GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο ναδίρ η απόδοση των γερμανικών ομολόγων...

Μόλις 1,31% «δίνουν» οι δεκαετείς τίτλοι που δημοπρατήθηκαν  από την Γερμανία, καθώς οι αγορές τα χρησιμοποιούν σαν ασφαλές καταφύγιο. Αρνητ...

Μόλις 1,31% «δίνουν» οι δεκαετείς τίτλοι που δημοπρατήθηκαν  από την Γερμανία, καθώς οι αγορές τα χρησιμοποιούν σαν ασφαλές καταφύγιο. Αρνητική απόδοση έχουν οι διετείς τίτλοι.
Η ανησυχία αγορών και επενδυτών ότι τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα στην Ευρωζώνη είναι ανεπαρκή σε περιεχόμενο και χρονοδιάγραμμα για να αντιμετωπιστεί η κρίση, είναι η κύρια αιτία για το νέο ιστορικό χαμηλό της απόδοσης των γερμανικών ομολόγων.
«Απέχουμε πολύ από μία μόνιμη λύση στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης … Μπορεί να μην κερδίζεις τίποτε ιδιαίτερο αγοράζοντας γερμανικά ομόλογα, αλλά η τοποθέτηση έχει περισσότερο την μορφή προστασίας κεφαλαίου», σχολίασε στο Reuters αναλύτρια της Investec.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πούλησε 4,153 δισ. ευρώ σε δεκαετή ομόλογα, με τις προσφορές να είναι τέτοιες ώστε η απόδοση να «κλειδώσει» μόλις στο 1,31%. Η προσφορά υπερκαλύφθηκε κατά 1,5 φορές, ελαφρά αυξημένη σε σχέση με τον μέσο όρο των 1,35 φέτος.
Η ανάγκη των αγορών για «σίγουρες» επενδύσεις φαίνεται και από τις αποδόσεις των διετών τίτλων, που έχει περάσει και σε αρνητικό ποσοστό τις τελευταίες ημέρες, δηλαδή όχι μόνο δεν «πληρώνει» τους επενδυτές, αλλά χάνουν ποσοστό του κεφαλαίου τους για να τα κατέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση