GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αντίσταση στον αδιέξοδο δρόμο της βίας!»

Οι Οικολόγοι Πράσινοι παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τη δραματική αύξηση των περιστατικών βίας τις τελευταίες ημέρες. Η ρατσισ...

Οι Οικολόγοι Πράσινοι παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τη δραματική αύξηση των περιστατικών βίας τις τελευταίες ημέρες.
Η ρατσιστική βία, περνώντας από τις γειτονιές, τα σχολεία και τα τηλεοπτικά παράθυρα εκδηλώνεται πλέον μέσα από τη δράση οργανωμένων τρομοκρατικών ομάδων όπως εκείνη που έδρασε πριν λίγες ημέρες στο Πέραμα τραυματίζοντας σοβαρά τέσσερις Αιγύπτιους μετανάστες.
Τραγική και επικίνδυνη εξέλιξη  συνιστά το γεγονός ότι η υποστήριξη αυτής της ρατσιστικής βίας εκπροσωπήθηκε πολιτικά έστω για δύο 24ωρα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Από την άλλη πλευρά η έξαρση της εγκληματικότητας όπως η εν ψυχρώ δολοφονία του φαρμακοποιού Σ. Πουκαμισά στου Ρέντη, φανερώνει για μια ακόμα φορά τον ευτελισμό της αξίας της ανθρώπινης ζωής που οδηγεί  στην παγίωση αισθημάτων ανασφάλειας και αβεβαιότητας για τους πολίτες.
Η ελληνική κοινωνία οφείλει να βγει από τον  αδιέξοδο δρόμο της βίας που δηλητηριάζει καθημερινά τη δημοκρατία μας και καλλιεργεί κλίμα τρόμου στους πολίτες, θέτοντας στο περιθώριο άτομα ή ομάδες που υπερασπίζονται τη βία ως πρακτική για πολιτική δράση ή εγκληματικές ενέργειες. Η ελληνική πολιτεία πρέπει επιτέλους να αντιδράσει δυναμικά, απλώνοντας ασπίδα προστασίας στην κοινωνία, θέτοντας τέρμα στην ατιμωρησία και την ασυλία της βίας και προχωρώντας στην ποινική δίωξη όλων εκείνων που εμπλέκονται σε πράξεις βίας με οποιοδήποτε πρόσχημα ή αφορμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση