GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο...

Συμπληρώθηκαν  38 χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή σχεδόν του 40% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρ...

Συμπληρώθηκαν  38 χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή σχεδόν του 40% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.
Παρά το πέρασμα του χρόνου, οι μνήμες παραμένουν νωπές και η Κύπρος θυμάται και αγωνίζεται για την αποκατάσταση της εδαφικής της ακεραιότητας.
Στις 20 Ιουλίου 1974, σαράντα περίπου χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, υπό την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού εισέβαλαν παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, με ένα μήνα σχεδόν διαφορά η πρώτη από τη δεύτερη, είχε ως αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Περίπου 200.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4.000 νεκροί, και 1.619 δηλώθηκαν αγνοούμενοι.
Ο Τουρκικός στόλος επιτέθηκε στο λιμάνι της Κερύνειας και τα σημεία όπου βρίσκονταν ελληνοκυπριακές δυνάμεις. Δυνάμεις αλεξιπτωτιστών ρίχτηκαν σε περιοχές τουρκοκυπριακές και στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λευκωσίας.
Στις επιθέσεις αυτές, η αντίδραση των κυπριακών και ελληνικών δυνάμεων Κύπρου ήταν χαλαρή και ανοργάνωτη.
Οι εισβολείς διέθεταν όλα τα σύγχρονα όπλα της εποχής. Αντίσταση άξια λόγου πρόβαλε η ΕΛΔΥΚ και ορισμένα σώματα Κυπρίων Εθνοφρουρών, πολλοί από τους οποίους σκοτώθηκαν, αιχμαλωτίστηκαν ή χάθηκαν τα ίχνη τους.
Στο μεταξύ στην Ελλάδα έγινε γενική επιστράτευση και κινητοποίηση στρατού, αλλά το ελληνικό καθεστώς, η Χούντα των Συνταγματαρχών, δεν προχώρησε παραπέρα και δεν αντέδρασε στρατιωτικά.
 Μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο
 Μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο
 Μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

12 σχόλια

  1. Χούντα των Συνταγματαρχών
    ++

    Ανιστορητε:
    ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ τοτε χουντα των συνταγματαρχων,αλλα χουντα του στρατηγου γκιζικη και του αντιστρατηγου ιωαννιδη.

    Ο γκιζικη ορκισε το μακαριτη Καραμανλη και δεν διωχθηκε καθολου.
    καμμια δικη δεν κινηθηκε εναντιον του,αντιθετα φορτωσαμε στο μακαριτη Γ.Παπαδοπουλο τη .."προδοσια της Κυπρου" κατι απιστευτα ψευδες και απυθμενα ανυποστατο.
    Ο Γ.Παπαδοπουλος βρισκοταν τοτε σε κατ οικον περιορισμο και δεν ειχε ΟΥΔΕΜΙΑ συμμετοχη στο πραξικοπημα εναντιον του μακαριου ..

    Και ΟΥΔΕΜΙΑ ευθυνη για την τουρκικη εισβολη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΛΕΣ ΜΩΡΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΠΟΙΟΣ ΦΟΡΤΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ.ΑΥΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΕΛΥΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΨΑΞΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 22 Ιουλ 2012 9:28:00 π.μ.
    ++

    ΚΑΜΜΙΑ δικη για καμμια Κυπρο δεν εγινε ποτε.
    Ισως στα πλαισια της συμφωνιας γκιζικη -πολιτικων .

    Αν γινοταν θε ΕΠΡΕΠΕ να καθισει στο σκαμνι ο γκιζικης..
    Ητανε ΤΟΤΕ προεδρος της ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,δηλαδη ητανε "τυποις και εργω" ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ανωτατος αρχων,βασει του τοτε Συνταγματος.
    Και μπορει να "μας ειπαν" οτι τελικα το πραξικοπημα στη Κυπρο το οργανωσε και το εκτελεσε ο αντιστρατηγος ιωαννιδης,αλλα εστω και αν ο γκιζικης δεν ελαβε μερος στο σχεδιασμο,ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην ειχε τεθει υπ οψιν του..
    ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην ειχε δωσει το Οκ του.


    Ο περιβοητος "φακελλος Κυπρου" επισης ΠΟΤΕ δεν ..ανοιχτηκε.
    Ο μακαριτης Καραμανλης δεν τον ..ανοιξε,αλλα τουλαχιστον δεν ασελγησε πανω του οπως ο σιχαμενος ελληνοπολωνος αντρει μινεικο παπανδρεου,ο οποιος στα 8στηλα τους "εθνους" "νεα" "βηματος" και λοιπων ρυπαρων εντυπων ανοιξε ισιαμε 500 φορες!!!

    Καθε φορα που ετοιμαζε ο μπασταρδος ελληνοπολωνος μινεικο παπανδρεου και η συμμορια του καινουργια φορο-επιδρομη,..ανοιγε στα 8στηλα ο "φακελλος της Κυπρου"!@!!!

    Καταλαβαινεις τι λεω η μιλαω σε κανενα τουβλο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΑΝ ΗΝΟΙΓΕΝ Ο ΦΑΛΕΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΟ;
    ΟΤΙ ΟΙ :ΜΠΟΝΑΝΟΣ
    ΓΑΛΑΤΣΑΝΟΣ , ΑΡΑΠΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΣΥΡΙΖΕΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΟΝΑΝΟΣ
    ΓΑΛΑΤΣΑΝΟΣ , ΑΡΑΠΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΣΥΡΙΖΕΟΙ;
    ++
    Αυτο αποκλειεται .
    Τοτε το συριζα (των πουστηδων και των φτωχων μεταναστων) λεγοτανε κουκουμεσα (κκεσω!)..

    Αμα δεν με πιστευεις ρωτα και το μισοτρελλο ανδρουλακη (βουλευτη της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια τωρα)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΝΤΑ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥΛΑΓΑΝ ΚΙ'ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝΕ ΣΤΙΣ "ΑΓΟΡΕΣ".
    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ.............ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΑΔΙΚΑ ΕΦΥΓΑΝ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΥΠΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ. ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΕΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ, ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΠΡΟΣΤΥΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΗ Η "ΔΟΥΛΕΙΑ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΑΠΑ". ΚΙ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΟΥΛΕΜΕΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΛΙΚΕΣ ΑΠΑΤΡΙΔΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΝΤΕΝΕΚΕΔΩΝ.
    ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΓΟΝΟΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 22 Ιουλ 2012 11:36:00 π.μ.
    +++
    Προφανως αναφερεσαι στα Ιμια και την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια.

    Η μηπως στο "Ευχαριστω τους Αμερικανους"??
    Η μηπως στις .."γκριζες χωνες" της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια??

    Η μηπως στο .."μορατοριουμ"(!!!) του σιχαμενου ελληνοπολωνου αντρει μινεικο παπανδρεου και της συμμοριας του??

    Για αυτους τους αλητες ητανε .."επιτυχια" να συναντηθουν με καποια μεμετη!!!
    Ιδε Νταβος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 22 Ιουλ 2012 11:39:00 π.μ.

    ++
    Υπηρξαν ΔΥΟ χουντες.
    Η μια απο τη 21 Απριλιου 1967 μεχρι το 20 Νοεμβριου 1973..
    Και η αλλη απο τη 21 Νοεμβρη 1973 μεχρι την 24η Ιουλιου 1974.

    Η πρωτη ηταν σαφως καλλιτερη απο την δευτερη!
    Και ομως!!
    Ενω για το εγκλημα της Κυπρου ΕΠΡΕΠΕ να δικαστει ο γκιζικης και η τοτε στρατιωτικη ηγεσια (οσοι συμμετειχαν τελος παντων) τα ερριξαν στο Γ.Παπαδοπουλο και βγαλανε λαδι τον γκιζικη!!!

    Και φυσικα "μουγγα στη στρουγγα" τσιμουδια για την καταργηση της βασιλειας απο το Γ.Παπαδοπουλο με το δημοψηφισμα της 29ης Ιουλιου 1973.
    Τουμπεκι για αυτο,γιατι τους βολευε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΕ ΣΥ ΦΙΛΕ 11.49 ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ Ο ΣΗΜΗΤΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ. ΣΚΕΨΟΥ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ; ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΤΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΣΟΥΡΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΤΑ "ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ" ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.
    ΒΛΕΠΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ..............ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ Ο ΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΗΤΑΝ Η ΣΟΠΡΑΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΦΥΣΙΚΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νοσηλευόμενος στις φυλακές της Κέρκυρας ο Λαδάς είχε πει στον Κύπριο γιατρό του το 1976: Αν ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου εμείς που είμαστε μέσα θα βγούμε έξω κι αυτοί που είναι έξω θα μπούνε μέσα.
    Οι εθνικόφρονες "Εθνάρχες" και οι χαρισματικοί "
    SοσιαλΗστες" made in USA ήταν τελικά και πολύ Λαμόγια και ο λαός μια ζωή Αφελής.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση