GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ένας «λεφτά υπάρχουν», ο άλλος «θα μειώσω τους φόρους»...

  Γράφει ο Πέτρος Αντωνόπουλος. Από την μαύρη ώρα που βγήκε πρωθυπουργός ο ΓΑΠ διακηρύττοντας το «λεφτά υπάρχουν» μας έχουν ρημάξει στους φό...

 Γράφει ο Πέτρος Αντωνόπουλος.
Από την μαύρη ώρα που βγήκε πρωθυπουργός ο ΓΑΠ διακηρύττοντας το «λεφτά υπάρχουν» μας έχουν ρημάξει στους φόρους. Φόροι στα ακίνητα, αυξήσεις ΦΠΑ, ειδικοί φόροι, special χαράτσια και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Όσο ήταν αντιπολίτευση η Νου Δου φώναζε ότι με τόσους φόρους η αγορά θα καταρρεύσει και στα ταμεία θα μπαίνουν τελικά λιγότερα χρήματα. Έγινε αυτό και χειρότερα ακόμα γιατί η αγορά διαλύθηκε και οι μόνες επιχειρήσεις που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι αυτές που πουλάνε λουκέτα.
Περπατάς σε εμπορικά κέντρα και δρόμους που κάποτε ήταν…….
γεμάτες κόσμο και το μόνο που βλέπεις είναι άδειες βιτρίνες και ένα πακέτο λογαριασμούς που έχουν ρίξει οι ταχυδρόμοι κάτω από την πόρτα. Τα Σάββατα έβλεπες χαρούμενους ανθρώπους και οικογένειες που έβγαιναν βόλτα και τώρα κυκλοφορούν ελάχιστοι, σκυθρωποί και φοβισμένοι. Όσα μαγαζιά επιβίωσαν αναγκάστηκαν να απολύσουν κόσμο και να μειώσουν μισθούς ενώ οι ανεργία σπάει κάθε μήνα νέο ρεκόρ.
Δυο προεκλογικές υποσχέσεις έπεισαν (όσους έπεισαν) τον κόσμο και βγήκε ο Σαμαράς. Η πρώτη ήταν ότι θα κρατήσει την Ελλάδα στο Ευρώ και η δεύτερη ότι θα μειώσει τους φόρους σε λογικά επίπεδα ξεκινώντας με το ΦΠΑ. Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από τότε που βγήκε και δεν έχει ακουστεί τίποτα. Το μόνο που καταλάβαμε πολύ καλά ήταν το «Θα τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας με τους δανειστές». Τις δεσμεύσεις τους με τους πολίτες θα τις τιμήσουν? Χίλιες φορές είχαν πει ότι η αγορά καταρρέει και οι φόροι πρέπει να μειωθούν άμεσα.
Ορίστε, τώρα που είστε κυβέρνηση μπορείτε να τους μειώσετε κύριε Πρωθυπουργέ. Και πρέπει να το κάνετε άμεσα αν δεν θέλετε να πεθάνουν και αυτοί οι λίγες επιχειρήσεις που έμειναν και φυτοζωούν. Υποτίθεται ότι αφού ήταν βασική σας εξαγγελία το είχατε μελετήσει και ήσασταν έτοιμοι να το πράξετε. Μην κάνετε το «Θα μειώσω τους φόρους» τραγικό ανέκδοτο όπως το «Λεφτά υπάρχουν» γιατί δεν αντέχουμε κι άλλο μαύρο χιούμορ.

4 σχόλια

  1. ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

    ΜΑΧΗ ΔΙΝΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

    ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ

    ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗ ΡΕΜΟΥΛΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ Η ΝΔ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ "ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ" ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΑΤΣΩΝΕ ΤΟ ΛΑΟ; ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΣΕ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ; ΑΠΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ;
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΜΕ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΦΑΛΗΡΗΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ.
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΩΣΤΟΣ Ο 12.13 ΟΙ ΚΛΙΚΕΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ. ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΣΚΥΦΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ.
    ΘΑ ΣΙΧΑΘΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρχισαν τα όργανα: Στους 40 βαθμούς, ο συμφεροντολόγος ΣΥΡΙΖοΦωτόπουλος απειλεί με απεργίες..

    Τα λέγαμε πριν τις εκλογές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρακαλάει να μη γίνει κυβέρνηση και να έχει τη δυνατότητα από την επόμενη μέρα να... διοικεί διά της πλαγίας οδού.

    Μπορεί ακόμη να μην έχει κατεβάσει τον κόσμο στον δρόμο, όμως ο πασίγνωστος πλέον, πρώην πράσινος και νυν ροζ αρχισυνδικαλιστής, Νίκος Φωτόπουλος, απείλησε ευθέως....ότι αν τα αιτήματα του δεν ικανοποιηθούν, τότε η ΔΕΗ θα ξεκινήσει απεργίες μέσα στο κατακαλόκαιρο.
    Αυτό είναι που λέμε "αφουγκράζεται την λαϊκή βούληση".

    Έχει που έχει τα προβλήματα του ο ελληνικός λαός, το μόνο που του μένει είναι να αρχίσει τις απεργίες ο Φωτόπουλος για να λιώσει στη ζέστη...

    Αλλά μπροστά στα αιτήματα των αιωνίως απεργών, πόσο μετράνε οι ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση