;

    ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΙΑ κ. ΣΑΜΑΡΑ!!!



    Ακολουθεί η μετάφραση από τον φίλο Αλέξανδρο

    Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο/Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.

    Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα μου εκφράζει τη δέσμευσή του:

    * Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Να υποστηρίξει ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που περιέχει το πρόγραμμα. Οι προσαρμογές που συμφωνήθηκαν στην αγορά εργασίας, ελπίζουμε να δώσουν μια ισχυρή άμεση ώθηση, ώστε να προωθήσουν την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μια Οικονομία που βρίσκεται ήδη για πολλά χρόνια σε ύφεση και που η ανεργία της έχει ήδη ξεπεράσει το 20%.

    * Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, προστατεύοντας όμως τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού. Υποστηρίζουμε την άμεση εφαρμογή περικοπών διαρθρωτικού χαρακτήρα και τις συνεχείς προσπάθειες να ελεγχθεί η δαπάνη και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις πληρωμών του δημοσίου [προς Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις], που φτάνουν ήδη το 3% του ΑΕΠ. Πράγματι, τολμηρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να φέρουν πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και να ανακόψουν τη φοροδιαφυγή.

    * Να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του Προγράμματος για μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος στον τραπεζικό τομέα, με ισχυρή αποφασιστικότητα και έλεγχο του χρηματοπιστωτικού πλαισίου, καθώς και τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία έχει στόχο να προωθήσει το δημόσιο συμφέρον και να σεβαστεί την επιχειρηματική αυτονομία των τραπεζών.


    * Εκφράζουμε, προφανώς, τη δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου τομέα και του Ιδιωτικού τομέα (PSI), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους απώτερους στόχους της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να στηρίξειτην προσαρμογή της χώρας μας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.

    Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.

    Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη επιστολή μου, εξακολουθούμε να δίνουμε «μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί άμεση Ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί».


    Πράγματι, δίνοντας προτεραιότητα στην Ανάκαμψη, μαζί με τους άλλους αντικειμενικούς στόχους, θα καταστήσουμε το Πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή.
    Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος.

    Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι μετανάστες ήρθαν γιατί δεν άντεχαν στον "σοσιαλιστικό" παράδεισο της Αλβανίας και της Ανατολικής Ευρώπης και γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να φυλάξει τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας. Εδώ περνούν κατά χιλιάδες από τον Έβρο και δεν μπορεί κανείς να τους σταματήσει.

    Ο Σαμαράς ( για να δεις τι κάνει η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ) πράγματι έκανε μια δήλωση το 1990 ( αν θυμάμαι καλά ), δηλαδή ευχήθηκε στους Βορειοηπειρώτες να γιορτάσουν ελεύθερα Χριστούγεννα στη πατρίδα τους, δηλαδή στη Βόρειο Ήπειρο.

    Τη δήλωση αυτή τη πήρε η κομματική προπαγάνδα και την ΑΛΛΟΙΩΣΕ σε " Ο Σαμαράς προσκάλεσε τους Αλβανούς στην Ελλάδα"! Αν το δεις, όμως, πραγματικά, η δήλωση ήταν εντελώς διαφορετική. Μιλούσε για τους Βορειοηπειρώτες, αλλά η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ τους έκανε "Αλβανούς". Καλούσε τους Βορειοηπειρώτες να μείνουν στη πατρίδα τους και να γιορτάζουν ελεύθερα τα Χριστούγεννα, κι η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ υτο μετέτρεψε στο ότι τους ήθελε στην Ελλάδα!

    Κι άιντε, ας δεχθώ τη δική σου άποψη, ότι ο Σαμαράς τους έφερε, κι όχι η φτώχεια και η απελπισία. Τους Ασιάτες και τους Αφρικανούς, ποιος τους κάλεσε ; Πάλι ο Σαμαράς ; Οι κούρδοι, οι αβγανοί, οι ιρακινοί, οι πακιστανοί, έρχονται στην Ελλάδα, λόγω Σαμαρά ; Δεν στέκουν λογικά αυτά που λες.

    Κι εγώ δεν μίλησα ούτε για εθνοσωτήρες, ούτε ψήφισα Σαμαρά στις 6 Μαίου. Ψήφισα Καμμένο, για να επαναδιαπραγματευτεί όρους του μνημονίου ΑΜΕΣΑ με το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Βλέποντας, όμως, την αδιαλλαξία του Τσίπρα και του Καμμένου, την ανικανότητα του Βενιζέλου, είπα ότι η λιγότερο κακή λύση ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ είναι ο Σαμαράς. Που βλέπεις ότι τον θεωρώ "εθνοσωτήρα" ; Διάβαζε τι γράφει αυτός που σχολιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
    ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤτΕ Γ.ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ

    Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο είχε ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κ. Πάνος Καμμένος.

    Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ καθηγητής κ. Νότης Μαριάς, ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας καθηγητής κ. Γεώργιος Βάμβουκας και τα στελέχη του στρατηγικού σχεδιασμού του Κινήματος.

    Μετά την συνάντηση ο κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε:

    «Αντιπροσωπεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων συναντηθήκαμε με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και τα στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος. Προέκυψαν πολύ σοβαρά θέματα.

    Πρώτον, καταρρίφθηκε πλήρως η τρομολαγνεία του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου ότι δήθεν υπάρχει μηχανισμός που μπορεί να ωθήσει την Ελλάδα έξω από το ευρώ ή στη δραχμή. Είναι απόλυτα ψευδές, όπως μας διαβεβαίωσε ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος, ότι μπορεί χωρίς τη θέληση της χώρας να εξέλθει του μηχανισμού του ευρώ η Ελλάδα.

    Δεύτερον, επιβεβαιώθηκε πλήρως ότι αντισυμβαλλόμενος για το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο και τις αποζημιώσεις είναι το ελληνικό δημόσιο και όχι η Τράπεζα της Ελλάδος η οποία δεν μπορεί να έχει καμία αντίρρηση για το θέμα της διεκδικήσεως τους. Άρα το υπουργείο Οικονομικών ως το αρμόδιο υπουργείο που χειρίζεται την υπόθεση, έχει τη δυνατότητα ως αντισυμβαλλόμενος να απαιτήσει και να διεκδικήσει Γερμανικές αποζημιώσεις.

    Τρίτον, είναι σαφές ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δίνει στα πολιτικά κόμματα και στον Ελληνικό λαό την έκθεση της Black Rock για την κατάσταση των τραπεζών, το μετοχολόγιο και τις δανειακές συμβάσεις του EFSF τελικές και υπογεγραμμένες. Όμως μέχρι σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο, αρνείτο ακόμη και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο να καταθέσει τις εκθέσεις προκειμένου να μην γνωρίζουν τα κόμματα και ο ελληνικός λαός τι ακριβώς συμβαίνει και να παίζουν τα παιχνίδια της τρομολαγνείας απέναντι στον Έλληνα πολίτη.

    Τέταρτον, ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ο κ. Προβόπουλος, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία μας και εμένα προσωπικά, ότι για τη σχετική δικογραφία για τα CDS που εμπλέκεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Τράπεζα της Ελλάδος με δική του εντολή κατέθεσε στον εισαγγελέα κ. Κορέα, τους αντισυμβαλλόμενους που αγόρασαν τα CDS, υπόθεση που εμπλέκει τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού. Μπορεί δηλαδή πλέον η υπόθεση να μην μπει στο αρχείο, όπως ζητούσε ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ως διαμεσολαβών, αλλά να διερευνηθεί το ποιοι κέρδισαν και ποιοι πόνταραν για την πτώχευση της χώρας.

    Είναι σημαντικό λοιπόν να δούμε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη μπορεί πλέον με δικαστική συνδρομή να αποκαλύψει εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο και οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση.

    Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μέχρι το τέλος θα αποκαλύπτουμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ο Ελληνικός λαός, ο Έλληνας πολίτης δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές"

    Η επιστολή είναι ξεκάθαρη ότι θέλει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

    Αυτό έπρεπε να κάνουν αρχικά, σε σχήμα Οικουμενικό, οι Τσίπρας και Καμμένος, ώστε τα 5 κόμματα ενωμένα ( ΝΔ, Σύριζα, Πασοκ, Ανελ και Δημαρ ) εκπροσωπώντας το 80% των Ελλήνων να πήγαιναν στην Ευρώπη και να πετύχαιναν σε 5-10 σημεία τη βελτίωση των όρων του μνημονίου.

    Δυστυχώς, φάνηκαν ανίκανοι οι Τσίπρας και Καμμένος ( την ανικανότητα του Βενιζέλου δεν την συζητάμε, είναι πασιφανής ακόμα και στις φορολογικές δηλώσεις ) να σκεφτούν ΕΘΝΙΚΑ, πάνω από κομματικά οφέλη, και βάζοντας αδιαπραγμάτευτους όρους τίναξαν στον αέρα μια συνεργασία, και οδήγησαν τη χώρα σε ακυβερνησία και χάος, που είναι ορατό ( γιατί επιμένους σε ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΕΣ προτάσεις )και μετά τις 17 Ιουνίου.Αν λειτουργούσαν πιο υπεύθυνα, στις επόμενες εκλογές, θα είχαν τεράστια ποσοστά.

    Τώρα με το ΟΧΙ σε όλα, στρέφουν τη μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων προς τη Νέα Δημοκρατία,ως τη λιγότερο κακή λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
    ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤτΕ Γ.ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ

    Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο είχε ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κ. Πάνος Καμμένος.

    Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ καθηγητής κ. Νότης Μαριάς, ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας καθηγητής κ. Γεώργιος Βάμβουκας και τα στελέχη του στρατηγικού σχεδιασμού του Κινήματος.

    Μετά την συνάντηση ο κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε:

    «Αντιπροσωπεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων συναντηθήκαμε με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και τα στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος. Προέκυψαν πολύ σοβαρά θέματα.

    Πρώτον, καταρρίφθηκε πλήρως η τρομολαγνεία του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου ότι δήθεν υπάρχει μηχανισμός που μπορεί να ωθήσει την Ελλάδα έξω από το ευρώ ή στη δραχμή. Είναι απόλυτα ψευδές, όπως μας διαβεβαίωσε ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος, ότι μπορεί χωρίς τη θέληση της χώρας να εξέλθει του μηχανισμού του ευρώ η Ελλάδα.

    Δεύτερον, επιβεβαιώθηκε πλήρως ότι αντισυμβαλλόμενος για το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο και τις αποζημιώσεις είναι το ελληνικό δημόσιο και όχι η Τράπεζα της Ελλάδος η οποία δεν μπορεί να έχει καμία αντίρρηση για το θέμα της διεκδικήσεως τους. Άρα το υπουργείο Οικονομικών ως το αρμόδιο υπουργείο που χειρίζεται την υπόθεση, έχει τη δυνατότητα ως αντισυμβαλλόμενος να απαιτήσει και να διεκδικήσει Γερμανικές αποζημιώσεις.

    Τρίτον, είναι σαφές ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δίνει στα πολιτικά κόμματα και στον Ελληνικό λαό την έκθεση της Black Rock για την κατάσταση των τραπεζών, το μετοχολόγιο και τις δανειακές συμβάσεις του EFSF τελικές και υπογεγραμμένες. Όμως μέχρι σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο, αρνείτο ακόμη και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο να καταθέσει τις εκθέσεις προκειμένου να μην γνωρίζουν τα κόμματα και ο ελληνικός λαός τι ακριβώς συμβαίνει και να παίζουν τα παιχνίδια της τρομολαγνείας απέναντι στον Έλληνα πολίτη.

    Τέταρτον, ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ο κ. Προβόπουλος, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία μας και εμένα προσωπικά, ότι για τη σχετική δικογραφία για τα CDS που εμπλέκεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Τράπεζα της Ελλάδος με δική του εντολή κατέθεσε στον εισαγγελέα κ. Κορέα, τους αντισυμβαλλόμενους που αγόρασαν τα CDS, υπόθεση που εμπλέκει τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού. Μπορεί δηλαδή πλέον η υπόθεση να μην μπει στο αρχείο, όπως ζητούσε ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ως διαμεσολαβών, αλλά να διερευνηθεί το ποιοι κέρδισαν και ποιοι πόνταραν για την πτώχευση της χώρας.

    Είναι σημαντικό λοιπόν να δούμε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη μπορεί πλέον με δικαστική συνδρομή να αποκαλύψει εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο και οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση.

    Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μέχρι το τέλος θα αποκαλύπτουμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ο Ελληνικός λαός, ο Έλληνας πολίτης δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεταρρυθμίσεις ναι:
    Αλλά!
    Είναι τυχαίο ότι αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά το σύνολο του Νότου;
    Μήπως κάποιοι έχουν ήδη αποφασίσει κάποια Ευρωπαϊκή/παγκόσμια διακυβέρνηση χωρίς να μας έχουν ενημερώσει;
    Σίγουρα το τίμιο και ηθικό θα ήταν να μας θέσουν ευθέως το δίλημμα και όχι να μας φοβίζουν και να μας αποπροσανατολίζουν.
    * και 45% να πιάσει η Ν.Δ. συγκυβέρνηση θα κάνει με το ΠΑΣΟΚ. γιατί δεν μας το λένε ευθέως;
    1 ΦΟΡΑ ΚΑΘΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ. ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ (όπως αυτοί την ερμηνεύουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΤΑΚΑΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ.ΤΑ ΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ.ΑΥΤΟΙ ΔΩΣΑΝΕ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΠΑΣΟΚ ΝΔ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΡΚΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. TA EKANE TO PASOK.
    AS EKANAN KYBERNHSH TSIPRAS KAI KAMMENOS ME THN ANOXH TON ALLON KOMMATON KI AS ALLAZAN TO MNHMONIO.
    GIATI DEN EKANAN? KAI POS THA TO KANOYN META? ME KRATIKOPOIHSEIS?
    O ALLOS EXEI DIKIO.
    AKOMA KAI 45% NA PIASEI H ND, THA PREPEI NA SYNERGASTEI ME OLA TA KOMMATA, STH BASH ENOS KOINOY MINIMOYM PROGRAMMATOS GIA TH DIASOSI THS XORAS, THN ALLAGH XARATSION KAI FORON AMESA KAI THN PROSELKYSH EENDYSEON.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. φορο στους αστεγους


    Αν, υποθέσουμε, ένας άστεγος κάνει φορολογική δήλωση το 2012 (μηδενική εννοείται), δειτε τι.... θα πληρωσει:

    Εισόδημα 2012 - 0 €
    Τεκμήριο διαβίωσης 2012 - 3.000 €

    Απαιτούμενες αποδείξεις 2012 -το 25% των 3000= 750 € (τις οποίες δεν έχει, αφού οι κάδοι σκουπιδιών από όπου τρώει δεν εκδίδουν αποδείξεις)

    Έλλειμμα αποδείξεων 2012 - 750 €

    Προστιμο για έλλειμμα αποδειξεων: - 750 € Χ 10% = 75 €

    Προκαταβολή φόρου για το 2013 : 75 € Χ 55% - 41,25 €

    ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2012 - 75 € + 41,25 € - 116,25 €

    Καλα διαβασατε!
    Ο Αλητης που εκανε αυτο το νομο, ζηταει την ψηφο σου αδιαντροπα!
    Θα του τον δωσετε;! . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρωθυπουργός: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
    Ο νεότερος σε ηλικία πρωθυπουργός στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Έχοντας σαφή ατζέντα και στόχους, ακολουθώντας τα χνάρια του προτύπου του, Ανδρέα Παπανδρέου, αναρριχιέται στην εξουσία με το ρητό "Λαφαζάνη δώσ'τα όλα".
    Με δεδομένο ότι πρόκειται για "θαυμαστή της διαχρονικής σκέψης του Μάο", ο ελληνικός λαός έχει κάθε δικαίωμα να εναποθέτει τις ελπίδες του στο νεαρό και ταλαντούχο Αλέξη.


    Υπουργός Εσωτερικών: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ.
    Ο πρώτος τη τάξει Υπουργός θα πρέπει να εγγυάται τη σταθερότητα και να εμπνέει τη σιγουριά στον ελληνικό λαό. Σας έρχεται κανένας άλλος στο μυαλό πλην του Δημήτρη Στρατούλη;
    Η δήλωση του για δήμευση των καταθέσεων, τον έβαλε βαθιά στην καρδιά κάθε Έλληνα πολίτη.
    Πολιτικός με ωραίο, μεστό λόγο και επιχειρήματα, σίγουρα ο καταλληλότερος για να βάλει σε τάξη το χάος που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας.

    Υπουργός Οικονομικών: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ.
    Ο Αλέξης έκανε την επιλογή του και θα καταγγείλει το μνημόνιο.
    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήταν πάντα πιστός στρατιώτης του κόμματος και δε δίστασε να συγκρουστεί εσωκομματικά με τους συντηρητικούς Δραγασάκηδες που κινδυνολογούσαν ασύστολα και φόβιζαν τον ελληνικό λαό, μιλώντας για τις δυσάρεστες συνέπειες μιας πιθανής καταγγελίας. Ήταν πάντα υπέρ της δραχμής και το δήλωσε ανοιχτά. Ήρθε η ώρα να κάνει τις δεσμεύσεις του πράξη.

    Υπουργός Ανάπτυξης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΟΣ.
    Η φήμη του απογειώθηκε με τη συμμετοχή του στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές" της περασμένης εβδομάδας, όπου μας πληροφόρησε ότι με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όλα θα είναι διαφορετικά, ότι θα κρατικοποιηθούν τα πάντα, ότι θα δανειστούμε από το Ντουμπάι και βέβαια ότι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας πρέπει να είναι αυτό της Βενεζουέλας και της Βολιβίας. Με μια λέξη, καταπληκτικός.

    Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ.
    Με... φόρα από τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και μετά την επίσημη δήλωση στήριξης της στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναθέσει το συγκεκριμένο Υπουργείο στη Λούκα. Έχει την εμπειρία και τις γνώσεις για να συνεχίσει το έργο της. Προηγουμένως ήταν έργο σε πράσινο φόντο, τώρα σε ροζ. Σιγά τη διαφορά.


    Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ: ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ.
    Διέψευσε πρόσφατα το δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία που τον ήθελαν να στηρίζει τον Αλέξη, τονίζοντας παράλληλα πως έχει ισχυρούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ.
    Εμείς για συναισθηματικούς λόγους τον θέλουμε στο Υπουργείο ΤΟΥ.
    Ο Κώστας είναι γεννημένος για να κάνει εγκαίνια και να κόβει κορδέλες. Αυτή είναι η θέση που του αρμόζει και ελπίζουμε ο πρωθυπουργός Αλέξης να ικανοποιήσει την επιθυμία του ελληνικού λαού.


    Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης:
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ.
    Απ' όταν έφυγε ο Κουβέλης και ο Ψαριανός από το κόμμα, ο σύντροφος Δημήτρης είχε στο τσεπάκι την πρώτη θέση στη Β' Αθήνας.
    Ξαφνικά πήγαν και του έβαλαν τη Σακοράφα και τον Κουρουμπλή στο ψηφοδέλτιο, με συνέπεια να βγει τρίτος, πίσω από τους πρώην ΠΑΣΟΚους.
    Οπότε σαν μεγάλος ηγέτης, στην προσπάθεια του να κρατήσει τις ισορροπίες, ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετεί σαν No.2 το Δημήτρη Παπαδημούλη.
    Κυβέρνηση γίναμε, μην έχουμε και γκρίνιες από τους δικούς μας.



    http://topolitikon.blogspot.gr/2012/06/topolitikon.html



    Πάντως είναι βέβαιο
    ότι οί Μπαλάφας, Αγγελόπουλος
    καί Σερίφης.

    Προβάρουν ήδη εκτός από τό ##κατάλληλο## κοστούμι
    καί τήν ανάλογη ##κουκούλα##

    Αφού οί φήμες λένε, ότι διεκδικούν επί ίσοις όροις, τήν....Αντιτρομοκρατική !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρωθυπουργός: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
    Ο νεότερος σε ηλικία πρωθυπουργός στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Έχοντας σαφή ατζέντα και στόχους, ακολουθώντας τα χνάρια του προτύπου του, Ανδρέα Παπανδρέου, αναρριχιέται στην εξουσία με το ρητό "Λαφαζάνη δώσ'τα όλα".
    Με δεδομένο ότι πρόκειται για "θαυμαστή της διαχρονικής σκέψης του Μάο", ο ελληνικός λαός έχει κάθε δικαίωμα να εναποθέτει τις ελπίδες του στο νεαρό και ταλαντούχο Αλέξη.


    Υπουργός Ανάπτυξης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΟΣ.
    Η φήμη του απογειώθηκε με τη συμμετοχή του στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές" της περασμένης εβδομάδας, όπου μας πληροφόρησε ότι με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όλα θα είναι διαφορετικά, ότι θα κρατικοποιηθούν τα πάντα, ότι θα δανειστούμε από το Ντουμπάι και βέβαια ότι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας πρέπει να είναι αυτό της Βενεζουέλας
    και της Βολιβίας *******

    Με μια λέξη, καταπληκτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πριν λίγο ο Αντέννα έδειξε το υπερπολυτελές ξενοδοχείο, με απίστευτα γήπεδα γκολφ, όπου πέρασε - σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- το τριήμερο του ο κ.Γ. Παπανδρέου ! Χλιδή και πολυτέλεια!

    ΚΑΙ ΣΥ ΜΑΚΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΟΥΤΕ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΜ Ή ΤΟ ΜΕΤΡΟ! Ο ΓΑΠ, Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Ο ΜΠΕΝΥ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΣΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ, ΣΕ ΕΠΑΥΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΣ, ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΛΙΔΑΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΠΑΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΛΟΝΔΙΝΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΙ ΣΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.


    ΕΣΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση