GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγαλύτερες οι πιθανότητες να πεθάνει κανείς στα γενέθλιά του παρά άλλη μέρα!

Και όμως μερικοί άνθρωποι ίσως τελικά να έχουν δίκιο που απεχθάνονται την ημέρα των γενεθλίων τους... Μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να...

Και όμως μερικοί άνθρωποι ίσως τελικά να έχουν δίκιο που απεχθάνονται την ημέρα των γενεθλίων τους...
Μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να πεθάνει κανείς στα γενέθλιά του παρά οποιαδήποτε άλλη ημέρα, λένε οι επιστήμονες, οι οποίοι μελέτησαν τον θάνατο 2,4 εκατομμυρίων ατόμων. Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι κατά 14% αυξημένες τη συγκεκριμένη ημέρα.
Οι ειδικοί έχουν συνδέσει τα αυξημένα ποσοστά επικινδυνότητας με το στρες που νιώθουν οι περισσότεροι άνθρωποι στο πέρασμα του χρόνου.
Από τι πεθαίνουν οι άνθρωποι στα γενέθλιά τους; Οι περισσότεροι από έμφραγμα, εγκεφαλικό, καρκίνο ή άσχημη πτώση, ενώ ένα μερίδιο επιλέγει αυτή την ημέρα για να αυτοκτονήσει.
«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τα γενέθλια είναι θανατηφόρα συχνότερα από ό,τι περιμέναμε», λέει η Βλαντέτα Αζντάτσιτς-Γκρος, επικεφαλής της ελβετικής μελέτης που δημοσιεύθηκε στα «Χρονικά της Επιδημιολογίας».
Όσο μάλιστα μεγάλωναν οι άνθρωποι τόσο αυξανόταν και η συχνότητα. Στις ηλικίες άνω των 60 το ποσοστό φθάνει στο 18%.
Όσον αφορά τις αιτίες θανάτου, οι καρδιοπάθειες αυξάνονται κατά 18,6%, τα εγκεφαλικά κατά 21,5%, ο καρκίνος κατά 10,8%, ενώ οι αυτοκτονίες κατά 34,9%, ειδικά στους άνδρες.
Εντυπωσιακή είναι και η αύξηση στα δυστυχήματα (28,5%) και στις επικίνδυνες πτώσεις (44%).
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κύρια αιτία πίσω από όλα αυτά είναι το στρες που αισθάνονται τα θύματα για το πέρασμα του χρόνου - ιδιαίτερα έντονο κατά την επέτειο της γέννησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση