GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ιράκ δεν μπορεί να δεχτεί σύρους πρόσφυγες...

Με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της χώρας η ιρακινή κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι, «επί του παρόντος δεν είναι σε θέσ...

Με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της χώρας η ιρακινή κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι, «επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να υποδεχθεί στο Ιράκ τις χιλιάδες σύρους πρόσφυγες, που θέλουν να αποφύγουν τη βία στο εσωτερικό της χώρας τους».
Επικαλέστηκε, γι’ αυτό την αβέβαιη κατάσταση στο Ιράκ, απ την άποψη της ασφάλειας, προσθέτοντας ότι «η δική της μεθόριος με τη Συρία -αντίθετα με τα συμβαίνοντα στη μεθόριο της Συρίας με Ιορδανία και Τουρκία-, έχει χαραχθεί μέσα στην έρημο, κάτι που δυσχεραίνει επιπροσθέτως την υποδοχή μεγάλου αριθμού προσφύγων». Υπογράμμισε τέλος ότι, «θα ήταν ευχής έργον, να ήταν εφικτή η έμπρακτη βοήθεια προς τους σύρους αδελφούς μας, που έγιναν πρόσφυγες»».
Με την ίδια επίσημη ανακοίνωση παρασχέθηκε η πληροφορία ότι, χίλιοι ιρακινοί πρόσφυγες στη Δαμασκό έχουν επαναπατριστεί, τις τελευταίες λίγες μέρες όμως, στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού περιμένουν να γίνουν κι άλλες πτήσεις προς τη Βαγδάτη άλλοι 1.500 ιρακινοί πρόσφυγες, την ώρα που η χερσαία μετακίνηση ενέχει πολλούς κινδύνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση