GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το δεύτερο μνημόνιο βγαίνει από το «ψυγείο»...

Ό τι και να λένε οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχουμε μπροστά μας μία περίοδο επιλεκτικών παροχών και...

Ότι και να λένε οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχουμε μπροστά μας μία περίοδο επιλεκτικών παροχών και μείωσης της φορολογίας, αλλά την καθυστερημένη, για προφανείς λόγους, εφαρμογή του νέου μνημονίου που προσυπέγραψαν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος τον περασμένο Φεβρουάριο.
Τα μέτρα που θα βρούμε μπροστά μας στο άμεσο μέλλον συμπεριλαμβάνουν τα εξής:..
· Νέα αύξηση της φορολογικής πίεσης.
· Αναθεώρηση προς τα επάνω των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
· Εξειδίκευση δημοσιονομικών μέτρων 12 δισ ευρώ για τη διετία 2013-2014.
· Παροχή δεκάδων δισ ευρώ δωρεάν δημόσιου χρήματος προς το τραπεζικό σύστημα.
· Νέα μείωση των φαρμακευτικών και νοσοκομειακών δαπανών όπως και των προνοιακών επιδομάτων, το κόστος των οποίων εξακολουθεί να είναι εκτός ελέγχου.
· Νέα μείωση του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων αλλά και πρωτοβουλίες για μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Μείωση κατά 12% των αμοιβών στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου. Το μέτρο αφορά μεταξύ των άλλων τους καθηγητές ΑΕΙ, ΤΕΙ, τους δικαστικούς και τους γιατρούς του ΕΣΥ.
· Νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις στα πλαίσια της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός οικονομικά βιώσιμου ασφαλιστικού, συνταξιοδοτικού συστήματος.
· Άνοιγμα της αγοράς ενέργειας σε ιδιώτες επενδυτές με όρους που θα οδηγήσουν, σε πρώτη φάση, σε νέα αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς υποτίθεται ότι οριστικοποιούν τη σύγκλιση των οικονομικών προγραμμάτων τους ενώ στην πραγματικότητα προετοιμάζονται για την αναγκαστική προσαρμογή στο νέο μνημόνιο. Εάν κρίνουμε μάλιστα από την προσπάθεια του κ. Σαμαρά να παραχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών στην εκσυγχρονιστική, σημιτική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται να ελπίζει στην βελτίωση της οικονομικής κατάστασης απλά προσπαθεί να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος από την αναμενόμενη επιδείνωση.
citypress.gr

6 σχόλια

  1. ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ή Μιλένα Αποστολάκη..


    ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ:

    Η Ελληνική κυβέρνηση, επί Όθωνα, τον συνέλαβε το 1839 και τον καταδίκασε, αν και παντελώς αθώο, σε ενάμιση χρόνο φυλακή, με τη κατηγορία της «προδοσίας».

    Μετά από 1,5 χρόνο τον ελευθέρωσαν και κατάντησε ζητιάνος στα σοκάκια του Πειραιά...


    Η αρμόδια αρχή η οποία χορηγούσε πόστα είχε ορίσει μια ορισμένη μέρα στον ήρωα επαίτη μια θέση μια μέρα της εβδομάδος κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε (!) να επαιτεί κάθε Παρασκευή!

    Αυτή ήταν η ανταμοιβή του.

    Όταν αυτά έφτασαν στα αυτιά του πρέσβη της Μεγάλης Δύναμης ( Ρωσίας), αυτός στάλθηκε από την Ρωσική κυβέρνηση του, στο πόστο όπου επαιτούσε ο μεγάλος οπλαρχηγός.

    Μόλις ο Νικηταράς αντελήφθη τον ξένο μάζεψε αμέσως το απλωμένο χέρι του.
    "Τι κάνετε στρατηγέ μου;" ρώτησε ο ξένος

    "Απολαμβάνω ελεύθερη πατρίδα" απάντησε υπερήφανα ο ήρωας.

    "Μα εδώ την απολαμβάνετε καθισμένος στον δρόμο;" επέμενε ο ξένος.
    "Η πατρίδα μου έχει χορηγήσει....
    σύνταξη για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πως περνάει ο κόσμος" απήντησε περήφανα ο Νικηταράς.

    Ο ξένος κατάλαβε, και διακριτικά, φεύγοντας άφησε να του πέσει ένα πουγκί με χρυσές λίρες.
    Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγκί και φώναξε στον ξένο:" Σου έπεσε το πουγκί σου. Πάρε το μην το βρει κανένας και το χάσεις!!!"

    Στις 25 (ή 27) του Σεπτέμβρη του 1849, ο γενναιότερος των γενναίων, πεθαίνει ξεχασμένος, τυφλός και πάμφτωχος.
    Αυτή ήταν η ελληνική υπερηφάνεια που έκανε την Ελλάδα ελεύθερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
    ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΤΩΝ 45

    Η Μιλένα Αποστολάκη είναι 65 χρόνων;;; Όχι!

    Απλά .ανήκει στους εκλεκτούς "εθνοσωτήρες" αυτού του τόπου...

    Κι όμως αποτελεί γεγονός: Η Μιλένα Αποστολάκη είναι πλέον συνταξιούχος.

    Η τέως υπουργός του "εθνοπατέρα" Σημίτη που μας έκανε Ευρώ-κατόχους και πρώην «ιδιαιτέρα» γραμματέας του «σιδερένιου» μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, βγαίνει στην σύνταξη πρόωρα απο τη Ολυμπιακή , με τον νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός, «Βασιλάκης Καΐλας», κατά κόσμον Λοβέρδος....

    Η σύνταξη της εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.500 ευρώ/μήνα, με μόλις 21 χρόνια υποτιθέμενης «υπηρεσίας» στην Ο.Α.... το πόσο συχνά επισκεπτόταν τη δουλειά.... ας το αφήσουμε καλύτερα. κανείς δεν καλοθυμάται, διότι δεν εμφανιζόταν και ποτέ, αφού η κ. Αποστολάκη, χρόνια τώρα ασχολείται αποκλειστικά με την πολιτική.
    Βέβαια .... εμείς, όλοι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί, με 40 χρόνια υπηρεσίας θα πάρουμε - αν ποτέ πάρουμε - 850 ευρώ (που προσεχώς θα μειωθούν στα 300 ευρώ), κι αυτά στα 65 ή στα 70 μας.....

    Τέτοια μάλιστα ήταν η λιγούρα της, που πίεζε συνεχώς τον ...
    Λοβέρδο να «τακτοποιήσει» τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής όσο πιο γρήγορα γίνεται.

    Το σχετικό νομοσχέδιο, βέβαια, το συνέταξε ο Χατζηγάκης, ο οποίος, στα πλαίσια του πνεύματος του «νεοφιλελευθερισμού», έκρινε ότι πρέπει να γίνονται συνταξιούχοι των 2500 ευρώ, εργαζόμενοι που μετά βίας έχουν πατήσει τα σαράντα τους.

    Αλλά βέβαια, όπως ένα άλλο μεγάλο λαμόγιο είχε πει: Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
    Τέτοια ξελιγωμένη γενιά ανθρώπων δεν έχει ξαναπεράσει από την Ελληνική ιστορία, κάπως έτσι καταλήγουν με τρεις και τέσσερις συντάξεις ο καθένας !
    Αφού έφαγαν το καταπέτασμα και μας φέσωσαν για διακόσια χρόνια να δείτε που στο τέλος θα φάνε κι εμάς.

    Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαδίδουμε τα ρεζιλίκια τους!!


    ΞΎΠΝΑ ΡΕΕΕΕ ΛΑΈ ΞΎΠΝΑ ... ΠΙΆΣΤΕ ΤΑ ΆΡΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΊΑ ..ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΡΕΕΕΕ ...ΤΙ ΠΕΡΙΜΈΝΕΤΕ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΝΟ Η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΤΟΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΣ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτος ο μαλακας λαος
    εδωσε μια ακομα ευκαιρια
    στις ξανθες που το παιζουν πολιτικοι..
    μπορει να υπαρχει ανθρωπος που ψηφιζει σαμαρα-βενιζελο-γεωργιαδη,και να περιμενει κατι καλυτερο?
    40 χρονια δεν τους εμαθε?
    απο το φιασκο του χρηματιστηριου δεν εμαθε τιποτα κανενας?
    απο την εθνικη καταστροφη που εφερε το ευρω δεν καταλαβε κανενας τιποτα?
    τα δισεκατομυρια δανεικα που πηγαν στους ολυμπιακους ποιος τα ξοδεψε?
    μηπως εγιναν διαδηλωσεις για να μπουμε στο ευρω?
    μηπως εγιναν διαδηλωσεις για να παρουμε τους ολυμπιακους?
    μηπως εγιναν διαδηλωσεις για να αλλαξει η τραπεζικη νομοθεσια και να μπορουν να δανειζονται οι τραπεζες οσα λεφτα θελουν?
    μηπως δεν εξευτελιστηκαν,κυνηγηθηκαν επαγγελματικα,μερικοι και δαρθηκαν,οσοι ηταν εναντιον του ευρω και των ολυμπιακων?

    η δραχμη θα ελθει..
    οι πονηροι νουδουπασοκοι θα λενε,εμεις τα λεγαμε,και το 50% θα τους πιστευει..
    μηπως τελικα αυτος ο λαος δεν αξιζει να υπαρχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χάρρυ Κλυνν
    9 ώρες πριν
    Το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

    Το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%
    Μείωση 8,7% (400.000 θέσεις εργασίας) παρουσίασε η απασχόληση στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στη ΕΕ. Την ίδια περίοδο, στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000.
    Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών στις οποίες αναμένεται επιδείνωση της απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του 2012 στον τομέα των υπηρεσιών και των κατασκευών.
    Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, την τριετία 2008- 2011 η ανεργία στους πολίτες ηλικίας 55- 64 ετών διπλασιάστηκε σε έξι κράτη μέλη: την Ελλάδα, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.
    Παράλληλα, το 64% των Ελλήνων ηλικίας 15- 35 ετών (27% για περιορισμένο χρονικό διάστημα και 37% μακροπρόθεσμα) δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν και να εργαστούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 53%, ενώ υψηλά ποσοστά παρατηρούνται επίσης στην Ισπανία και την Ιρλανδία (από 67%) και στην Πορτογαλία (57%).
    Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει η Επιτροπή την κατάσταση των αστέγων στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και ανέρχονται σε 20.000. Πάνω από το ήμισυ των αστέγων εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000- από τους οποίους 8.000 είναι Έλληνες).
    Το πρόβλημα των αστέγων έχει κάνει επίσης την εμφάνισή του σε πόλεις όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο Κρήτης και τα Τρίκαλα, αναφέρει η Επιτροπή.
    Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση που είχαν ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα εξάρτησης, οι οποίοι πλέον «δεν τα βγάζουν πέρα», έχοντας χάσει τη δουλειά τους.
    Η Επιτροπή σημειώνει επίσης ότι το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (σ.σ. δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος) και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.
    Τέλος, η Επιτροπή αναφέρει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2012 αναμένεται να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες κατά 18%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O k/os Stournaras ws episthmonikos d/nths toy I.O.B.E. htan yper toy anoigmatos... twn kleistwn... epaggelmatwn. Gia na doyme.., 8a pra3ei osa elege 'h 8a ton baloyn kai ayton -opws ton Loverdo- sto braki toys oi kleistoepaggelm aties... farmakopoioi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση