GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφιέρωμα του press-gr στους Ολυμπιακούς Αγώνες‏...

Οι ρατσιστές πήραν πίσω τα μετάλλια του Τζιμ Θορπ. Επειδή για κάποιους δεν ήταν δυνατόν ο εγγονός του «Μαύρου γερακιού» (δη...

Οι ρατσιστές πήραν πίσω
τα μετάλλια του Τζιμ Θορπ.
Επειδή για κάποιους δεν ήταν δυνατόν ο εγγονός του «Μαύρου γερακιού» (δηλαδή Ερυθρόδερμος) να γίνει ξαφνικά το είδωλο ενός λαού και να του επιφυλαχθεί υποδοχή ήρωα, η ΕΟΑ των ΗΠΑ του αφαίρεσε τα δύο χρυσά ολυμπιακά του μετάλλια... Πρόκειται για τον 25χρονο Τζιμ Θορπ, νικητή στο πένταθλο και στο δέκαθλο των Ολυμπιακών αγώνων της Στοκχόλμης (1912) που του «βρήκαν» ότι ως έφηβος είχε πληρωθεί 25 δολάρια για να παίξει σε ομάδα φούτμπολ... Οι ρατσιστές πανηγύρισαν, αλλά οι δύο συναθλητές του που είχαν κερδίσει το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο αρνήθηκαν να δεχτούν την απόφαση. Αυτός όμως παρέδωσε τα μετάλλια, ζητώντας συγνώμη για το νεανικό σφάλμα του...
Το πραγματικό όνομά του ήταν Ουα Ταχάκ (Φωτεινό μονοπάτι) είχε μεγαλώσει στο γκέτο της Οκλαχόμα και είχε σπουδάσει σε πανεπιστήμιο που δεχόταν Ινδιάνους. Εκεί έδειξε τα αθλητικά του προσόντα και στο κλασικό αθλητισμό επιδόθηκε λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς. Αναδείχθηκε όχι μόνο ολυμπιονίκης αλλά οι ειδικοί τον κατέταξαν ως τον πρώτο μεγάλο αθλητή του στίβου, μακράν όλων των άλλων και της επόμενης 20ετίας.
Η πόλη Τσακ της Πενσιλβάνια πήρε το όνομά του και ο Θορπ αγωνιζόταν σε αρκετά αθλήματα ως τα 40 χρόνια του, υποδυόταν σε ταινίες τον αρχηγό Ινδιάνων, απόχτησε οχτώ παιδιά και πέθανε πάμπτωχος το 1953. Ο Μπαρτ Λάγκαστερ τον υποδύθηκε στη χολιγουντιανή βιογραφία του.
Στις 13 Οκτωβρίου 1983 η ΕΟΑ των ΗΠΑ επέστρεψε στην οικογένειά του τα μετάλλια, τα οποία ο ίδιος της είχε παραδώσει το 1913 λέγοντας «συγνώμη, ήμουνα τόσο νέος, όταν πήρα τα 25 δολάρια, δεν ήξερα ότι ήταν κακό...».
Τώρα τα δύο παιδιά του ζητούν από την πολιτεία να μεταφερθούν τα οστά του πατέρα τους στην ινδιάνικη γη που γεννήθηκε.
ΚΛΙΚ ΕΔΩ για περισσότερα...

14 σχόλια

  1. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ 15 ΗΜΕΡΩΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ
    1) ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ( ΕΕΤΗΔΕ )
    2) ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΥΡΗΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΟΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ. ΑΣ ΤΟ ΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ. ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΧΕΙ 40% ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 35%.

    ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΑΛΛΙΩΣ, ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. 15 ΜΕΡΕΣ ΔΙΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ.ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτω τα χέρια από τους ολυμπιονίκες που δόξασαν την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και όμως η Αμερική έκανε μαύρο πρόεδρο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H POLITIKH KATESTREPSE KAI TON ATHLITISMO KAI TOYS OLYMPIAKOYS AGWNES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα παιδιά στο μπασκετ προτίμησαν τις διακοπές από τους Ολυμπιακούς αγώνες, εκατομμυριούχα είναι ότι θέλουν κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιός κλάδος ελιάς και ποιό στεφάνι δάφνης, τούβλα χρυσού κερδίζουν οι ντοπαρισμένοι μουσκουλάτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιός ασχολείται τέτοιο καιρο με την άθληση και τα αθλητικά τα στάδια και τα γήπεδα σε λίγο θα είναι άδεια από κόσμο. Όσο για τον Πύρρο Δήμα τον επεστράτευσαν κάτω από τη μπάρα να σώσει το ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΆ ΘΑ ΠΈΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΑΜΊΔΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΑΚΏΣΟΥΝ ΌΛΟΥς ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μΗ ΓΡΆΦΕΤΕ ΑΡΛΟΎΜΠΕς ΓΙΑΤΊ Ο ΕΝ ΛΌΓΩ ΙΝΔΙΆΝΟς ΟΛΥΜΠΙΟΝΊΚΗς ΠΩς ΛΈΜΕ ΕΞ αΛΒΑΝΊΑς ΟΛΥΜΠΙΟΝΊΚΗς ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ Ως ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και τελικα ΜΟΝΟΝ η εκτελεση της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια,ισως ειναι η ΜΟΝΗ "beneficial solution"..

    Κρεμασμενα αυτα τα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ,ισως κατευνασουν λιγακι την οργη του κοσμου...

    Αλλιως ,..δεν μας βλεπω καλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τζων

    ξέρεις τι παρατήρησα;

    Είσαι ψιλοχοντρομαλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τζων

    ξέρεις τι παρατήρησα;

    Είσαι ψιλοχοντρομαλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μόνο οι ψιλοχοντρομαλάκες επιζούν σήμερα, οι χοντοψιλομαλάκες θα πεθάνουν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποιοί παλιοί ολυμπιονίκες είναι εν ζωή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συνέλαβαν τον Χριστοβασίλη
    Ημερομηνία: 07/07/2012 - 14:17..


    Στην σύλληψη του Γιώργου Χριστοβασίλη προχώρησαν οι αρχές των Ιωαννίνων για χρέη του ΠΑΣ προς το δημόσιο, ύψους 187.000 ευρώ.

    Ο πρόεδρος των Ηπειρωτών συνελήφθη στις 3 τα ξημερώματα, εντός του νυχτερινού κέντρου διασκέδασης που διατηρεί ο ο γιος του, ενώπιος εκατοντάδων κόσμου.

    Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως ότι οι οφειλές του συλλόγου προς το δημόσιο, για τις οποίες και είχε ζητηθεί φόρμουλα εξόφλησης και ανέρχονται στις 187.000, αφορούν στην προ Χριστοβασίλη εποχή, ωστόσο επειδή κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, ο ισχυρός άνδρας της ομάδα ήταν αυτός που συνελήφθη.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣ οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, αλλά στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την Τρίτη, οπότε και ορίστηκε δικάσιμος.

    Καλά πόσα χρωστάει αυτό ΌΛΟ το κύκλωμα σε όλη στην Ελλαδα;

    Εφορία δεν πληρώνουν, ΦΠΑ δεν πληρώνουν, ΙΚΑ δεν πληρώνουν, προσωπικό δεν πληρώνουν, προπονητές δεν πληρώνουν, ποδοσφαιριστές δεν πληρώνουν ,πως στο διάολο περνούν άδεια και παίζουν; ..

    Η ΦΙΦΑ, Η ΟΥΕΦΑ, Η ΕΠΟ τι κάνουν; ο Π.Σ.Α.Π το συνδικαλιστικό όργανο τον ποδοσφαιριστών τι κάνει; ο ΣΔΟΕ τι κάνει κυνηγάνε τα 100 ευρώ του ανέργου;; Η φωλιά της φοροδιαφυγής είναι οι Δήμοι, οι περιφέρειες, όλα τα επαγγελματικά σωμάτια!!! Όλοι οι άνθρωποι της νύχτας είναι χωμένοι και στα αθλητικά σωματεία ΌΛΟΙ (ΥΠΆΡΧΕΙ ΤΟ ΣΤΟΊΧΗΜΑ ) γιατί οι δουλειές στα κωλομπαρα δεν πάμε καλά;
    (( και ψάχνουν ομάδες ποδοσφαιριστές να τους κάνουν της πουτάνες τους;))

    200 χρόνια θέλουμε εδώ τον Ραιχεμπαχ μπας και ξεβρομίζουμε από όλους αυτούς???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση