GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανάκαμψη της λιβυκής οικονομίας «βλέπει» το ΔΝΤ

«Η οικονομική δραστηριότητα στη Λιβύη είναι πιθανόν στη διάρκεια και του τρέχοντος έτους να ανακάμψει» ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή το...

«Η οικονομική δραστηριότητα στη Λιβύη είναι πιθανόν στη διάρκεια και του τρέχοντος έτους να ανακάμψει» ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), τονίζοντας ότι η βορειοαφρικανική χώρα διανύει τη φάση της ανοικοδόμησής της» ύστερα από εμφυλιοπολεμική περίοδο, ενώ «η παραγωγή του πετρελαίου επανέρχεται, πλέον, στο επίπεδο της εποχής διακυβέρνησης από τον Μουάμαρ Καντάφι, επαναλαμβάνονται δε, φυσιολογικά, και οι εισαγωγές».
Στην έκθεση του ΔΝΤ για τη λιβυκή οικονομία, η οποία ολοκληρώθηκε στα τέλη του Μαΐου, όμως σήμερα μόνον ήλθε στη δημοσιότητα, σημειώνεται ότι το λιβυκό ΑΕΠ συρρικνώθηκε 60% στη διάρκεια όλου του 2011 λόγω της τότε έκρυθμης κατάστασης στη χώρα αυτήν, υπάρχει όμως μεγάλη πιθανότητα να κλείσει τη φετινή χρονιά με μια θεαματική αύξηση 116,6%.
Ακολούθως, η αύξηση του λιβυκού ΑΕΠ θα είναι διψήφια και για όλο το 2013 δεν θα ξεπεράσει το 17%, την ώρα που ο πληθωρισμός σε 12μηνη βάση αναμένεται να συγκρατηθεί απ την πλευρά του κοντά στο 10%, προβλέπει στην ίδια έκθεσή του το ΔΝΤ.
Παρέχεται η διευκρίνιση ότι αυτό το διψήφιο ποσοστό του πληθωρισμού θα είναι η απόρροια των ανισορροπιών στην προσφορά και τη ζήτηση στέγης, αλλά και των ελλείψεων στο συγκοινωνιακό εθνικό δίκτυο –αρκετές απ τις οποίες προκλήθηκαν από τις νατοϊκές αεροπορικές επιδρομές σε ένα μεγάλο τμήμα του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση