GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η κατηγορία για λογοκλοπή μου δημιουργεί πρόβλημα»

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα παραδέχθηκε ότι το νέο σκάνδαλο με τους ισχυρισμούς ότι τμήμα της διδακτορικής του διατριβής ...

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα παραδέχθηκε ότι το νέο σκάνδαλο με τους ισχυρισμούς ότι τμήμα της διδακτορικής του διατριβής είναι προϊόν λογοκλοπής αποτελεί πρόβλημα.
«Είναι οπωσδήποτε πρόβλημα για μένα. Τις τελευταίες μέρες ασχολήθηκα με το ζήτημα αυτό, συναντήθηκα με πρέσβεις, με ξένους ανταποκριτές, έχω λάβει επιστολές ανθρώπων που με κατηγορούν για λογοκλοπή κατά τη συγγραφή της διδακτορικής μου διατριβής. Φυσικά με επηρεάζει και φυσικά θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να διαλευκανθούν οι κατηγορίες» είπε ο Πόντα, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Romania TV channel.
Το επιστημονικό περιοδικό Nature δημοσίευσε πρόσφατα ότι το μεγαλύτερο μέρος της διδακτορικής διατριβής του Ρουμάνου πρωθυπουργού, το 2003, ήταν προϊόν λογοκλοπής. Ο Πόντα δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι είναι έτοιμος να βρεθεί αντιμέτωπος με κάθε είδους έλεγχο, διέψευσε ότι η διατριβή του είναι αντιγραφή και εκτίμησε ότι πίσω από τις κατηγορίες εναντίον του βρίσκονται πολιτικά κίνητρα.
Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον πολιτικό του αντίπαλο, τον πρόεδρο της χώρας Τράιαν Μπασέσκου και την ομάδα του ότι μπορεί να έχουν ενορχηστρώσει εκστρατεία σε βάρος του. Ο Πόντα υποστήριξε ότι η επίθεση που έχει ξεκινήσει εναντίον του ο Τράιαν Μπασέσκου έχει σαφή στόχο, που δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28-29 Ιουνίου.
«Δεν γνωρίζω αν ο πρόεδρος νομίζει ότι θα με φοβίσει ή ότι πρέπει να διαπραγματευτώ μαζί του τη συμμετοχή του στη Σύνοδο, αν σταματήσει να με κατηγορεί για λογοκλοπή. Θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας πρέπει να συμμετάσχει στη Σύνοδο. Πιστεύω ότι όλοι οι μελλοντικοί πρωθυπουργοί- επειδή δεν θα έχω το αξίωμα για πάντα- πρέπει να συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όταν η ατζέντα περιλαμβάνει θέματα που απαιτούν χειρισμό από την εκτελεστική εξουσία» είπε ο Πόντα.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση